Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 4,500 TL Starting Bid: 4,500 TL Estimated: TL Losing Winning

KÜTAHYA SERAMİK DİLİMLİ KASE

Beyaz hamurlu kenarları bölümü dilimli şeffaf sırlı, iç kısmı firuze mavi üzerine kobalt mavi akıtmalar yapılmış. İyi kondisyonda olup nadir kütahya örneklerindendir. Çap: 18 cm. Yükseklik: 7 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • KÜTAHYA SERAMİK DİLİMLİ KASE-Beyaz hamurlu kenarları bölümü dilimli şeffaf sırlı, iç kısmı firuze mavi üzerine kobalt mavi akıtmalar yapılmış. İyi kondisyonda olup nadir kütahya örneklerindendir.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    KÜTAHYA SERAMİK DİLİMLİ KASE-Beyaz hamurlu kenarları bölümü dilimli şeffaf sırlı, iç kısmı firuze mavi üzerine kobalt mavi akıtmalar yapılmış. İyi kondisyonda olup nadir kütahya örneklerindendir. Çap: 18 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA SERAMİK YAZILI TABAK-20.y.y. Merkezinde ''Allah'' yazılı büyük boy Kütahya renkleri ve motifleri ile dolgun bir şekilde dekor edilmiş.Kusursuz Kütahya duvar tabağı.

Çap: 32 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    KÜTAHYA SERAMİK YAZILI TABAK-20.y.y. Merkezinde ''Allah'' yazılı büyük boy Kütahya renkleri ve motifleri ile dolgun bir şekilde dekor edilmiş.Kusursuz Kütahya duvar tabağı. Çap: 32 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak.

Çap: 35,5 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak. Çap: 35,5 cm.

    TLSold
  • PAPİER MASCHE  AY YILDIZLI KUTU-Ön kapak siyah zemin üzerine altın yaldız desenler ve Ay Yıldız motif  ile dekor edilmiştir.İyi kondisyonda.

Yükseklik: 3 cm.

Ölçüler: 5,5 x 9,5 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    PAPİER MASCHE AY YILDIZLI KUTU-Ön kapak siyah zemin üzerine altın yaldız desenler ve Ay Yıldız motif ile dekor edilmiştir.İyi kondisyonda. Yükseklik: 3 cm. Ölçüler: 5,5 x 9,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL YAPIM AVRUPA İMALAT DAMGALI  
AY YILDIZLI PORSELEN TABAK-Beyaz zemin üzerine kenarı mavi bordür çizgili, kenarlar çiçek desenli, ortası kırmızı Ay Yıldız dekorlu.Çok iyi kondisyonda, kusursuz.

Çap: 22 cm.

Ayyıldızlı Tabaklar, 19. yy. sonu ile 20. yy. başı arasında genellikle Fransa, Belçika,Hollanda, İtalya hatta Japonya‘da üretilmiş krem veya beyaz renkte seramik tabakların Ege ve Akdeniz kıyılarındaki atölyelerde desenlenip fırınlanmasıyla Osmanlı pazarına yayılmıştır. Eserler çoğunlukla atölyelerin bulunduğu bölgelerdeki halkın beğenisi ile ortaya çıkmıştır. Tabakların ve kaselerin kenar kısımları çoğunlukla ay yıldızlarla veya çiçek desenleriyle süslenmiş, orta kısımlarda ise genellikle sadece bir ay yıldız kullanılmıştır. Ay yıldızlı tabakların çok dekoratif olmaları, bayrağı temsil eden ay yıldız figürü barındırmaları, yazılı olanların konularının ilginç bulunması, birçok koleksiyonda yer almalarına neden olmuştur.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL YAPIM AVRUPA İMALAT DAMGALI AY YILDIZLI PORSELEN TABAK-Beyaz zemin üzerine kenarı mavi bordür çizgili, kenarlar çiçek desenli, ortası kırmızı Ay Yıldız dekorlu.Çok iyi kondisyonda, kusursuz. Çap: 22 cm. Ayyıldızlı Tabaklar, 19. yy. sonu ile 20. yy. başı arasında genellikle Fransa, Belçika,Hollanda, İtalya hatta Japonya‘da üretilmiş krem veya beyaz renkte seramik tabakların Ege ve Akdeniz kıyılarındaki atölyelerde desenlenip fırınlanmasıyla Osmanlı pazarına yayılmıştır. Eserler çoğunlukla atölyelerin bulunduğu bölgelerdeki halkın beğenisi ile ortaya çıkmıştır. Tabakların ve kaselerin kenar kısımları çoğunlukla ay yıldızlarla veya çiçek desenleriyle süslenmiş, orta kısımlarda ise genellikle sadece bir ay yıldız kullanılmıştır. Ay yıldızlı tabakların çok dekoratif olmaları, bayrağı temsil eden ay yıldız figürü barındırmaları, yazılı olanların konularının ilginç bulunması, birçok koleksiyonda yer almalarına neden olmuştur.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak.

Çap: 36 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak. Çap: 36 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak.

Çap: 36,5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ SERAMİK TABAK-Floral desenli, Hollanda yapımı imalat damgalı, Osmanlı pazarı için yapılmış, iyi kondisyonda büyük boy seramik tabak. Çap: 36,5 cm.

    TLSold
  • RUS EDEBİYATININ ŞAİRİ PUŞKİN A.S. LOMONOSOV PORSELEN FABRİKASI BİSKÜVİ BÜSTÜ-Lomonosov/Leningrad Porselen Fabrikası birinci kalite üretim damgalı Rus Edebiyatının kurucusu olarak kabul edilen Aleksandr Puşkin'in Sovyetler Birliği 1950 yapımları Bisküvi Büstü.

Genişlik: 15 cm.

Yükseklik: 21 cm.

SSCB'nin varlığı sırasında, sanatsal porselen ürünlerin üretimi için en büyük fabrikalardan biri, M.V. Lomonosov'un (LFZ) adını taşıyan Lomonosov/Leningrad Porselen Fabrikasıydı.1917 devriminden önce bile bu fabrika, Rusya İmparatorluğu'nun önde gelen porselen işletmesiydi ve bu nedenle İmparatorluk Porselen Fabrikası olarak adlandırılıyordu.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    RUS EDEBİYATININ ŞAİRİ PUŞKİN A.S. LOMONOSOV PORSELEN FABRİKASI BİSKÜVİ BÜSTÜ-Lomonosov/Leningrad Porselen Fabrikası birinci kalite üretim damgalı Rus Edebiyatının kurucusu olarak kabul edilen Aleksandr Puşkin'in Sovyetler Birliği 1950 yapımları Bisküvi Büstü. Genişlik: 15 cm. Yükseklik: 21 cm. SSCB'nin varlığı sırasında, sanatsal porselen ürünlerin üretimi için en büyük fabrikalardan biri, M.V. Lomonosov'un (LFZ) adını taşıyan Lomonosov/Leningrad Porselen Fabrikasıydı.1917 devriminden önce bile bu fabrika, Rusya İmparatorluğu'nun önde gelen porselen işletmesiydi ve bu nedenle İmparatorluk Porselen Fabrikası olarak adlandırılıyordu.

    TLSold
  • CHRİSTOFLE MARKA KUMBARA-Gümüş kaplama.Çan formunda bozuk para bankasında oturan şapkalı bir erkek ve kadın figürlü.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    CHRİSTOFLE MARKA KUMBARA-Gümüş kaplama.Çan formunda bozuk para bankasında oturan şapkalı bir erkek ve kadın figürlü. Çap: 9 cm. Yükseklik: 10 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA M.TOKATLİAN YAZILI SAHAN-Tokatlian Otel  için özel imal ediliş. Alt kısmında M.TOKATLİAN yazılı, gümüş kaplama çift kulplu sahan.
Kulp kenarları yaprak motifli.

Tarabya TOKATLİAN Otel'i için özel olarak imal edilmiş olan takımlardan biri olup.Otelin 1954 teki yangından sonra, otele ait birçok eşya dağılmış bulunmaktadır.Günümüze yansıyan örneklerinden biridir.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    GÜMÜŞ KAPLAMA M.TOKATLİAN YAZILI SAHAN-Tokatlian Otel için özel imal ediliş. Alt kısmında M.TOKATLİAN yazılı, gümüş kaplama çift kulplu sahan. Kulp kenarları yaprak motifli. Tarabya TOKATLİAN Otel'i için özel olarak imal edilmiş olan takımlardan biri olup.Otelin 1954 teki yangından sonra, otele ait birçok eşya dağılmış bulunmaktadır.Günümüze yansıyan örneklerinden biridir. Çap: 14 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL DRESDEN PORSELEN  FİNCAN-1890 yapımı.Beyaz zemin üzeri el boyama renkli çiçekler ile dekorlu, fincan ve tabağının kenar bölümleri altın yaldız ile süslenmiş,  Dresden Porselen Fabrikası üretimi porselen fincan.

Fincan Çapı: 7 cm.

Tabak Çapı: 14,5 cm.

Fincan Yüksekliği: 7 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    19.YÜZYIL DRESDEN PORSELEN FİNCAN-1890 yapımı.Beyaz zemin üzeri el boyama renkli çiçekler ile dekorlu, fincan ve tabağının kenar bölümleri altın yaldız ile süslenmiş, Dresden Porselen Fabrikası üretimi porselen fincan. Fincan Çapı: 7 cm. Tabak Çapı: 14,5 cm. Fincan Yüksekliği: 7 cm.

    TLSold
  • MEISSEN PORSELEN KAPAKLI FİNCAN-El boyama, sarı zemin üzerine renkli çiçek motifleri ve altın yaldız ile dekor edilmiş, kapak tutamağı gül formunda, zarif işçilikli porselen fincan.Fincanın kulpunda tamirat mevcuttur.

Çap: 6 cm.

Yükseklik: 7 cm.

Haliyle

    Lot No: 12

    Lot: 12

    MEISSEN PORSELEN KAPAKLI FİNCAN-El boyama, sarı zemin üzerine renkli çiçek motifleri ve altın yaldız ile dekor edilmiş, kapak tutamağı gül formunda, zarif işçilikli porselen fincan.Fincanın kulpunda tamirat mevcuttur. Çap: 6 cm. Yükseklik: 7 cm. Haliyle

    TLSold
  • FRANSIZ LİMOGES PORSELEN FİNCAN-Dış yüzeyi yeşil beyaz zemin üzeri çiçek ve bitkisel dekorlu olup, fincan ve tabağın kenar bölümleri ile kulp yüzeyi altın yaldız kullanılarak dekor edilmiş.Fincan iç yüzeyin bir bölümünde çiçek deseni mevcuttur. Yeşil renk ''FRANCE LİMOGES'' damgalı porselen kahve fincanı.

Fincan Çapı: 6 cm.

Fincan Yüksekliği: 6 cm.

Fincan Tabağın Çapı: 12 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    FRANSIZ LİMOGES PORSELEN FİNCAN-Dış yüzeyi yeşil beyaz zemin üzeri çiçek ve bitkisel dekorlu olup, fincan ve tabağın kenar bölümleri ile kulp yüzeyi altın yaldız kullanılarak dekor edilmiş.Fincan iç yüzeyin bir bölümünde çiçek deseni mevcuttur. Yeşil renk ''FRANCE LİMOGES'' damgalı porselen kahve fincanı. Fincan Çapı: 6 cm. Fincan Yüksekliği: 6 cm. Fincan Tabağın Çapı: 12 cm.

    TLSold
  • ALTIN YALDIZLI LİKÖR TAKIMI-6 adet bardağı ve çift şişe ile tepsiden mevcut, şişe ve bardakların  kesme işçilikli kesme araları altın yaldız çizgiler ile dekor edilmiş, şişenin ağız kenarı altın yaldız dekorlu likör takımı.Tepsi kenar bordürleri pirinç üzeri altın yaldız dekorlu. İyi kondisyonda.

Bardak Ölçüleri: 

Çap: 3,5 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

Şişe Ölçüleri:

Çapı: 8,5 cm.

Yükseklik:: 16 cm.

Tepsi Ölçüleri: 39 x 16 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    ALTIN YALDIZLI LİKÖR TAKIMI-6 adet bardağı ve çift şişe ile tepsiden mevcut, şişe ve bardakların kesme işçilikli kesme araları altın yaldız çizgiler ile dekor edilmiş, şişenin ağız kenarı altın yaldız dekorlu likör takımı.Tepsi kenar bordürleri pirinç üzeri altın yaldız dekorlu. İyi kondisyonda. Bardak Ölçüleri: Çap: 3,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm. Şişe Ölçüleri: Çapı: 8,5 cm. Yükseklik:: 16 cm. Tepsi Ölçüleri: 39 x 16 cm.

    TLSold
  • ALMAN VOLKSTEDT PORSELEN ÇİFT  BİBLO-19. Yüzyıl.Porselen üzeri el boyama, kadın ve erkek figürü.Çiçek desenlerinle dekor edilmiş. Kusursuz çift biblo.

Çap: 7 cm. (her biri)

Yükseklik: 15,5 cm. (her biri)

    Lot No: 15

    Lot: 15

    ALMAN VOLKSTEDT PORSELEN ÇİFT BİBLO-19. Yüzyıl.Porselen üzeri el boyama, kadın ve erkek figürü.Çiçek desenlerinle dekor edilmiş. Kusursuz çift biblo. Çap: 7 cm. (her biri) Yükseklik: 15,5 cm. (her biri)

    TLSold
  • MEISSEN PORSELEN BİBLO-Urania.Yunan hakikat tanrıçasıydı,aynı zamanda astronominin ilham perisidir ve genellikleelinde bir küre veya pusula tutarken tasvir edilir.

Urania'nın ayakta duran figürü,Vatikan Müzesi'ndeki benzer pozlu bir heykelden alınmıştır.

Meissen mavi damgalı.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    MEISSEN PORSELEN BİBLO-Urania.Yunan hakikat tanrıçasıydı,aynı zamanda astronominin ilham perisidir ve genellikleelinde bir küre veya pusula tutarken tasvir edilir. Urania'nın ayakta duran figürü,Vatikan Müzesi'ndeki benzer pozlu bir heykelden alınmıştır. Meissen mavi damgalı. Çap: 7 cm. Yükseklik: 20 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ ''ROYAL CROWN DERBY'' HAVYARLIK-'Royal Crown Derby'' kırmızı damgalı.İç haznesi beyaz dış yüzeyi kobalt mavi ve yoğun altın yaldız bitkisel motifler ile süslenmiş, stilize yaprak formlu üç ayak kaidesinde.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 9,5 cm.

Royal Crown Derby Porselen Şirketi , İngiltere'nin Derby şehrinde bulunan en eski veya ikinci en eski İngiliz porselen üreticisidir ( kuruluş yılı olarak 1751'i iddia eden Royal Worcester tarafından tartışılmaktadır ). Özellikle yüksek kaliteli kemik çinileriyle tanınan şirket, yaklaşık 1750 yılından bu yana sofra takımları ve süs eşyaları üretmektedir . 1773 yılına kadar 'Derby Porselen' olarak biliniyordu, daha sonra 'Crown Derby' haline geldi ve 1890'da 'Royal' eklendi.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    İNGİLİZ ''ROYAL CROWN DERBY'' HAVYARLIK-'Royal Crown Derby'' kırmızı damgalı.İç haznesi beyaz dış yüzeyi kobalt mavi ve yoğun altın yaldız bitkisel motifler ile süslenmiş, stilize yaprak formlu üç ayak kaidesinde. Çap: 8 cm. Yükseklik: 9,5 cm. Royal Crown Derby Porselen Şirketi , İngiltere'nin Derby şehrinde bulunan en eski veya ikinci en eski İngiliz porselen üreticisidir ( kuruluş yılı olarak 1751'i iddia eden Royal Worcester tarafından tartışılmaktadır ). Özellikle yüksek kaliteli kemik çinileriyle tanınan şirket, yaklaşık 1750 yılından bu yana sofra takımları ve süs eşyaları üretmektedir . 1773 yılına kadar 'Derby Porselen' olarak biliniyordu, daha sonra 'Crown Derby' haline geldi ve 1890'da 'Royal' eklendi.

    TLSold
  • SEVRES PORSELEN FİNCAN-Sevres damgalı, mavi zemin üzeri el boyama portreli, portrenin etrafı çevresel altın yaldız dekorlu, özel üretim porselen fincan.

Fincan Çapı: 6,5 cm.

Tabak Çapı: 12,5 cm.

Fincan Yüksekliği: 6,5 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SEVRES PORSELEN FİNCAN-Sevres damgalı, mavi zemin üzeri el boyama portreli, portrenin etrafı çevresel altın yaldız dekorlu, özel üretim porselen fincan. Fincan Çapı: 6,5 cm. Tabak Çapı: 12,5 cm. Fincan Yüksekliği: 6,5 cm.

    TLSold
  • KESME CAM KADEH TAKIMI-6 Adet kesme cam kadeh

2 adet mavi, 2 mor, 1 kırmızı, 1 beyaz kadehten oluşan takım.

Çap: 8,5 cm. (Her biri)

Yükseklik: 19 cm. (Her biri)

    Lot No: 19

    Lot: 19

    KESME CAM KADEH TAKIMI-6 Adet kesme cam kadeh 2 adet mavi, 2 mor, 1 kırmızı, 1 beyaz kadehten oluşan takım. Çap: 8,5 cm. (Her biri) Yükseklik: 19 cm. (Her biri)

    TLSold
  • ÇİFT KRİSTAL PARFÜM ŞİŞESİ-Uzun boyunlu, şişkin gövdeli, gövde bölümünde altın yaldız yıldız motif dekorlu, konik formlu orijinal kapaklarında.Bohem kristal kesme işçilikli boyun ve kapaklarınla. İyi kondisyonda

Çap: 7,5 cm.

Yükseklik: 18,5 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    ÇİFT KRİSTAL PARFÜM ŞİŞESİ-Uzun boyunlu, şişkin gövdeli, gövde bölümünde altın yaldız yıldız motif dekorlu, konik formlu orijinal kapaklarında.Bohem kristal kesme işçilikli boyun ve kapaklarınla. İyi kondisyonda Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 18,5 cm.

    TLSold
  • KÜÇÜK BOY GECE SÜRAHİSİ-Şeffaf camdan imal edilmiş altın yaldız çizgiler ile dekor edilmiş, sade işçilikli, çocuk için özel yapılmış gece sürahisi.

Bardak Çapı: 5 cm.

Sürahi Çapı: 7 cm.

Tabak Çapı: 11 cm.

Yükseklik: 12,5 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    KÜÇÜK BOY GECE SÜRAHİSİ-Şeffaf camdan imal edilmiş altın yaldız çizgiler ile dekor edilmiş, sade işçilikli, çocuk için özel yapılmış gece sürahisi. Bardak Çapı: 5 cm. Sürahi Çapı: 7 cm. Tabak Çapı: 11 cm. Yükseklik: 12,5 cm.

    TLSold
  • OPALİN GECE SÜRAHİSİ-Mavi opalin, altın yaldız çizgiler ile süslenmiş gece sürahisi ve leğeni.Gece sürahileri arasında leğeni ile birlikte çok nadir bulunmaktadır, genelde alt tabakları ile berarber çıkmaktadır.Leğen ve sürahi nadir görülmüştür.Kusursuz kondisyonda olup koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 20,5 cm.

Sürahi Çapı: 12 cm.

Bardak Çapı: 7 cm.

Leğen Çapı: 20 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OPALİN GECE SÜRAHİSİ-Mavi opalin, altın yaldız çizgiler ile süslenmiş gece sürahisi ve leğeni.Gece sürahileri arasında leğeni ile birlikte çok nadir bulunmaktadır, genelde alt tabakları ile berarber çıkmaktadır.Leğen ve sürahi nadir görülmüştür.Kusursuz kondisyonda olup koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 20,5 cm. Sürahi Çapı: 12 cm. Bardak Çapı: 7 cm. Leğen Çapı: 20 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
  • MURANO MİNYATÜR GECE SÜRAHİSİ-Pembe beyaz helozon çizgili, minyatür gece sürahisi.

Çap: 6 cm.

Yükseklik: 10,5 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    MURANO MİNYATÜR GECE SÜRAHİSİ-Pembe beyaz helozon çizgili, minyatür gece sürahisi. Çap: 6 cm. Yükseklik: 10,5 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET PİRİNÇ OSMANLI KAHVE ZARFI-Şemsli kahve fincan zarfı, Osmanlıca ''Pirinçtir'' damgalı, üzeri altın yaldızlı.

Yaprak motifli pirinç Osmanlı kahve fincan zarfı.


Yaprak Motifli Zarf Ölçüleri:

Çap: 5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

Şemsli Zarf Ölçüleri:

Çapı: 4,5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    İKİ ADET PİRİNÇ OSMANLI KAHVE ZARFI-Şemsli kahve fincan zarfı, Osmanlıca ''Pirinçtir'' damgalı, üzeri altın yaldızlı. Yaprak motifli pirinç Osmanlı kahve fincan zarfı. Yaprak Motifli Zarf Ölçüleri: Çap: 5 cm. Yükseklik: 5 cm. Şemsli Zarf Ölçüleri: Çapı: 4,5 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • PİRİNÇ YAZILI KAHVE FİNCAN ZARFI-Pirinç üzeri gümüş ve bakır çakma işçilikli, bakır çakma çerçeve içinde gümüş çakma, ön iki yüzü yazılı.

Çap: 5 cm.

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    PİRİNÇ YAZILI KAHVE FİNCAN ZARFI-Pirinç üzeri gümüş ve bakır çakma işçilikli, bakır çakma çerçeve içinde gümüş çakma, ön iki yüzü yazılı. Çap: 5 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAHVE FİNCAN ZARFI-Gümüş üzeri kabartma ve kalem işçilikli, alt gövde bölümü kabartma dilimli, orta kısmı kalem işçilikli gümüş kahve fincan zarfı.

30 Gram.

Çap: 5,5 cm.

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    GÜMÜŞ KAHVE FİNCAN ZARFI-Gümüş üzeri kabartma ve kalem işçilikli, alt gövde bölümü kabartma dilimli, orta kısmı kalem işçilikli gümüş kahve fincan zarfı. 30 Gram. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK.-Kazıma tekniği ile stilize bitkisel motifler ile dekorlu, merkezi baskı tuğralı ve sah damgalı lokumluk.

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar.

Ağırlık: 50 Gram

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 2,5 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK.-Kazıma tekniği ile stilize bitkisel motifler ile dekorlu, merkezi baskı tuğralı ve sah damgalı lokumluk. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar. Ağırlık: 50 Gram Çap: 15 cm. Yükseklik: 2,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ÇİFT GÜMÜŞ FİNCAN ZARFI-Ajur işçilikli, bitkisel motifli, akantus yaprakları ile dekor edilmiş,usta işi çok iyi kondisyonda. Kahve zarfları arasında işçilik bakımından nadir örneklerden olup koleksiyonluk eserlerdendir.

72 Gram.

Çapı: 5 cm.

Yükseklik: 5,5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLI ÇİFT GÜMÜŞ FİNCAN ZARFI-Ajur işçilikli, bitkisel motifli, akantus yaprakları ile dekor edilmiş,usta işi çok iyi kondisyonda. Kahve zarfları arasında işçilik bakımından nadir örneklerden olup koleksiyonluk eserlerdendir. 72 Gram. Çapı: 5 cm. Yükseklik: 5,5 cm.

    TLSold
  • ÇİFT OSMANLI TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE ''KUZNETSOV'' PORSELEN  KAHVE FİNCANI-Gümüş ajur işçilikli meşe palamutu ve yaprakları dekorlu, tuğralı 
tuğra okunamadı.Porselen fincanları Kuznetsov Çarlık damgalı,Osmanlı pazarına üretilmiş orijinal porselen fincanlarında.
Çift fincanlar kusursuz.

56 Gram.

Zarf Yükseklik: 5 cm.

Porselen Fincan Çapı: 6 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    ÇİFT OSMANLI TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE ''KUZNETSOV'' PORSELEN KAHVE FİNCANI-Gümüş ajur işçilikli meşe palamutu ve yaprakları dekorlu, tuğralı tuğra okunamadı.Porselen fincanları Kuznetsov Çarlık damgalı,Osmanlı pazarına üretilmiş orijinal porselen fincanlarında. Çift fincanlar kusursuz. 56 Gram. Zarf Yükseklik: 5 cm. Porselen Fincan Çapı: 6 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PORSELEN KAHVE FİNCANLARI-Üç adet porselen kahve fincanı dış yüzeyleri mavi beyaz olup beyaz üzeri renkli bitkisel dekorlu ve mavi zemin üzeri altın yaldız bitkisel motifli.Çift porselen fincan mavi beyaz renginde olup, beyaz zemin üzeri renkli çiçek motifli mavi zemin üzerinde ise altın yaldız dekorlu Osmanlı pazarı için üretilmiş porselen kahve fincanları.

Çap: 6 cm. (Çift Fincan) Üst Sıra

Çap: 5,5 cm. (3 Adet Fincanın) Alt Sıra

Yükseklik: 3,4 cm. (Çift Fincanlar) Üst Sıra

Yükseklik: 3,1 cm. (3 Adet Fincanın) Alt Sıra

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI PORSELEN KAHVE FİNCANLARI-Üç adet porselen kahve fincanı dış yüzeyleri mavi beyaz olup beyaz üzeri renkli bitkisel dekorlu ve mavi zemin üzeri altın yaldız bitkisel motifli.Çift porselen fincan mavi beyaz renginde olup, beyaz zemin üzeri renkli çiçek motifli mavi zemin üzerinde ise altın yaldız dekorlu Osmanlı pazarı için üretilmiş porselen kahve fincanları. Çap: 6 cm. (Çift Fincan) Üst Sıra Çap: 5,5 cm. (3 Adet Fincanın) Alt Sıra Yükseklik: 3,4 cm. (Çift Fincanlar) Üst Sıra Yükseklik: 3,1 cm. (3 Adet Fincanın) Alt Sıra

    TLSold
  • TOLEDO TABAKA-İspanyol hanedan simgelerinden oluşan kartal figürlü,  zarif Toledo işçilikli, hafifçe oval formda sigara tabakası.

Ölçüler: 9 x 7,5 cm.

Toledo

Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir.

Çeliğe işlenmiş Altın Desenler
Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    TOLEDO TABAKA-İspanyol hanedan simgelerinden oluşan kartal figürlü, zarif Toledo işçilikli, hafifçe oval formda sigara tabakası. Ölçüler: 9 x 7,5 cm. Toledo Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir. Çeliğe işlenmiş Altın Desenler Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TABAKALAR-A) Yüksek kabartmalı, bitkisel dekorlu,iç kısmı gümüş üzeri altın yaldızlı, iyi kondisyonda gümüş sigara tabakası.  

B) Art Nouveau stil, ön kapak merkezinde insiyal mevcut olan, yüksek kabartmalı gümüş sigara tabakası.

C) Kabartma çizgi desenli, iç bölümü altın vermeyli, gümüş sigara tabakası.

134 Gram

Ölçüler:    A)  6 x 8,5 cm.
          
                B)  5,5 x 8 cm.

                C) 5,5 x 8,5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    GÜMÜŞ TABAKALAR-A) Yüksek kabartmalı, bitkisel dekorlu,iç kısmı gümüş üzeri altın yaldızlı, iyi kondisyonda gümüş sigara tabakası. B) Art Nouveau stil, ön kapak merkezinde insiyal mevcut olan, yüksek kabartmalı gümüş sigara tabakası. C) Kabartma çizgi desenli, iç bölümü altın vermeyli, gümüş sigara tabakası. 134 Gram Ölçüler: A) 6 x 8,5 cm. B) 5,5 x 8 cm. C) 5,5 x 8,5 cm.

    TLSold
  • TOLEDO YÜZÜK KUTUSU-Mükemmel işçilikli, üst kapak kısmına Endülüs Sarayında bir bölüm resmedilmiş, iyi kondisyonda toledo yüzük kutusu.

Ölçüler: 4,5 x 6 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

Toledo

Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir.

Çeliğe işlenmiş Altın Desenler
Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    TOLEDO YÜZÜK KUTUSU-Mükemmel işçilikli, üst kapak kısmına Endülüs Sarayında bir bölüm resmedilmiş, iyi kondisyonda toledo yüzük kutusu. Ölçüler: 4,5 x 6 cm. Yükseklik: 4,5 cm. Toledo Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir. Çeliğe işlenmiş Altın Desenler Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    TLSold
  • BAĞA VE ALTIN APLİKE İŞÇİLİKLİ ZENNE ALTIN PARA ÇANTASI-Bağa işçilikli, ön kısmı bağa üzeri 8 ayar altın aplikeli ve çantanın çerçeve kısmı altın kaplama olup iç kısmı bordo kumaşlı, çok iyi kondisyonda zenne para çantası.İyi kondisyonda.


Ölçüler: 7 x 5 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    BAĞA VE ALTIN APLİKE İŞÇİLİKLİ ZENNE ALTIN PARA ÇANTASI-Bağa işçilikli, ön kısmı bağa üzeri 8 ayar altın aplikeli ve çantanın çerçeve kısmı altın kaplama olup iç kısmı bordo kumaşlı, çok iyi kondisyonda zenne para çantası.İyi kondisyonda. Ölçüler: 7 x 5 cm.

    TLSold
  • ALTIN SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş üzeri Altın savatlı şeritler ile süslenmiş sade işçilikli Altın savatlı gümüş tabaka.

98 Gram

800 Ayar ''Achef''

Ölçüler: 8x8 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    ALTIN SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş üzeri Altın savatlı şeritler ile süslenmiş sade işçilikli Altın savatlı gümüş tabaka. 98 Gram 800 Ayar ''Achef'' Ölçüler: 8x8 cm.

    TLSold
  • AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFİ
TASVİRLİ GÜMÜŞ TABAKA-Kalem işçilikli, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi resmedilmiş. Çok ince işçilik ile işlenmiş usta işi İstanbul işi gümüş tabaka.
Tabaka koleksiyonları içinde, zanaat açısından koleksiyonluk bir eser.

94 Gram

800 Ayar

Ölçüler: 9 x 8 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFİ TASVİRLİ GÜMÜŞ TABAKA-Kalem işçilikli, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi resmedilmiş. Çok ince işçilik ile işlenmiş usta işi İstanbul işi gümüş tabaka. Tabaka koleksiyonları içinde, zanaat açısından koleksiyonluk bir eser. 94 Gram 800 Ayar Ölçüler: 9 x 8 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ ALTIN VERMEYLİ KUŞ FİGÜRLÜ HOKKA-Fransız, bronz üzeri altın vermeyli, cam iç hazneli.Kuş figürünün baş kısmı açılır şekilde hokka olarak kullanılmaktadır.Kusursuz iyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 14,5 cm.

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    FRANSIZ BRONZ ALTIN VERMEYLİ KUŞ FİGÜRLÜ HOKKA-Fransız, bronz üzeri altın vermeyli, cam iç hazneli.Kuş figürünün baş kısmı açılır şekilde hokka olarak kullanılmaktadır.Kusursuz iyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 14,5 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • KÜFİ YAZILI TOLEDO TABAKA-İspanyol hanedan simgelerinden oluşan kartal figürlü, zarif Toledo işçilikli, tabakanın ön kapak kenar çevreleri küfi yazılı.Tabaka arka kısımda dairesel motif içinde Endülüs Sarayından motifler ile süslenmiş, iki kenarı küfi yazılı.Mükemmel işçilikli koleksiyon değeri yüksek bir eser.Çok iyi kondisyonda.


Ölçüler: 10 x 7,5 cm.

Toledo

Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir.

Çeliğe işlenmiş Altın Desenler
Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    KÜFİ YAZILI TOLEDO TABAKA-İspanyol hanedan simgelerinden oluşan kartal figürlü, zarif Toledo işçilikli, tabakanın ön kapak kenar çevreleri küfi yazılı.Tabaka arka kısımda dairesel motif içinde Endülüs Sarayından motifler ile süslenmiş, iki kenarı küfi yazılı.Mükemmel işçilikli koleksiyon değeri yüksek bir eser.Çok iyi kondisyonda. Ölçüler: 10 x 7,5 cm. Toledo Toledo’nun Şam kakması sanatı, koyu siyah çelik fon üzerine kakılan altın ve gümüşün parlaklığını ön plana çıkarır. Bu sanat, Kûfi yazısı (eski Arap harfleri) gibi süs motifleriyle, Arap ve Mudejar kültürlerinin tipik özelliği olan çiçek motiflerini ve geometrik şekilleri birleştirir. Çeliğe işlenmiş Altın Desenler Zanaatkâr yuvarlak bir çelik tabakayı alıp ilk işlem olan çizime başlıyor.Oyma ustalarının kullandığı çok sert çelikten yapılmış kesici bir alet olan tığ kalemle metalin yüzeyini, birbirini çaprazlama kesen ince çizgiler çizerek mastarlıyor. Zanaatkâr kakma kalemi yardımıyla bir elinde tuttuğu altın teli metal levhadaki oyuklara desen tamamlanana kadar hafifçe gömüyor.Sabitleştirme işlemi daha kalın uçlu bir kakma kalemi gerektiriyor. Zanaatkâr kalemi kullanarak hafif darbelerle çelik yüzeyin oyulmuş oluklarına altın teli oturtarak bezeme işini bitiriyor.Çivitleme adı verilen bir sonraki aşamada belirginleşir. Levha 800 santigrat derecedeki asit banyosuna yatırılıyor. Bu işlem metal zemini oksitleyerek ona koyu siyah bir renk veriyor. Böylece alttaki metal yüzey siyah kadife kumaş kadar koyulaşıyor ve Şam kakması sanatına özgü altın desenler ortaya çıkıyor.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMALI SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş üzeri savat işçilikli olup ön yüzünde Osmanlı devlet arması sağ ve solunda tuğra motifi bulunmaktadır.Osmanlı savatlı gümüş sigara tabakası.

93 Gram.

Ölçüler: 5,5 x 9 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI DEVLET ARMALI SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş üzeri savat işçilikli olup ön yüzünde Osmanlı devlet arması sağ ve solunda tuğra motifi bulunmaktadır.Osmanlı savatlı gümüş sigara tabakası. 93 Gram. Ölçüler: 5,5 x 9 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL ''TAHAN A PARİS'' BOULLE İŞÇİLİKLİ MÜCEVHER KUTUSU-Bağa zemin üzeri pirinç boulle marküteri işçilikli 'Tahan Paris' yazılı, 'S.D.' monogramlı 19. yüzyıl Boulle gül ağacı mücevher kutusu.

Kutunun orijinal anahtarı mevcut.

Ölçüler: 12,5 x 17 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    19. YÜZYIL ''TAHAN A PARİS'' BOULLE İŞÇİLİKLİ MÜCEVHER KUTUSU-Bağa zemin üzeri pirinç boulle marküteri işçilikli 'Tahan Paris' yazılı, 'S.D.' monogramlı 19. yüzyıl Boulle gül ağacı mücevher kutusu. Kutunun orijinal anahtarı mevcut. Ölçüler: 12,5 x 17 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI ''A.K.'' İNİSİYALLİ TABAKA-Gümüş üzeri savat işçilikli, kenar bölümleri art nouveau desenli, tabakanın merkezinde 'A.K' insiyali mevcuttur.

127 Gram.

Ölçüler: 9 x 8 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    GÜMÜŞ SAVATLI ''A.K.'' İNİSİYALLİ TABAKA-Gümüş üzeri savat işçilikli, kenar bölümleri art nouveau desenli, tabakanın merkezinde 'A.K' insiyali mevcuttur. 127 Gram. Ölçüler: 9 x 8 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAPLAMA DUPONT ÇAKMAK-ST Dupont-Line 2  8KBA79 seri numaralı, çalışır durumda altın kaplama Dupont Çakmak.

Yükseklik: 6,2 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    ALTIN KAPLAMA DUPONT ÇAKMAK-ST Dupont-Line 2 8KBA79 seri numaralı, çalışır durumda altın kaplama Dupont Çakmak. Yükseklik: 6,2 cm.

    TLSold
  • PIRLANTA VE SAFİR-18 Ayar Altın

Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli yüzük. Orijinal eski L.Schaverien marka kutusunda.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    PIRLANTA VE SAFİR-18 Ayar Altın Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli yüzük. Orijinal eski L.Schaverien marka kutusunda.

    TLSold
  • PIRLANTA VE SAFİR YÜZÜK-18 Ayar Altın

Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli, Shefield markalı kutusunda.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    PIRLANTA VE SAFİR YÜZÜK-18 Ayar Altın Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli, Shefield markalı kutusunda.

    TLSold
  • PIRLANTA VE SAFİR-14 Ayar Altın

Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli yüzük.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    PIRLANTA VE SAFİR-14 Ayar Altın Pırlanta ve Safir Taşlar ile bezeli yüzük.

    TLSold
  • SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 70 x 50 cm.

Seher Uysal

1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğeitimi aldı.

Karma Sergiler Arasında:

Askeri Deniz Müzesi-İskenderun

Askeri Deniz Müzesi- İstanbul

Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara

Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    Lot No: 46

    Lot: 46

    SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 70 x 50 cm. Seher Uysal 1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğeitimi aldı. Karma Sergiler Arasında: Askeri Deniz Müzesi-İskenderun Askeri Deniz Müzesi- İstanbul Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    TLSold
  • SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 40 x 40 cm.

Seher Uysal

1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğitimi aldı.

Karma Sergiler Arasında:

Askeri Deniz Müzesi-İskenderun

Askeri Deniz Müzesi- İstanbul

Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara

Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    Lot No: 47

    Lot: 47

    SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 40 x 40 cm. Seher Uysal 1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğitimi aldı. Karma Sergiler Arasında: Askeri Deniz Müzesi-İskenderun Askeri Deniz Müzesi- İstanbul Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    TLSold
  • EMİNE SUNAR-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 80 x 60 cm.

Eser Emine Sunar'ın ''Benim Renklerim'' adlı 3.Kişisel Sergisinin 2019 tarihinde 26 eserinden biri.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    EMİNE SUNAR-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 80 x 60 cm. Eser Emine Sunar'ın ''Benim Renklerim'' adlı 3.Kişisel Sergisinin 2019 tarihinde 26 eserinden biri.

    TLSold
  • GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel

İmzalı

Ölçüleri: 35 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 49

    Lot: 49

    GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel İmzalı Ölçüleri: 35 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
  • GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel

İmzalı

Ölçüleri: 35 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 50

    Lot: 50

    GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel İmzalı Ölçüleri: 35 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçü: 30x40 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçü: 30x40 cm.

    TLSold
  • UĞUR YAYLA-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçü: 50x60 cm.


UĞUR YAYLA

1951 yılında Ankara`da doğdu.1972 yılında astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı.

1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve  Türkiye`ye döndü.Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir.


Ödüller
		
1989	TJK İkinci Resim Yarışması Mansiyon Ödülü

1989	Geleneksel Tekel Yarışması İkincilik Ödülü

    Lot No: 52

    Lot: 52

    UĞUR YAYLA-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçü: 50x60 cm. UĞUR YAYLA 1951 yılında Ankara`da doğdu.1972 yılında astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve Türkiye`ye döndü.Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir. Ödüller 1989 TJK İkinci Resim Yarışması Mansiyon Ödülü 1989 Geleneksel Tekel Yarışması İkincilik Ödülü

    TLSold
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kız Kulesi''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçü: 40x30 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kız Kulesi'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçü: 40x30 cm.

    TLSold
  • YAVUZ SARAÇOĞLU-'Taksim Tüneli''

Tuval Üzeri Akrilik Boya

İmzalı

2024 Tarihli

Ölçüler: 50 x 60 cm.


Yavuz Saraçoğlu

1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi.2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti.


Kişisel Sergiler:

1992 - Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul

1993 - Gaziantep Devlet Güzel Sanatlar Galerisi.

1994 - Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi.

1996 - Büyük Kulüp Büyükada, İstanbul.

1996 - Büyükada Kültürevi, İstanbul.

2000 - Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul.

2013 - Aydınkanza Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Antalya.

2021 - İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    YAVUZ SARAÇOĞLU-'Taksim Tüneli'' Tuval Üzeri Akrilik Boya İmzalı 2024 Tarihli Ölçüler: 50 x 60 cm. Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi.2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Kişisel Sergiler: 1992 - Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 1993 - Gaziantep Devlet Güzel Sanatlar Galerisi. 1994 - Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi. 1996 - Büyük Kulüp Büyükada, İstanbul. 1996 - Büyükada Kültürevi, İstanbul. 2000 - Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul. 2013 - Aydınkanza Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Antalya. 2021 - İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı.

    TLSold
  • HÜLYA ELİBOL-'Zamanın Yankıları''

Tuval Üzeri Yağlıboya 

İmzalı

2024 Tarihli

Ölçüleri: 80 x 50 cm.


Hülya Elibol

1993 Van Doğumlu. 2012 yılında Konya İ.M.K.B Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü bitirdi. 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü bitirdi.

Karma Sergiler Arasında:

2015 - Selçuklşu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi,Konya.

2020 - Contemporary Art 2. Uluslararası Online Sergi.

2020 - Dünya Evde Uluslararası Online Sergi.

2020 - OAP Uluslararası Multidisipliner Online Sergi.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    HÜLYA ELİBOL-'Zamanın Yankıları'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2024 Tarihli Ölçüleri: 80 x 50 cm. Hülya Elibol 1993 Van Doğumlu. 2012 yılında Konya İ.M.K.B Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü bitirdi. 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü bitirdi. Karma Sergiler Arasında: 2015 - Selçuklşu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi,Konya. 2020 - Contemporary Art 2. Uluslararası Online Sergi. 2020 - Dünya Evde Uluslararası Online Sergi. 2020 - OAP Uluslararası Multidisipliner Online Sergi.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE İŞİ BUHURDANLAR-Üç adetten oluşan Süleymaniye işi Osmanlı dönemi buhurdanlar.

Dolgun pirinç malzemeden yapılmış olup, alt kenar ve kapak kenar süslemeleri kalem işçilikli olup, üst kapak kısmında kırlangıç kuş formlu, Osmanlı dönemi buhurdanlar.Günümüze ulaşmış olan iyi örneklerden olup pirinç buhurdanlar arasında nadir görülen örneklerdendir.Koleksiyon değeri önemli eserlerdir.


Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 18 cm.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 16 cm.

Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 19 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE İŞİ BUHURDANLAR-Üç adetten oluşan Süleymaniye işi Osmanlı dönemi buhurdanlar. Dolgun pirinç malzemeden yapılmış olup, alt kenar ve kapak kenar süslemeleri kalem işçilikli olup, üst kapak kısmında kırlangıç kuş formlu, Osmanlı dönemi buhurdanlar.Günümüze ulaşmış olan iyi örneklerden olup pirinç buhurdanlar arasında nadir görülen örneklerdendir.Koleksiyon değeri önemli eserlerdir. Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 18 cm. Çap: 9 cm. Yükseklik: 16 cm. Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 19 cm.

    TLSold
  • HUD SURESİ LEVHA-Teneke üzeri siyah zemin zınnık ile yazlımış 

Hud Suresi 41.ayet 

''Bismillahirrahmanirrahim Ve kâlerkebû fîhâ bismillâhi mecrâhâ ve mursâhâ, inne rabbî le gafûrun rahîm''

“Binin ona. Onun yüzüp gitmesi de durması da Allah’ın adıyladır. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

Ölçüleri: 34 x 66 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    HUD SURESİ LEVHA-Teneke üzeri siyah zemin zınnık ile yazlımış Hud Suresi 41.ayet ''Bismillahirrahmanirrahim Ve kâlerkebû fîhâ bismillâhi mecrâhâ ve mursâhâ, inne rabbî le gafûrun rahîm'' “Binin ona. Onun yüzüp gitmesi de durması da Allah’ın adıyladır. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Ölçüleri: 34 x 66 cm.

    TLSold
  • 19.Y.Y. OSMANLI DÖNEMİ TILSIMLAR-1 Adet Pazu Bent ve 1 adet boyuna asılan tılsım.
Üzeri tılsımlı ve koruma dualı savaşa giden askerlerin üzerinde bulunan kol pazu benti ve boyuna asıla tılsım.
Pirinçten imal edilmiştir.Kazıma tekniği ile dualar yazılmıştır.

Çap:  1) 5,5 cm.  2)  5,9 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    19.Y.Y. OSMANLI DÖNEMİ TILSIMLAR-1 Adet Pazu Bent ve 1 adet boyuna asılan tılsım. Üzeri tılsımlı ve koruma dualı savaşa giden askerlerin üzerinde bulunan kol pazu benti ve boyuna asıla tılsım. Pirinçten imal edilmiştir.Kazıma tekniği ile dualar yazılmıştır. Çap: 1) 5,5 cm. 2) 5,9 cm.

    TLSold
  • 19 Y.Y. OSMANLI DÖNEMİ TILSIMLAR-2 Adet Pazu Bent
Üzeri tılsımlı ve koruma dualı, çok ince kalem işçilik ile dualarla bezeli, nazardan ve kötülüklerden korunmak amaçlı kullanılmıştır. Günümüze ulaşmış az rastlanan örneklerdendir.

Çap:  1)  4,8 cm.   2)  5 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    19 Y.Y. OSMANLI DÖNEMİ TILSIMLAR-2 Adet Pazu Bent Üzeri tılsımlı ve koruma dualı, çok ince kalem işçilik ile dualarla bezeli, nazardan ve kötülüklerden korunmak amaçlı kullanılmıştır. Günümüze ulaşmış az rastlanan örneklerdendir. Çap: 1) 4,8 cm. 2) 5 cm.

    TLSold
  • HATTAT TAKIMI-9 Parçadan oluşan Hattat Takımı

3 Adet kalemtıraş, kalemtıraşlardan ikisinin sapları gümüş savatlı diğer kalemtıraş kemik saplı.

5 Adet kalem, kalemlerden biri mercan saplı, orta bölümlerinde kemikve  akik taşları kullanılmıştır.Kalemlerden diğeri beyaz akik talkarı kullanılarak yapılmıştır.Bir diğer kalem sap kısmı sedeften  çiçek motiflidir. Dördüncü kalem ise tamamı gümüştür tüy formunda üzerinde ''1905-1908 senesi'' ''H.K.'' damga mevcuttur.Beşinci kalem kemikten imal edilmiştir.

Bir adet kemik makta.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    HATTAT TAKIMI-9 Parçadan oluşan Hattat Takımı 3 Adet kalemtıraş, kalemtıraşlardan ikisinin sapları gümüş savatlı diğer kalemtıraş kemik saplı. 5 Adet kalem, kalemlerden biri mercan saplı, orta bölümlerinde kemikve akik taşları kullanılmıştır.Kalemlerden diğeri beyaz akik talkarı kullanılarak yapılmıştır.Bir diğer kalem sap kısmı sedeften çiçek motiflidir. Dördüncü kalem ise tamamı gümüştür tüy formunda üzerinde ''1905-1908 senesi'' ''H.K.'' damga mevcuttur.Beşinci kalem kemikten imal edilmiştir. Bir adet kemik makta.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HATTAT MAKASLARI-A) Eserin tutamak kısmı sülüs müsenna hat/aynalı yazı ile Esma’ül Hüsna’dan her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran anlamında “Ya Fettah” ibareli.Makasın tutamak kısmı pirinç olup, orta bölümünde altın kakma selvi deseni bulunmaktadır.

B) Makasın tutamak kısmı açılabilir özelliğe sahip olup orta bölümünde  altın kakma selvi deseni bulunmaktadır.

C) Makasın her iki tarafı gümüş kakmalıdır.

Ölçüleri:  A) 24,5 cm.

                 B) 25 cm.

                 C) 24,5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    OSMANLI 19.YÜZYIL HATTAT MAKASLARI-A) Eserin tutamak kısmı sülüs müsenna hat/aynalı yazı ile Esma’ül Hüsna’dan her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran anlamında “Ya Fettah” ibareli.Makasın tutamak kısmı pirinç olup, orta bölümünde altın kakma selvi deseni bulunmaktadır. B) Makasın tutamak kısmı açılabilir özelliğe sahip olup orta bölümünde altın kakma selvi deseni bulunmaktadır. C) Makasın her iki tarafı gümüş kakmalıdır. Ölçüleri: A) 24,5 cm. B) 25 cm. C) 24,5 cm.

    TLSold
  • FUAT BAŞAR HAT LEVHA-'Ah Teslimiyet''

Fuat Başar ketebeli

Ölçüler: 24 x 33 cm.

Fuat Başar

1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı.

Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini  tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi.

İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    FUAT BAŞAR HAT LEVHA-'Ah Teslimiyet'' Fuat Başar ketebeli Ölçüler: 24 x 33 cm. Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • PAPİER MASCHE KALEMDAN-Büyük boy, bordo zemin üzerine bitkisel yaldız dekorlu.Üst bölümde bitkisel motifler ile kuş desenleri mevcut, kalemdanın iç ve kenar bölümleri sarı zemin üzerine motifler ile süslüdür.Çok iyi kondisyonda kalemdan koleksiyonluk iyi örneklerdendir.


Ölçüler: 7 x 7 x 29 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    PAPİER MASCHE KALEMDAN-Büyük boy, bordo zemin üzerine bitkisel yaldız dekorlu.Üst bölümde bitkisel motifler ile kuş desenleri mevcut, kalemdanın iç ve kenar bölümleri sarı zemin üzerine motifler ile süslüdür.Çok iyi kondisyonda kalemdan koleksiyonluk iyi örneklerdendir. Ölçüler: 7 x 7 x 29 cm.

    TLSold
  • İSLAMİK GÜMÜŞ ŞİFA TASI-İç kenar bordürleri çepe çevre küfi yazılı, içi yüksek kabartma desen işçilikli üzüm salkımı ve yaprak motifli İslamik gümüş şifa tası.

89 Gram

Çap: 13 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    İSLAMİK GÜMÜŞ ŞİFA TASI-İç kenar bordürleri çepe çevre küfi yazılı, içi yüksek kabartma desen işçilikli üzüm salkımı ve yaprak motifli İslamik gümüş şifa tası. 89 Gram Çap: 13 cm.

    TLSold
  • FUAT BAŞAR HAT LEVHA-Fuat Başar ketebeli

Ölçüleri: 9,5 x 10 cm.

Fuat Başar

1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı.

Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini  tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi.

İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    FUAT BAŞAR HAT LEVHA-Fuat Başar ketebeli Ölçüleri: 9,5 x 10 cm. Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Leylaklar''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2010 Tarihli

Ölçüler: 60 x 70 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Leylaklar'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2010 Tarihli Ölçüler: 60 x 70 cm.

    TLSold
  • HÜLYA ELİBOL-'Zamanın Yankıları''

Tuval Üzeri Yağlıboya 

İmzalı

2024 Tarihli

Ölçüleri: 80 x 50 cm.


Hülya Elibol

1993 Van Doğumlu. 2012 yılında Konya İ.M.K.B Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü bitirdi. 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü bitirdi.

Karma Sergiler Arasında:

2015 - Selçuklşu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi,Konya.

2020 - Contemporary Art 2. Uluslararası Online Sergi.

2020 - Dünya Evde Uluslararası Online Sergi.

2020 - OAP Uluslararası Multidisipliner Online Sergi.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    HÜLYA ELİBOL-'Zamanın Yankıları'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2024 Tarihli Ölçüleri: 80 x 50 cm. Hülya Elibol 1993 Van Doğumlu. 2012 yılında Konya İ.M.K.B Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü bitirdi. 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü bitirdi. Karma Sergiler Arasında: 2015 - Selçuklşu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi,Konya. 2020 - Contemporary Art 2. Uluslararası Online Sergi. 2020 - Dünya Evde Uluslararası Online Sergi. 2020 - OAP Uluslararası Multidisipliner Online Sergi.

    TLSold
  • GÜLÇİN TOPAÇ-'Otoportre''

Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2020 Tarihli

Ölçüleri: 70 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 68

    Lot: 68

    GÜLÇİN TOPAÇ-'Otoportre'' Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2020 Tarihli Ölçüleri: 70 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
  • SELDA EĞER-'İstanbul Kayıklar''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 70 x 100 cm.


Selda Eğer 

1969 yılında Hatay İskenderun doğumlu.

Karma Sergiler Arasında: 

Beşiktaş Deniz Müzesi - İstanbul

Art Ankara - Ankara

Zeugma Müzesi - Gaziantep

Kültür ve Sanat Merkezi - İskenderun

Deniz Müzesi - İskenderun

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SELDA EĞER-'İstanbul Kayıklar'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 70 x 100 cm. Selda Eğer 1969 yılında Hatay İskenderun doğumlu. Karma Sergiler Arasında: Beşiktaş Deniz Müzesi - İstanbul Art Ankara - Ankara Zeugma Müzesi - Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi - İskenderun Deniz Müzesi - İskenderun

    TLSold
  • CİHAT BURAK (1915 - 1994)-Özgün Baskı

'Kafesli Evin Kedisi''

İmzalı

1969 tarihli

EA Edisyon

Ölçüler: 21 x22 cm.

Cihat Burak

1937 yılında Galatasaray Lisesi’nde tamamladığı ortaöğreniminin ardından girdiği, şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi mimarlık bölümünden Sedat Hakkı Eldem, Bonatz ve Emin Onat’ın öğrencisi olarak 1943 yılında mezun oldu.

Ödülleri

1964 Paris’te Deniz Muharebesi Hayal Donanma adlı çalışması ile Bronz Madalya

1964 Paris’te Utrillo Armağanı Sergisi’nde Gümüş Madalya

1982 Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü İstanbul


Kişisel sergileri

1957 - Beyoğlu Şehir Galerisi,
1958 - Ankara Sanat Sevenler Derneği
1962 - Galerie Claude Levin, Paris
1962 - Galerie Raphael Mischkind, Lille
1964 - Carevan Galerie, Cannes.
1965 - Galerie Bodo Bratke, Wesel, Almanya
1965 - İstanbul.
1967 - Türk Alman Galerisi, İstanbul
1969 - Taksim Sanat Galerisi, İstanbul
1970 - Alman Kütüphanesi, Ankara.
1974 - Artizan Sanat Galerisi, Ankara
1975 - Melda Kaptana Sanat Galerisi, İstanbul.
1976 - Galeri Baraz, İstanbul.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    CİHAT BURAK (1915 - 1994)-Özgün Baskı 'Kafesli Evin Kedisi'' İmzalı 1969 tarihli EA Edisyon Ölçüler: 21 x22 cm. Cihat Burak 1937 yılında Galatasaray Lisesi’nde tamamladığı ortaöğreniminin ardından girdiği, şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi mimarlık bölümünden Sedat Hakkı Eldem, Bonatz ve Emin Onat’ın öğrencisi olarak 1943 yılında mezun oldu. Ödülleri 1964 Paris’te Deniz Muharebesi Hayal Donanma adlı çalışması ile Bronz Madalya 1964 Paris’te Utrillo Armağanı Sergisi’nde Gümüş Madalya 1982 Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü İstanbul Kişisel sergileri 1957 - Beyoğlu Şehir Galerisi, 1958 - Ankara Sanat Sevenler Derneği 1962 - Galerie Claude Levin, Paris 1962 - Galerie Raphael Mischkind, Lille 1964 - Carevan Galerie, Cannes. 1965 - Galerie Bodo Bratke, Wesel, Almanya 1965 - İstanbul. 1967 - Türk Alman Galerisi, İstanbul 1969 - Taksim Sanat Galerisi, İstanbul 1970 - Alman Kütüphanesi, Ankara. 1974 - Artizan Sanat Galerisi, Ankara 1975 - Melda Kaptana Sanat Galerisi, İstanbul. 1976 - Galeri Baraz, İstanbul.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇİN PORSELEN KASE-Thai mitolojik figürlü, iç kısmı beyaz zemin, mercan rengi iç bördür üzeri motifli, dış yüzey yeşil ve mercan rengi süslemeler ile dekorlu. Ağız kenarları ve alt dairesel kaidesi metal aplikeli.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 9,5 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    19.YÜZYIL ÇİN PORSELEN KASE-Thai mitolojik figürlü, iç kısmı beyaz zemin, mercan rengi iç bördür üzeri motifli, dış yüzey yeşil ve mercan rengi süslemeler ile dekorlu. Ağız kenarları ve alt dairesel kaidesi metal aplikeli. Çap: 18 cm. Yükseklik: 9,5 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET İMARİ GÜLABDAN-Mavi beyaz mercan rengi renklerle bitkisel dekorlu İmari gülabdanlar.Çok iyi kondisyonda, kusursuz.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 15 cm.

Çap: 8,5 cm. 

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İKİ ADET İMARİ GÜLABDAN-Mavi beyaz mercan rengi renklerle bitkisel dekorlu İmari gülabdanlar.Çok iyi kondisyonda, kusursuz. Çap: 8 cm. Yükseklik: 15 cm. Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU USTA İMZALI PARFÜM ŞİŞESİ-Blue Blanc

Çap: 4 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    UZAKDOĞU USTA İMZALI PARFÜM ŞİŞESİ-Blue Blanc Çap: 4 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • BLUE BLANC ÇİN GÜLABDAN-Üzeri bitkisel motifler ile süslenmiş.İyi kondisyonda , kusursuz çin gülabdan.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 17 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    BLUE BLANC ÇİN GÜLABDAN-Üzeri bitkisel motifler ile süslenmiş.İyi kondisyonda , kusursuz çin gülabdan. Çap: 8 cm. Yükseklik: 17 cm.

    TLSold
  • BLUE BLANC UZAKDOĞU GÜLABDAN-Üzeri bitkisel motifli ve figüratif dekorlu, damgalı uzakdoğu gülabdan.

Çap: 6 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    BLUE BLANC UZAKDOĞU GÜLABDAN-Üzeri bitkisel motifli ve figüratif dekorlu, damgalı uzakdoğu gülabdan. Çap: 6 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL BLUE BLANC UZAKDOĞU TABAK-19.y.y. Blue Blanc, Uzak Doğu, beyaz sır üzeri mavi renk floral desenli duvar tabağı.İyi Kondisyonda kusursuz.

Çap: 40 cm.

Yükseklik: 7,5 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    19.YÜZYIL BLUE BLANC UZAKDOĞU TABAK-19.y.y. Blue Blanc, Uzak Doğu, beyaz sır üzeri mavi renk floral desenli duvar tabağı.İyi Kondisyonda kusursuz. Çap: 40 cm. Yükseklik: 7,5 cm.

    TLSold
  • 19 YÜZYIL KAİDELİ ÇİN KASE-19 yy. Çin, beyaz zemin üzerine mercan rengi desenlerle kendinden kaideli porselen çin kase. 

Çap: 11,5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    19 YÜZYIL KAİDELİ ÇİN KASE-19 yy. Çin, beyaz zemin üzerine mercan rengi desenlerle kendinden kaideli porselen çin kase. Çap: 11,5 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL YİN-YANG BÖLMELİ ÇİN KAP-19.yy Çin, beyaz zemin üzerine renkli floral desenli içi Yin-Yang bölmeli formda kap. 

Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 6,5 cm.

Yin ve Yang Kuramı ve İlkeleri bütün evrenin işleyişini, hareketini açıklar. Çin'de ortaya çıkmış olan kuramın tarihi tarım öncesi Avcı Toplayıcı döneme kadar uzanmaktadır. Çin tarihi boyunca etkili olduğu sahalarda tıptan, astronomiye, kozmogoniden, tarıma, mühendisliğe kadar birçok alanda kullanılan temel bir ilke olmuştur. Bu kurama göre yin ve yang kutupları hiçbir zaman durgun olmazlar. Bu yüzden mutlak değildirler. Aksine sürekli olarak değişir ve dönüşürler. Karşıt kutuplar sürekli birlikte vardırlar.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    19.YÜZYIL YİN-YANG BÖLMELİ ÇİN KAP-19.yy Çin, beyaz zemin üzerine renkli floral desenli içi Yin-Yang bölmeli formda kap. Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 6,5 cm. Yin ve Yang Kuramı ve İlkeleri bütün evrenin işleyişini, hareketini açıklar. Çin'de ortaya çıkmış olan kuramın tarihi tarım öncesi Avcı Toplayıcı döneme kadar uzanmaktadır. Çin tarihi boyunca etkili olduğu sahalarda tıptan, astronomiye, kozmogoniden, tarıma, mühendisliğe kadar birçok alanda kullanılan temel bir ilke olmuştur. Bu kurama göre yin ve yang kutupları hiçbir zaman durgun olmazlar. Bu yüzden mutlak değildirler. Aksine sürekli olarak değişir ve dönüşürler. Karşıt kutuplar sürekli birlikte vardırlar.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇİN ÇİÇEKLİK-19.y.y. Çin, beyaz zemin üzerine renkli floral desenli dikdörtgen forfmda porselen çiçeklik. 

Ölçüler: 14 x 21,5 cm.

Yükseklik: 7,5 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    19.YÜZYIL ÇİN ÇİÇEKLİK-19.y.y. Çin, beyaz zemin üzerine renkli floral desenli dikdörtgen forfmda porselen çiçeklik. Ölçüler: 14 x 21,5 cm. Yükseklik: 7,5 cm.

    TLSold
  • 18. YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN ÇİÇEKLİK-18.y.y. Blue Blanc, Çin, beyaz sırlı, floral desenli altıgen formda, üçayaklı, iyi kondisyonda çiçeklik.

Çap: 44 cm.

Yükseklik: 33 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    18. YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN ÇİÇEKLİK-18.y.y. Blue Blanc, Çin, beyaz sırlı, floral desenli altıgen formda, üçayaklı, iyi kondisyonda çiçeklik. Çap: 44 cm. Yükseklik: 33 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL MEİJİ DÖNEMİ SATSUMA VAZO-Meiji dönemi Satsuma vazosu, kabartmalı moriaj altın mine çalışması ile dekor edilmiş,Samuray ve geleneksel figürler ile dekore edilip elle boyanmıştır.

Kaide Çapı: 21 cm.

Kaide Yüksekliği: 8 cm.

Vazo Çapı: 26 cm.

Vazo Yüksekliği: 41 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    19.YÜZYIL MEİJİ DÖNEMİ SATSUMA VAZO-Meiji dönemi Satsuma vazosu, kabartmalı moriaj altın mine çalışması ile dekor edilmiş,Samuray ve geleneksel figürler ile dekore edilip elle boyanmıştır. Kaide Çapı: 21 cm. Kaide Yüksekliği: 8 cm. Vazo Çapı: 26 cm. Vazo Yüksekliği: 41 cm.

    TLSold
  • 18.YÜZYIL BLUE BLANC KAŞPO-18.y.y. Blue blanc Çin kaşpo.Üzeri bitkisel motifler ile dekorludur.İyi kondisyonda kusursuz.

Çap: 47 cm. 

Yükseklik: 30 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    18.YÜZYIL BLUE BLANC KAŞPO-18.y.y. Blue blanc Çin kaşpo.Üzeri bitkisel motifler ile dekorludur.İyi kondisyonda kusursuz. Çap: 47 cm. Yükseklik: 30 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL JAPON SATSUMA TABAK-Figüratif sahne ve kabartmalı moriaj mine çalışması ile dekor edilmiş, imzalı kusursuz, çok iyi kondisyonda satsuma tabak.

Çap: 25 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    19.YÜZYIL JAPON SATSUMA TABAK-Figüratif sahne ve kabartmalı moriaj mine çalışması ile dekor edilmiş, imzalı kusursuz, çok iyi kondisyonda satsuma tabak. Çap: 25 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • CONSTANTİNOPLE ŞEHİRİNİN VE KARADENİZE AÇILAN KANALIN PLANI. T.MOLO'dan, Galiano'nun baskıları ve düzeltmeleriyle.-Fransız donanması için hazırlanmış Marmara ve detayları ile İstanbul Boğazı ve şehrin planı.

Ölçü: 63 x 96 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    CONSTANTİNOPLE ŞEHİRİNİN VE KARADENİZE AÇILAN KANALIN PLANI. T.MOLO'dan, Galiano'nun baskıları ve düzeltmeleriyle.-Fransız donanması için hazırlanmış Marmara ve detayları ile İstanbul Boğazı ve şehrin planı. Ölçü: 63 x 96 cm.

    TLSold
  • TÜRK LÜGATI. TÜRK DİLLERİNİN İŞTİKAKİ VE EDEBİ LÜGATLARI.HÜSEYİN KAZIM KADRİ-İstanbul 1927(miladi) Devlet Matbaası, (1. Cilt), 99 + 855 + 4, (2. Cilt), 982,-Osmanlıca ciltleri. Sırtı deri orijinal ciltlerinde.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    TÜRK LÜGATI. TÜRK DİLLERİNİN İŞTİKAKİ VE EDEBİ LÜGATLARI.HÜSEYİN KAZIM KADRİ-İstanbul 1927(miladi) Devlet Matbaası, (1. Cilt), 99 + 855 + 4, (2. Cilt), 982,-Osmanlıca ciltleri. Sırtı deri orijinal ciltlerinde.

    TLSold
  • İSTANBUL ALBÜMÜ – Orijinal Fotoğraflarla İstanbul’da yapılan 1940 Taksim Kışlası yıkılmadan önceki dönemde yapısal düzenlemeler sonucu şehrin görünümü.-55 fotoğraftan oluşan “eskisi ve yenisi” şeklinde aynı açıdan aynı yerlerin çekilmiş fotoğrafları.Ayrıca 4 adet yapılacak projeleri gösteren haritaların fotoğrafları.

54 +1 adet fotoğraf 14,5 x 10 cm.

Orijinal albümünde

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İSTANBUL ALBÜMÜ – Orijinal Fotoğraflarla İstanbul’da yapılan 1940 Taksim Kışlası yıkılmadan önceki dönemde yapısal düzenlemeler sonucu şehrin görünümü.-55 fotoğraftan oluşan “eskisi ve yenisi” şeklinde aynı açıdan aynı yerlerin çekilmiş fotoğrafları.Ayrıca 4 adet yapılacak projeleri gösteren haritaların fotoğrafları. 54 +1 adet fotoğraf 14,5 x 10 cm. Orijinal albümünde

    TLSold
  • MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK PAŞA'YA AİT KARTVİZİT-Mustafa Fevzi Çakmak (12 Ocak 1876, İstanbul - 9 Nisan 1950, İstanbul), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşalidir.

İlk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanıdır. 1946 seçimlerinde Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olarak TBMM'de VIII. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Satışa sunduğumuz bu kartvizit Fevzi Çakmak Paşa'nın ölümünden 9 ay öncesine ait Kadıköy'deki evinden Ankara Polatlı Vaizi Ahmet YILDIZ'a postalanmış bir kartvizitidir.

Çerçeveli Ölçüsü: 20x24cm

    Lot No: 87

    Lot: 87

    MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK PAŞA'YA AİT KARTVİZİT-Mustafa Fevzi Çakmak (12 Ocak 1876, İstanbul - 9 Nisan 1950, İstanbul), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşalidir. İlk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanıdır. 1946 seçimlerinde Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olarak TBMM'de VIII. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Satışa sunduğumuz bu kartvizit Fevzi Çakmak Paşa'nın ölümünden 9 ay öncesine ait Kadıköy'deki evinden Ankara Polatlı Vaizi Ahmet YILDIZ'a postalanmış bir kartvizitidir. Çerçeveli Ölçüsü: 20x24cm

    TLSold
  • TURKMEN ZADE ABDUL-GANİ İMZALI KARTVİZİT-Abdülgani Türkmen (1882- 1958)  

Kartvizit çevrisi tezhipli çerçevesinde.

Türk siyasetçi. Hatay Devleti'nin Meclis Başkanı olarak görev yapmıştır.
Halep Meclis-i Umûmî Azalığı, Antakya Kaza Meclisi İdare Azalığı ve Ziraat Bankası Heyeti İdare Reisliği, Hatay Halk Partisi Başkanlığı, Hatay Devleti Millet Meclisi Reisliği, TBMM VI.(Ara seçim), VII. ve VIII.Dönem Hatay milletvekilliği yapmıştır.

Kartvizit Ölçüleri: 5 x 9 cm.

Çerçeve Ölçüleri: 26 x 30 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    TURKMEN ZADE ABDUL-GANİ İMZALI KARTVİZİT-Abdülgani Türkmen (1882- 1958) Kartvizit çevrisi tezhipli çerçevesinde. Türk siyasetçi. Hatay Devleti'nin Meclis Başkanı olarak görev yapmıştır. Halep Meclis-i Umûmî Azalığı, Antakya Kaza Meclisi İdare Azalığı ve Ziraat Bankası Heyeti İdare Reisliği, Hatay Halk Partisi Başkanlığı, Hatay Devleti Millet Meclisi Reisliği, TBMM VI.(Ara seçim), VII. ve VIII.Dönem Hatay milletvekilliği yapmıştır. Kartvizit Ölçüleri: 5 x 9 cm. Çerçeve Ölçüleri: 26 x 30 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMALI AY YILDIZLI EVRAK KABI-Saray işi, kırmızı cildinde, altın yaldızlı Ay Yıldız ve  Osmanlı İmparatorluğu Devlet Armalı evrak kabı.

Ölçüler: 25 x 19 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI DEVLET ARMALI AY YILDIZLI EVRAK KABI-Saray işi, kırmızı cildinde, altın yaldızlı Ay Yıldız ve Osmanlı İmparatorluğu Devlet Armalı evrak kabı. Ölçüler: 25 x 19 cm.

    TLSold
  • SARAY CİLDİNDE OSMANLI DEVLET ARMALI HANEDAN AY YILDIZ TAÇLI ''A'' İNİSİYALLİ KİTAP.-Es-Sultan İbni's-Sultan El-Sultan El-Gazi Abdülhâmid Han-i Sani Efendimiz Hazretlerinin Âsar-ı Hümayun-i Mülûkâneleri Muzafferiyât-ı Celilesinden Devlet-i Âliye-i Osmaniye ve Yunan Muharebesi 1314.
Süleyman Tevfik - Abdullah Zühdü, İstanbul 1315( hicri) 1899 (miladi) Naşiri: Mihran, 4+520.

Ölçüleri: 24 x 16,5 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    SARAY CİLDİNDE OSMANLI DEVLET ARMALI HANEDAN AY YILDIZ TAÇLI ''A'' İNİSİYALLİ KİTAP.-Es-Sultan İbni's-Sultan El-Sultan El-Gazi Abdülhâmid Han-i Sani Efendimiz Hazretlerinin Âsar-ı Hümayun-i Mülûkâneleri Muzafferiyât-ı Celilesinden Devlet-i Âliye-i Osmaniye ve Yunan Muharebesi 1314. Süleyman Tevfik - Abdullah Zühdü, İstanbul 1315( hicri) 1899 (miladi) Naşiri: Mihran, 4+520. Ölçüleri: 24 x 16,5 cm.

    TLSold
  • MEKKE-İ MÜKERREME  FOTOĞRAFLARI-Paspartusunda, (9 x 14 cm.) 5 Mayıs 1966 tarihli Mekke-i Mükerreme Fotoğraf.

Çerçevesinde, (17 x 22 cm.) Mekke-i Mükerreme Fotoğraf.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    MEKKE-İ MÜKERREME FOTOĞRAFLARI-Paspartusunda, (9 x 14 cm.) 5 Mayıs 1966 tarihli Mekke-i Mükerreme Fotoğraf. Çerçevesinde, (17 x 22 cm.) Mekke-i Mükerreme Fotoğraf.

    TLSold
  • OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ HATTAT KALEMTIRAŞLARI-Ahşap saplı, sap uçları gümüş üzeri savat işçilikli Osmanlı hattat kalemtıraşı.

Uzunluk:   A) 19 cm.

                 B) 20 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ HATTAT KALEMTIRAŞLARI-Ahşap saplı, sap uçları gümüş üzeri savat işçilikli Osmanlı hattat kalemtıraşı. Uzunluk: A) 19 cm. B) 20 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL OSMANLI FİLDİŞİ MEVLEVİ SİKKELİ HATTAT MAKTASI-Fildişi makta, mevlevi sikkeli, ajur işçilikli, maktanın kenar bölümleri bitkisel motif desenleri ile tezyin edilmiş mükemel kalem işçilikli hattat maktası.

Uzunluk: 14,5 cm.

Genişlik: 4 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    19.YÜZYIL OSMANLI FİLDİŞİ MEVLEVİ SİKKELİ HATTAT MAKTASI-Fildişi makta, mevlevi sikkeli, ajur işçilikli, maktanın kenar bölümleri bitkisel motif desenleri ile tezyin edilmiş mükemel kalem işçilikli hattat maktası. Uzunluk: 14,5 cm. Genişlik: 4 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAKMALI MAKAS-Demir üzeri altın kakmalı, çok iyi kondisyonda kağıt makası

Uzunluk: 23 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ALTIN KAKMALI MAKAS-Demir üzeri altın kakmalı, çok iyi kondisyonda kağıt makası Uzunluk: 23 cm.

    TLSold
  • Marifetnâme: Erzurumlu İbrahim Hakkı, Naşiri: Kerimi Yusuf Ziya-İstanbul 1330 (hicri), 1914. 
Ahmet Kemal Matbaası
Elden geçirilmiş eski cildinde.
16+564. 

Ölçüler: 32,5 x 24 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Marifetnâme: Erzurumlu İbrahim Hakkı, Naşiri: Kerimi Yusuf Ziya-İstanbul 1330 (hicri), 1914. Ahmet Kemal Matbaası Elden geçirilmiş eski cildinde. 16+564. Ölçüler: 32,5 x 24 cm.

    TLSold
  • TARİH-İ SAMİ / ARPAEMİNİZADE MUSTAFA 
SAMİ BEY  (ö.1146/1733)-1199 Hicri / 1785 tarihinde Seyyid Ebu Bekir tarafından istinsah edilmiştir.

Ölçüleri: 22 x 14 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    TARİH-İ SAMİ / ARPAEMİNİZADE MUSTAFA SAMİ BEY (ö.1146/1733)-1199 Hicri / 1785 tarihinde Seyyid Ebu Bekir tarafından istinsah edilmiştir. Ölçüleri: 22 x 14 cm.

    TLSold
  • RUBU TAHTASI KULLANIMI İLE İLGİLİ EL YAZMA DEFTER-Kıyafetü'l - vakt bi marifeti'd-dar ve fazlihi ve's-semt 

Muvakkit Mustafa b. Ali (ö.1571)

Müstensih: İsmail ibn-i İbrahim

Tarih: Muharrem 1162 (Ocak 1749)


Rub-ı kantaat adlı aletin özellikleri ve kullanılmasında bahseder.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    RUBU TAHTASI KULLANIMI İLE İLGİLİ EL YAZMA DEFTER-Kıyafetü'l - vakt bi marifeti'd-dar ve fazlihi ve's-semt Muvakkit Mustafa b. Ali (ö.1571) Müstensih: İsmail ibn-i İbrahim Tarih: Muharrem 1162 (Ocak 1749) Rub-ı kantaat adlı aletin özellikleri ve kullanılmasında bahseder.

    TLSold
  • TARİKAT İCAZETNAMESİ / İCAZET-İ ŞERİFE-İ HALVETİYE-eş-Şeyh el-Hac Mustafa (k.s) 
ibn-i eş-Şeyh İbrahim el-Halveti
el-Mağruf Müftizade.

-Tarihsiz.

Ölçüleri: 280 x 28 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    TARİKAT İCAZETNAMESİ / İCAZET-İ ŞERİFE-İ HALVETİYE-eş-Şeyh el-Hac Mustafa (k.s) ibn-i eş-Şeyh İbrahim el-Halveti el-Mağruf Müftizade. -Tarihsiz. Ölçüleri: 280 x 28 cm.

    TLSold
  • SİLSİLE-İ ŞERİFE VE HATM-İ HAVACEGAN VE DUA-İ TERTİB-İ ŞUGUL.-Silsile-i aliye-i Nakşibendiye-i halidiye

Yazan: Es-Seyyid Halil er-Recai

17 Cemaziye'l - ahir. 1280

(29 Kasım 1863)

    Lot No: 99

    Lot: 99

    SİLSİLE-İ ŞERİFE VE HATM-İ HAVACEGAN VE DUA-İ TERTİB-İ ŞUGUL.-Silsile-i aliye-i Nakşibendiye-i halidiye Yazan: Es-Seyyid Halil er-Recai 17 Cemaziye'l - ahir. 1280 (29 Kasım 1863)

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ BEYAZ OPALİN ZEMZEMLİK-Beyaz opalin camdan imal edilmiş. Sürre alayı Hac seferine çıkarken boş olarak taşınan dönüşte içi zem zem suyu doldurularak ve ağızı balmumu ile kapatılarak, hediye olarak verilmek üzere geri getirilen geniş gövdeli dar boyunlu zemzemlik.

Benzer örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonlarında mevcuttur.

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ BEYAZ OPALİN ZEMZEMLİK-Beyaz opalin camdan imal edilmiş. Sürre alayı Hac seferine çıkarken boş olarak taşınan dönüşte içi zem zem suyu doldurularak ve ağızı balmumu ile kapatılarak, hediye olarak verilmek üzere geri getirilen geniş gövdeli dar boyunlu zemzemlik. Benzer örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonlarında mevcuttur. Çap: 13 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-'Portre''

Kağıt Üzeri Yağlıboya

İmzasız

Ölçüler: 34 x 24 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    ÜNER DİLER (1935-2015)-'Portre'' Kağıt Üzeri Yağlıboya İmzasız Ölçüler: 34 x 24 cm.

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-'Profil''

Kağıt Üzeri yağlıboya

İmzasız

Ölçüleri: 40 x 30 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    ÜNER DİLER (1935-2015)-'Profil'' Kağıt Üzeri yağlıboya İmzasız Ölçüleri: 40 x 30 cm.

    TLSold
  • MEMDUH KUZAY-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2008 tarihli

Ölçüler: 110 x 120 cm.

Memduh Kuzay

1957 Kayseri doğumludur. 
1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi ,Yüksek Resim Bölümü, Prof.Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. 
Aynı yıl Amerika'ya gitti ve 1985-1986 yılında Galeri Matisse'nin ressamlarından biri oldu. Aynı zamanda sanat danışmanlığını da yaptı.
1986 yılı sonunda ABD/Chicago da Glimmer Sanat Galeriyle çalışmaya başladı.
1994 yılında Mersin Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev aldı.
1995-1998 yılları arasında aynı fakültede bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı yaptı. 2000 yılında üniversiteden ayrıldı.
2001 yılı Mart ayında Chicago da Outdoor Show da En İyi Sanatçı ödülünü aldı.

Kişisel Sergiler Arasında:

2013 ''2013'ün İstanbulları", Kuzay Art Studio, İstanbul
2013 "2013'ün İstanbulları", Kuzay Art Studio, İstanbul
2012 Die Ewige Baustelle Galerie & Verlaghaus, Almanya
2011 "Contemporary", Nar-Sist Art Gallery, İstanbul
2011 Mart Koleksiyon, Ankara
2010 Wingrow Art Gallery, Taiwan, Taipei
2006 Contemporary İstanbul
2006-2004-2003 Cream Art Gallery
2003-2002 Doku Sanat Galerisi
2002 Çırağan Sarayı
2000 Vakıfbank
1999 1998 AKM
1998 Gallery Gloda Grissen(ABD)
1997 Gallery A Lake Geneva(ABD)
1996 Toyota-Sa Sanat Galerisi(Adana)
1991-1989-1986 Gusfeld Glimmer (ABD)
1983 National Gallery New Orleans(ABD)
1980 Günümüz Sanatçıları, İstanbul

    Lot No: 103

    Lot: 103

    MEMDUH KUZAY-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2008 tarihli Ölçüler: 110 x 120 cm. Memduh Kuzay 1957 Kayseri doğumludur. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi ,Yüksek Resim Bölümü, Prof.Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. Aynı yıl Amerika'ya gitti ve 1985-1986 yılında Galeri Matisse'nin ressamlarından biri oldu. Aynı zamanda sanat danışmanlığını da yaptı. 1986 yılı sonunda ABD/Chicago da Glimmer Sanat Galeriyle çalışmaya başladı. 1994 yılında Mersin Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev aldı. 1995-1998 yılları arasında aynı fakültede bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı yaptı. 2000 yılında üniversiteden ayrıldı. 2001 yılı Mart ayında Chicago da Outdoor Show da En İyi Sanatçı ödülünü aldı. Kişisel Sergiler Arasında: 2013 ''2013'ün İstanbulları", Kuzay Art Studio, İstanbul 2013 "2013'ün İstanbulları", Kuzay Art Studio, İstanbul 2012 Die Ewige Baustelle Galerie & Verlaghaus, Almanya 2011 "Contemporary", Nar-Sist Art Gallery, İstanbul 2011 Mart Koleksiyon, Ankara 2010 Wingrow Art Gallery, Taiwan, Taipei 2006 Contemporary İstanbul 2006-2004-2003 Cream Art Gallery 2003-2002 Doku Sanat Galerisi 2002 Çırağan Sarayı 2000 Vakıfbank 1999 1998 AKM 1998 Gallery Gloda Grissen(ABD) 1997 Gallery A Lake Geneva(ABD) 1996 Toyota-Sa Sanat Galerisi(Adana) 1991-1989-1986 Gusfeld Glimmer (ABD) 1983 National Gallery New Orleans(ABD) 1980 Günümüz Sanatçıları, İstanbul

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-Kağıt Üzeri Yağlıboya

İmzasız 

Ölçüleri: 50 x 37 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    ÜNER DİLER (1935-2015)-Kağıt Üzeri Yağlıboya İmzasız Ölçüleri: 50 x 37 cm.

    TLSold
  • RUŞEN EŞREF YILMAZ-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2023 Tarihli

Ölçüler: 90 x 90 cm.


RUŞEN EŞREF YILMAZ

1952 yılında Erciş’te doğumlu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü’nde okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Çok sayıda kişisel sergi açtı, yurt içinde ve yurt dışında önemli grup sergilerinde yer aldı. Çeşitli yayın organlarında sanat felsefesi üzerine yazıları ve eleştirileri yayımlandı. 

Kişisel Sergiler Arasında: 

1998 Akbank Sanat Galerisi, İstanbul
2003 Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul
2005 Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul
2006 Green Park Sanat Galerisi, İstanbul
2007 Kuzguncuk Sanat Galerisi; İstanbul
2021 Bağımsız Sanat Vakfı ( Benim Bahçelerim)
2022 Bağımsız Sanat Vakfı ( Yoklukla Dolu Ellerin)

Karma Sergiler Arasında:

2000 Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Ankara
2001 AKM, İstanbul
2005 Mersin Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi
2005 ‘’Romantizm‘’ Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul
2005 ‘’ Çizgi ‘’ , Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul
2006 ‘’Mutluluk‘’ Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul
2010 ‘Köprü’ Ortaköy Belediyesi Sanat Galerisi
2011 Romanya Uluslar Arası Sanat Buluşması
2012 USP İstanbul
2015 “Karşılaşmalar 2” ISO Sanat Galerisi
2015 12x12 cm Sergisi, İspanya
2016 “Buluşmalar” Bohem Sanat Galerisi
2016 “San Sebastian 12 cm”, İspanya
2016 “Karşılaşmalar” Pusula Sanat Galerisi
2016 “Hep İyi Şeyler Olsun” Bağımsız Sanat Vakfı
2017 “Resim Sesim” Akatlar Kültür Merkezi
2017 1. Bangladeş Uluslararası Sanat Buluşması
2017 BEN/ I’M F Sanat Galerisi
2021 “ EncountersTophane-i Amire Art Gallery, İstanbul
2022 12x12 cm. Sergisi (İspanya/ Fransa )

    Lot No: 105

    Lot: 105

    RUŞEN EŞREF YILMAZ-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2023 Tarihli Ölçüler: 90 x 90 cm. RUŞEN EŞREF YILMAZ 1952 yılında Erciş’te doğumlu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü’nde okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Çok sayıda kişisel sergi açtı, yurt içinde ve yurt dışında önemli grup sergilerinde yer aldı. Çeşitli yayın organlarında sanat felsefesi üzerine yazıları ve eleştirileri yayımlandı. Kişisel Sergiler Arasında: 1998 Akbank Sanat Galerisi, İstanbul 2003 Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul 2005 Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul 2006 Green Park Sanat Galerisi, İstanbul 2007 Kuzguncuk Sanat Galerisi; İstanbul 2021 Bağımsız Sanat Vakfı ( Benim Bahçelerim) 2022 Bağımsız Sanat Vakfı ( Yoklukla Dolu Ellerin) Karma Sergiler Arasında: 2000 Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Ankara 2001 AKM, İstanbul 2005 Mersin Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi 2005 ‘’Romantizm‘’ Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul 2005 ‘’ Çizgi ‘’ , Deniz Müzesi Sanat Galerisi, İstanbul 2006 ‘’Mutluluk‘’ Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul 2010 ‘Köprü’ Ortaköy Belediyesi Sanat Galerisi 2011 Romanya Uluslar Arası Sanat Buluşması 2012 USP İstanbul 2015 “Karşılaşmalar 2” ISO Sanat Galerisi 2015 12x12 cm Sergisi, İspanya 2016 “Buluşmalar” Bohem Sanat Galerisi 2016 “San Sebastian 12 cm”, İspanya 2016 “Karşılaşmalar” Pusula Sanat Galerisi 2016 “Hep İyi Şeyler Olsun” Bağımsız Sanat Vakfı 2017 “Resim Sesim” Akatlar Kültür Merkezi 2017 1. Bangladeş Uluslararası Sanat Buluşması 2017 BEN/ I’M F Sanat Galerisi 2021 “ EncountersTophane-i Amire Art Gallery, İstanbul 2022 12x12 cm. Sergisi (İspanya/ Fransa )

    TLSold
  • YALÇIN GÖKÇEBAĞ-'İskele''

İpek Üzeri Baskı

İmzalı

1971 Tarihli bir tablosu basılmıştır.

Ölçüler: 86x 126 cm.

Yalçın Gökçebağ

1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    YALÇIN GÖKÇEBAĞ-'İskele'' İpek Üzeri Baskı İmzalı 1971 Tarihli bir tablosu basılmıştır. Ölçüler: 86x 126 cm. Yalçın Gökçebağ 1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir.

    TLSold
  • YALÇIN GÖKÇEBAĞ-'Bodrum''

İpek Üzeri Baskı

İmzalı

2009 Tarihli bir tablosu basılmıştır.

Ölçüler: 50 x 125 cm.

Yalçın Gökçebağ

1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    YALÇIN GÖKÇEBAĞ-'Bodrum'' İpek Üzeri Baskı İmzalı 2009 Tarihli bir tablosu basılmıştır. Ölçüler: 50 x 125 cm. Yalçın Gökçebağ 1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir.

    TLSold
  • ŞAHİN PAKSOY-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1980 tarihli

Ölçüler: 40 x 50 cm.

Provenans: Ş.P. Özel Koleksiyon

Şahin Paksoy

1952 doğumlu Şahin Paksoy, sanata 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır.

Osmanlı’nın minyatür sanatı, Bizans ikonaları ve Selçuklu halıları gibi geleneksel ögelerden esinlenen Paksoy, gündelik yaşamında karşısına çıkan insanları konu alır. İnsan figürlerinin ön plana çıktığı eserlerinde; kendine has bir dil oluşturarak çoğu zaman geleneksel Anadolu insanının yaşam tarzı ve değerlerini, izlenimlerini duyguları ile harmanlayarak yarattığı kendine özgü diliyle bir öykü anlatmak istercesine resmeder. Yağlı boya kullandığı resimlerindeki figürlerden yola çıkarak figüratif heykeller de yapan sanatçının yapmış olduğu eserler arasında soyut çalışmalar de yer alıyor.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    ŞAHİN PAKSOY-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 1980 tarihli Ölçüler: 40 x 50 cm. Provenans: Ş.P. Özel Koleksiyon Şahin Paksoy 1952 doğumlu Şahin Paksoy, sanata 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Osmanlı’nın minyatür sanatı, Bizans ikonaları ve Selçuklu halıları gibi geleneksel ögelerden esinlenen Paksoy, gündelik yaşamında karşısına çıkan insanları konu alır. İnsan figürlerinin ön plana çıktığı eserlerinde; kendine has bir dil oluşturarak çoğu zaman geleneksel Anadolu insanının yaşam tarzı ve değerlerini, izlenimlerini duyguları ile harmanlayarak yarattığı kendine özgü diliyle bir öykü anlatmak istercesine resmeder. Yağlı boya kullandığı resimlerindeki figürlerden yola çıkarak figüratif heykeller de yapan sanatçının yapmış olduğu eserler arasında soyut çalışmalar de yer alıyor.

    TLSold
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kanlıca Körfezi''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2010 Tarihli

Ölçüler: 50 x 60 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kanlıca Körfezi'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2010 Tarihli Ölçüler: 50 x 60 cm.

    TLSold
  • CHRİSTOFLE DAMGALI  İNİSİYALLİ  PURO KUTUSU 1884 İBARELİ-'Souvenir Des Comrades''. ''28 MAİ 1884'' ibareli.

Tepsi kenar bordürleri ve kutunun dış kenar yüzeyleri ile üst kapak bölümü ince kalem işçilikli floral desenli. Kapak merkezinde ''M'' İnsiyalli Christofle damgalı.Sunumluk tepsisiyle Puro kutusu.   

Kutu Ölçüleri: 10,5x14 cm.

Kutu Yüksekliği: 7 cm.

Tepsi Ölçüleri: 20x23 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    CHRİSTOFLE DAMGALI İNİSİYALLİ PURO KUTUSU 1884 İBARELİ-'Souvenir Des Comrades''. ''28 MAİ 1884'' ibareli. Tepsi kenar bordürleri ve kutunun dış kenar yüzeyleri ile üst kapak bölümü ince kalem işçilikli floral desenli. Kapak merkezinde ''M'' İnsiyalli Christofle damgalı.Sunumluk tepsisiyle Puro kutusu. Kutu Ölçüleri: 10,5x14 cm. Kutu Yüksekliği: 7 cm. Tepsi Ölçüleri: 20x23 cm.

    TLSold
  • BAKARA ÇİFT KADEH-Bakara kesme işçilikli, yüksek altın yaldız kabartmalı  üzerinde majeskül harfler ile ''H.S.M.'' inisiyali kusursuz bir çift kadeh.

Çap: 10 cm.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    BAKARA ÇİFT KADEH-Bakara kesme işçilikli, yüksek altın yaldız kabartmalı üzerinde majeskül harfler ile ''H.S.M.'' inisiyali kusursuz bir çift kadeh. Çap: 10 cm. Yükseklik: 23 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN  TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, gümüş üzeri kabartma tekniği ile dekore edilmiş, iç kısmında kenar bölümleri bitkisel motifler ile dekorlu kalem işçilikli.
Ayna ile sap bağlantısı arasında restorasyon mevcuttur.

Ölçüleri: 20 x 37 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, gümüş üzeri kabartma tekniği ile dekore edilmiş, iç kısmında kenar bölümleri bitkisel motifler ile dekorlu kalem işçilikli. Ayna ile sap bağlantısı arasında restorasyon mevcuttur. Ölçüleri: 20 x 37 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili.Yalın işçilikli gümüş hamam tası.

Ağırlık: 269 Gram.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili.Yalın işçilikli gümüş hamam tası. Ağırlık: 269 Gram. Çap: 18 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ZENNE FESİ-Sırma gümüş püsküllü fesin yüzeyi gümüş sırma ipliklerle üzeri  motifler ile süslenmştir.

Çap: 17 cm.

Yükseklik: 8,5 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI DÖNEMİ ZENNE FESİ-Sırma gümüş püsküllü fesin yüzeyi gümüş sırma ipliklerle üzeri motifler ile süslenmştir. Çap: 17 cm. Yükseklik: 8,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ZENNE FESİ-Sırma gümüş püsküllü fesin yüzeyi gümüş sırma ipliklerle üzeri  motifler ile süslenmştir.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI DÖNEMİ ZENNE FESİ-Sırma gümüş püsküllü fesin yüzeyi gümüş sırma ipliklerle üzeri motifler ile süslenmştir. Çap: 18 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİNELİ FİNCAN-Gümüş üzerine mine işçilikli, floral desenler ile dekor edilmiş mavi ve gri zemin üzerine renkli çiçeklerle süslenmiş, tabağın orta bölümü altın yaldız dekorlu, iri boy kahve fincanı.


Tabak Çapı: 12,5 cm. 

Fincan Çapı: 8 cm.

Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    GÜMÜŞ MİNELİ FİNCAN-Gümüş üzerine mine işçilikli, floral desenler ile dekor edilmiş mavi ve gri zemin üzerine renkli çiçeklerle süslenmiş, tabağın orta bölümü altın yaldız dekorlu, iri boy kahve fincanı. Tabak Çapı: 12,5 cm. Fincan Çapı: 8 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL GÜMÜŞ ÇARLIK RUSYA İMPARATORLUĞU MÜCEVHER KUTUSU-19. yüzyıl. Çarlık Rusya İmparatorluğu II.Nikolay dönemi gümüş mücevher kutusu.
Gümüş üzeri kalem işçilikli, dört ayak üzerinde duran, kapak bölümü denizci düğüm formunda tasarlanmıştır.Kilit sistemi çalışır durumda orijinal anahtarlı mücevher kutusu.

84 ayar gümüş 

429 Gram.

Yükseklik: 13,5 cm.

Ölçüleri: 16 x 12,5 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    19.YÜZYIL GÜMÜŞ ÇARLIK RUSYA İMPARATORLUĞU MÜCEVHER KUTUSU-19. yüzyıl. Çarlık Rusya İmparatorluğu II.Nikolay dönemi gümüş mücevher kutusu. Gümüş üzeri kalem işçilikli, dört ayak üzerinde duran, kapak bölümü denizci düğüm formunda tasarlanmıştır.Kilit sistemi çalışır durumda orijinal anahtarlı mücevher kutusu. 84 ayar gümüş 429 Gram. Yükseklik: 13,5 cm. Ölçüleri: 16 x 12,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD TENEKE ÇAY KUTUSU-Sultan V. Mehmed Reşad çay kutunun sağ tarafında Rumca arka kısmında Osmanlıca , kutunun solunda Ermenice, ön alt kısmında Latince. ''G.Yavrouian, H.İssacoulian, Constantinople'' yazılı.

Ölçüler: 9,5 x 11 cm.

Yükseklik: 3 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    SULTAN V.MEHMED REŞAD TENEKE ÇAY KUTUSU-Sultan V. Mehmed Reşad çay kutunun sağ tarafında Rumca arka kısmında Osmanlıca , kutunun solunda Ermenice, ön alt kısmında Latince. ''G.Yavrouian, H.İssacoulian, Constantinople'' yazılı. Ölçüler: 9,5 x 11 cm. Yükseklik: 3 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ ÇANTA-Orta bölümünde açılabilir kilit sistemli, bombeli formlu üzeri yoğun kalem işçilikli orijinal zincirinde gümüş çanta.

612 Gram.

Ölçüleri: 6 x 11 x 15 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    GÜMÜŞ ÇANTA-Orta bölümünde açılabilir kilit sistemli, bombeli formlu üzeri yoğun kalem işçilikli orijinal zincirinde gümüş çanta. 612 Gram. Ölçüleri: 6 x 11 x 15 cm.

    TLSold
  • Dönemin ileri gelen iki diplomatı Hüsrev Gerede ve Galip Kemal Söylemezoğlu’na ait çok nadir belge ve fotoğraflar.-Koleksiyonda bir kısmı imzalı ve ithaflı  150 adet 1900-1950ler arası, bir kısmı Osmanlı dönemi editörlü kabin fotoğrafları ihtiva ederken, yine dönemin erkânından; birçok tanınan ve Cumhuriyet tarihine ve diplomasisine yön vermiş ileri gelenin ıslak imzalı orijinal belgeler, tutulan defterler ve günün anlam ve önemini niteleyen birçok efemeraya rastlıyoruz. Müzayedeye sunulan terekede mevcut birçok önemli eseri maalesef bu satırlar içerisine sığdırmak mümkün olmadı.

Belgeler ve fotoğraflar:
• 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya Büyükelçisi ve 1941'de Türk-Alman Dostluk Antlaşması'nın imzalanmasında rol oynayan Büyükelçisi Hüsrev Gerede’nin yazışmaları
• Budapeşte, Sofya, Tokyo, Tahran, Berlin ve Rio Janerio elçisi Gerede’nin çeşitli raporları, mahrem yazışmalar (!), çeşitli efemeralar
• Galip Kemal Söylemezoğlu’na ait iki adet Osmanlıca Fransızca çok nadir nüsha, damga ve vizeli iki adet pasaportlar
• Yüz adete yakın, birçok imzalı mektup, yazışma; Fahreddin Kerim Gökay
Konya Milletvekili T. Fikret Sılay, Eğitim Bakanı Tevfik İleri, Şemsettin Günaltay, Hamid Batu,
Hasan Polatkan, Kazım Taşkent, Refik Saydam, Server Somuncuoğlu, Recep Peker, Ahmet Salih Korur, Kazım Orbay,  Cami Baykurt, K. Gedeleç, Tevfik Rüştü Aras, Abdülhalik Renda, Pertev Demirhan, Ahmet Muhip Dranas, Numan Menemencioğlu,  Osman Edip Somunoğlu, Süreyya Ağaoğlu,   Akdes Nimet Kurat, Ahmet Kocabıyıkoğlu,…
• “Antetli 1942 SS Birliği Komutanı Wilhelm Reinhard’dan vb. 2. Dünya Savaşı sırasında yazılmış 1940lı yıllara ait Almanca evraklar.
• Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ile ilgili bir takım listeler.
• Atina, Brezilya, Moskova, Stockholm vb. yabancı diplomat imzalı yazışmalar  (40+ adet)
• Galip Kemal Söylemezoğlu imzalı birçok evrak.
• 95 sayfa Osmanlıca yazma defter, Stockholm 1918 Hesabat Defteri ve muhtelif Osmanlıca yazılı 3 defter, 5 adet Osmanlıca yazılı kayıt varakaları.
• Galip Kemal Bey ile Tevfik Rüştü Bey arasında 1931 – 32 yılı itilaflı yazışmalar.
• 30 adet çeşitli ebatlarda bir kısmı ıslak imzalı kabin fotoğraf
• Yüze yakın 1930-50 arası fotoğraflar
• 1952 İstanbul Bölge kalkınma Planı ile belgeler
• Galip Kemal Söylemezoğlu’nun, Hüsrev Gerede’nin Moskova’dan yazdıkları raporlar, kendilerine gelen yazılar vb. birçok dosya ve evrak
• Gerede’nin hazırladığı “İran’da Türkler ve Şark Hudutları Siyaseti 20 yaprak etüd, Ege Denizi Sahilleri, Ada –ların Vaziyeti 13 sayfalık etüd, Trakyadaki Topraklarımızın emniyeti… İstanbul ve Edirne’nin müdafası vb. etüdler

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Dönemin ileri gelen iki diplomatı Hüsrev Gerede ve Galip Kemal Söylemezoğlu’na ait çok nadir belge ve fotoğraflar.-Koleksiyonda bir kısmı imzalı ve ithaflı 150 adet 1900-1950ler arası, bir kısmı Osmanlı dönemi editörlü kabin fotoğrafları ihtiva ederken, yine dönemin erkânından; birçok tanınan ve Cumhuriyet tarihine ve diplomasisine yön vermiş ileri gelenin ıslak imzalı orijinal belgeler, tutulan defterler ve günün anlam ve önemini niteleyen birçok efemeraya rastlıyoruz. Müzayedeye sunulan terekede mevcut birçok önemli eseri maalesef bu satırlar içerisine sığdırmak mümkün olmadı. Belgeler ve fotoğraflar: • 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya Büyükelçisi ve 1941'de Türk-Alman Dostluk Antlaşması'nın imzalanmasında rol oynayan Büyükelçisi Hüsrev Gerede’nin yazışmaları • Budapeşte, Sofya, Tokyo, Tahran, Berlin ve Rio Janerio elçisi Gerede’nin çeşitli raporları, mahrem yazışmalar (!), çeşitli efemeralar • Galip Kemal Söylemezoğlu’na ait iki adet Osmanlıca Fransızca çok nadir nüsha, damga ve vizeli iki adet pasaportlar • Yüz adete yakın, birçok imzalı mektup, yazışma; Fahreddin Kerim Gökay Konya Milletvekili T. Fikret Sılay, Eğitim Bakanı Tevfik İleri, Şemsettin Günaltay, Hamid Batu, Hasan Polatkan, Kazım Taşkent, Refik Saydam, Server Somuncuoğlu, Recep Peker, Ahmet Salih Korur, Kazım Orbay, Cami Baykurt, K. Gedeleç, Tevfik Rüştü Aras, Abdülhalik Renda, Pertev Demirhan, Ahmet Muhip Dranas, Numan Menemencioğlu, Osman Edip Somunoğlu, Süreyya Ağaoğlu, Akdes Nimet Kurat, Ahmet Kocabıyıkoğlu,… • “Antetli 1942 SS Birliği Komutanı Wilhelm Reinhard’dan vb. 2. Dünya Savaşı sırasında yazılmış 1940lı yıllara ait Almanca evraklar. • Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ile ilgili bir takım listeler. • Atina, Brezilya, Moskova, Stockholm vb. yabancı diplomat imzalı yazışmalar (40+ adet) • Galip Kemal Söylemezoğlu imzalı birçok evrak. • 95 sayfa Osmanlıca yazma defter, Stockholm 1918 Hesabat Defteri ve muhtelif Osmanlıca yazılı 3 defter, 5 adet Osmanlıca yazılı kayıt varakaları. • Galip Kemal Bey ile Tevfik Rüştü Bey arasında 1931 – 32 yılı itilaflı yazışmalar. • 30 adet çeşitli ebatlarda bir kısmı ıslak imzalı kabin fotoğraf • Yüze yakın 1930-50 arası fotoğraflar • 1952 İstanbul Bölge kalkınma Planı ile belgeler • Galip Kemal Söylemezoğlu’nun, Hüsrev Gerede’nin Moskova’dan yazdıkları raporlar, kendilerine gelen yazılar vb. birçok dosya ve evrak • Gerede’nin hazırladığı “İran’da Türkler ve Şark Hudutları Siyaseti 20 yaprak etüd, Ege Denizi Sahilleri, Ada –ların Vaziyeti 13 sayfalık etüd, Trakyadaki Topraklarımızın emniyeti… İstanbul ve Edirne’nin müdafası vb. etüdler

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909)  TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN VE GÜLABDAN-Konik formlu, çift kulplu, kapak,gövde ve tabağında merkezi baskı  tuğra mevcuttur. Gümüş üzeri ''İstanbul işi'' kalem işçilikli,kapak tutamakları bitkisel çiçek dekorlu.Tabak kenar bordürleri üzüm ve asma yaprağı kabartma desenli, tabağın iç bölümü kalem işçilik ve kabartma dilim motifli.İki kapak tutamağında sah mevcut bir çift Buhurdan ve Gülabdan.Çok zarif işçiliğe sahip eserlerden olup koleksiyonluk nadir örneklerdendir.

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı.

415 Gram. 

Çap: 13,5 cm.

Yükseklik: 15,5 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN VE GÜLABDAN-Konik formlu, çift kulplu, kapak,gövde ve tabağında merkezi baskı tuğra mevcuttur. Gümüş üzeri ''İstanbul işi'' kalem işçilikli,kapak tutamakları bitkisel çiçek dekorlu.Tabak kenar bordürleri üzüm ve asma yaprağı kabartma desenli, tabağın iç bölümü kalem işçilik ve kabartma dilim motifli.İki kapak tutamağında sah mevcut bir çift Buhurdan ve Gülabdan.Çok zarif işçiliğe sahip eserlerden olup koleksiyonluk nadir örneklerdendir. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı. 415 Gram. Çap: 13,5 cm. Yükseklik: 15,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLLAZİZ (1861-1876) TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Eserin kapak bölümü iri dilimli tek kulplu, gövde'den kaideye inen iri bombeli dilimler devam etmektedir, dilimlerin üzerleri kalem işçilikli.Alt kaidesi dairesel formlu.
Eserin kapak ve kaide bölümünde tuğra ve sah, alt bölümünde ise iki adet çeşni bulunmaktadır.Buhurdan formları arasında değişik bir forma sahip olup koleksiyonluk eserlerdendir.

''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı

308 Gram.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 15,5 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    SULTAN ABDÜLLAZİZ (1861-1876) TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Eserin kapak bölümü iri dilimli tek kulplu, gövde'den kaideye inen iri bombeli dilimler devam etmektedir, dilimlerin üzerleri kalem işçilikli.Alt kaidesi dairesel formlu. Eserin kapak ve kaide bölümünde tuğra ve sah, alt bölümünde ise iki adet çeşni bulunmaktadır.Buhurdan formları arasında değişik bir forma sahip olup koleksiyonluk eserlerdendir. ''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı 308 Gram. Çap: 8 cm. Yükseklik: 15,5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAHLEPLİK-Üzeri yoğun kalem işçilikli, tabağında ve sahlepliğin gövdesinde ''M.S.'' insiyal mevcut.Sahlepliğin kapağında üzüm ve asma yapraklı çiçek formlu tutamak mevcut,çok zarif işçilikli kulplu, iyi kondisyonda gümüş usta işi sahleplik.

447 Gram.

Tabak Çapı: 15,5 cm.

Sahleplik Çapı: 9 cm.

Yükseklik: 15 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    GÜMÜŞ SAHLEPLİK-Üzeri yoğun kalem işçilikli, tabağında ve sahlepliğin gövdesinde ''M.S.'' insiyal mevcut.Sahlepliğin kapağında üzüm ve asma yapraklı çiçek formlu tutamak mevcut,çok zarif işçilikli kulplu, iyi kondisyonda gümüş usta işi sahleplik. 447 Gram. Tabak Çapı: 15,5 cm. Sahleplik Çapı: 9 cm. Yükseklik: 15 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN  TUĞRALI TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Yüksek kenarlı olarak tasarlanmış gümüş tepsi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile merkezi mimari peyzaj çalışmalı. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlar ile oluşturulmuş. Merkezi baskı  ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı. İyi kondisyonda. 

Ağırlık: 2521 Gram.

Ölçüler: 43 x 65 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Yüksek kenarlı olarak tasarlanmış gümüş tepsi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile merkezi mimari peyzaj çalışmalı. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlar ile oluşturulmuş. Merkezi baskı ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı. İyi kondisyonda. Ağırlık: 2521 Gram. Ölçüler: 43 x 65 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MERCAN APLİKELİ KAHVEDAN-Stilize kabartma motifler ile süslü kalem işçilikli, kulp kısmında mercan aplikeli, alt bölümünde ise yıldız formunda kabartma işçilikli madalyon desenli kahvedan. Gümüş Kahvedan örnekleri arasındaki en mükemmel ve dolgun işçilikli koleksiyonluk örneklerindendir.

355 Gram

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 16,5 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    GÜMÜŞ MERCAN APLİKELİ KAHVEDAN-Stilize kabartma motifler ile süslü kalem işçilikli, kulp kısmında mercan aplikeli, alt bölümünde ise yıldız formunda kabartma işçilikli madalyon desenli kahvedan. Gümüş Kahvedan örnekleri arasındaki en mükemmel ve dolgun işçilikli koleksiyonluk örneklerindendir. 355 Gram Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 16,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TEPSİ-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı.Merkez bölümünde kalem işçilikli çiçek motifi, merkez bölümün iç kenar bölümlerinde kazıma tekniği ile yaprak ve çiçek motiflerle çevrelenmiştir.Kenar bordürleri kabartma işçilikli motifler ile süslenmiş olup kulplarında el sıkışma figürlü gümüş tuğralı tepsi.

Ağırlık: 3242 Gram.

Ölçüleri: 45,5 x 68 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TEPSİ-Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı.Merkez bölümünde kalem işçilikli çiçek motifi, merkez bölümün iç kenar bölümlerinde kazıma tekniği ile yaprak ve çiçek motiflerle çevrelenmiştir.Kenar bordürleri kabartma işçilikli motifler ile süslenmiş olup kulplarında el sıkışma figürlü gümüş tuğralı tepsi. Ağırlık: 3242 Gram. Ölçüleri: 45,5 x 68 cm.

    TLSold
  • FREDERİC BORGELLA (1833-1901)-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüleri: 55 x 40 cm.

Pierre-Frédéric Borgella 

19. Yüzyıl Fransız oryantalist ressam.
Çalışmaları oryantal dansçılarla (Danseuses à Alger , Paris ) Danseuse au tambourin , Brüksel)  harem sahneleriyle ( Haremde , Christie's, Londra ). Uluslararası özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    FREDERİC BORGELLA (1833-1901)-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüleri: 55 x 40 cm. Pierre-Frédéric Borgella 19. Yüzyıl Fransız oryantalist ressam. Çalışmaları oryantal dansçılarla (Danseuses à Alger , Paris ) Danseuse au tambourin , Brüksel) harem sahneleriyle ( Haremde , Christie's, Londra ). Uluslararası özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

    TLSold
  • AFYON İŞİ BASTON-Afyon işi ahşap üzeri gümüş kakma işçilikli, iyi kondisyonda.

Ölçü: 83 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    AFYON İŞİ BASTON-Afyon işi ahşap üzeri gümüş kakma işçilikli, iyi kondisyonda. Ölçü: 83 cm.

    TLSold
  • AFYON İŞİ LÜLE PİPO-Gümüş kakma işçilikli olup ağız kısmı gümüş aplike çerçeveli, orijinal gümüş kakmalı çubuğunda, koleksiyonluk nadir eserlerdendir.

Ölçü: 75 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    AFYON İŞİ LÜLE PİPO-Gümüş kakma işçilikli olup ağız kısmı gümüş aplike çerçeveli, orijinal gümüş kakmalı çubuğunda, koleksiyonluk nadir eserlerdendir. Ölçü: 75 cm.

    TLSold
  • AFYON İŞİ BASTON-Afyon işi ahşap üzeri gümüş kakma işçilikli, iyi kondisyonda.

Ölçü: 84 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    AFYON İŞİ BASTON-Afyon işi ahşap üzeri gümüş kakma işçilikli, iyi kondisyonda. Ölçü: 84 cm.

    TLSold
  • VARŞOVA TEPSİ-Gümüş kaplama, Varşova I.Nikolay Rusya Çarlık dönemi damgalı, merkezinde Rus Hanedan insiyalli. Tepsinin kulpları ve bordürleri bitkisel dekorlu Varşova gümüş kaplama tepsi.

Ölçüler: 40 x 58 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    VARŞOVA TEPSİ-Gümüş kaplama, Varşova I.Nikolay Rusya Çarlık dönemi damgalı, merkezinde Rus Hanedan insiyalli. Tepsinin kulpları ve bordürleri bitkisel dekorlu Varşova gümüş kaplama tepsi. Ölçüler: 40 x 58 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRİSTOFLE MARLY SERİSİ ÇAY TAKIMI-Christofle ''Pompadour'' Gümüş Kaplama Çay Takımı.

Toplam 5 parçadan oluşan takım

Christofle damgalı.

Christofle, Kuyumcu Charles Christofle (1805-1863) tarafından 1830 yılında kuruldu.  Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisidir. Lord Elkington ve Comte Henri tarafından da desteklendi ve birçok konuda Fransa’da döneminin tek lisanslı ve patentli firması oldu. İstisnai olarak Paris Opéra Garnier tepesinde heykelleri bulunmaktadır. III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilian Chapultepec Sarayı koleksiyonunu oluşturdu. Ayrıca Osmanlı Sarayı’na “Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamid” için  özel siparişler yapan Christofle sayısız onur madalyası kazanmıştır.


Çaydanlık Yüksekliği: 25 cm. 

Tepsi Ölçüleri: 40 x 52 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRİSTOFLE MARLY SERİSİ ÇAY TAKIMI-Christofle ''Pompadour'' Gümüş Kaplama Çay Takımı. Toplam 5 parçadan oluşan takım Christofle damgalı. Christofle, Kuyumcu Charles Christofle (1805-1863) tarafından 1830 yılında kuruldu. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisidir. Lord Elkington ve Comte Henri tarafından da desteklendi ve birçok konuda Fransa’da döneminin tek lisanslı ve patentli firması oldu. İstisnai olarak Paris Opéra Garnier tepesinde heykelleri bulunmaktadır. III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilian Chapultepec Sarayı koleksiyonunu oluşturdu. Ayrıca Osmanlı Sarayı’na “Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamid” için özel siparişler yapan Christofle sayısız onur madalyası kazanmıştır. Çaydanlık Yüksekliği: 25 cm. Tepsi Ölçüleri: 40 x 52 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ APLİKELİ SEHPA-Ahşap üzeri bordo kadife kaplı, üst tablası sekiz dilimli, tabla üzeri yanyüzleri ve ayakları kabartma tekniği ile stilize gül ve rozet çiçeği yaprak motifli bitkisel kıvrımlarla desenli gümüş aplikedir.

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı ve sahlı.

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı.

Çap: 45 cm.

Yükseklik: 41 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ APLİKELİ SEHPA-Ahşap üzeri bordo kadife kaplı, üst tablası sekiz dilimli, tabla üzeri yanyüzleri ve ayakları kabartma tekniği ile stilize gül ve rozet çiçeği yaprak motifli bitkisel kıvrımlarla desenli gümüş aplikedir. 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı ve sahlı. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı. Çap: 45 cm. Yükseklik: 41 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL 8 AYAR ALTIN MİNELİ ZARFI VE PORSELEN KAHVE FİNCANI-Yüksek kaide üzerinde yer alan gövdesi ajurlu.Gövde içerisinde yer alan madalyonlara Osmanlı sancak ve müzik aletlerinden oluşturulmuş Mızıka-ı Hümayun Arması üslubunda kompozisyonlar tatbik edilmiş.Stilize bitkisel dekorlu eser Osmanlı  üslubunda tezyinatlı. Haliyle.Konik formlu orijinal deri muhafazasında ve orijinal porselen fincanında. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

8 Ayar.

Çap: 5 cm.

Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI 19.YÜZYIL 8 AYAR ALTIN MİNELİ ZARFI VE PORSELEN KAHVE FİNCANI-Yüksek kaide üzerinde yer alan gövdesi ajurlu.Gövde içerisinde yer alan madalyonlara Osmanlı sancak ve müzik aletlerinden oluşturulmuş Mızıka-ı Hümayun Arması üslubunda kompozisyonlar tatbik edilmiş.Stilize bitkisel dekorlu eser Osmanlı üslubunda tezyinatlı. Haliyle.Konik formlu orijinal deri muhafazasında ve orijinal porselen fincanında. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. 8 Ayar. Çap: 5 cm. Yükseklik: 6 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE TESTİ-Açık fıstık yeşili renk sırlı, kırmızı hamurlu, burgu kulplu, ön gövde kabartma rozetli, gövde kısmı kenarları bitkisel motifli.

Çok iyi kondisyonda.Kusursuz iyi örneklerden biri.

Çap: 17 cm.

Yükseklik: 36 cm.

Provenans: R.B. Koleksiyonu

    Lot No: 135

    Lot: 135

    ÇANAKKALE TESTİ-Açık fıstık yeşili renk sırlı, kırmızı hamurlu, burgu kulplu, ön gövde kabartma rozetli, gövde kısmı kenarları bitkisel motifli. Çok iyi kondisyonda.Kusursuz iyi örneklerden biri. Çap: 17 cm. Yükseklik: 36 cm. Provenans: R.B. Koleksiyonu

    TLSold
  • 17. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır.Halka tabanlı,düz ağız kenarlı ve yayvan gövdelidir.Merkezinde üç ayak izi mevcuttur (sırlama tekniği) dairesel madalyon içinde serbest çizilmiş stilize çiçek motifi bulunmaktadır. Kenar bordürü iki çizgi arasında aralıklı kafes desenlidir.İyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eser.

Provenans: R.B. Koleksiyonu

Çap: 25,5 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    17. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır.Halka tabanlı,düz ağız kenarlı ve yayvan gövdelidir.Merkezinde üç ayak izi mevcuttur (sırlama tekniği) dairesel madalyon içinde serbest çizilmiş stilize çiçek motifi bulunmaktadır. Kenar bordürü iki çizgi arasında aralıklı kafes desenlidir.İyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eser. Provenans: R.B. Koleksiyonu Çap: 25,5 cm.

    TLSold
  • 17. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır.Halka tabanlı, dışa dönük düz ağız kenarlı ve yayvan gövdelidir.
Merkezinde kobalt mavisi ile yapılmış dört dilimli motif yer almaktadır.Kenar bordürü iki çizgi arasında aralıklı kafes desenlidir.Merkezinde üç ayak izi vardır (sırlama tekniği).

Tabağın üst kenar bir bölümü restorasyonludur.

Provenans: R.B. Koleksiyonu

Çap: 26,5 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    17. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır.Halka tabanlı, dışa dönük düz ağız kenarlı ve yayvan gövdelidir. Merkezinde kobalt mavisi ile yapılmış dört dilimli motif yer almaktadır.Kenar bordürü iki çizgi arasında aralıklı kafes desenlidir.Merkezinde üç ayak izi vardır (sırlama tekniği). Tabağın üst kenar bir bölümü restorasyonludur. Provenans: R.B. Koleksiyonu Çap: 26,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SİRKELİK-Kırmızı hamur üzeri angoplu, beyaz sır zemin üzerine yeşil akıtma sırlı.Halka gövdesinde kabartma rozetler mevcut. Taşıma kulplu.Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir.Kusursuz ve çok iyi kondisyondadır.

Provenans: Özel Koleksiyon.

Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 128.sayfasında yer almaktadır.

Genişlik: 20 cm.

Yükseklik: 28,5 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SİRKELİK-Kırmızı hamur üzeri angoplu, beyaz sır zemin üzerine yeşil akıtma sırlı.Halka gövdesinde kabartma rozetler mevcut. Taşıma kulplu.Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir.Kusursuz ve çok iyi kondisyondadır. Provenans: Özel Koleksiyon. Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 128.sayfasında yer almaktadır. Genişlik: 20 cm. Yükseklik: 28,5 cm.

    TLSold
  • 18. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Osmanlı, 18.y.y., dışa dönük düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir.Kırmızı hamurlu tabak beyaz astarlı, şeffaf sır altına kahve renkli dekorludur. Kenar bordürü aralıklı iki çizgi arasına yerleştirilmiş nokta desenlidir.Merkezinde serbest çizilmiş stilize çiçek motifi bulunmaktadır.Tabağın çatlağı mevcuttur.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 7,5 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    18. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Osmanlı, 18.y.y., dışa dönük düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir.Kırmızı hamurlu tabak beyaz astarlı, şeffaf sır altına kahve renkli dekorludur. Kenar bordürü aralıklı iki çizgi arasına yerleştirilmiş nokta desenlidir.Merkezinde serbest çizilmiş stilize çiçek motifi bulunmaktadır.Tabağın çatlağı mevcuttur. Çap: 27 cm. Yükseklik: 7,5 cm.

    TLSold
  • 18. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Osmanlı, 18.y.y., dışa dönük düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir.Kırmızı hamurlu tabak beyaz astarlı, şeffaf sır altına kahve renkli dekorludur. Kenar bordürü aralıklı yerleştirilmiş hasır desenlidir. Merkezde, üçgen madalyon içinde serbest çizilmiş stilize kabartma sırlı çiçek motifi bulunmaktadır. Ortasında üç ayak izi vardır (Sırlama tekniği).İyi kondisyonda.Kenarlarında küçük atıklar bulunmaktadır.

Provenans: R.B. Koleksiyonu

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    18. YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Osmanlı, 18.y.y., dışa dönük düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir.Kırmızı hamurlu tabak beyaz astarlı, şeffaf sır altına kahve renkli dekorludur. Kenar bordürü aralıklı yerleştirilmiş hasır desenlidir. Merkezde, üçgen madalyon içinde serbest çizilmiş stilize kabartma sırlı çiçek motifi bulunmaktadır. Ortasında üç ayak izi vardır (Sırlama tekniği).İyi kondisyonda.Kenarlarında küçük atıklar bulunmaktadır. Provenans: R.B. Koleksiyonu Çap: 27 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına fıstık yeşili renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyondadır.Büyük boy Çanakkale seramik tabak.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 10,8 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına fıstık yeşili renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyondadır.Büyük boy Çanakkale seramik tabak. Çap: 27 cm. Yükseklik: 10,8 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına sarı renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyonda büyük boy Çanakkale seramik tabak.

Çap: 28 cm.

Yükseklik: 8,5 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına sarı renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyonda büyük boy Çanakkale seramik tabak. Çap: 28 cm. Yükseklik: 8,5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SAHAN-Kırmızı hamurlu, yeşil sırlı, orijinal kapağında,tabak içi kendi yeşil sırında.Dış bükey kenarları dilimli olup halka tabanlı sahan.Tabağın kenar dilimlerin birininin ucunda küçük sır atığı mevcuttur.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 22 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SAHAN-Kırmızı hamurlu, yeşil sırlı, orijinal kapağında,tabak içi kendi yeşil sırında.Dış bükey kenarları dilimli olup halka tabanlı sahan.Tabağın kenar dilimlerin birininin ucunda küçük sır atığı mevcuttur. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 22 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK KAHVE FİNCALARI-Üç adet fincan ajur işçiliklidir. Diğer iki fincan kabartma teknik ile yapılmış kalem işçilikli, üzerleri altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmıştır. Tombakları iyi durumdadır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

3 Adet Ajur İşçilikli Zarf Ölçüleri:

Çapı: 5,5 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

İki adet zarf Ölçüleri 

Çapı: 5,5 cm. (Her biri)

Yükseklik: 4 - 4,5 cm. cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK KAHVE FİNCALARI-Üç adet fincan ajur işçiliklidir. Diğer iki fincan kabartma teknik ile yapılmış kalem işçilikli, üzerleri altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmıştır. Tombakları iyi durumdadır. Provenans: Özel Koleksiyon Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. 3 Adet Ajur İşçilikli Zarf Ölçüleri: Çapı: 5,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm. İki adet zarf Ölçüleri Çapı: 5,5 cm. (Her biri) Yükseklik: 4 - 4,5 cm. cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL TOMBAK KÜÇÜK BOY HAMAM TASI-Osmanlı İstanbul işi. Dövme tekniğiyle yapılmış altın ve cıva ile tombaklanmış küçük boy hamam tası.Kullanımdan dolayı tombaklar işleme aralarında mevcutur,orijinal patenasındadır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 10,5 cm.

Yükseklik: 3,5 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    19. YÜZYIL TOMBAK KÜÇÜK BOY HAMAM TASI-Osmanlı İstanbul işi. Dövme tekniğiyle yapılmış altın ve cıva ile tombaklanmış küçük boy hamam tası.Kullanımdan dolayı tombaklar işleme aralarında mevcutur,orijinal patenasındadır. Provenans: Özel Koleksiyon Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 10,5 cm. Yükseklik: 3,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN YALDIZ MERCAN APLİKELİ FİNCAN-Gümüş üzeri altın yaldızlı mercan aplikeli Osmanlı dönemi kahve zarfı.

Çap: 6,5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN YALDIZ MERCAN APLİKELİ FİNCAN-Gümüş üzeri altın yaldızlı mercan aplikeli Osmanlı dönemi kahve zarfı. Çap: 6,5 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL OSMANLI TOMBAK GÜLABDAN-Dövme tekniğiyle yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış, pedestal kaideli, armudi formlu gülabdanın üzeri kalemişi çiçek ve yaprak desenleriyle süslenmiştir.Kullanımdan dolayı aşınmıştır, orijinal patenasında, yer yer üzerinde tombakları bulunmaktadır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    19. YÜZYIL OSMANLI TOMBAK GÜLABDAN-Dövme tekniğiyle yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış, pedestal kaideli, armudi formlu gülabdanın üzeri kalemişi çiçek ve yaprak desenleriyle süslenmiştir.Kullanımdan dolayı aşınmıştır, orijinal patenasında, yer yer üzerinde tombakları bulunmaktadır. Provenans: Özel Koleksiyon Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 7 cm. Yükseklik: 16 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ CAMİİ MOTİFLİ KEMER TOKASI-Gümüş üzeri altın vermeyli, kabartma tekniği ile orta bölümü Camii ve kenarları çiçek motiflleri ile dekor edilmiş Osmanlı kemer tokası.Çok iyi kondisyonda günümüze kadar gelmiş iyi örneklerdendir.

Çap: 10 cm. (Her biri)

    Lot No: 148

    Lot: 148

    OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ CAMİİ MOTİFLİ KEMER TOKASI-Gümüş üzeri altın vermeyli, kabartma tekniği ile orta bölümü Camii ve kenarları çiçek motiflleri ile dekor edilmiş Osmanlı kemer tokası.Çok iyi kondisyonda günümüze kadar gelmiş iyi örneklerdendir. Çap: 10 cm. (Her biri)

    TLSold
  • 19. YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK SAKIZLIK-İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Sakızlık, pedestal ayaklı, konik gövdeli ve bombe kapaklıdır. Sathi kazıma tekniğiyle, kapak bordürü stilize çiçek ve yaprak motifleriyle çevrili olup gövdesi yine çiçek, dal ve yapraklarla, kuş gözü motifler ile tezyinatlı.
Eserin tombak kondisyonu iyi durumdadır.Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 12 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    19. YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK SAKIZLIK-İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Sakızlık, pedestal ayaklı, konik gövdeli ve bombe kapaklıdır. Sathi kazıma tekniğiyle, kapak bordürü stilize çiçek ve yaprak motifleriyle çevrili olup gövdesi yine çiçek, dal ve yapraklarla, kuş gözü motifler ile tezyinatlı. Eserin tombak kondisyonu iyi durumdadır.Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Özel Koleksiyon Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 8 cm. Yükseklik: 12 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL OSMANLI KAPAKLI  TOMBAK SAHAN-Osmanlı Tombak Sahan 19yy. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.Yayvan yuvarlak formlu ve kapaklı. Kabartma, kazıma ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş stilize floral motiflerle zenginleştirilmiş “Şemseler” ile bezeli, “Çintemani” detaylar ile zenginleştirilmiş.İyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eser.


Provenans: Özel Koleksiyon

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 22 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    19. YÜZYIL OSMANLI KAPAKLI TOMBAK SAHAN-Osmanlı Tombak Sahan 19yy. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.Yayvan yuvarlak formlu ve kapaklı. Kabartma, kazıma ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş stilize floral motiflerle zenginleştirilmiş “Şemseler” ile bezeli, “Çintemani” detaylar ile zenginleştirilmiş.İyi kondisyonda.Koleksiyonluk bir eser. Provenans: Özel Koleksiyon Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 22 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK HAMAM TASI-18.Yüzyıl. Osmanlı.İstanbul İşi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.İç merkezinde kabartma tekniği ile yıldız motifli, dış kenar bordürleri kalem işçilikli yaprak desenleri ile bezenmiş ve kenar bordürlerden alt tabana inen kabartma dilimler ile dekor edilmiştir.Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018.

Provenans: Özel Koleksiyon.

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 18,5 cm.

Yükseklik: 5,5 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK HAMAM TASI-18.Yüzyıl. Osmanlı.İstanbul İşi. Bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.İç merkezinde kabartma tekniği ile yıldız motifli, dış kenar bordürleri kalem işçilikli yaprak desenleri ile bezenmiş ve kenar bordürlerden alt tabana inen kabartma dilimler ile dekor edilmiştir.Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018. Provenans: Özel Koleksiyon. Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 18,5 cm. Yükseklik: 5,5 cm.

    TLSold
  • 18.YÜZYIL OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-Osmanlı, bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.Kapak kısmı mükemmel ajur işçilikli.Tepsisi üzeri kalem işi ve sathi kazıma tekniği ile motiflerle bezeli, üç ayak üzerinde duran, buhar hazneli ve kapaklı buhurdan.

Üst kapak kullanımdan dolayı tombakları aşınmış durumda, orijinal patenalı, tepsisinde kalem işçiliği zarif ve ince işçiliklidir.
Türk Maden Sanatındaki Özel İşçilikli Olan Nadir Tombak Eserlerdendir.Koleksiyon değeri yüksek bir eserdir.

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 20 cm.

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    18.YÜZYIL OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-Osmanlı, bakırdan dövme tekniği ile yapılmış altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış.Kapak kısmı mükemmel ajur işçilikli.Tepsisi üzeri kalem işi ve sathi kazıma tekniği ile motiflerle bezeli, üç ayak üzerinde duran, buhar hazneli ve kapaklı buhurdan. Üst kapak kullanımdan dolayı tombakları aşınmış durumda, orijinal patenalı, tepsisinde kalem işçiliği zarif ve ince işçiliklidir. Türk Maden Sanatındaki Özel İşçilikli Olan Nadir Tombak Eserlerdendir.Koleksiyon değeri yüksek bir eserdir. Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 20 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
  • 18.YÜZYIL TOMBAK BUHURDAN ALTI FRAGMAN-18.y.y., alt taban kısmı kalem işçilikli bitkisel motifler ile dekorlu.Orta bölüm kısmında yer yer tombaklar mevcuttur. Merkezi bombe kısmının kenar bölümleri islamik zincir desenli.Eserin arka bölümünde yer yer tombaklar mevcuttur.

Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Çap: 20,5 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    18.YÜZYIL TOMBAK BUHURDAN ALTI FRAGMAN-18.y.y., alt taban kısmı kalem işçilikli bitkisel motifler ile dekorlu.Orta bölüm kısmında yer yer tombaklar mevcuttur. Merkezi bombe kısmının kenar bölümleri islamik zincir desenli.Eserin arka bölümünde yer yer tombaklar mevcuttur. Osmanlı Maden Sanatı ve Tombak Uzmanı Sn. GÜNER LİMAN tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Çap: 20,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE BEKTAŞÎ ÇİFT FİNCAN-“Amel-i Kazım” usta damgalı. Çift. “On iki Terkli Bektaşî Tacı” formunda tasarlanmış fincan ve tabağından oluşan takım.Osmanlı Tophane Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örneklerinden.Belirsiz dönem restorasyonu mevcut.

Fincan Tabak Çapı: 10 cm. (Her biri)
Fincan Yüksekliği: 5 cm. (Her biri)
Fincan Çapı: 5,5 cm. (Her biri)

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE BEKTAŞÎ ÇİFT FİNCAN-“Amel-i Kazım” usta damgalı. Çift. “On iki Terkli Bektaşî Tacı” formunda tasarlanmış fincan ve tabağından oluşan takım.Osmanlı Tophane Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örneklerinden.Belirsiz dönem restorasyonu mevcut. Fincan Tabak Çapı: 10 cm. (Her biri) Fincan Yüksekliği: 5 cm. (Her biri) Fincan Çapı: 5,5 cm. (Her biri)

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ MUHAFAZASINDA TOPHANE NARGİLE SERİ-Tophane Nargile seri, tığ işi, gövde bölümünde bitkisel dekorlu motiflerle işlenmiş.Orta bölüm dilimli ve dilim üzerleri ve göde çemberi altın yaldızlı olup iyi kondisyonda.Orijinal deri muhafazsında tophane işi nargile seri.

Çapı: 6 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ MUHAFAZASINDA TOPHANE NARGİLE SERİ-Tophane Nargile seri, tığ işi, gövde bölümünde bitkisel dekorlu motiflerle işlenmiş.Orta bölüm dilimli ve dilim üzerleri ve göde çemberi altın yaldızlı olup iyi kondisyonda.Orijinal deri muhafazsında tophane işi nargile seri. Çapı: 6 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ MUHAFAZASINDA TOPHANE İŞİ  ÇUBUKLU LÜLE TAKIMI.-Osmanlı. Tophane işi. Usta damgalı, Constantinople ibareli. Merkezi “Çapa”, gövdesi “Ay-Yıldız” motifleri ile bezeli. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş, altın ve gümüş yaldız bezemeli. Üç parçadan müteşekkil çubuğu kehribar ağızlıklı.Orijinal deri muhafazası içerisinde. İyi kondisyonda.Tophane lüle koleksiyonları içerisinde nadir koleksiyonluk eserlerdendir.


Lüle Ölçüsü: 8 cm.

Çubuk Uzunluğu: 18 cm. (her biri)

Açık Uzunluk: 59 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ MUHAFAZASINDA TOPHANE İŞİ ÇUBUKLU LÜLE TAKIMI.-Osmanlı. Tophane işi. Usta damgalı, Constantinople ibareli. Merkezi “Çapa”, gövdesi “Ay-Yıldız” motifleri ile bezeli. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş, altın ve gümüş yaldız bezemeli. Üç parçadan müteşekkil çubuğu kehribar ağızlıklı.Orijinal deri muhafazası içerisinde. İyi kondisyonda.Tophane lüle koleksiyonları içerisinde nadir koleksiyonluk eserlerdendir. Lüle Ölçüsü: 8 cm. Çubuk Uzunluğu: 18 cm. (her biri) Açık Uzunluk: 59 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE ÇİFT KAHVE FİNCANI-Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örneklerindendir.
Belirsiz dönem restorasyonu mevcuttur.

Fincan Tabak Çapı: 9 cm. (Her biri)
Fincan Yüksekliği: 4 cm. (Her biri)
Fincan Çapı: 5,5 cm. (Her biri)

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE ÇİFT KAHVE FİNCANI-Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örneklerindendir. Belirsiz dönem restorasyonu mevcuttur. Fincan Tabak Çapı: 9 cm. (Her biri) Fincan Yüksekliği: 4 cm. (Her biri) Fincan Çapı: 5,5 cm. (Her biri)

    TLSold
  • ÇUBUĞU İLE TOPHANE LÜLE-Orijinal çubuğunda ve ağızlığında tophane lüle. Orijinal gümüş aplikeli püskülünde.İyi kondisyonda.


Uzunluk: 25 cm.

Lüle Uzunluğu: 5 cm.

Lüle Yüksekliği: 3 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    ÇUBUĞU İLE TOPHANE LÜLE-Orijinal çubuğunda ve ağızlığında tophane lüle. Orijinal gümüş aplikeli püskülünde.İyi kondisyonda. Uzunluk: 25 cm. Lüle Uzunluğu: 5 cm. Lüle Yüksekliği: 3 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA HATTAT MAKASLARI-A) Eserin makas iç kısmı selvi desenli olup, yoğun altın kakma bezemeli, her iki dış yüzeyi de tamamı altın kakmalı.

B) Eserin tutamak kısmı sülüs müsenna hat/aynalı yazı ile Esma’ül Hüsna’dan her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran anlamında “Ya Fettah” ibareli.Yüzeyi kakma tekniğiyle altın kullanılarak çok zarif ve stilize bitkisel tezyinatlı.

C) Makasın sap kısımları gümüş olup, her iki dış yüzeyi yoğun altın kakmalı.

D) Makasın sap kısmı pirinç her iki dış yüzeyi yoğun altın kakmalı,iyi kondisyonda.

Hattat, müzehhip ve musavvirlerin büyük tabakalar halindeki kâğıtları istenilen kıt’ada düzgün kesebilmeleri için üretilmiş makasların iyi kondisyonda görülen nadir koleksiyonluk örneklerdendir.


Uzunluklar:  A) 29 cm.

                     B) 27,5 cm.

                     C) 25,5 cm.

                     D) 27,5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA HATTAT MAKASLARI-A) Eserin makas iç kısmı selvi desenli olup, yoğun altın kakma bezemeli, her iki dış yüzeyi de tamamı altın kakmalı. B) Eserin tutamak kısmı sülüs müsenna hat/aynalı yazı ile Esma’ül Hüsna’dan her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran anlamında “Ya Fettah” ibareli.Yüzeyi kakma tekniğiyle altın kullanılarak çok zarif ve stilize bitkisel tezyinatlı. C) Makasın sap kısımları gümüş olup, her iki dış yüzeyi yoğun altın kakmalı. D) Makasın sap kısmı pirinç her iki dış yüzeyi yoğun altın kakmalı,iyi kondisyonda. Hattat, müzehhip ve musavvirlerin büyük tabakalar halindeki kâğıtları istenilen kıt’ada düzgün kesebilmeleri için üretilmiş makasların iyi kondisyonda görülen nadir koleksiyonluk örneklerdendir. Uzunluklar: A) 29 cm. B) 27,5 cm. C) 25,5 cm. D) 27,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TAVLA-Sedef ve bağa işçilikli, Osmanlı dönemi önemli sedefkarlarından usta işi mükemmel bir işçiliğe sahip.Tavlanın pulları fildişi ve boynuz malzemeden yapılmıştır. Tavla örneklerinin estetik ve görsel özellikleri ile ön plana çıkan koleksiyonluk örneğidir.Çok iyi kondisyonda olup nadir eserlerdendir. 

Provenans: Özel Koleksiyon.

Ölçüleri: 56 x 28 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    OSMANLI 19.YÜZYIL TAVLA-Sedef ve bağa işçilikli, Osmanlı dönemi önemli sedefkarlarından usta işi mükemmel bir işçiliğe sahip.Tavlanın pulları fildişi ve boynuz malzemeden yapılmıştır. Tavla örneklerinin estetik ve görsel özellikleri ile ön plana çıkan koleksiyonluk örneğidir.Çok iyi kondisyonda olup nadir eserlerdendir. Provenans: Özel Koleksiyon. Ölçüleri: 56 x 28 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ CHRİSTOFLE MALMAİSON SERİSİ SERVİS TAKIMI-Christofle imalat damgalı orijinal ahşap kutusunda gümüş kaplama 127 parçadan oluşan 12 kişilik servis takımı.

12 adet ana yemek çatalı
12 adet ana yemek bıçağı
12 adet çorba kaşığı
12 adet balık çatalı
12 adet balık bıçağı 
12 adet ara sıcak çatalı
12 adet ara sıcak bıçağı
12 adet ara sıcak kaşığı 
12 adet pasta çatalı
12 adet kahve kaşığı 
1 adet servis kepçesi
1 adet balık servis çatalı
1 adet servis kaşığı
1 adet servis çatalı
1 adet pasta servis spatulası 
1 adet balık servis bıçağı
1 adet servis bıçağı

    Lot No: 161

    Lot: 161

    FRANSIZ CHRİSTOFLE MALMAİSON SERİSİ SERVİS TAKIMI-Christofle imalat damgalı orijinal ahşap kutusunda gümüş kaplama 127 parçadan oluşan 12 kişilik servis takımı. 12 adet ana yemek çatalı 12 adet ana yemek bıçağı 12 adet çorba kaşığı 12 adet balık çatalı 12 adet balık bıçağı 12 adet ara sıcak çatalı 12 adet ara sıcak bıçağı 12 adet ara sıcak kaşığı 12 adet pasta çatalı 12 adet kahve kaşığı 1 adet servis kepçesi 1 adet balık servis çatalı 1 adet servis kaşığı 1 adet servis çatalı 1 adet pasta servis spatulası 1 adet balık servis bıçağı 1 adet servis bıçağı

    TLSold
  • 19.YÜZYIL KABE ÖRTÜSÜ-Kabe kapı perdesinin kapı açıklığının iki tarafında yer alan kare bölmeli içindeki yuvarlaklar içinde yazılı iki levhadır.19. yüzyıl sonuna ait bir perdeden kesilerek çıkarılmış ve arkası kırmızı ipek kumaşla astarlanarak hazırlanmıştır.Levhaların her ikisinde de dönerek istiflenmiş ''İhlas Suresi'' işlidir.Sure kırmızı ipek zemin üzerinde, gümüş üzerine altın yaldızlı telle işlidir. Etrafını bir yaprak suyu dolaşır. Dairenin köşeyle yaptığı üçgenler ve dairenin merkezi açık yeşil zemin üzerine işlidir.Yazılar sanatlı işçilik özenli olup,levhalar iyi kondisyondadır.

Referans: Prof.Dr.Hülya Tezcan tarafından incelenip onaylanmış olup raporlanmıştır.

Ölçüler: 110 x 110 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    19.YÜZYIL KABE ÖRTÜSÜ-Kabe kapı perdesinin kapı açıklığının iki tarafında yer alan kare bölmeli içindeki yuvarlaklar içinde yazılı iki levhadır.19. yüzyıl sonuna ait bir perdeden kesilerek çıkarılmış ve arkası kırmızı ipek kumaşla astarlanarak hazırlanmıştır.Levhaların her ikisinde de dönerek istiflenmiş ''İhlas Suresi'' işlidir.Sure kırmızı ipek zemin üzerinde, gümüş üzerine altın yaldızlı telle işlidir. Etrafını bir yaprak suyu dolaşır. Dairenin köşeyle yaptığı üçgenler ve dairenin merkezi açık yeşil zemin üzerine işlidir.Yazılar sanatlı işçilik özenli olup,levhalar iyi kondisyondadır. Referans: Prof.Dr.Hülya Tezcan tarafından incelenip onaylanmış olup raporlanmıştır. Ölçüler: 110 x 110 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SEDEFLİ SEHPA-Osmanlı dönemi (1900'lü yıllar), sedef işçilikli,bir adet çekmecesi mevcut.Üst kısmı sekizgen yıldız motifli, eksiksiz iyi kondisyonda sedef işçilikli sehpa.

Yükseklik: 42 cm.

Ölçüleri: 37 x 37 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    OSMANLI DÖNEMİ SEDEFLİ SEHPA-Osmanlı dönemi (1900'lü yıllar), sedef işçilikli,bir adet çekmecesi mevcut.Üst kısmı sekizgen yıldız motifli, eksiksiz iyi kondisyonda sedef işçilikli sehpa. Yükseklik: 42 cm. Ölçüleri: 37 x 37 cm.

    TLSold
  • CHRİSTOFLE ÇİFT ŞAMDAN-Christofle imalat damgalı. Yuvarlak kaide üzerine neo - klasik stilde dikey dilimlerle dekorlu silindirik formlu beş kollu çift christofle şamdan.

Çap: 29 cm.

Yükseklik: 38,5 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    CHRİSTOFLE ÇİFT ŞAMDAN-Christofle imalat damgalı. Yuvarlak kaide üzerine neo - klasik stilde dikey dilimlerle dekorlu silindirik formlu beş kollu çift christofle şamdan. Çap: 29 cm. Yükseklik: 38,5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ GÜLABDAN-Sade işçilikli, kapak kısmı Mevlevi sikke formunda gümüş gülabdan.Çok iyi kondisyonda.

306 Gram

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    GÜMÜŞ GÜLABDAN-Sade işçilikli, kapak kısmı Mevlevi sikke formunda gümüş gülabdan.Çok iyi kondisyonda. 306 Gram Çap: 8 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • CHARLES DUVENT (1867-1940)-Figürlü Kompozisyon

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 90 x 70 cm.

Restorasyonlu.

Charles Jules Walère Duvent

Fransa Langres'te 1867'de doğan, Fransız bir ressam.
Peyzaj mimarı ve oryantalist Gustave Boulanger ve Jules Lefebvre'nin öğrencisi olan sanatçı,1884'te Salon des artistes français'de sergiler açarak 1891'de mansiyon ödülü, 1893'te 3. sınıf madalyası, 1896'da 2. sınıf madalyası ve burs kazandı. yarışma dışı kaldığı 1900 Uluslararası Sergisi'nde gümüş madalya.

Knight (1903), ardından Legion of Honor'un subayı (1921) , jüri üyesi ve Dost Fransız Sanatçılar Derneği'nin başkanı oldu.

İllüstratör olarak 1913'te René Boylesve'nin Sainte-Marie des Fleurs adlı eseri için renkli gravürler yaptı.

Kişisel Sergiler Arasında:

- Paris, Pavillon de Marsan, Dışişleri Bakanlığı'ndan ordulara görev yapan ressam Charles Duvent'in eseri: Belçika, Artois, Şampanya, Lorraine, Alsas ve Fas'ta yapılan suluboya sergisi. 
1-30 Nisan 1916

Langres, Saint-Didier Müzesi , Charles-Jules Duvent'in Fas'ı: Bir sanatçının oryantalizm ile sömürgeci fikirler arasındaki görüşü ,21 Haziran-30 Eylül 1997.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    CHARLES DUVENT (1867-1940)-Figürlü Kompozisyon Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 90 x 70 cm. Restorasyonlu. Charles Jules Walère Duvent Fransa Langres'te 1867'de doğan, Fransız bir ressam. Peyzaj mimarı ve oryantalist Gustave Boulanger ve Jules Lefebvre'nin öğrencisi olan sanatçı,1884'te Salon des artistes français'de sergiler açarak 1891'de mansiyon ödülü, 1893'te 3. sınıf madalyası, 1896'da 2. sınıf madalyası ve burs kazandı. yarışma dışı kaldığı 1900 Uluslararası Sergisi'nde gümüş madalya. Knight (1903), ardından Legion of Honor'un subayı (1921) , jüri üyesi ve Dost Fransız Sanatçılar Derneği'nin başkanı oldu. İllüstratör olarak 1913'te René Boylesve'nin Sainte-Marie des Fleurs adlı eseri için renkli gravürler yaptı. Kişisel Sergiler Arasında: - Paris, Pavillon de Marsan, Dışişleri Bakanlığı'ndan ordulara görev yapan ressam Charles Duvent'in eseri: Belçika, Artois, Şampanya, Lorraine, Alsas ve Fas'ta yapılan suluboya sergisi. 1-30 Nisan 1916 Langres, Saint-Didier Müzesi , Charles-Jules Duvent'in Fas'ı: Bir sanatçının oryantalizm ile sömürgeci fikirler arasındaki görüşü ,21 Haziran-30 Eylül 1997.

    TLSold
  • ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU (1906-1992)-Heykel

8/7 Edisyon

Ölçüler: 9,5 x 17 cm.

Yükseklik: 18,5 cm.

Zühtü Müridoğlu

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Osman Paşa Camisi başimamı Hafız Mehmet Efendinin oğlu Zühtü, evlerinin tavan arasında bulduğu boyaları kullanmayı öğrenmesine katkı sağlayan Mithat Özar'ın önerisi ile 1924 yılında girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi) heykel bölümünde 1928 yılında mezun oldu.1927-28 öğretim döneminde yurt dışı sınavını kazanır ve Fransa'ya gönderilir. Giderken önceden aldığı adresi izleyerek ilk olarak daha önceden Parise gelen Arkadaşı Hadi Bara'yı bulur. Onun varlığı ve tavsiyelerini dinler. Paris'te özel okul bir olan Collarossi Akademisi'nde, yapıtlarını sevip beğendiği sanatçı Marcel Gimond atölyesine yazılıp çalışmaya başladı.
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde, Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde İstanbul Heykel ve Mulaj Atölyesi Şefliği görevinde bulundu.


Ali Hadi Bara ile 1941-43 arasında Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı'nı, Zonguldak'taki atlı Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü heykelini o yaptı. 1953 yılında Anıtkabir'in büyük merdiveninin batı yanındaki kabartmaları, 1965 yılında Büyükada, Muş Atatürk anıtlarını, daha sonra Sivas Atatürk anıtı ve İstanbul Eyüpsultan'da Atatürk heykellerini de yapmıştır. Yurt içinden ve dışından çok sayıda ödül almıştır. 1979'da Simavi Ödülü'nü aldı. Çok sayıda sergi açmıştır. Birçok yapıtı İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenmektedir.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU (1906-1992)-Heykel 8/7 Edisyon Ölçüler: 9,5 x 17 cm. Yükseklik: 18,5 cm. Zühtü Müridoğlu Kasımpaşa Cezayirli Gazi Osman Paşa Camisi başimamı Hafız Mehmet Efendinin oğlu Zühtü, evlerinin tavan arasında bulduğu boyaları kullanmayı öğrenmesine katkı sağlayan Mithat Özar'ın önerisi ile 1924 yılında girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi) heykel bölümünde 1928 yılında mezun oldu.1927-28 öğretim döneminde yurt dışı sınavını kazanır ve Fransa'ya gönderilir. Giderken önceden aldığı adresi izleyerek ilk olarak daha önceden Parise gelen Arkadaşı Hadi Bara'yı bulur. Onun varlığı ve tavsiyelerini dinler. Paris'te özel okul bir olan Collarossi Akademisi'nde, yapıtlarını sevip beğendiği sanatçı Marcel Gimond atölyesine yazılıp çalışmaya başladı. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde, Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde İstanbul Heykel ve Mulaj Atölyesi Şefliği görevinde bulundu. Ali Hadi Bara ile 1941-43 arasında Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı'nı, Zonguldak'taki atlı Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü heykelini o yaptı. 1953 yılında Anıtkabir'in büyük merdiveninin batı yanındaki kabartmaları, 1965 yılında Büyükada, Muş Atatürk anıtlarını, daha sonra Sivas Atatürk anıtı ve İstanbul Eyüpsultan'da Atatürk heykellerini de yapmıştır. Yurt içinden ve dışından çok sayıda ödül almıştır. 1979'da Simavi Ödülü'nü aldı. Çok sayıda sergi açmıştır. Birçok yapıtı İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenmektedir.

    TLSold
  • SEMA BİCİK-'Trans''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2017 Tarihli

Ölçüler: 100 x 100 cm.

Provenans: Özel Koleksiyon

    Lot No: 168

    Lot: 168

    SEMA BİCİK-'Trans'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2017 Tarihli Ölçüler: 100 x 100 cm. Provenans: Özel Koleksiyon

    TLSold
  • TUNCAY DENİZ-'Portre''

Cam Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 77,5 x 68 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    TUNCAY DENİZ-'Portre'' Cam Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 77,5 x 68 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
  • NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Cosmos''

Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2011 Tarihli

Ölçüler: 60 x 50 cm.

Nihan Yardımcı Çetinkaya

1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı.

Sergiler Arasında:

Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya
Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery
Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı
Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara
Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista
Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul
Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London
Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul.
Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami
Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul
Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul
Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum
Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul
Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    Lot No: 170

    Lot: 170

    NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Cosmos'' Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2011 Tarihli Ölçüler: 60 x 50 cm. Nihan Yardımcı Çetinkaya 1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı. Sergiler Arasında: Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul. Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇİFT PORSELEN ORYANTAL PLAK-Oryantal ressam İmzalı 1823 tarihli
Porselen üzerine ''Haremde Gözde'' ''Şehzade ve çalgı çalan Gözde'' resmedilmiştir.

Ölçüler: 22 x 19 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    19.YÜZYIL ÇİFT PORSELEN ORYANTAL PLAK-Oryantal ressam İmzalı 1823 tarihli Porselen üzerine ''Haremde Gözde'' ''Şehzade ve çalgı çalan Gözde'' resmedilmiştir. Ölçüler: 22 x 19 cm.

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-'Kompozisyon''

Kağıt Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüleri: 41 x 27 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    ÜNER DİLER (1935-2015)-'Kompozisyon'' Kağıt Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüleri: 41 x 27 cm.

    TLSold
  • NURİ YAKUBOV-'Nü''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1991 Tarihli

Ölçüler: 100 x 100 cm.

YAKUBOV NURİ FAHRİYEVİÇ

Kırım'ın Onurlu Sanatçısıdır. 18 Aralık 1963'te Şahrikhan şehrinde doğudu.1993 yılında Moskova Devlet Sanat-Akademik Enstitüsü'nden mezun oldu.Ukrayna Sanatçılar Birliği üyesi, Macaristan'daki Uluslararası Sanatçılar Sempozyumu'na katılan sanatçının kişisel sergileri Moskova, İstanbul, Kiev, Simferopol, Eski Kırım, Feodosya ve diğer şehirlerde açıldı. Kırım Tatar Sanatçıları Derneği üyesi Nuri Yakubov, kendisini gerçekçi sanat anlayışında olan bir sanatçı olarak görüyor.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    NURİ YAKUBOV-'Nü'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 1991 Tarihli Ölçüler: 100 x 100 cm. YAKUBOV NURİ FAHRİYEVİÇ Kırım'ın Onurlu Sanatçısıdır. 18 Aralık 1963'te Şahrikhan şehrinde doğudu.1993 yılında Moskova Devlet Sanat-Akademik Enstitüsü'nden mezun oldu.Ukrayna Sanatçılar Birliği üyesi, Macaristan'daki Uluslararası Sanatçılar Sempozyumu'na katılan sanatçının kişisel sergileri Moskova, İstanbul, Kiev, Simferopol, Eski Kırım, Feodosya ve diğer şehirlerde açıldı. Kırım Tatar Sanatçıları Derneği üyesi Nuri Yakubov, kendisini gerçekçi sanat anlayışında olan bir sanatçı olarak görüyor.

    TLSold
  • MEHMET GÜN (1956 - 2014)-'Beside the rivoring waters''

Tuval Üzeri Karton Marufle Karışık Teknik

İmzalı

1986 Tarihli

Ölçüler: 97 x 68 cm.

Mehmet Gün

Flora resimleri, çağdaş fotoğraf ve video çalışmalarını birlikte yürüten ressam ve çağdaş sanatçı Mehmet Refik Gün, Almanya’da tanındığı ismiyle Dennis Gün, 2014 yılına kadar özgün bir sanatçı kimliği yaratmayı başardı.

Mehmet Gün Flora resimleriyle sanatımızın tarihinde yerini alır. Bu resimlerinin alt yapısında araştırma ve inceleme yatar. Gün, kültür ve sanata yaklaşımının ilk dönemlerinde Twombly ile ortak bir kültür kesiti içinde yer aldığını fark eder ve resimlerinin kaynakları arasına bu sanatçıyı yerleştirir. Ancak onun Flora resimlerinin en büyük etki kaynağı Ege kültürü ve doğasıdır. Ege sahillerinin Grek ve Anadolu’nun Roman döneminin mitolojileri ve efsanelerini izleklerine yerleştiren Gün, soyut ekspresyonist yorumlar tasarlamaya yönelir. Son derece itina ile seçilmiş doğal keten tuvaller üzerine akrilik ve çoğu zaman da tebeşir kullanarak doğanın atmosferini, rüzgârını, belki de en doğru tanımla Flora’nın nefesini resimler.

2014 yılına kadar kendi içinde değişim ve bir gelişim çizgisi izleyerek süren soyut ekspresyonlarını yapmaya başlar. Yunan mitolojisinin izlerinden giderek adlandırdığı bu resimleri Mehmet Gün’ün özgün değerlere ulaştığı resimlerdir. İşte tam da bu aşamada Gün’ün resimlerini dikkatle incelemek, onun çalışma aşamaları, tasarım özellikleri ve tuval yüzeyinde kullandığı teknikleri belirlemek, sonra da çağdaş sanat içindeki yerini belirlemek yerinde olacaktır.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    MEHMET GÜN (1956 - 2014)-'Beside the rivoring waters'' Tuval Üzeri Karton Marufle Karışık Teknik İmzalı 1986 Tarihli Ölçüler: 97 x 68 cm. Mehmet Gün Flora resimleri, çağdaş fotoğraf ve video çalışmalarını birlikte yürüten ressam ve çağdaş sanatçı Mehmet Refik Gün, Almanya’da tanındığı ismiyle Dennis Gün, 2014 yılına kadar özgün bir sanatçı kimliği yaratmayı başardı. Mehmet Gün Flora resimleriyle sanatımızın tarihinde yerini alır. Bu resimlerinin alt yapısında araştırma ve inceleme yatar. Gün, kültür ve sanata yaklaşımının ilk dönemlerinde Twombly ile ortak bir kültür kesiti içinde yer aldığını fark eder ve resimlerinin kaynakları arasına bu sanatçıyı yerleştirir. Ancak onun Flora resimlerinin en büyük etki kaynağı Ege kültürü ve doğasıdır. Ege sahillerinin Grek ve Anadolu’nun Roman döneminin mitolojileri ve efsanelerini izleklerine yerleştiren Gün, soyut ekspresyonist yorumlar tasarlamaya yönelir. Son derece itina ile seçilmiş doğal keten tuvaller üzerine akrilik ve çoğu zaman da tebeşir kullanarak doğanın atmosferini, rüzgârını, belki de en doğru tanımla Flora’nın nefesini resimler. 2014 yılına kadar kendi içinde değişim ve bir gelişim çizgisi izleyerek süren soyut ekspresyonlarını yapmaya başlar. Yunan mitolojisinin izlerinden giderek adlandırdığı bu resimleri Mehmet Gün’ün özgün değerlere ulaştığı resimlerdir. İşte tam da bu aşamada Gün’ün resimlerini dikkatle incelemek, onun çalışma aşamaları, tasarım özellikleri ve tuval yüzeyinde kullandığı teknikleri belirlemek, sonra da çağdaş sanat içindeki yerini belirlemek yerinde olacaktır.

    TLSold
  • CEVAT DERELİ (1900-1989)-Peyzaj

Duralit Üzerine Yağlıboya

İmzalı

1965 Tarihli

Ölçüler: 38 x 30 cm.

CEVAT DERELİ

Cevat Dereli 1900'da Rize'de doğdu. Resimle 1907-1914 döneminde İstanbul'da tamamladığı ilk ve orta eğitim sırasında ilgilenmeye başladı. Ressam Nazmi Ziya Güran’ın yonlendirmesi ile daha ileri sanat eğitimi için 1915'te İstanbul'daki Sanâyi-i Nefîse Mektebi (günümüz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)'ne girdi. Önce Hikmet Onat atölyesinden çalıştı ve bir yıl sonra İbrahim Çallı'nın atolyesinde öğrenciliğe devam etti. Ogrenci iken "Osmanki Ressamlar Cemiyeti" sergilerine katildi ve diğer ressam arkadaşları ile birlikte 1922-1923'te "Yeni Ressamlar Cemiyeti"ni kurdu.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    CEVAT DERELİ (1900-1989)-Peyzaj Duralit Üzerine Yağlıboya İmzalı 1965 Tarihli Ölçüler: 38 x 30 cm. CEVAT DERELİ Cevat Dereli 1900'da Rize'de doğdu. Resimle 1907-1914 döneminde İstanbul'da tamamladığı ilk ve orta eğitim sırasında ilgilenmeye başladı. Ressam Nazmi Ziya Güran’ın yonlendirmesi ile daha ileri sanat eğitimi için 1915'te İstanbul'daki Sanâyi-i Nefîse Mektebi (günümüz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)'ne girdi. Önce Hikmet Onat atölyesinden çalıştı ve bir yıl sonra İbrahim Çallı'nın atolyesinde öğrenciliğe devam etti. Ogrenci iken "Osmanki Ressamlar Cemiyeti" sergilerine katildi ve diğer ressam arkadaşları ile birlikte 1922-1923'te "Yeni Ressamlar Cemiyeti"ni kurdu.

    TLSold
  • ELİF KARADAYI-Duralit Üzerine Akrilik Boya

İmzalı

Şubat 2023 Tarihli

Ölçüler: 140 x 100 cm.

Elif Karadayı

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Küçüklüğünden beri resme olan ilgisini kaybetmeyen Karadayı, bir dönem Nevin Çetin Atölyesi’nde eğitim aldı. Üniversite’de okurken bir arkadaşının yönlendirmesiyle yurtdışında başvurduğu San Francisco School of Art’da burslu olarak öğrenim gördü. Daha sonra NYU’da asistanlık teklifi aldı ve bunu takiben kendisinden Sciences Po Paris’de seçmeli ders olarak Collage and Sculpture dersi vermesi istendi.

 Kelimelerin kendini ifade etmediğine inandığı dönemlerde kelimelere renkleri de ekleyip resim yapmaya başlayan sanatçı, gördüğü her şeyi resminde malzeme olarak kullanmaktadır. Resimleri gibi sıra dışı bir iç dünyaya sahip sanatçı, fark etmeyi ve fark edilmeyi, etrafında olup bitene müdahale etmeyi seviyor. İnsanın içinden aniden fırlayan duyguları, düşünceleri tuvaline yapıştıran Karadayı’nın resimleri sıra dışılığın arayışı olarak nitelendirilebilir.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    ELİF KARADAYI-Duralit Üzerine Akrilik Boya İmzalı Şubat 2023 Tarihli Ölçüler: 140 x 100 cm. Elif Karadayı 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Küçüklüğünden beri resme olan ilgisini kaybetmeyen Karadayı, bir dönem Nevin Çetin Atölyesi’nde eğitim aldı. Üniversite’de okurken bir arkadaşının yönlendirmesiyle yurtdışında başvurduğu San Francisco School of Art’da burslu olarak öğrenim gördü. Daha sonra NYU’da asistanlık teklifi aldı ve bunu takiben kendisinden Sciences Po Paris’de seçmeli ders olarak Collage and Sculpture dersi vermesi istendi. Kelimelerin kendini ifade etmediğine inandığı dönemlerde kelimelere renkleri de ekleyip resim yapmaya başlayan sanatçı, gördüğü her şeyi resminde malzeme olarak kullanmaktadır. Resimleri gibi sıra dışı bir iç dünyaya sahip sanatçı, fark etmeyi ve fark edilmeyi, etrafında olup bitene müdahale etmeyi seviyor. İnsanın içinden aniden fırlayan duyguları, düşünceleri tuvaline yapıştıran Karadayı’nın resimleri sıra dışılığın arayışı olarak nitelendirilebilir.

    TLSold
  • NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Paralel Evren''

Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2011 Tarihli

Ölçüler: 100 x 120 cm.

Nihan Yardımcı Çetinkaya

1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı.

Sergiler Arasında:

Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya
Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery
Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı
Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara
Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista
Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul
Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London
Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul.
Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami
Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul
Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul
Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum
Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul
Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    Lot No: 177

    Lot: 177

    NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Paralel Evren'' Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2011 Tarihli Ölçüler: 100 x 120 cm. Nihan Yardımcı Çetinkaya 1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı. Sergiler Arasında: Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul. Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    TLSold
  • NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Sakral Chakra''

Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2023 Tarihli

Çap: 140 cm.

Nihan Yardımcı Çetinkaya

1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı.

Sergiler Arasında:

Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya
Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery
Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı
Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara
Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista
Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul
Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London
Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul.
Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami
Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul
Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul
Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum
Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul
Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    Lot No: 178

    Lot: 178

    NİHAN YARDIMCI ÇETİNKAYA-'Sakral Chakra'' Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2023 Tarihli Çap: 140 cm. Nihan Yardımcı Çetinkaya 1979 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçının eserlerinde ele aldığı ana konu hafıza/zihin kavramlarıdır. Bellek, bilinç ve bilinçdışı temalarında kendine yakın yaklaşan ve bu alanları somutlaştırarak eserlerine yansıtan Jungian, tekniğindeki malzeme ve katman yoğunluğuyla öne çıkıyor. Regresyon yöntemiyle bilinç katmanlarında geziniyor ve yakaladığı anları yoğun katmanlar kullanarak tuvale aktarıyor. 2015 Floransa Bienali'ne Şehrin Gizli Hafızası serisiyle davet edilen Nihan Yardımcı Çetinkaya, uluslararası sanat dünyasında tanındı. 2018 Miami Art Basele paralel Upper Buenavista kişisel sergisinin ardından sanatçı, çalışmalarını 2019 yılında Londra Aria Sanat Galerisi'nde sergiledi ve 2019 Art Miami Context'e katıldı. Sergiler Arasında: Floransa Biennal 2015 / Floransa İtalya Hücrenin Gizli Hafızası 2016 / Beforart Gallery Şehrin Gizli Hafızası 2017 / Sadece Nişantaşı Hücrenin Gizli Hafızası 2017 Güven Gallery Ankara Şehrin Gizli Hafızası 2018 / Miami Upper Buenavista Rönesansın Gizli Hafızası 2018 Uniq Hall İstanbul Rönesansın Gizli Hafızası 2019 / Aria Art, London Art Weeks Akaretler Davetli Sanatcı Solo Sergi 2019 / Gama Galery, İstanbul. Art Miami Context 2019 / Gama Gallery Miami Şiirsel Formlar / Gallery 2020, İstanbul Union Artopol Art Gallery 2020, İstanbul Globart Bodrum Loft 2020 / Bodrum Contemporary İstanbul 2021 / Artopol Art Gallery, İstanbul Bodrum Art & Antique Fair 2021 / Gama Gallery, Bodrum

    TLSold
  • TUNCAY DENİZ-'After Baroque''

Karton üzeri Karışık Teknik

İmzalı

Ölçüleri: 150 x 75 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    TUNCAY DENİZ-'After Baroque'' Karton üzeri Karışık Teknik İmzalı Ölçüleri: 150 x 75 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
  • GÜLÇİN TOPAÇ-'BENİ YIKA''  ''WASH ME''

Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2022 Tarihli

Ölçüleri: 130 x 150 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 180

    Lot: 180

    GÜLÇİN TOPAÇ-'BENİ YIKA'' ''WASH ME'' Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2022 Tarihli Ölçüleri: 130 x 150 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
  • TUNCAY DENİZ-'Portre''

Duralit Üzeri Yağlıboya

8 Ocak 2024 Tarihli

Ölçüler: 80 x 80 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    TUNCAY DENİZ-'Portre'' Duralit Üzeri Yağlıboya 8 Ocak 2024 Tarihli Ölçüler: 80 x 80 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-'Anne ve Kız''

Kağıt Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2010 Tarihli

Ölçüleri: 34,5 x 38,5 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    ÜNER DİLER (1935-2015)-'Anne ve Kız'' Kağıt Üzeri Yağlıboya İmzalı 2010 Tarihli Ölçüleri: 34,5 x 38,5 cm.

    TLSold
  • ÜNER DİLER (1935-2015)-'Tekneler''

Kağıt Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüleri: 33 x 50 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    ÜNER DİLER (1935-2015)-'Tekneler'' Kağıt Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüleri: 33 x 50 cm.

    TLSold
  • ORYANTAL YAĞLIBOYA TABLO-Duralit Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Orientalist ressamlardan imzalı, sanatçısı tespit edilemedi.
Rumelide bir Osmanlı köyü.

Ölçüler: 14,5 x 21,5 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    ORYANTAL YAĞLIBOYA TABLO-Duralit Üzeri Yağlıboya İmzalı Orientalist ressamlardan imzalı, sanatçısı tespit edilemedi. Rumelide bir Osmanlı köyü. Ölçüler: 14,5 x 21,5 cm.

    TLSold
  • 'VİCTORİA'' HEREND PORSELEN FARİKASI İMALATI ÇİFT VAZO-Macaristan Herend mavi üretim damgalı.Dairesel kaideli, orta bölüm amfora gövdeli, yanlarında akantus kulplu,meşe palamudu formlu tutamaçlı kapakları ile çiçekler ve kelebeklerle el boyama ve üzeri altın yaldız ile dekor edilmiştir.İyi kondisyonda çift porselen vazo.Kusursuz.

Çap: 16 cm.

Yükseklik: 26 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    'VİCTORİA'' HEREND PORSELEN FARİKASI İMALATI ÇİFT VAZO-Macaristan Herend mavi üretim damgalı.Dairesel kaideli, orta bölüm amfora gövdeli, yanlarında akantus kulplu,meşe palamudu formlu tutamaçlı kapakları ile çiçekler ve kelebeklerle el boyama ve üzeri altın yaldız ile dekor edilmiştir.İyi kondisyonda çift porselen vazo.Kusursuz. Çap: 16 cm. Yükseklik: 26 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ORYANTALİST İSTANBUL RESSAMLARINDAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFİ SULUBOYA TABLO-Karton Üzeri Suluboya

Osmanlı dönemi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Sultanahmet meydanı.

İmzasız

Ölçüler: 23 x 31 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    19.YÜZYIL ORYANTALİST İSTANBUL RESSAMLARINDAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFİ SULUBOYA TABLO-Karton Üzeri Suluboya Osmanlı dönemi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Sultanahmet meydanı. İmzasız Ölçüler: 23 x 31 cm.

    TLSold
  • FAİK KIRIMLI ''AMEL-İ FAİK'' KALYONLU TABAK-Osmanlıca Ameli Faik imzalı.Osmanlı Kalyon motifli mavi deniz desenli, tabak kenarları çin bulutları ile dekor edilmiş. Örnekler arasındaki oldukça büyük boy tabak.Koleksiyonluk örneklerden.

Orijinal askısında. 

Çap: 42 cm.

Faik Kırımlı (1935-2011)

Unutulmuş olan Osmanlılar dönemi İznik çini üretim tekniğini yeniden keşfeden kişidir. Çalışmaları sonucu, İznik çinilerinde en son 16. yüzyılda kullanılan mercan kırmızısı rengini yeniden elde etmeyi başarmıştır.Eserlerini Amel'i Faik ismiyle imzaladı.

1989 yılının Kültür Bakanlığı tarafından Uluslararası İznik Yılı ilan edilmesinde emeği geçti.Kırımlı, çiniciliğin 20. yüzyıldaki en önemli isimlerinden biri oldu ve sanatında ''Ustaların Ustası'' olarak anıldı. Hayatı ve çinicilik çalışmaları hakkında Kırmızıyı Arayan Adam (2001) adlı bir belgesel yapıldı.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    FAİK KIRIMLI ''AMEL-İ FAİK'' KALYONLU TABAK-Osmanlıca Ameli Faik imzalı.Osmanlı Kalyon motifli mavi deniz desenli, tabak kenarları çin bulutları ile dekor edilmiş. Örnekler arasındaki oldukça büyük boy tabak.Koleksiyonluk örneklerden. Orijinal askısında. Çap: 42 cm. Faik Kırımlı (1935-2011) Unutulmuş olan Osmanlılar dönemi İznik çini üretim tekniğini yeniden keşfeden kişidir. Çalışmaları sonucu, İznik çinilerinde en son 16. yüzyılda kullanılan mercan kırmızısı rengini yeniden elde etmeyi başarmıştır.Eserlerini Amel'i Faik ismiyle imzaladı. 1989 yılının Kültür Bakanlığı tarafından Uluslararası İznik Yılı ilan edilmesinde emeği geçti.Kırımlı, çiniciliğin 20. yüzyıldaki en önemli isimlerinden biri oldu ve sanatında ''Ustaların Ustası'' olarak anıldı. Hayatı ve çinicilik çalışmaları hakkında Kırmızıyı Arayan Adam (2001) adlı bir belgesel yapıldı.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL KÜTAHYA ŞEKERLİK-Topuz tutamaklı geçme kapaklı, beyaz hamurlu , beyaz astarlı ve şeffaf sırlı, sır altı kobalt mavisi toprak kırmızısı,firuze renklerde dekorlu, sünbül ve karanfil,benekli iri yaprak motifli çiçekler ile süslenmiş.Topuz tutamağında rozet çiçeği görülmektedir.
Eserin sadece kapağında belirgin olmayan dönem restorasyonu mevcuttur.

Çap: 10,5 cm.

Yükseklik: 11 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    19. YÜZYIL KÜTAHYA ŞEKERLİK-Topuz tutamaklı geçme kapaklı, beyaz hamurlu , beyaz astarlı ve şeffaf sırlı, sır altı kobalt mavisi toprak kırmızısı,firuze renklerde dekorlu, sünbül ve karanfil,benekli iri yaprak motifli çiçekler ile süslenmiş.Topuz tutamağında rozet çiçeği görülmektedir. Eserin sadece kapağında belirgin olmayan dönem restorasyonu mevcuttur. Çap: 10,5 cm. Yükseklik: 11 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA İBRİK-Beyaz hamurlu zemin üzerine kobalt mavi ve siyah renkler ile renklendirilmiş, halka tabanlı, şişkin gövdeli, gövde yüzeyi konturlar ve stilize bitkisel motifler ile dekore edilmiş.Kusursuz.Koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 29 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    19.YÜZYIL KÜTAHYA İBRİK-Beyaz hamurlu zemin üzerine kobalt mavi ve siyah renkler ile renklendirilmiş, halka tabanlı, şişkin gövdeli, gövde yüzeyi konturlar ve stilize bitkisel motifler ile dekore edilmiş.Kusursuz.Koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 15 cm. Yükseklik: 29 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL KÜTAHYA İBRİK-Alt kaide beyaz sırlı gövde kısmı kobalt mavi zemin üzerine açık mavi ve mercan renkler ile bitkisel motiflerle dekor edilmiş.Nadir formlardandır.  

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    19. YÜZYIL KÜTAHYA İBRİK-Alt kaide beyaz sırlı gövde kısmı kobalt mavi zemin üzerine açık mavi ve mercan renkler ile bitkisel motiflerle dekor edilmiş.Nadir formlardandır. Çap: 9 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • ÇİN TÜTÜN ÇUBUKLARI-Demirden imal edlmiş, açılır kapanır geçme sistemli, çince imzalı,altın yaldız dekorlu, orta açılır kapanır bölümleri altın yaldızlı.İyi kondisyonda çin demirden tütün çubukları.


Uzunluk:  25,5 / 46,5 / 47,7 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    ÇİN TÜTÜN ÇUBUKLARI-Demirden imal edlmiş, açılır kapanır geçme sistemli, çince imzalı,altın yaldız dekorlu, orta açılır kapanır bölümleri altın yaldızlı.İyi kondisyonda çin demirden tütün çubukları. Uzunluk: 25,5 / 46,5 / 47,7 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ZENNE SAVATLI GÜMÜŞ BIÇAK-Osmanlı, orijinal savat işçilikli kınında Ay Yıldız dekorlu, sap kısmının orta bölümü kemik aplikeli.İyi kondisyonda.
 
Uzunluk: 17 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    OSMANLI DÖNEMİ ZENNE SAVATLI GÜMÜŞ BIÇAK-Osmanlı, orijinal savat işçilikli kınında Ay Yıldız dekorlu, sap kısmının orta bölümü kemik aplikeli.İyi kondisyonda. Uzunluk: 17 cm.

    TLSold
  • TUĞRA FORMUNDA ALTIN SİGARA TUTAMAĞI-Elmas taşlar ile süslemeli özel yapım, tuğra formunda, sigara tutamağı.

8 Ayar Altın

Tutamaç Ölçüsü: 9 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    TUĞRA FORMUNDA ALTIN SİGARA TUTAMAĞI-Elmas taşlar ile süslemeli özel yapım, tuğra formunda, sigara tutamağı. 8 Ayar Altın Tutamaç Ölçüsü: 9 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL III. NAPOLEON DÖNEMİ SEVRES JARDİNYER-Merkez etrafında kenarları altın yaldız desenler ile dekor edilmiştir, düğüm ve toynak ayaklarıyla süslenmiş yaldızlı bronz kaideli ve kulplu aplike. S 69 damganın 1869 yılı Napolyon III. dönemine ait olduğunun göstergesi.Kusursuz döneminin iyi örneklerinden

Çap: 32 cm.

Yükseklik: 21,5 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    19. YÜZYIL III. NAPOLEON DÖNEMİ SEVRES JARDİNYER-Merkez etrafında kenarları altın yaldız desenler ile dekor edilmiştir, düğüm ve toynak ayaklarıyla süslenmiş yaldızlı bronz kaideli ve kulplu aplike. S 69 damganın 1869 yılı Napolyon III. dönemine ait olduğunun göstergesi.Kusursuz döneminin iyi örneklerinden Çap: 32 cm. Yükseklik: 21,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARI İÇİN ÜRETİLMİŞ AY YILDIZLI MİNELİ ZENNE SAAT-Gümüş çerçeveli, yeşil mineli, beyaz kadran üzeri Roma rakamlı.Saatin arka kapak bölümü Ay Yıldız motifi Ay Yıldız üzeri kum incisi aplikeli.Osmanlı pazarına üretilmiş mineli zenne saat.İyi kondisyonda 

Çap: 3 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    OSMANLI PAZARI İÇİN ÜRETİLMİŞ AY YILDIZLI MİNELİ ZENNE SAAT-Gümüş çerçeveli, yeşil mineli, beyaz kadran üzeri Roma rakamlı.Saatin arka kapak bölümü Ay Yıldız motifi Ay Yıldız üzeri kum incisi aplikeli.Osmanlı pazarına üretilmiş mineli zenne saat.İyi kondisyonda Çap: 3 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇATMA-Mavi zemin üzerine çatma tekniğiyle kahverengi iplik kullanılarak havı yüksek olarak dokunmuş. Merkezi madalyonlu ve bordürlü.İyi kondisyonda.

Ölçüler: 50 x 95 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    19.YÜZYIL ÇATMA-Mavi zemin üzerine çatma tekniğiyle kahverengi iplik kullanılarak havı yüksek olarak dokunmuş. Merkezi madalyonlu ve bordürlü.İyi kondisyonda. Ölçüler: 50 x 95 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPAKLI SAATLİ KRİSTAL HOKKA-Kristal haznenin alt kısmı kesme işçilikli, gümüş kapaklı.
Kapak içinde saat bulunmaktadır.
Saat beyaz kadran ve Roma rakamlı olup, hokka koleksiyonları içinde özel olarak tasarlanmış nadir örneklerdendir.

Ölçüler: 9x9 cm. 

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    GÜMÜŞ KAPAKLI SAATLİ KRİSTAL HOKKA-Kristal haznenin alt kısmı kesme işçilikli, gümüş kapaklı. Kapak içinde saat bulunmaktadır. Saat beyaz kadran ve Roma rakamlı olup, hokka koleksiyonları içinde özel olarak tasarlanmış nadir örneklerdendir. Ölçüler: 9x9 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • KATALİN TESBİH-33'lü Katalin Tesbih, gümüş üzeri altın yaldız kazaslı.İri boy taneli 

Ölçü: 29 cm. (İmameden itibaren)

    Lot No: 198

    Lot: 198

    KATALİN TESBİH-33'lü Katalin Tesbih, gümüş üzeri altın yaldız kazaslı.İri boy taneli Ölçü: 29 cm. (İmameden itibaren)

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK KAHVE FİNCAN ZARFLARI-Sekiz adet, çeşitli kalem işçilikli biri ajurlu akantus yaprak motifli bir diğeri hayat ağacı motifli ve yayvan ağızlı, diğeri selvi ve çiçek motifli.Zarfların yer yer tombak izlerinin bazıların iç bölümlerinde bazılarında işleme içlerinde görülmektedir. Kullanımdan dolayı oldukça aşınmış durumdadır.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    OSMANLI DÖNEMİ TOMBAK KAHVE FİNCAN ZARFLARI-Sekiz adet, çeşitli kalem işçilikli biri ajurlu akantus yaprak motifli bir diğeri hayat ağacı motifli ve yayvan ağızlı, diğeri selvi ve çiçek motifli.Zarfların yer yer tombak izlerinin bazıların iç bölümlerinde bazılarında işleme içlerinde görülmektedir. Kullanımdan dolayı oldukça aşınmış durumdadır.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL OSMANLI AMBER HAZNELİ KAHVE FİNCANI-Açılır kapanabilir amber haznesi gümüş porselen kahve fincanı.
Fincanın bir kenarında küçük bir bölüm kıl çatlak mevcuttur.
Bu tür hazneli fincanlar koleksiyonlarda çok az sayıda bulunmaktadır.Nadir örneklerden biridir.
Osmanlıda amberli kahve içimi afrodizyak olarak kullanılmıştır.

Çap: 6 cm. 

Yükseklik: 3,5 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    19.YÜZYIL OSMANLI AMBER HAZNELİ KAHVE FİNCANI-Açılır kapanabilir amber haznesi gümüş porselen kahve fincanı. Fincanın bir kenarında küçük bir bölüm kıl çatlak mevcuttur. Bu tür hazneli fincanlar koleksiyonlarda çok az sayıda bulunmaktadır.Nadir örneklerden biridir. Osmanlıda amberli kahve içimi afrodizyak olarak kullanılmıştır. Çap: 6 cm. Yükseklik: 3,5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYILDA ÇANAKKALE SERAMİK DALDIRMA-Kırmızı hamurlu, iç kısmı beyaz sırlı,tek kulplu.Dış yüzeyi yeşil parlak sırlı daldırma.Çanakkale koleksiyonlarında daldırmaların günümüze ulaşan örnekleri çok az sayıdadır.Nadir formlardandır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 7,5 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    19.YÜZYILDA ÇANAKKALE SERAMİK DALDIRMA-Kırmızı hamurlu, iç kısmı beyaz sırlı,tek kulplu.Dış yüzeyi yeşil parlak sırlı daldırma.Çanakkale koleksiyonlarında daldırmaların günümüze ulaşan örnekleri çok az sayıdadır.Nadir formlardandır. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 7,5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz zemin üzerine yeşil akıtmalı kase.İyi kondisyonda.Kullanım hali ile kenarlarında küçük sır dökülmeleri mevcuttur.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 21 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, beyaz zemin üzerine yeşil akıtmalı kase.İyi kondisyonda.Kullanım hali ile kenarlarında küçük sır dökülmeleri mevcuttur. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 21 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SEPET-Sepet şeklinde tasarlanmış kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlı olup, yüzeyi sır altına beyaz ve yeşil sır akıtmalıdır. Yüksek kenarlı diktörtgen formunda sepet.Kusursuz.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 25 x 24 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK SEPET-Sepet şeklinde tasarlanmış kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlı olup, yüzeyi sır altına beyaz ve yeşil sır akıtmalıdır. Yüksek kenarlı diktörtgen formunda sepet.Kusursuz. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 25 x 24 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KADEH TAKIMI-6 Adet kırmızı, turuncu, bordo, yeşil, mor, kobalt mavi renkler ile bohem kristal kesme işçilikli, kusursuz çok iyi kondisyonda kristal kadeh takımı.

Çap: 9,5 cm. (Her biri)

Yükseklik: 22 cm. (Her biri)

    Lot No: 204

    Lot: 204

    KRİSTAL KADEH TAKIMI-6 Adet kırmızı, turuncu, bordo, yeşil, mor, kobalt mavi renkler ile bohem kristal kesme işçilikli, kusursuz çok iyi kondisyonda kristal kadeh takımı. Çap: 9,5 cm. (Her biri) Yükseklik: 22 cm. (Her biri)

    TLSold
  • ALTIN KAPLAMA FAYTON PERDE BAĞLAMA APARATI.-19.Yüzyıl, Osmanlı pazarı için Avusturya imalatı pirinç üzeri altın kaplama fayton perde bağalama aparatı.Ay formunda.

Ölçüleri: 8,5 x 8 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    ALTIN KAPLAMA FAYTON PERDE BAĞLAMA APARATI.-19.Yüzyıl, Osmanlı pazarı için Avusturya imalatı pirinç üzeri altın kaplama fayton perde bağalama aparatı.Ay formunda. Ölçüleri: 8,5 x 8 cm.

    TLSold
  • PİRİNÇ TERAZİ-Pirinç, ayak pedallı, üzerinde çeşitli kontrol damgaları mevcuttur. London ibareli.Çok iyi kondisyonda pirinç terazi. 

Çap: 22,5 cm.

Genişlik: 59 cm.

Yükseklik: 72 cm.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    PİRİNÇ TERAZİ-Pirinç, ayak pedallı, üzerinde çeşitli kontrol damgaları mevcuttur. London ibareli.Çok iyi kondisyonda pirinç terazi. Çap: 22,5 cm. Genişlik: 59 cm. Yükseklik: 72 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ TERAZİ-Gövde kısmı demirden imal edilmiş, orijinal pirinç kefelerinde Osmanlı dönemi terazi.Demir işçiliği usta işi.İyi kondisyonda.

Çap: 15 cm.

Genişlik: 51 cm.

Yükseklik: 67 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    OSMANLI DÖNEMİ TERAZİ-Gövde kısmı demirden imal edilmiş, orijinal pirinç kefelerinde Osmanlı dönemi terazi.Demir işçiliği usta işi.İyi kondisyonda. Çap: 15 cm. Genişlik: 51 cm. Yükseklik: 67 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BERTİE STİL MÜCEVHER KUTUSU VE SEHPASI-Fransız Bertie stil  mücevher kutusu ve sehpası, maun ağacından imal edilmiş olup üç büyük ve iki küçük iç çekmeceden mevcut, üst bölüm kapak şeklinde açılıp puro makaslık ve  puroluk olarak kullanımlıdır.Genel durumu çok iyi kondisyondadır.Çekmece içleri orijinal bordo kadife kaplıdır.Kulpları altın yaldızlı, kilidi çalışır durumdadır.

Provenans: Özel Koleksiyon.


Sehpa Ölçüleri: 

Eni: 33 cm.

Genişlik: 48 cm.

Yükseklik: 74 cm.

Dolap Ölçüleri:

Eni: 21 cm.

Genişlik: 33 cm.

Yükseklik: 44 cm.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    FRANSIZ BERTİE STİL MÜCEVHER KUTUSU VE SEHPASI-Fransız Bertie stil mücevher kutusu ve sehpası, maun ağacından imal edilmiş olup üç büyük ve iki küçük iç çekmeceden mevcut, üst bölüm kapak şeklinde açılıp puro makaslık ve puroluk olarak kullanımlıdır.Genel durumu çok iyi kondisyondadır.Çekmece içleri orijinal bordo kadife kaplıdır.Kulpları altın yaldızlı, kilidi çalışır durumdadır. Provenans: Özel Koleksiyon. Sehpa Ölçüleri: Eni: 33 cm. Genişlik: 48 cm. Yükseklik: 74 cm. Dolap Ölçüleri: Eni: 21 cm. Genişlik: 33 cm. Yükseklik: 44 cm.

    TLSold
  • İLDAR AHMET VELİ-'Portre''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2009 tarihli

Ölçüler: 50 x 35 cm.

İldar Ahmet Veli

1961 yılında Rusya'nın Başkiriya kentinde doğdu. 1985'te S. Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'nden 1992 yılında pekiyi ile mezun oldu. Sanatçı Türkiye'de Büyükada'ya yerleşti. İstanbul ve Büyükada'dan çalıştığı peyzaj, yalı ve faytonlu tablolarıyla beğenilip sevildi.

Çelik Gülersoy, Ali Topuz, Habibe Altop'un koleksiyonlarında ayrıca; Turing Kulüp ve ABD Beyaz Saray koleksiyonlarında da eserleri bulunmaktadır. Sanatçı'nın halen S. PetersburgGüzel Sanatlar Akademisi, UFA Rusya Nesterov ve Kazan Devlet Resim müzeleri koleksiyonlarında eserleri sergilenmektedir.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    İLDAR AHMET VELİ-'Portre'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2009 tarihli Ölçüler: 50 x 35 cm. İldar Ahmet Veli 1961 yılında Rusya'nın Başkiriya kentinde doğdu. 1985'te S. Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'nden 1992 yılında pekiyi ile mezun oldu. Sanatçı Türkiye'de Büyükada'ya yerleşti. İstanbul ve Büyükada'dan çalıştığı peyzaj, yalı ve faytonlu tablolarıyla beğenilip sevildi. Çelik Gülersoy, Ali Topuz, Habibe Altop'un koleksiyonlarında ayrıca; Turing Kulüp ve ABD Beyaz Saray koleksiyonlarında da eserleri bulunmaktadır. Sanatçı'nın halen S. PetersburgGüzel Sanatlar Akademisi, UFA Rusya Nesterov ve Kazan Devlet Resim müzeleri koleksiyonlarında eserleri sergilenmektedir.

    TLSold
  • BAĞA KAPLI MASA SAATİ-Kırmızı mine kadranlı, gümüş çerçeveli, dış yüzeyi bağa kullanılmış, çerçevesinde imalat damgaları mevcuttur.

Provenans: Özel Koleksiyon

Eni: 6,5 cm.

Genişlik: 8 cm.

Yükseklik: 12 cm.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    BAĞA KAPLI MASA SAATİ-Kırmızı mine kadranlı, gümüş çerçeveli, dış yüzeyi bağa kullanılmış, çerçevesinde imalat damgaları mevcuttur. Provenans: Özel Koleksiyon Eni: 6,5 cm. Genişlik: 8 cm. Yükseklik: 12 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ZENNE GÜMÜŞ KAMÇILI MERCAN TESBİH-99'luk orijinal pembe mercan küçük taneli zenne tesbihi.

Toplam Uzunluk: 34 cm.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    OSMANLI DÖNEMİ ZENNE GÜMÜŞ KAMÇILI MERCAN TESBİH-99'luk orijinal pembe mercan küçük taneli zenne tesbihi. Toplam Uzunluk: 34 cm.

    TLSold
  • AHŞAP GEMİLERDE DİREK ÜZERİNE MONTE EDİLEN PİRİNÇ ASLAN BAŞI FİGÜRÜ-Ahşap kaidesi üzerinde.

Ölçüleri: 22x17 cm.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    AHŞAP GEMİLERDE DİREK ÜZERİNE MONTE EDİLEN PİRİNÇ ASLAN BAŞI FİGÜRÜ-Ahşap kaidesi üzerinde. Ölçüleri: 22x17 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ İMALATI ELMA FORMUNDA ŞEKERLİK-Beyaz opalin elma formunda, sap tutamaklı üzeri renkli meyve ve çiçekler ile dekorlu,meyveler arası altın yaldız girlandlar ile süslü Beykoz imalatı Şekerlik.

Referans: Fuat Bayramoğlu Turkish Glass Art And Beykoz - Ware.

Çap: 12,5 cm.

Yükseklik: 13,5 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    BEYKOZ İMALATI ELMA FORMUNDA ŞEKERLİK-Beyaz opalin elma formunda, sap tutamaklı üzeri renkli meyve ve çiçekler ile dekorlu,meyveler arası altın yaldız girlandlar ile süslü Beykoz imalatı Şekerlik. Referans: Fuat Bayramoğlu Turkish Glass Art And Beykoz - Ware. Çap: 12,5 cm. Yükseklik: 13,5 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ÇİFT ART NOUVEAU STİLİ MAJOLİCA SERAMİK VAZO-Yeşil zemini dönemin üslup özelliklerine uygun olarak kabartma bitkisel Art Nouveau çiçek desenli çift seramik vazo.İyi kondisyonda kusursuz.

Eni: 10 cm.

Genişlik: 18 cm.

Yükseklik: 29 cm.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    19.YÜZYIL ÇİFT ART NOUVEAU STİLİ MAJOLİCA SERAMİK VAZO-Yeşil zemini dönemin üslup özelliklerine uygun olarak kabartma bitkisel Art Nouveau çiçek desenli çift seramik vazo.İyi kondisyonda kusursuz. Eni: 10 cm. Genişlik: 18 cm. Yükseklik: 29 cm.

    TLSold
  • MASA ÜSTÜ SANDIK FORMLU KUTU-Metal aslan ayaklı ve kulplu, ahşap üzeri kabartma deri aplikeli, floral desenli mücevher kutusu.

Ölçüler: 12 x 22 cm.

Yükseklik: 12,5 cm.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    MASA ÜSTÜ SANDIK FORMLU KUTU-Metal aslan ayaklı ve kulplu, ahşap üzeri kabartma deri aplikeli, floral desenli mücevher kutusu. Ölçüler: 12 x 22 cm. Yükseklik: 12,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ BAKIR YAZILI KINA TASI-Kenar bordürleri yazılı,Osmanlı dönemi bakır kına tası.İyi kondisyonda.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    OSMANLI DÖNEMİ BAKIR YAZILI KINA TASI-Kenar bordürleri yazılı,Osmanlı dönemi bakır kına tası.İyi kondisyonda. Çap: 14 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ BİLLUR SAKIZLIK-Altın yaldızlı, tabak ve sakızlık kenarları zincir desenli, bitkisel motifli, çift kulplu kapaklı , orijinal tabağında üfleme tekniği ile imal edlmiş tabak alt orta kısmı kesme yıldız motifli. Altın yaldızları iyi kondisyonda kusursuz sakızlık örneklerindendir.
Koleksiyonluk bir eserdir.

Tabak Çapı: 15,5 cm.

Sakızlık Çapı: 8,5 cm.

Yükseklik: 12,5 cm.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    BEYKOZ BİLLUR SAKIZLIK-Altın yaldızlı, tabak ve sakızlık kenarları zincir desenli, bitkisel motifli, çift kulplu kapaklı , orijinal tabağında üfleme tekniği ile imal edlmiş tabak alt orta kısmı kesme yıldız motifli. Altın yaldızları iyi kondisyonda kusursuz sakızlık örneklerindendir. Koleksiyonluk bir eserdir. Tabak Çapı: 15,5 cm. Sakızlık Çapı: 8,5 cm. Yükseklik: 12,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇİFT AY YILDIZ BAYRAKLI CAM BARDAK-İki bayrak arası Ay Yıldız ve şems motifli, şeffaf camdan imal edilmiştir.Osmanlıca yazılı bardak.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 10,5 cm.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    OSMANLI DÖNEMİ ÇİFT AY YILDIZ BAYRAKLI CAM BARDAK-İki bayrak arası Ay Yıldız ve şems motifli, şeffaf camdan imal edilmiştir.Osmanlıca yazılı bardak. Çap: 7 cm. Yükseklik: 10,5 cm.

    TLSold
  • POSTA TERAZİSİ-Emaye gösterge kadranlı, demirden imal edilmiş. Emaye göstergesi çok temiz durumda, bir kilograma kadar tartabilen posta mektup terazisi.

Genişlik: 26 cm.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    POSTA TERAZİSİ-Emaye gösterge kadranlı, demirden imal edilmiş. Emaye göstergesi çok temiz durumda, bir kilograma kadar tartabilen posta mektup terazisi. Genişlik: 26 cm. Yükseklik: 32 cm.

    TLSold
  • OSMANLICA USTA İNSİYALLİ KÜTAHYA FİNCAN-Beyaz hamurlu, mavi ve sarı akıtma desenli cam sırlı, Osmanlıca usta insiyalli Kütahya fincan.

Çap: 6,5 cm.

Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    OSMANLICA USTA İNSİYALLİ KÜTAHYA FİNCAN-Beyaz hamurlu, mavi ve sarı akıtma desenli cam sırlı, Osmanlıca usta insiyalli Kütahya fincan. Çap: 6,5 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KADRANLI TERMOMETRE/BAROMETRE-Art Nouveau stil, ahşap çerçevesinde Osmanlı pazarı için yapılmış Fransız imalatı Osmanlıca kadranlı barometre ve termometre.Çalışır ve iyi kondisyonda.

Ölçüler: 45 x 19 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    OSMANLI KADRANLI TERMOMETRE/BAROMETRE-Art Nouveau stil, ahşap çerçevesinde Osmanlı pazarı için yapılmış Fransız imalatı Osmanlıca kadranlı barometre ve termometre.Çalışır ve iyi kondisyonda. Ölçüler: 45 x 19 cm.

    TLSold
  • SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 110 x 100 cm.

Seher Uysal

1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğeitimi aldı.

Karma Sergiler Arasında:

Askeri Deniz Müzesi-İskenderun

Askeri Deniz Müzesi- İstanbul

Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara

Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    Lot No: 222

    Lot: 222

    SEHER UYSAL-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 110 x 100 cm. Seher Uysal 1976 Hatay İskenderun doğumlu.Halk Eğitim destekli İskenderun Askeri Müzede 4 yıl resim eğeitimi aldı. Karma Sergiler Arasında: Askeri Deniz Müzesi-İskenderun Askeri Deniz Müzesi- İstanbul Çağdaş Sanat Merkezi - Ankara Zeugma Mozaik Müzesi- Gaziantep

    TLSold
  • UZAKDOĞU BUDA HEYKELİ-Uzakdoğu mermer cinsi taştan imal edilmiş buda heykeli.

Ölçüleri: 5 x 9 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    UZAKDOĞU BUDA HEYKELİ-Uzakdoğu mermer cinsi taştan imal edilmiş buda heykeli. Ölçüleri: 5 x 9 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ TEKKE İŞİ KIYAFET-İyi Kondisyonda

Ölçüler: 117 x 144 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    OSMANLI DÖNEMİ TEKKE İŞİ KIYAFET-İyi Kondisyonda Ölçüler: 117 x 144 cm.

    TLSold
  • MURAT KURT-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüleri: 50 x 35 cm.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    MURAT KURT-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüleri: 50 x 35 cm.

    TLSold
  • HATTAT MUSTAFA RAKIM EFENDİ-Süleyman Berk

2003

Hattat Mustafa Râkım Efendi'nin yazı sanatındaki önemi, celî sülüs hattı ve padişah tuğralarında, o güne kadar yapılamayanları gerçekleştirmiş olmasıdır. Yazıda belli kalınlıktan sonra, harflerin tenâsübünde bir türlü sağlanamayan ölçüyü bulmuş, padişah tuğralarına da hat ve şekil yönünden ideal güzelliğini vermiştir. Ayrıca, figürist ressam olması, harflerin tenâsübü yanında, yazının terkibinde (kompozisyon, istif) de başarı sağlamasına yardımcı olmuştur.
Yazı sanatında gerçekleştirdikleri 'inkılâp' kelimesi ile ifade edilen Mustafa Râkım Efendi'nin hayatı ve sanatı, bugüne kadar kapsamlı bir çalışma çerçevesinde ele alınmamıştır. Hayatını ve sanatını değerlendiren yazılar, çeşitli makale ve kitaplara dağılmış vaziyette bulunmaktadır.

Ölçüler: 24 x 30 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    HATTAT MUSTAFA RAKIM EFENDİ-Süleyman Berk 2003 Hattat Mustafa Râkım Efendi'nin yazı sanatındaki önemi, celî sülüs hattı ve padişah tuğralarında, o güne kadar yapılamayanları gerçekleştirmiş olmasıdır. Yazıda belli kalınlıktan sonra, harflerin tenâsübünde bir türlü sağlanamayan ölçüyü bulmuş, padişah tuğralarına da hat ve şekil yönünden ideal güzelliğini vermiştir. Ayrıca, figürist ressam olması, harflerin tenâsübü yanında, yazının terkibinde (kompozisyon, istif) de başarı sağlamasına yardımcı olmuştur. Yazı sanatında gerçekleştirdikleri 'inkılâp' kelimesi ile ifade edilen Mustafa Râkım Efendi'nin hayatı ve sanatı, bugüne kadar kapsamlı bir çalışma çerçevesinde ele alınmamıştır. Hayatını ve sanatını değerlendiren yazılar, çeşitli makale ve kitaplara dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Ölçüler: 24 x 30 cm.

    TLSold
  • TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES-Ahmet Güleryüz

Dili: Türkçe

Cildi: Şömizli

235 Sayfa

Ölçü: 31 x 41 cm.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES-Ahmet Güleryüz Dili: Türkçe Cildi: Şömizli 235 Sayfa Ölçü: 31 x 41 cm.

    TLSold
  • İSTANBUL FOTOĞRAFÇILAR SULTANLAR 1840 - 1900-Catherine Pinguet 

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

2014

1839 yılında Paris'te fotoğrafın icat edilmesi kültür ve sanat alanında önemli bir başlangıcı müjdeler. Aynı yıl İstanbul'da, genç sultan Abdülmecid Avrupa model alınarak tasarlanan reformların art arda gerçekleşeceği bir dönemi başlatır. İstanbul, Fotoğrafçılar, Sultanlar işte bu yıllardan 20. yüzyıl başına kadar olan dönemde fotoğrafçılar, sultanlar ve Osmanlı payitahtı arasındaki ilişkileri gözler önüne seriyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk fotoğraflarını çekmek, Doğu’yu yeniden keşfetmek ve büyüleyici bir başşehrin yitip giden görüntüsünü kalıcılaştırmak için “Büyük Seyahat”e (Grand Tour) çıkıp Doğu’ya giden romantik aristokratların, aydın, yazar ve şairlerin izini sürüyor.

Catherine Pinguet bu eşsiz macerayı, Kargopulo'nun, Sebah'ın ve Abdullah Biraderler’in yönetimindeki büyük fotoğraf stüdyolarının altın çağına ait öncü çalışmalar eşliğinde anlatıyor. Pierre de Gigord’un bu fotoğrafçıların nadide fotoğraflarından oluşan koleksiyonundan seçilmiş 150 örneğin yer aldığı çalışma, 19. yüzyıl İstanbul'unun atmosferini olağanüstü bir ayrıntı zenginliği ve etkileyicilikle sunuyor. Aynı zamanda okuyucuyu, Batı ile Doğu arasında kültürel bir ortak yaşamın sağlandığı bir coğrafya ve zamanda, hem fotoğraf sanatı hem de iktidarın görünürlüğü üzerine tarihsel bir tefekküre davet ediyor.

Karton Kapaklı Ciltli, 240 sayfa. 

Ölçüleri: 21x29 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    İSTANBUL FOTOĞRAFÇILAR SULTANLAR 1840 - 1900-Catherine Pinguet TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI 2014 1839 yılında Paris'te fotoğrafın icat edilmesi kültür ve sanat alanında önemli bir başlangıcı müjdeler. Aynı yıl İstanbul'da, genç sultan Abdülmecid Avrupa model alınarak tasarlanan reformların art arda gerçekleşeceği bir dönemi başlatır. İstanbul, Fotoğrafçılar, Sultanlar işte bu yıllardan 20. yüzyıl başına kadar olan dönemde fotoğrafçılar, sultanlar ve Osmanlı payitahtı arasındaki ilişkileri gözler önüne seriyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk fotoğraflarını çekmek, Doğu’yu yeniden keşfetmek ve büyüleyici bir başşehrin yitip giden görüntüsünü kalıcılaştırmak için “Büyük Seyahat”e (Grand Tour) çıkıp Doğu’ya giden romantik aristokratların, aydın, yazar ve şairlerin izini sürüyor. Catherine Pinguet bu eşsiz macerayı, Kargopulo'nun, Sebah'ın ve Abdullah Biraderler’in yönetimindeki büyük fotoğraf stüdyolarının altın çağına ait öncü çalışmalar eşliğinde anlatıyor. Pierre de Gigord’un bu fotoğrafçıların nadide fotoğraflarından oluşan koleksiyonundan seçilmiş 150 örneğin yer aldığı çalışma, 19. yüzyıl İstanbul'unun atmosferini olağanüstü bir ayrıntı zenginliği ve etkileyicilikle sunuyor. Aynı zamanda okuyucuyu, Batı ile Doğu arasında kültürel bir ortak yaşamın sağlandığı bir coğrafya ve zamanda, hem fotoğraf sanatı hem de iktidarın görünürlüğü üzerine tarihsel bir tefekküre davet ediyor. Karton Kapaklı Ciltli, 240 sayfa. Ölçüleri: 21x29 cm.

    TLSold
  • DOLMABAHÇE'DEN NİŞANTAŞI'NA 
 SULTANLARIN VE PAŞALARIN SEMTİNİN TARİHİ-M. Burak Çetintaş

İstanbul 2005

Türkçe

Karton Kapak

360 sayfa

Dolmabahçe'den Nişantaşı'na isimli kitap ile bir ilke imza atıyor. Yaklaşık altı yıl süren titiz çalışmanın ürünü olan eser bugüne kadar işlenmemiş bir konu olan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye semtlerinin tarihini günışığına çıkartıyor.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    DOLMABAHÇE'DEN NİŞANTAŞI'NA SULTANLARIN VE PAŞALARIN SEMTİNİN TARİHİ-M. Burak Çetintaş İstanbul 2005 Türkçe Karton Kapak 360 sayfa Dolmabahçe'den Nişantaşı'na isimli kitap ile bir ilke imza atıyor. Yaklaşık altı yıl süren titiz çalışmanın ürünü olan eser bugüne kadar işlenmemiş bir konu olan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye semtlerinin tarihini günışığına çıkartıyor.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD´İN AİLE ALBÜMÜ-Yayınevi: Kültür A.Ş.

Sultan II. Abdülhamid Arşivi İstanbul Fotoğrafları, Sultan II. Abdülhamid´in Arşivinden Dünya ve şimdi de Sultan II. Abdülhamid´in Aile Albümü ile önemli bir kültür hizmetini sürdürüyor....Her biri özenle saklanmış, ciltlenmiş ve yakutlarla, zebercetlerle bezeli sandukalarda ´arşiv´e kaldırılmış bu nadide kültür mirası, 35 bin kareyi bulan bu fotoğraf arşivi, dünyada eşi benzeri olmayan bir hacim ve döneme tanıklık etmesi bakımından muhteşem bir hazinedir.

Sayfa Sayısı: 208

    Lot No: 230

    Lot: 230

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD´İN AİLE ALBÜMÜ-Yayınevi: Kültür A.Ş. Sultan II. Abdülhamid Arşivi İstanbul Fotoğrafları, Sultan II. Abdülhamid´in Arşivinden Dünya ve şimdi de Sultan II. Abdülhamid´in Aile Albümü ile önemli bir kültür hizmetini sürdürüyor....Her biri özenle saklanmış, ciltlenmiş ve yakutlarla, zebercetlerle bezeli sandukalarda ´arşiv´e kaldırılmış bu nadide kültür mirası, 35 bin kareyi bulan bu fotoğraf arşivi, dünyada eşi benzeri olmayan bir hacim ve döneme tanıklık etmesi bakımından muhteşem bir hazinedir. Sayfa Sayısı: 208

    TLSold
  • GİRİT'TEN İSTANBUL'A BAHAETTİN RAHMİ BEDİZ: FOTOĞRAF VE KARTPOSTALLARIYLA-Seyit Ali Ak

Sayfa Sayısı: 276.

Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    GİRİT'TEN İSTANBUL'A BAHAETTİN RAHMİ BEDİZ: FOTOĞRAF VE KARTPOSTALLARIYLA-Seyit Ali Ak Sayfa Sayısı: 276. Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün.

    TLSold
  • OSMANLI KARTVİZİTLERİ-Mehmet Zeki Kuşoğlu

1996

Osmanlı döneminden hat yazılı kartvizit örnekleri.Hamid Aytaç, M. Halim Özyazıcı ve Arif Hikmet'in Çalışmalarının Yer Aldığı, Hanım kartvizitleri - Bey kartvizitleri - Azınlık kartvizitleri - Notlu kartvizitler -- Hat Hattat Osmanlı kültürü Kartvizit.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    OSMANLI KARTVİZİTLERİ-Mehmet Zeki Kuşoğlu 1996 Osmanlı döneminden hat yazılı kartvizit örnekleri.Hamid Aytaç, M. Halim Özyazıcı ve Arif Hikmet'in Çalışmalarının Yer Aldığı, Hanım kartvizitleri - Bey kartvizitleri - Azınlık kartvizitleri - Notlu kartvizitler -- Hat Hattat Osmanlı kültürü Kartvizit.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL AHŞAP KÖPEK FİGÜRLÜ BASTON-Ahşap bastonun, köpek başı kulakları ve burun kısmı boynuzdan, göz bölümleri camdan imal edilmiş, iyi kondisyonda Avrupa imalatı baston.

Ölçü: 92 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    19.YÜZYIL AHŞAP KÖPEK FİGÜRLÜ BASTON-Ahşap bastonun, köpek başı kulakları ve burun kısmı boynuzdan, göz bölümleri camdan imal edilmiş, iyi kondisyonda Avrupa imalatı baston. Ölçü: 92 cm.

    TLSold
  • LAROUSSE MENSUEL İLLUSTRE DERGİ-Şubat 1915 tarihli 96 numaralı. İçinde Türk İmparatorluğu haritalı ve Osmanlı Askerleri konulu fotoğraf bulunan dergi. 

Ölçüleri: 31x24 cm.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    LAROUSSE MENSUEL İLLUSTRE DERGİ-Şubat 1915 tarihli 96 numaralı. İçinde Türk İmparatorluğu haritalı ve Osmanlı Askerleri konulu fotoğraf bulunan dergi. Ölçüleri: 31x24 cm.

    TLSold
  • 'L’ASSIETTE au BEURRE'' SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KAPAKLI DERGİ.-L’ASSIETTE au BEURRE 1903 Tarihli Dergi Sultan II.Abdülhamid Han konulu kapak ve içerisinde çok sayıda Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid Han konulu çizimler mevcut.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    'L’ASSIETTE au BEURRE'' SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KAPAKLI DERGİ.-L’ASSIETTE au BEURRE 1903 Tarihli Dergi Sultan II.Abdülhamid Han konulu kapak ve içerisinde çok sayıda Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid Han konulu çizimler mevcut.

    TLSold
  • MEKKE-İ MÜKERREME TASVİRLİ AHŞAP LEVHA-Ahşap üzeri oyma işçilikli, Mekke-i Mükerreme tasvirli.Orijinal halinde.

Çap: 33 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    MEKKE-İ MÜKERREME TASVİRLİ AHŞAP LEVHA-Ahşap üzeri oyma işçilikli, Mekke-i Mükerreme tasvirli.Orijinal halinde. Çap: 33 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAPLAMA KÖSTEK ZİNCİRİ-Altın kaplama eski dönem köstekli saat zinciri.

Uzunluğu: 26 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    ALTIN KAPLAMA KÖSTEK ZİNCİRİ-Altın kaplama eski dönem köstekli saat zinciri. Uzunluğu: 26 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA VAFTİS KAŞIĞI-Gümüş kaplama, Hz.İsa figürlü, vaftis kaşığı.

Uzunluk: 22,5 cm.

Kaşık Çapı: 5 cm.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    GÜMÜŞ KAPLAMA VAFTİS KAŞIĞI-Gümüş kaplama, Hz.İsa figürlü, vaftis kaşığı. Uzunluk: 22,5 cm. Kaşık Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • YUNAN ADALARI İŞİ MATARA-Ada işi matara,kahve rengi zemin üzerine ön yüzü kabartma yaprak motifleri ile dekorlu, arka bölümü güneş motifli.Mataranın kabrtmaları yeşil , koyu kahve ve sarı renkler kullanılarak dekor edilmiştir.

Ölçüleri: 17 x 13 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    YUNAN ADALARI İŞİ MATARA-Ada işi matara,kahve rengi zemin üzerine ön yüzü kabartma yaprak motifleri ile dekorlu, arka bölümü güneş motifli.Mataranın kabrtmaları yeşil , koyu kahve ve sarı renkler kullanılarak dekor edilmiştir. Ölçüleri: 17 x 13 cm.

    TLSold
  • ADA PAZARI VAZO-Gövde kısmı kumlama tekniği merkezinde çiçek modeli , yeşil sırlı çift kulplu.Kulpunun üst boyuna bağlanan kısmında ve alt gövde ile boyun arasındaki bölümde dönem tamiri mevcuttur.Haliyle.

Genişlik: 13 cm.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    ADA PAZARI VAZO-Gövde kısmı kumlama tekniği merkezinde çiçek modeli , yeşil sırlı çift kulplu.Kulpunun üst boyuna bağlanan kısmında ve alt gövde ile boyun arasındaki bölümde dönem tamiri mevcuttur.Haliyle. Genişlik: 13 cm. Yükseklik: 23 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ ELMASİ KUMAŞ ZENNE YELEK-Mor zemin üzerine gümüş sırma ve ipek iplik ile işlenmiş renkli çiçek motifleri ile dekor edilmiş. Osmanlı dönemi Elmasi kumaş zenne yelek.Beyaz düğmeleri opalin cam.Osmanlı kıyafetleri içerisinde günümüze ulaşmış iyi örneklerden biridir.

Ölçüler: 46 x 50 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    19.YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ ELMASİ KUMAŞ ZENNE YELEK-Mor zemin üzerine gümüş sırma ve ipek iplik ile işlenmiş renkli çiçek motifleri ile dekor edilmiş. Osmanlı dönemi Elmasi kumaş zenne yelek.Beyaz düğmeleri opalin cam.Osmanlı kıyafetleri içerisinde günümüze ulaşmış iyi örneklerden biridir. Ölçüler: 46 x 50 cm.

    TLSold
  • SARAYIN TERZİSİ
M.PALMA - D.LENA - P.PARMA-Hülya Tezcan

2008

Eserde, 19. yüzyılın sonlarından Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına kadar faaliyet gösteren, II. Abdülhamit’in yanı sıra Osmanlı Devleti’nin önde gelen paşaları ve devlet erkanı için de kıyafetler hazırlayan Parma Atölyesi konu ediliyor. Tezcan, bu atölyeye ait ilk defterdeki bilgileri 19. Yüzyılın Sonuna Ait Bir Terzi Defteri adlı çalışmasında ele aldı. Bir devam çalışması niteliğindeki eser ise Ömer Koç tarafından satın alınan, Parma Atölyesi’nin 1902-1923 yılları arasındaki faaliyetlerinin kayıtlarının tutulduğu ikinci defterden yola çıkılarak hazırlanmış. 

Karton Kapaklı

Ölçüler: 	21 x 29 cm

    Lot No: 242

    Lot: 242

    SARAYIN TERZİSİ M.PALMA - D.LENA - P.PARMA-Hülya Tezcan 2008 Eserde, 19. yüzyılın sonlarından Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına kadar faaliyet gösteren, II. Abdülhamit’in yanı sıra Osmanlı Devleti’nin önde gelen paşaları ve devlet erkanı için de kıyafetler hazırlayan Parma Atölyesi konu ediliyor. Tezcan, bu atölyeye ait ilk defterdeki bilgileri 19. Yüzyılın Sonuna Ait Bir Terzi Defteri adlı çalışmasında ele aldı. Bir devam çalışması niteliğindeki eser ise Ömer Koç tarafından satın alınan, Parma Atölyesi’nin 1902-1923 yılları arasındaki faaliyetlerinin kayıtlarının tutulduğu ikinci defterden yola çıkılarak hazırlanmış. Karton Kapaklı Ölçüler: 21 x 29 cm

    TLSold
  • OTAĞ-I HÜMAYUN
Osmanlı Çadırları-Nurhan Atasoy

2000
 
Kitap, Osmanlı çadırlarının özellikleri ve tipleri, değişik hizmetlere yönelik işlevlerini temsil eden örnekleri ortaya koymak amacıyla ülkemizdeki ve Avrupa'daki koleksiyonlarda bulunan çadırların araştırılarak incelenmesi ile oluşturulmuş.

Türkçe

Karton Kutusunda

305 sayfa

Ölçüleri: 30 x 28,5 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    OTAĞ-I HÜMAYUN Osmanlı Çadırları-Nurhan Atasoy 2000 Kitap, Osmanlı çadırlarının özellikleri ve tipleri, değişik hizmetlere yönelik işlevlerini temsil eden örnekleri ortaya koymak amacıyla ülkemizdeki ve Avrupa'daki koleksiyonlarda bulunan çadırların araştırılarak incelenmesi ile oluşturulmuş. Türkçe Karton Kutusunda 305 sayfa Ölçüleri: 30 x 28,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI İMPARATORLUĞUN SON DÖNEMİNDEN KADIN GİYSİLERİ / WOMEN'S COSTUME OF THE LATE OTTOMAN ERA.-Lale Görünür.

Sadberk Hanım Müzesi

Sayfa Sayısı: 300.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Kadın Giysileri – Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu

Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin 30.kuruluş yıldönümünde, müze koleksiyonundan seçilen Osmanlı kadın giysileri sergi kataloğu.

“Osmanlı giyim geleneği, Orta Asya giyim kültürünün devamı niteliğindedir. Uzak Doğu giyim kuşamıyla akrabalıkları bulunur ve İslam ile Anadolu geleneklerinden de etkilenmiştir.”

    Lot No: 244

    Lot: 244

    OSMANLI İMPARATORLUĞUN SON DÖNEMİNDEN KADIN GİYSİLERİ / WOMEN'S COSTUME OF THE LATE OTTOMAN ERA.-Lale Görünür. Sadberk Hanım Müzesi Sayfa Sayısı: 300. Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Kadın Giysileri – Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin 30.kuruluş yıldönümünde, müze koleksiyonundan seçilen Osmanlı kadın giysileri sergi kataloğu. “Osmanlı giyim geleneği, Orta Asya giyim kültürünün devamı niteliğindedir. Uzak Doğu giyim kuşamıyla akrabalıkları bulunur ve İslam ile Anadolu geleneklerinden de etkilenmiştir.”

    TLSold
  • ALTIN VERMEYLİ BASTON SAPI-Kenar kısımları porselen işçilikli kadın ve erkek figürlü.Altın yaldızı iyi kondisyonda olup ajur ve kabartma motifli, ince ve  zarif işçilikli.Koleksiyonluk örneklerdendir.

Çap: 2,5 cm.

Uzunluk: 9 cm.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    ALTIN VERMEYLİ BASTON SAPI-Kenar kısımları porselen işçilikli kadın ve erkek figürlü.Altın yaldızı iyi kondisyonda olup ajur ve kabartma motifli, ince ve zarif işçilikli.Koleksiyonluk örneklerdendir. Çap: 2,5 cm. Uzunluk: 9 cm.

    TLSold
  • 19.Y.Y. ÇANAKKALE SERAMİK YAYVAN VAZO-19. y.y. Oval formda çift kulplu, ön yüzünde yaprak desenli.Beyaz zemin üzerine yeşil ve kahverengi akıtma desenli.
Alt kaidesinde kenar kısmında bir atık ve iç kenar iki kısmında küçük çatlak mevcut.Haliyle.

Eni: 10 cm.

Genişlik: 23 cm.

Yükseklik: 15,5 cm.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    19.Y.Y. ÇANAKKALE SERAMİK YAYVAN VAZO-19. y.y. Oval formda çift kulplu, ön yüzünde yaprak desenli.Beyaz zemin üzerine yeşil ve kahverengi akıtma desenli. Alt kaidesinde kenar kısmında bir atık ve iç kenar iki kısmında küçük çatlak mevcut.Haliyle. Eni: 10 cm. Genişlik: 23 cm. Yükseklik: 15,5 cm.

    TLSold
  • (1895-1918) YILLARI YAPIMI PAPİER MASCHE RUS ÇAY KUTUSU-Papier masche üzeri lake çay kutusu.İyi kondisyonda.


Ölçüler: 18 x 12 cm. 

Yükseklik: 7,5 cm.

Rusya'da 19. yüzyılın sonlarına kadar çay, kahve,şekerleme vb. için ambalaj tasarımına çok az dikkat edildi. Yalnızca gıda endrüstrilerinin hızlı gelişimi ve Rus malları ile Avrupalı mallar arasındaortaya çıkan rekabet, alıcının yüksek kalitede paketlenmiş mallara büyük güven duyması nedeniyle yerli girişimcileri ambalaj ürünlerinin görünümüne dikkat etmeye zorladı.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    (1895-1918) YILLARI YAPIMI PAPİER MASCHE RUS ÇAY KUTUSU-Papier masche üzeri lake çay kutusu.İyi kondisyonda. Ölçüler: 18 x 12 cm. Yükseklik: 7,5 cm. Rusya'da 19. yüzyılın sonlarına kadar çay, kahve,şekerleme vb. için ambalaj tasarımına çok az dikkat edildi. Yalnızca gıda endrüstrilerinin hızlı gelişimi ve Rus malları ile Avrupalı mallar arasındaortaya çıkan rekabet, alıcının yüksek kalitede paketlenmiş mallara büyük güven duyması nedeniyle yerli girişimcileri ambalaj ürünlerinin görünümüne dikkat etmeye zorladı.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TELKARİ OKUMA ÇUBUĞU-Telkari işçilikli, orijinal zincirinde okuma çubuğu.

67 Gram.

925 ayar 

Uzunluk: 27,5 cm.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    GÜMÜŞ TELKARİ OKUMA ÇUBUĞU-Telkari işçilikli, orijinal zincirinde okuma çubuğu. 67 Gram. 925 ayar Uzunluk: 27,5 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA SERAMİK KULPSUZ SÜRAHİ-20.y.y. Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı ve sır altı kütahya renkleri ile  renklendirilmiş bitkisel dekorlu armut gövdeli dışa çekik profili ağızlı ince silindirik boyunlu halka kaideli Kütahya seramik sürahi.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 17,5 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    KÜTAHYA SERAMİK KULPSUZ SÜRAHİ-20.y.y. Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı ve sır altı kütahya renkleri ile renklendirilmiş bitkisel dekorlu armut gövdeli dışa çekik profili ağızlı ince silindirik boyunlu halka kaideli Kütahya seramik sürahi. Çap: 14 cm. Yükseklik: 17,5 cm.

    TLSold
  • KINIK SERAMİK TABAK-Beyaz zemin üzerine, kahverengi ve koyu yeşil akıtma desenli,kusursuz kınık tabak.

Çap: 21,5 cm.

Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    KINIK SERAMİK TABAK-Beyaz zemin üzerine, kahverengi ve koyu yeşil akıtma desenli,kusursuz kınık tabak. Çap: 21,5 cm. Yükseklik: 6 cm.

    TLSold
  • TUTYA HEYKEL LAMBA-Fransız, imzalı , kadın figürlü çiftli lamba.

Ölçüleri: 75 x 36 cm.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    TUTYA HEYKEL LAMBA-Fransız, imzalı , kadın figürlü çiftli lamba. Ölçüleri: 75 x 36 cm.

    TLSold
  • AFRİKA İŞİ PİPO-Terakotadan imal edilmiş üzeri ahşap görünümlü boya ile renklendirilmiş. Oldukça büyük boy ağızlık kısmı ahşap işçilikli, Afrika totem figürlü.  

Malzeme: Kamerun Kili (Cameroon Clay)

Eni: 11 cm.

Uzunluk: 34,5 cm.

Referans: Art Blackburn

    Lot No: 252

    Lot: 252

    AFRİKA İŞİ PİPO-Terakotadan imal edilmiş üzeri ahşap görünümlü boya ile renklendirilmiş. Oldukça büyük boy ağızlık kısmı ahşap işçilikli, Afrika totem figürlü. Malzeme: Kamerun Kili (Cameroon Clay) Eni: 11 cm. Uzunluk: 34,5 cm. Referans: Art Blackburn

    TLSold
  • 5 ADET 33'LÜ TESBİH LOTU-İki adet katalin, bir boynuz, bir narçın ve sırçalı kuka'dan imal edilmiş.Sırçalı kuka ve Narçın tesbih mevlevi sikkeli.

Uzunlukları:  35 x 36 x 31 x 33 x 37 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    5 ADET 33'LÜ TESBİH LOTU-İki adet katalin, bir boynuz, bir narçın ve sırçalı kuka'dan imal edilmiş.Sırçalı kuka ve Narçın tesbih mevlevi sikkeli. Uzunlukları: 35 x 36 x 31 x 33 x 37 cm.

    TLSold
  • FİRUZE TAŞLI KADEH-Pirinç üzerine, firuze taşlar ile dekor edilmiş, alt kaidesi pirinç üzeri ajur işçilkli altın yaldızlı Pirinç kadeh.

Çap: 6,5 cm.

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    FİRUZE TAŞLI KADEH-Pirinç üzerine, firuze taşlar ile dekor edilmiş, alt kaidesi pirinç üzeri ajur işçilkli altın yaldızlı Pirinç kadeh. Çap: 6,5 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
  • İKİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANININ 100'ÜNCÜ YILI-Öztuncay Bahattin

İstanbul 2008

Türkçe

Karton Kapak

219 sayfa

    Lot No: 255

    Lot: 255

    İKİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANININ 100'ÜNCÜ YILI-Öztuncay Bahattin İstanbul 2008 Türkçe Karton Kapak 219 sayfa

    TLSold
  • BİLİNMEYEN TÜRKLER-Heath W. Lowry,  Clarence K. Streit 

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

2012

Lowry 1983`te, Washington D.C.`de yaşarken, o sıralarda Türk Büyükelçiliğinde Üçüncü Sekreter olan eski öğrencisi Uğur Doğan`dan bir telefon geldi.Kısa süre önce çok ilginç bir adamla tanıştığını söyledi. Sadece 1921`de Ankara`ya seyahat etmek ve Mustafa Kemal Paşa [Atatürk] ile görüşmekle kalmayıp, o senenin Anadolu kışında geçirdiği yedi hafta hakkında hala yayımlanmamış bir kitap yazdığını söyledi. Bahsettiği kişi, Kurtuluş Savaşı`nın en hareketli zamanlarında Ankara`yı ziyaret eden ilk yabancı gazetecilerden ve Mustafa Kemal Paşa`yla Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildikten sonra şahsen mülakat yapan ilk yabancı muhabir olan Clarence K. Streit`tı.

Streit`ın Türkiye`yle bağlantısı 1921 ziyaretiyle sona ermedi. Ertesi yıl, İsviçre`deki Lozan Antlaşması müzakereleri hakkında yazdıktan sonra, Public Ledger Yakın Doğu ve Balkanlar muhabiri olarak İstanbul`a döndü. Bu görevini iki yıl daha, yani 1923-1925 arasında sürdürecekti.

268 sayfa.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    BİLİNMEYEN TÜRKLER-Heath W. Lowry, Clarence K. Streit BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI 2012 Lowry 1983`te, Washington D.C.`de yaşarken, o sıralarda Türk Büyükelçiliğinde Üçüncü Sekreter olan eski öğrencisi Uğur Doğan`dan bir telefon geldi.Kısa süre önce çok ilginç bir adamla tanıştığını söyledi. Sadece 1921`de Ankara`ya seyahat etmek ve Mustafa Kemal Paşa [Atatürk] ile görüşmekle kalmayıp, o senenin Anadolu kışında geçirdiği yedi hafta hakkında hala yayımlanmamış bir kitap yazdığını söyledi. Bahsettiği kişi, Kurtuluş Savaşı`nın en hareketli zamanlarında Ankara`yı ziyaret eden ilk yabancı gazetecilerden ve Mustafa Kemal Paşa`yla Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildikten sonra şahsen mülakat yapan ilk yabancı muhabir olan Clarence K. Streit`tı. Streit`ın Türkiye`yle bağlantısı 1921 ziyaretiyle sona ermedi. Ertesi yıl, İsviçre`deki Lozan Antlaşması müzakereleri hakkında yazdıktan sonra, Public Ledger Yakın Doğu ve Balkanlar muhabiri olarak İstanbul`a döndü. Bu görevini iki yıl daha, yani 1923-1925 arasında sürdürecekti. 268 sayfa.

    TLSold