Lot: 1

Current Price: 2,000 TL Starting Bid: 2,000 TL Estimated: TL Losing Winning

“Süslü cildi ve suluboya resimleri ile dikkat çeken bir İstanbul kitabı” Alexander van Millingen, Constantinople. Resimleyen, Warwick Goble, A.&C. Black, London, MCMVI [1906]. ix, 282, 8 s, 63 suluboya resim, 1 katlanır İstanbul haritası, 22.5 x 15.5 cm, desenli bez cildinde

Constantinople, Alexander van Millingen’in diğer çalışmalarına oranla popüler niteliği ve görselliği ön plana çıkaran İstanbul kitaplarının çok başarılı bir örneğidir. A. & C. Black Yayınevi’nin resimli dünya şehirleri dizisi için tasarlanan bu eser, bir yazar ile bir ressamı Dünya kültür tarihine damgasını vurmuş bir şehrin gündelik hayatı içinde buluşturmayı amaçlamaktadır. 19. yüzyılın sonunda bu tür şehir kitaplarında gravürün yerini fotoğraf alsa da, aynı kaynaktan çıkan fotoğraflar ve birbirinin tekrarı metinlerle sıkıcı olmaktan öteye geçemeyen seyahat kitaplarının düştüğü hataya düşmemiş, yayınevinin özgün projesi, Millingen’in metni ile Warwick Goble’in suluboya resimleri ile her zaman aranan ve beğenilen bir İstanbul kitabı olarak basılmıştır. Millingen, 13 bölümden oluşan kitabın ilk 3 bölümünü şehrin Bizans dönemi tarihine ayırır. Sonraki 3 bölüm tamamıyla kara ve deniz surlarına ayrılmış ve bu savunma yapıları boyunca uzanan kapılar, askeri binalar, Bizans saraylarına ait kalıntılar incelenmiştir. Millingen kitabın 7. ve 9. bölümleri arasında Bizans kiliselerini inceler ve burada ele aldığı dini yapılar 1912’de yayınlanacak Byzantine Churches in Constantinople. Their History and Architecture kitabın temelini oluşturur. 10.bölüm, Osmanlı İstanbul’u üzerine genel bir değerlendirme niteliğini taşımaktadır. Bu bölümde ağırlık noktası şehrin 19. yüzyıl sonunda kabuk değiştiren gündelik hayatıdır.Ahşap evler, sokaklar,kahvehaneler,giyim- kuşam,gelenekler ve farklı kültürlere mensup insanlar modernleşmenin yarattığı değişim sürecinde hayatının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiş olan Millingen’in titiz gözlemleriyle anlatılır. 11. bölüm, şehrin nüfusunu oluşturan dinsel mozaiğe ayrılmıştır. İstanbul’da temsil edilen farklı inanç biçimleri, Ramazan ayına özgü gelenekler mezarlık ve türbe ziyaretleri, tekkeler ve dervişler, Rufai ve Mevlevi ayinleri, Hıristiyan halkın, özellikle Protestan mezhebine mensup nüfusun gündelik hayatı modernleşme öncesi dönemle karşılaştırılarak yansıtılır. 12. bölüm değişim sürecindeki kadının toplumsal hayata katılış biçimlerini ele alır ve kitap bir “epilogu” ile son bulur. Millingen, Constantinople’da tarihsel topografyadan sosyal tarihe uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde koca bir imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehre hak ettiği önemi vermiş, kendisinin de katıldığı bu zevkli kültür yolculuğu çağdaş bir şehir efsanesi yaratarak tamamlamıştır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • “Süslü cildi ve suluboya resimleri ile dikkat çeken bir İstanbul kitabı”
 Alexander van Millingen, Constantinople. Resimleyen, Warwick Goble, A.&C. Black, London, MCMVI [1906]. ix, 282, 8 s, 63 suluboya resim, 1 katlanır İstanbul haritası, 22.5 x 15.5 cm, desenli bez cildinde
-Constantinople, Alexander van Millingen’in diğer çalışmalarına oranla popüler niteliği ve görselliği ön plana çıkaran İstanbul kitaplarının çok başarılı bir örneğidir. A. & C. Black Yayınevi’nin resimli dünya şehirleri dizisi için tasarlanan bu eser, bir yazar ile bir ressamı Dünya kültür tarihine damgasını vurmuş bir şehrin gündelik hayatı içinde buluşturmayı amaçlamaktadır. 19. yüzyılın sonunda bu tür şehir kitaplarında gravürün yerini fotoğraf alsa da, aynı kaynaktan çıkan fotoğraflar ve birbirinin tekrarı metinlerle sıkıcı olmaktan öteye geçemeyen seyahat kitaplarının düştüğü hataya düşmemiş, yayınevinin özgün projesi, Millingen’in metni ile Warwick Goble’in suluboya resimleri ile her zaman aranan ve beğenilen bir İstanbul kitabı olarak basılmıştır. Millingen, 13 bölümden oluşan kitabın ilk 3 bölümünü şehrin Bizans dönemi tarihine ayırır. Sonraki 3 bölüm tamamıyla kara ve deniz surlarına ayrılmış ve bu savunma yapıları boyunca uzanan kapılar, askeri binalar, Bizans saraylarına ait kalıntılar incelenmiştir. Millingen kitabın 7. ve 9. bölümleri arasında Bizans kiliselerini inceler ve burada ele aldığı dini yapılar 1912’de yayınlanacak Byzantine Churches in Constantinople. Their History and Architecture kitabın temelini oluşturur. 10.bölüm, Osmanlı İstanbul’u üzerine genel bir değerlendirme niteliğini taşımaktadır. Bu bölümde ağırlık noktası şehrin 19. yüzyıl sonunda kabuk değiştiren gündelik hayatıdır.Ahşap evler, sokaklar,kahvehaneler,giyim- kuşam,gelenekler ve farklı kültürlere mensup insanlar modernleşmenin yarattığı değişim sürecinde hayatının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiş olan Millingen’in titiz gözlemleriyle anlatılır. 11. bölüm, şehrin nüfusunu oluşturan dinsel mozaiğe ayrılmıştır. İstanbul’da temsil edilen farklı inanç biçimleri, Ramazan ayına özgü gelenekler mezarlık ve türbe ziyaretleri, tekkeler ve dervişler, Rufai ve Mevlevi ayinleri, Hıristiyan halkın, özellikle Protestan mezhebine mensup nüfusun gündelik hayatı modernleşme öncesi dönemle karşılaştırılarak yansıtılır. 12. bölüm değişim sürecindeki kadının toplumsal hayata katılış biçimlerini ele alır ve kitap bir “epilogu” ile son bulur. Millingen, Constantinople’da tarihsel topografyadan sosyal tarihe uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde koca bir imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehre hak ettiği önemi vermiş, kendisinin de katıldığı bu zevkli kültür yolculuğu çağdaş bir şehir efsanesi yaratarak tamamlamıştır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    “Süslü cildi ve suluboya resimleri ile dikkat çeken bir İstanbul kitabı” Alexander van Millingen, Constantinople. Resimleyen, Warwick Goble, A.&C. Black, London, MCMVI [1906]. ix, 282, 8 s, 63 suluboya resim, 1 katlanır İstanbul haritası, 22.5 x 15.5 cm, desenli bez cildinde -Constantinople, Alexander van Millingen’in diğer çalışmalarına oranla popüler niteliği ve görselliği ön plana çıkaran İstanbul kitaplarının çok başarılı bir örneğidir. A. & C. Black Yayınevi’nin resimli dünya şehirleri dizisi için tasarlanan bu eser, bir yazar ile bir ressamı Dünya kültür tarihine damgasını vurmuş bir şehrin gündelik hayatı içinde buluşturmayı amaçlamaktadır. 19. yüzyılın sonunda bu tür şehir kitaplarında gravürün yerini fotoğraf alsa da, aynı kaynaktan çıkan fotoğraflar ve birbirinin tekrarı metinlerle sıkıcı olmaktan öteye geçemeyen seyahat kitaplarının düştüğü hataya düşmemiş, yayınevinin özgün projesi, Millingen’in metni ile Warwick Goble’in suluboya resimleri ile her zaman aranan ve beğenilen bir İstanbul kitabı olarak basılmıştır. Millingen, 13 bölümden oluşan kitabın ilk 3 bölümünü şehrin Bizans dönemi tarihine ayırır. Sonraki 3 bölüm tamamıyla kara ve deniz surlarına ayrılmış ve bu savunma yapıları boyunca uzanan kapılar, askeri binalar, Bizans saraylarına ait kalıntılar incelenmiştir. Millingen kitabın 7. ve 9. bölümleri arasında Bizans kiliselerini inceler ve burada ele aldığı dini yapılar 1912’de yayınlanacak Byzantine Churches in Constantinople. Their History and Architecture kitabın temelini oluşturur. 10.bölüm, Osmanlı İstanbul’u üzerine genel bir değerlendirme niteliğini taşımaktadır. Bu bölümde ağırlık noktası şehrin 19. yüzyıl sonunda kabuk değiştiren gündelik hayatıdır.Ahşap evler, sokaklar,kahvehaneler,giyim- kuşam,gelenekler ve farklı kültürlere mensup insanlar modernleşmenin yarattığı değişim sürecinde hayatının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiş olan Millingen’in titiz gözlemleriyle anlatılır. 11. bölüm, şehrin nüfusunu oluşturan dinsel mozaiğe ayrılmıştır. İstanbul’da temsil edilen farklı inanç biçimleri, Ramazan ayına özgü gelenekler mezarlık ve türbe ziyaretleri, tekkeler ve dervişler, Rufai ve Mevlevi ayinleri, Hıristiyan halkın, özellikle Protestan mezhebine mensup nüfusun gündelik hayatı modernleşme öncesi dönemle karşılaştırılarak yansıtılır. 12. bölüm değişim sürecindeki kadının toplumsal hayata katılış biçimlerini ele alır ve kitap bir “epilogu” ile son bulur. Millingen, Constantinople’da tarihsel topografyadan sosyal tarihe uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde koca bir imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehre hak ettiği önemi vermiş, kendisinin de katıldığı bu zevkli kültür yolculuğu çağdaş bir şehir efsanesi yaratarak tamamlamıştır.

    TLSold
  • 4 güzel cilt içinde 1878; Shakespeare`s Sämmtliche Werke. -Eingeleitet und übersetzt von A. W. Schlegel, Fr. Bodenstedt, N. Delius, F. A. Gelbcke, O. Gildemeister, G. Herwegh, P. Heyse, H. Kurz und A. Wilbrandt. Illustrirt von John Gilbert , William Shakespeare,  Stuttgart, Verlag von Eduard Hallberger, 1878, XVIII+506 / 531 / 495 / 479 sayfa, bazıları tam sayfa olmak üzere toplam 829 adet ahşap oyma gravür.
1. Band: Shakespeare`s Leben und Schaffen, von Friedrich Bodenstedt. König Lear. König Heinrich der Achte. Antonius und Kleopatra. Othello. Zähmung einer Widerspenstigen. Cymbelin. Die beiden Edelleute von Verona. Die Komödie der Irrungen. Das Wintermärchen. - 2. Band: Viel Lärmen und nichts. Coriolanus. Verlorene Liebesmüh. Troilus und Cressida. Macbeth. Maß für Maß. Ende gut, Alles gut. Titus Andronicus. Romeo und Julia. Die lustigen Weiber von Windsor. - 3. Band: Timon von Athen. Perikles, Fürst von Tyrus. König Johann. König Richard der Zweite. König Heinrich der Vierte, 1. und 2. Teil. König Heinrich der Fünfte, König Heinrich der Sechste, 1.-3. Teil. - 4. Band: König Richard der Dritte. Julius Cäsar. Was ihr wollt. Der Kaufmann von Venedig. Wie es euch gefällt. Der Sturm. Der Sommernachtstraum. Hamlet. Lyrische und epische Dichtungen; Sonette. Venus und Adonis. Lucretia. Der verliebte Pilger. Klage einer Liebenden. - Englische Literatur im 16. Jahrhundert.
19. yüzyılda Alman kitap sanatı.  Özenle tasarlanmış ve ugulanmış  yaldız süsleme ile dekoratifl üks ciltlerinde. 27x19 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    4 güzel cilt içinde 1878; Shakespeare`s Sämmtliche Werke. -Eingeleitet und übersetzt von A. W. Schlegel, Fr. Bodenstedt, N. Delius, F. A. Gelbcke, O. Gildemeister, G. Herwegh, P. Heyse, H. Kurz und A. Wilbrandt. Illustrirt von John Gilbert , William Shakespeare, Stuttgart, Verlag von Eduard Hallberger, 1878, XVIII+506 / 531 / 495 / 479 sayfa, bazıları tam sayfa olmak üzere toplam 829 adet ahşap oyma gravür. 1. Band: Shakespeare`s Leben und Schaffen, von Friedrich Bodenstedt. König Lear. König Heinrich der Achte. Antonius und Kleopatra. Othello. Zähmung einer Widerspenstigen. Cymbelin. Die beiden Edelleute von Verona. Die Komödie der Irrungen. Das Wintermärchen. - 2. Band: Viel Lärmen und nichts. Coriolanus. Verlorene Liebesmüh. Troilus und Cressida. Macbeth. Maß für Maß. Ende gut, Alles gut. Titus Andronicus. Romeo und Julia. Die lustigen Weiber von Windsor. - 3. Band: Timon von Athen. Perikles, Fürst von Tyrus. König Johann. König Richard der Zweite. König Heinrich der Vierte, 1. und 2. Teil. König Heinrich der Fünfte, König Heinrich der Sechste, 1.-3. Teil. - 4. Band: König Richard der Dritte. Julius Cäsar. Was ihr wollt. Der Kaufmann von Venedig. Wie es euch gefällt. Der Sturm. Der Sommernachtstraum. Hamlet. Lyrische und epische Dichtungen; Sonette. Venus und Adonis. Lucretia. Der verliebte Pilger. Klage einer Liebenden. - Englische Literatur im 16. Jahrhundert. 19. yüzyılda Alman kitap sanatı. Özenle tasarlanmış ve ugulanmış yaldız süsleme ile dekoratifl üks ciltlerinde. 27x19 cm.

    TLSold
  • CONSTANTINOPLE - EDMONDO DE AMICIS

19. YÜZYILIN İSTANBUL’UNU EN İYİ TANITAN SEYAHATNAMENİN SÜSLÜ CİLTLİ NEFİS BİR BASKISI
-Edmondo de Amicis, Constantinople, Henry T. Coates, Philadelphia, 1896. 2 cilt: 303 s., 25 fotogravür; 309 s., 25 fotogravür, metin sonunda 1 renkli katlanır İstanbul haritası, 21 x 14 cm, şömizli yaldız desenli dekoratif ciltlerinde.
[Genelde şömizsiz bulunabilen eserin iki ciltlik bu baskısı daima tercih edilmektedir.] 
İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (Suriçi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı) gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    CONSTANTINOPLE - EDMONDO DE AMICIS 19. YÜZYILIN İSTANBUL’UNU EN İYİ TANITAN SEYAHATNAMENİN SÜSLÜ CİLTLİ NEFİS BİR BASKISI -Edmondo de Amicis, Constantinople, Henry T. Coates, Philadelphia, 1896. 2 cilt: 303 s., 25 fotogravür; 309 s., 25 fotogravür, metin sonunda 1 renkli katlanır İstanbul haritası, 21 x 14 cm, şömizli yaldız desenli dekoratif ciltlerinde. [Genelde şömizsiz bulunabilen eserin iki ciltlik bu baskısı daima tercih edilmektedir.] İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (Suriçi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı) gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.

    TLSold
  • RÉCITS ET SOUVENIRS D’UN VOYAGE EN ORIENT, BAPTISTIN POUJOULAT-Tours, Alfred Mame et Fils, Éditeurs, 1883. 286 s., 4 tam sayfa gravür, 18x11 cm. Dekoratif mor cildinde. Bibliothèque de la Jeunesse Chrétienne serisi içinde yayınlanmıştır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    RÉCITS ET SOUVENIRS D’UN VOYAGE EN ORIENT, BAPTISTIN POUJOULAT-Tours, Alfred Mame et Fils, Éditeurs, 1883. 286 s., 4 tam sayfa gravür, 18x11 cm. Dekoratif mor cildinde. Bibliothèque de la Jeunesse Chrétienne serisi içinde yayınlanmıştır.

    TLSold
  • 96 ADET MUHTEŞEM GRAVÜRÜ İLE DİKKAT ÇEKEN BİR OSMANLI TARİHİ

TURQUIE
Joseph Marie JOUANNIN [yazarı] ve Jules van GAVER [gravür sanatçısı],
Firmin Didot Frères, Paris, MDCCCXL [1845]. 462 s. [2], 96 gravür, 1 katlanır harita, 21,5x13,5 cm, sırtı deri, cildinde. -1803-1810 yılları arasında İstanbul'da bulunan Fransa Kralı'nın Doğu dilleri tercümanı Jouannin (1783-1844) Osmanlı İmparatorluğunun başlangıcından II. Mahmud'un saltanatına kadar olan dönemi kapsayan Osmanlı Tarihi özellikle gravürleri ile dikkat çekmektedir. 96 adet gravür genellikle Grelot, Barlett, d'Ohsson gibi önemli kaynaklardan alınmıştır. Jouannin Fransa kralının birinci tercümanı ve College Louis le Grand’da direktördü. İstanbul’da bulunan Ecole des Jeunes de Langues’de okudu. 1803-1810 arasında Ortodoğuyu gezdi. 1817-1826 arasında bölgeye ikinci bir gezi daha yaptı. Jouannin’in topladığı materyal Dupre, Tancoigne, Andreossy gibi döneminin yazarlarına kaynak olmuştur. l’Univers Histoire et Description de Tous les Peuples dizisi içinde yayınlanmıştır. Bu eserin Osmanlı İmparatorluğu Askerlik Sanatı Örf ve Adetleri (İstanbul, 2000) başlığıyla Türkçe çevirisi yayınlanmıştır. Blackmer 889, Atabey 614

    Lot No: 5

    Lot: 5

    96 ADET MUHTEŞEM GRAVÜRÜ İLE DİKKAT ÇEKEN BİR OSMANLI TARİHİ TURQUIE Joseph Marie JOUANNIN [yazarı] ve Jules van GAVER [gravür sanatçısı], Firmin Didot Frères, Paris, MDCCCXL [1845]. 462 s. [2], 96 gravür, 1 katlanır harita, 21,5x13,5 cm, sırtı deri, cildinde. -1803-1810 yılları arasında İstanbul'da bulunan Fransa Kralı'nın Doğu dilleri tercümanı Jouannin (1783-1844) Osmanlı İmparatorluğunun başlangıcından II. Mahmud'un saltanatına kadar olan dönemi kapsayan Osmanlı Tarihi özellikle gravürleri ile dikkat çekmektedir. 96 adet gravür genellikle Grelot, Barlett, d'Ohsson gibi önemli kaynaklardan alınmıştır. Jouannin Fransa kralının birinci tercümanı ve College Louis le Grand’da direktördü. İstanbul’da bulunan Ecole des Jeunes de Langues’de okudu. 1803-1810 arasında Ortodoğuyu gezdi. 1817-1826 arasında bölgeye ikinci bir gezi daha yaptı. Jouannin’in topladığı materyal Dupre, Tancoigne, Andreossy gibi döneminin yazarlarına kaynak olmuştur. l’Univers Histoire et Description de Tous les Peuples dizisi içinde yayınlanmıştır. Bu eserin Osmanlı İmparatorluğu Askerlik Sanatı Örf ve Adetleri (İstanbul, 2000) başlığıyla Türkçe çevirisi yayınlanmıştır. Blackmer 889, Atabey 614

    TLSold
  • 1839 TARİHLİ YUNANİSTAN VE TÜRKİYE SEYAHATNAMESİINCIDENTS OF TRAVEL IN GREECE, TURKEY, RUSSIA AND POLAND, [JOHN LLOYD STEPHENS]- Harper, New York, 1841. 2 cilt: xi, [-13] 268, [1] s, 1 katlanır harita; v, [-7] 275, [1] s, 19x11.5 cm, yeni cildinde. John Lloyd Stephens’in (1805-1852) 1835 tarihli Yunanistan ve Türkiye seyahatnamesi. Bu eser aynı seyahatin 2. bölümünü oluşturan Incidents of Travel in Egypt, Arabia Petræa, and the Holy Land başlıklı diğer kitabı gibi yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve üst üste pek çok baskısı yapılmıştır. 
Stephens "... amaç, ülkelerin kendilerinin ayrıntılı bir tanımından ziyade, atıfta bulunulan ülkelerde gezginin başına gelen günlük sahnelerin bir resmini sunmaktı." (Önsöz). Stephens, zamanının önde gelen Amerikalı kâşiflerinden biri ve Maya uygarlığının yeniden keşfinde çok önemli bir figür olan Amerikalı bir avukattı. "Analizci gözünü yumuşatan gezgin ruhu, ister Türkiye'deki bir sarayın zenginliğini, ister Rusya'daki bir kumarhanenin dramını anlatırken, cana yakın ve karizmatik anlatımıyla insanın içini ısıtırken, gezilerin, keşiflerin ve yapılan arkadaşlıkların coşkulu anlatımları son derece ilgi çekicidir. Buna Stephens'ın tarihsel, sosyopolitik, antropolojik ve bazen mitolojik bağlamı ve Yunanistan'daki seyahatini özenli bir şekilde dahil etmesi eseri zenginleştiriyor. 
 Blackmer 1608

    Lot No: 6

    Lot: 6

    1839 TARİHLİ YUNANİSTAN VE TÜRKİYE SEYAHATNAMESİINCIDENTS OF TRAVEL IN GREECE, TURKEY, RUSSIA AND POLAND, [JOHN LLOYD STEPHENS]- Harper, New York, 1841. 2 cilt: xi, [-13] 268, [1] s, 1 katlanır harita; v, [-7] 275, [1] s, 19x11.5 cm, yeni cildinde. John Lloyd Stephens’in (1805-1852) 1835 tarihli Yunanistan ve Türkiye seyahatnamesi. Bu eser aynı seyahatin 2. bölümünü oluşturan Incidents of Travel in Egypt, Arabia Petræa, and the Holy Land başlıklı diğer kitabı gibi yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve üst üste pek çok baskısı yapılmıştır. Stephens "... amaç, ülkelerin kendilerinin ayrıntılı bir tanımından ziyade, atıfta bulunulan ülkelerde gezginin başına gelen günlük sahnelerin bir resmini sunmaktı." (Önsöz). Stephens, zamanının önde gelen Amerikalı kâşiflerinden biri ve Maya uygarlığının yeniden keşfinde çok önemli bir figür olan Amerikalı bir avukattı. "Analizci gözünü yumuşatan gezgin ruhu, ister Türkiye'deki bir sarayın zenginliğini, ister Rusya'daki bir kumarhanenin dramını anlatırken, cana yakın ve karizmatik anlatımıyla insanın içini ısıtırken, gezilerin, keşiflerin ve yapılan arkadaşlıkların coşkulu anlatımları son derece ilgi çekicidir. Buna Stephens'ın tarihsel, sosyopolitik, antropolojik ve bazen mitolojik bağlamı ve Yunanistan'daki seyahatini özenli bir şekilde dahil etmesi eseri zenginleştiriyor. Blackmer 1608

    TLSold
  • Osmanlı tarihi ve kültürünü yansıtan en önemli koleksiyonlardan biriSOTHEBY'S - "THE OTTOMAN WORLD, THE LIBRARY OF ŞEFİK E. ATABEY"-Müzayede Kataloğu - 3 Cilt, 246, 238, 234 s., renkli resimli. 27x21 cm.
2002 yılında Sotheby’s Müzayede Evi tarafından Londra’da gerçekleştirilen ve üç gün süren, yaklaşık iki buçuk milyon sterline satılan Şefik Eşref Atabey Kitap Koleksiyonu’nun beğeniye sunulduğu 1629 adet eserden oluşan renkli basım tam set. Türkiye’den Kültür Bakanlığı’nın ve birkaç tanınmış koleksiyonerin de katıldığı müzayedenin sadece nadiratı ve niceliği değil eserlerin açıklamasının da olması bu katalogu Türkler üzerine yazılmış eserler konusunda güvenilir bir başvuru kaynağı yapmakta. Uzun yıllar çeşitli ülkelerde satışa sunulan eserleri muhdeviyat ve kondisyon açısından en iyilerini bir araya getirerek bilgi, emek ve önemli bir zamanını harcamış olan Şefik Atabey, 90lı yılların sonunda  koleksiyonunu Türkiye’de değerlendirmek istemiş olsa da maalesef hem bilgi-görgü hem de maddiyatı bir arada olan bir alıcı bulamadığından, zaten yurtdışında bulundurduğu eserlerini Londra’da değerlendirmiştir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Osmanlı tarihi ve kültürünü yansıtan en önemli koleksiyonlardan biriSOTHEBY'S - "THE OTTOMAN WORLD, THE LIBRARY OF ŞEFİK E. ATABEY"-Müzayede Kataloğu - 3 Cilt, 246, 238, 234 s., renkli resimli. 27x21 cm. 2002 yılında Sotheby’s Müzayede Evi tarafından Londra’da gerçekleştirilen ve üç gün süren, yaklaşık iki buçuk milyon sterline satılan Şefik Eşref Atabey Kitap Koleksiyonu’nun beğeniye sunulduğu 1629 adet eserden oluşan renkli basım tam set. Türkiye’den Kültür Bakanlığı’nın ve birkaç tanınmış koleksiyonerin de katıldığı müzayedenin sadece nadiratı ve niceliği değil eserlerin açıklamasının da olması bu katalogu Türkler üzerine yazılmış eserler konusunda güvenilir bir başvuru kaynağı yapmakta. Uzun yıllar çeşitli ülkelerde satışa sunulan eserleri muhdeviyat ve kondisyon açısından en iyilerini bir araya getirerek bilgi, emek ve önemli bir zamanını harcamış olan Şefik Atabey, 90lı yılların sonunda koleksiyonunu Türkiye’de değerlendirmek istemiş olsa da maalesef hem bilgi-görgü hem de maddiyatı bir arada olan bir alıcı bulamadığından, zaten yurtdışında bulundurduğu eserlerini Londra’da değerlendirmiştir.

    TLSold
  • Gül Baba, Tóth Béla, Lampel, Budapest, 1907 (Macarca), 223 s., bazıları renkli resimli, kuşe kağıda baskı,  29x20,5 cm. sırtı deri kapak sıvama cildinde-Macar Edebiyatı - Macaristan Budin'de türbesi bulunan meshur Türk mücâhidi ve dervisi hakkindaki ilk bilgiler Evliya Çelebi'dendir. Çelebi'nin naklettigine göre Gül Baba, Merzifonlu bir Bektasi dervisidir. Evliya Çelebi, elinde büyük bir kiliçla savaslara katilan Gül Baba'ya bu lakabin verilmesine, külahindan daima bir gül tasimasinin sebep oldugunu da belirtmistir. Fatih Sultan Mehmed devrinden Kanunî Sultan Süleyman devrine kadar birçok gazâlarda bulunmus, Budin'in fethine katilmis ve bu sirada sehid düsmüstür. O zaman Rumeli Kazaskeri olan Ebussuud Efendi, 2 Eylül 1541 tarihinde cenaze namazini kildirmis, bu namazda Kanunî Sultan Süleyman ve yüz bini askin bir cemaat hazir bulunmustur.Günümüzde Orta Avrupa'da Osmanli kültürünün çok önemli bir temsilcisi olan Gül Baba ve türbesi 15. asirdan günümüze kadar tasidigi tarihiyle ayrica önemlidir..
A Bektās̲h̲ī dervish, a native of Marzifūn (Marsiwān in Asia Minor in the wilāyet of Sīwās) took part in several wars waged by the Turks in the reigns of Sulṭāns Meḥemmed II, Bāyazīd II, Selīm I and Sulaimān II and fell during the siege of Buda (Ofen) in a skirmish below the walls of the city on the 29th Rabīʿ II 948 = 21st August 1541 (Pečewī, i. 227). After he had been buried on the spot where he had fallen, Sulaimān II declared him the patron saint of the city (gözd̲j̲üsü). His name was also borne by a Bektas̲h̲ϊ monastery near the hot. springs of Well-bey outside the Ḵh̲oros gate, which was founded for charitable purposes by the descendants of G̲h̲āzī Mīk̲h̲āl. The tomb of the saint still stands in Budapest; it is in the Türkengasse (Törökutcza) and is in the form of an octagon, on which is a dome covered with lead plates and wooden tiles, on the top of which is a lantern. Its exterior is covered by creeping plants. Tōth Bêla discusses this saint in his Szájról

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Gül Baba, Tóth Béla, Lampel, Budapest, 1907 (Macarca), 223 s., bazıları renkli resimli, kuşe kağıda baskı, 29x20,5 cm. sırtı deri kapak sıvama cildinde-Macar Edebiyatı - Macaristan Budin'de türbesi bulunan meshur Türk mücâhidi ve dervisi hakkindaki ilk bilgiler Evliya Çelebi'dendir. Çelebi'nin naklettigine göre Gül Baba, Merzifonlu bir Bektasi dervisidir. Evliya Çelebi, elinde büyük bir kiliçla savaslara katilan Gül Baba'ya bu lakabin verilmesine, külahindan daima bir gül tasimasinin sebep oldugunu da belirtmistir. Fatih Sultan Mehmed devrinden Kanunî Sultan Süleyman devrine kadar birçok gazâlarda bulunmus, Budin'in fethine katilmis ve bu sirada sehid düsmüstür. O zaman Rumeli Kazaskeri olan Ebussuud Efendi, 2 Eylül 1541 tarihinde cenaze namazini kildirmis, bu namazda Kanunî Sultan Süleyman ve yüz bini askin bir cemaat hazir bulunmustur.Günümüzde Orta Avrupa'da Osmanli kültürünün çok önemli bir temsilcisi olan Gül Baba ve türbesi 15. asirdan günümüze kadar tasidigi tarihiyle ayrica önemlidir.. A Bektās̲h̲ī dervish, a native of Marzifūn (Marsiwān in Asia Minor in the wilāyet of Sīwās) took part in several wars waged by the Turks in the reigns of Sulṭāns Meḥemmed II, Bāyazīd II, Selīm I and Sulaimān II and fell during the siege of Buda (Ofen) in a skirmish below the walls of the city on the 29th Rabīʿ II 948 = 21st August 1541 (Pečewī, i. 227). After he had been buried on the spot where he had fallen, Sulaimān II declared him the patron saint of the city (gözd̲j̲üsü). His name was also borne by a Bektas̲h̲ϊ monastery near the hot. springs of Well-bey outside the Ḵh̲oros gate, which was founded for charitable purposes by the descendants of G̲h̲āzī Mīk̲h̲āl. The tomb of the saint still stands in Budapest; it is in the Türkengasse (Törökutcza) and is in the form of an octagon, on which is a dome covered with lead plates and wooden tiles, on the top of which is a lantern. Its exterior is covered by creeping plants. Tōth Bêla discusses this saint in his Szájról

    TLSold
  • 1826 TARİHLİ ERMENİCE KİTAP

VİYANALI BİR GEZGİNİN BİZANS KRALI CONSTANTİN’İN …
-304, 7 s., dekoratif cildinde. 19x12,5 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    1826 TARİHLİ ERMENİCE KİTAP VİYANALI BİR GEZGİNİN BİZANS KRALI CONSTANTİN’İN … -304, 7 s., dekoratif cildinde. 19x12,5 cm.

    TLSold
  • Der Prozess Talaat Pascha, Stenographischer Prozessbericht mit einem Vorwort von Armin T. Wegner und einem Anhang, Deutsche Verlagsgesellschaft für Politik und Geschichte, Berlin, 1921, xi, 136 sayfa ; 25 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Der Prozess Talaat Pascha, Stenographischer Prozessbericht mit einem Vorwort von Armin T. Wegner und einem Anhang, Deutsche Verlagsgesellschaft für Politik und Geschichte, Berlin, 1921, xi, 136 sayfa ; 25 cm.

    TLSold
  • The Architectural Forms of the Classic Ages. Comprising the principal examples of the orders of columns and their entablatures. 
-Second edition revised by R. Phené Spiers. Containing 76 plates in colour, collotype, and photo-lithography, with descriptive letterpress. Constantin Uhde, Richard Phené. SPIERS. London, Batsford, 1909
2 +8 sayfa, bazıları renkli 76 tam sayfa illustrasyon; 48x37 cm.
“Mimaride bir düzen, her bir parçanın yerine getirmesi gereken görev tarafından düzenlenen, tekdüze yerleşik oranlara tabi olan belirli bir parça topluluğudur. Antik Yunan ve Antik Roma uygarlığından günümüze kadar gelen mimari düzenler, her biri oranları, karakteristik profilleri ve detayları ile ayırt edilen ve en çok kullanılan sütun tipiyle kolayca tanınabilen klasik mimari tarzlarıdır. Üç mimari düzen…  Dor, İyon ve Korint “
“An order in architecture is a certain assemblage of parts subject to uniform established proportions, regulated by the office that each part has to perform. Coming down to the present from Ancient Greek and Ancient Roman civilization, the architectural orders are the styles of classical architecture, each distinguished by its proportions and characteristic profiles and details, and most readily recognizable by the type of column employed.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    The Architectural Forms of the Classic Ages. Comprising the principal examples of the orders of columns and their entablatures. -Second edition revised by R. Phené Spiers. Containing 76 plates in colour, collotype, and photo-lithography, with descriptive letterpress. Constantin Uhde, Richard Phené. SPIERS. London, Batsford, 1909 2 +8 sayfa, bazıları renkli 76 tam sayfa illustrasyon; 48x37 cm. “Mimaride bir düzen, her bir parçanın yerine getirmesi gereken görev tarafından düzenlenen, tekdüze yerleşik oranlara tabi olan belirli bir parça topluluğudur. Antik Yunan ve Antik Roma uygarlığından günümüze kadar gelen mimari düzenler, her biri oranları, karakteristik profilleri ve detayları ile ayırt edilen ve en çok kullanılan sütun tipiyle kolayca tanınabilen klasik mimari tarzlarıdır. Üç mimari düzen… Dor, İyon ve Korint “ “An order in architecture is a certain assemblage of parts subject to uniform established proportions, regulated by the office that each part has to perform. Coming down to the present from Ancient Greek and Ancient Roman civilization, the architectural orders are the styles of classical architecture, each distinguished by its proportions and characteristic profiles and details, and most readily recognizable by the type of column employed.

    TLSold
  • Islamische Architektur. John Hoag. Uebers.: Grete Felten, Karl-Eberhardt Felten, John Hoag, Belser Electa Ed., Stuttgart, Mailand, 1976, 423 s., ciltli, şömizli, 28,5x25 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Islamische Architektur. John Hoag. Uebers.: Grete Felten, Karl-Eberhardt Felten, John Hoag, Belser Electa Ed., Stuttgart, Mailand, 1976, 423 s., ciltli, şömizli, 28,5x25 cm.

    TLSold
  • Editör İsrailoviç (MJC)'in Taşbaskı İstanbul Albümü-Souvenir de Constantinople - İstanbul Yadigarı. Almanca, Fransızca, Osmanlıca - İngilizce. İndeks + 36 ad. taşbaskı İstanbul görünümü. 23x17 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Editör İsrailoviç (MJC)'in Taşbaskı İstanbul Albümü-Souvenir de Constantinople - İstanbul Yadigarı. Almanca, Fransızca, Osmanlıca - İngilizce. İndeks + 36 ad. taşbaskı İstanbul görünümü. 23x17 cm.

    TLSold
  •  "Constantinopole"
Taşbaskı İstanbul albümü-Zellitch Fréres tarafından hazırlanmış 20 taşbaskı İstanbul görünümüne havi Zellitch Biraderler'in "Guide de Cons'ple" eserinden ayrı basım olarak basılmış albüm. 14,5x20,5 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    "Constantinopole" Taşbaskı İstanbul albümü-Zellitch Fréres tarafından hazırlanmış 20 taşbaskı İstanbul görünümüne havi Zellitch Biraderler'in "Guide de Cons'ple" eserinden ayrı basım olarak basılmış albüm. 14,5x20,5 cm.

    TLSold
  • Jübile Yadigarı 1886 - 1911 - 68 kuşe yaprakda Kırım, Rusya ve civarında bulunan Camii, mescitlerin fotoğraflarının bulunduğu çok nadir albüm-Yâdigârı Müftu'l-İslâm el-Hâcc Mehmed.... Hazretleri'nin müftülük üzerine 25 sene hıdmeti şerefine neşr idilmiş 1911 Kazan

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Jübile Yadigarı 1886 - 1911 - 68 kuşe yaprakda Kırım, Rusya ve civarında bulunan Camii, mescitlerin fotoğraflarının bulunduğu çok nadir albüm-Yâdigârı Müftu'l-İslâm el-Hâcc Mehmed.... Hazretleri'nin müftülük üzerine 25 sene hıdmeti şerefine neşr idilmiş 1911 Kazan

    TLSold
  • SULTAN  II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI PARADAN YAPILMIŞ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüş, burgu saplı, sapın üst kısmı Ay Yıldız dekorlu kaşık.

Ölçü:26 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI PARADAN YAPILMIŞ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüş, burgu saplı, sapın üst kısmı Ay Yıldız dekorlu kaşık. Ölçü:26 cm.

    TLSold
  • ÇİFT FİNCAN-Mısır konulu sarı zemin üzerine beyaz porselen, kobalt mavi bordürlü altın yaldız desenli, bir çift  trio servis tabağı ile fincan.

Çekoslavak damgalı.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    ÇİFT FİNCAN-Mısır konulu sarı zemin üzerine beyaz porselen, kobalt mavi bordürlü altın yaldız desenli, bir çift trio servis tabağı ile fincan. Çekoslavak damgalı.

    TLSold
  • SITZENDORF PORSELEN FİNCAN-'Sitzendorf'' damgalı
Fragonal desenli kayık formlu fincan, 1900 başları. Floral desenli ve sevda temalı porselen fincan.

Fincan: 5x5x9 cm
Ölçü: 10x12 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SITZENDORF PORSELEN FİNCAN-'Sitzendorf'' damgalı Fragonal desenli kayık formlu fincan, 1900 başları. Floral desenli ve sevda temalı porselen fincan. Fincan: 5x5x9 cm Ölçü: 10x12 cm.

    TLSold
  • PORSELEN FİNCAN-'Noritake'' damgalı 
İnce porselenden yapılmış el dekorlu japon renkli çiçek ve manzara motifli zarif bir fincan.

Fincan altlığı Çapı: 10,5 cm. 
Fincan: 5x4,5 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    PORSELEN FİNCAN-'Noritake'' damgalı İnce porselenden yapılmış el dekorlu japon renkli çiçek ve manzara motifli zarif bir fincan. Fincan altlığı Çapı: 10,5 cm. Fincan: 5x4,5 cm.

    TLSold
  • OPALİN PARFÜM ŞİŞESİ-Beyaz opalin üzerine sarı boyalı açık kahve renkli el dekorlu.

Yükseklik: 14,5 cm. 
Çap: 5,5 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OPALİN PARFÜM ŞİŞESİ-Beyaz opalin üzerine sarı boyalı açık kahve renkli el dekorlu. Yükseklik: 14,5 cm. Çap: 5,5 cm.

    TLSold
  • GÜLABDAN-Açık su yeşili gövde kısmı altın yaldız dekorlu ay yıldız motifli, 
Kullanımdan dolayı yaldızları silik durumda

    Lot No: 21

    Lot: 21

    GÜLABDAN-Açık su yeşili gövde kısmı altın yaldız dekorlu ay yıldız motifli, Kullanımdan dolayı yaldızları silik durumda

    TLSold
  • GÜLABDAN-Kobalt mavi, üfleme tekniği ile, gümüş dekorlu Ay yıldız motifli Beykoz Gülabdan
Kullanımdan dolayı silik durumdadır

Yükseklik: 27 cm. 
Çap: 4,5 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    GÜLABDAN-Kobalt mavi, üfleme tekniği ile, gümüş dekorlu Ay yıldız motifli Beykoz Gülabdan Kullanımdan dolayı silik durumdadır Yükseklik: 27 cm. Çap: 4,5 cm.

    TLSold
  • ÇANTA-Düşük ayar, tel örgü gümüş çanta
20x19 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ÇANTA-Düşük ayar, tel örgü gümüş çanta 20x19 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ- Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi.Ebat olarak nadir bir eser.

Ölçü: 5.5 cm.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

    Lot No: 24

    Lot: 24

    BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ- Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi.Ebat olarak nadir bir eser. Ölçü: 5.5 cm. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

    TLSold
  • BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi.
Çok iyi kondisyonda.

Ölçü: 11.5 cm.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

    Lot No: 25

    Lot: 25

    BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi. Çok iyi kondisyonda. Ölçü: 11.5 cm. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

    TLSold
  • PARİS PORSELEN FİNCAN-Fincan ve tabağı altın yaldız dekorlu , fincanın iç kısmı altın yaldızlı , 
Fincanın kendisi ve alt tabağı Eros figürlü , yoğun altın işçilikli 
motifli kusursuz bir fincan.

Tabak çapı: 10 cm.
Fincan Yüksekliği: 5.5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    PARİS PORSELEN FİNCAN-Fincan ve tabağı altın yaldız dekorlu , fincanın iç kısmı altın yaldızlı , Fincanın kendisi ve alt tabağı Eros figürlü , yoğun altın işçilikli motifli kusursuz bir fincan. Tabak çapı: 10 cm. Fincan Yüksekliği: 5.5 cm.

    TLSold
  • PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri mavi pul desen dekorlu, üzerinde kelebek ve kuş motifli,ince altın yaldız çizgiler ile süslü. Taban kısmı dört ayaklı Porselen Fincan.

Tabak Çapı: 12 cm.
Fincan Yüksekliği: 7 cm. 
Fincan Çapı: 6 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri mavi pul desen dekorlu, üzerinde kelebek ve kuş motifli,ince altın yaldız çizgiler ile süslü. Taban kısmı dört ayaklı Porselen Fincan. Tabak Çapı: 12 cm. Fincan Yüksekliği: 7 cm. Fincan Çapı: 6 cm.

    TLSold
  • PARİS PORSELEN FİNCAN-Kobalt mavi boyalı kendinden kaidesinde gövde kısmı çiçek motifli , altın yaldız desenli kusursuz fincan

Tabak çapı: 12 cm.
Fincan; Yüksekliği: 10 cm.  
Fincan Çapı: 5,5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    PARİS PORSELEN FİNCAN-Kobalt mavi boyalı kendinden kaidesinde gövde kısmı çiçek motifli , altın yaldız desenli kusursuz fincan Tabak çapı: 12 cm. Fincan; Yüksekliği: 10 cm. Fincan Çapı: 5,5 cm.

    TLSold
  • PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri krem renk ile renklendirilmiş, fincan ve altlığı çevresi çiçek girlandlar ve altın yaldızlı fiyonklar ile bezenmiştir.

Fincan Altlığı çapı: 11,5 cm. 
Fincan Yüksekliği: 7 cm. 
Fincan Çapı: 6 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri krem renk ile renklendirilmiş, fincan ve altlığı çevresi çiçek girlandlar ve altın yaldızlı fiyonklar ile bezenmiştir. Fincan Altlığı çapı: 11,5 cm. Fincan Yüksekliği: 7 cm. Fincan Çapı: 6 cm.

    TLSold
  • Çift İftariyelik-Küçük boy, kapakları gül tutamaklı, porselen kusursuz bir çift iftariyelik.
Damgasız.Kusursuz

Benzerleri  Osmanlı Yıldız porselenlerinde mevcut olup küçük boyları nadir örneklerdendir.

Çap: 11 cm. 
Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Çift İftariyelik-Küçük boy, kapakları gül tutamaklı, porselen kusursuz bir çift iftariyelik. Damgasız.Kusursuz Benzerleri Osmanlı Yıldız porselenlerinde mevcut olup küçük boyları nadir örneklerdendir. Çap: 11 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL ÇİFT ''MİNTON'' TABAK-Bitkisel motifli ve art nouveau bordürler ile desenli çift İngiliz Viktorya döneminde Avrupa'nın önde gelen seramik fabrikası ''Minton'' soğuk damgalı çift tabak.
İyi kondisyonda

Çap: 22,5 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    19. YÜZYIL ÇİFT ''MİNTON'' TABAK-Bitkisel motifli ve art nouveau bordürler ile desenli çift İngiliz Viktorya döneminde Avrupa'nın önde gelen seramik fabrikası ''Minton'' soğuk damgalı çift tabak. İyi kondisyonda Çap: 22,5 cm.

    TLSold
  • PARİS PORSELEN SUNUMLUK-İç kısmı çiçek motifli , kenarları pembe ve altın dekor süslemeli, beyaz kaideli porselen sunumluk.
(Damgasız) Paris Porselen.

Yükseklik: 9,5 cm. 
Çap: 26 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    PARİS PORSELEN SUNUMLUK-İç kısmı çiçek motifli , kenarları pembe ve altın dekor süslemeli, beyaz kaideli porselen sunumluk. (Damgasız) Paris Porselen. Yükseklik: 9,5 cm. Çap: 26 cm.

    TLSold
  • OSMANLICA DAMGALI BEYAZ ZARF FİNCANI-Osmanlıca "Alimzade" ithaltçı damgalı.

Yükseklik: 4 cm. 
Çap: 6 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLICA DAMGALI BEYAZ ZARF FİNCANI-Osmanlıca "Alimzade" ithaltçı damgalı. Yükseklik: 4 cm. Çap: 6 cm.

    TLSold
  • Mavi-Beyaz Tabak-Mavi-beyaz el dekorlu Hollanda imalatı 
19.y.y. sonları Tabak

Arka kenar kısmında küçük bir atık mevcut.

Çap: 31 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Mavi-Beyaz Tabak-Mavi-beyaz el dekorlu Hollanda imalatı 19.y.y. sonları Tabak Arka kenar kısmında küçük bir atık mevcut. Çap: 31 cm.

    TLSold
  • ÇİFT ÇİN KANTON TABAK-Yuvarlak formlu tabakların iç yüzeyleri sır altına renkli, kuş, çiçek ve Çin yaşam tasvirleri ile desenlidir.

Çap: 21 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    ÇİFT ÇİN KANTON TABAK-Yuvarlak formlu tabakların iç yüzeyleri sır altına renkli, kuş, çiçek ve Çin yaşam tasvirleri ile desenlidir. Çap: 21 cm.

    TLSold
  • KANTON KASE-Üzerinde Uzakdoğu kültürünün yaşam sahne motifli, floral desenli kanton kase.
Genel durumu iyi yalnız kenar kısmında atık ve çatlağı mevcut.

Yükseklik: 10 cm. 
Çap: 26,5 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    KANTON KASE-Üzerinde Uzakdoğu kültürünün yaşam sahne motifli, floral desenli kanton kase. Genel durumu iyi yalnız kenar kısmında atık ve çatlağı mevcut. Yükseklik: 10 cm. Çap: 26,5 cm.

    TLSold
  • ÇİFT İMARİ VAZO-Kabartma motifli, kusursuz bir çift imari vazo.

Yükseklik: 30 cm. 
Çap: 14,5 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    ÇİFT İMARİ VAZO-Kabartma motifli, kusursuz bir çift imari vazo. Yükseklik: 30 cm. Çap: 14,5 cm.

    TLSold
  • ART NOUVEAU ÇİFT ŞEKERLİK-Yeşil cam üzeri gümüş arnevu desenli, alt ayak kısımları  ve kapak çemberi pirinç , kusursuz bir çift şekerlik.

Yükseklik: 11 cm. 
Çap: 10 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    ART NOUVEAU ÇİFT ŞEKERLİK-Yeşil cam üzeri gümüş arnevu desenli, alt ayak kısımları ve kapak çemberi pirinç , kusursuz bir çift şekerlik. Yükseklik: 11 cm. Çap: 10 cm.

    TLSold
  • ART NOUVEAU MEYVELİK-İyi kondisyonda  
Büyük boy meyvelik

Yükseklik: 35 cm. 
Çap: 38 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    ART NOUVEAU MEYVELİK-İyi kondisyonda   Büyük boy meyvelik Yükseklik: 35 cm. Çap: 38 cm.

    TLSold
  • ART-DECO AHŞAP KUTU-Kapak içinde ''Markiz'' Pastanesinin yarı yırtılmış etiketi bulunmaktadır.
1940'lar

Yükseklik: 13 cm. 
Çap: 22 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    ART-DECO AHŞAP KUTU-Kapak içinde ''Markiz'' Pastanesinin yarı yırtılmış etiketi bulunmaktadır. 1940'lar Yükseklik: 13 cm. Çap: 22 cm.

    TLSold
  • CLOISONE VAZO-Kobalt mavi zemin üzerine yeşil bitkisel motifli.
Minesi çok iyi kondisyonda Cloisone Vazo

Yükseklik: 26 cm.  
Çap: 15 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    CLOISONE VAZO-Kobalt mavi zemin üzerine yeşil bitkisel motifli. Minesi çok iyi kondisyonda Cloisone Vazo Yükseklik: 26 cm. Çap: 15 cm.

    TLSold
  • LIMOGES PORSELEN TABAK-Kenarları Altın yaldız , yaprak dekorlu , yaprakları yeşil pembe boyalı ve altın dekorlu, çok iyi kondisyonda, aykırı bir formda  ''Blakeman&Henderson'' ''Limoges-France'' damgalı Porselen Tabak.
Oldukça zarif işçilikli.

1900 - 1910

Ölçü:39x10 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    LIMOGES PORSELEN TABAK-Kenarları Altın yaldız , yaprak dekorlu , yaprakları yeşil pembe boyalı ve altın dekorlu, çok iyi kondisyonda, aykırı bir formda ''Blakeman&Henderson'' ''Limoges-France'' damgalı Porselen Tabak. Oldukça zarif işçilikli. 1900 - 1910 Ölçü:39x10 cm.

    TLSold
  • YELPAZE -Sedef üzerine  işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze.

Ölçü: 53x35 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    YELPAZE -Sedef üzerine işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze. Ölçü: 53x35 cm.

    TLSold
  • YELPAZE -Sedef üzerine  işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze.

Ölçü: 53x35 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    YELPAZE -Sedef üzerine işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze. Ölçü: 53x35 cm.

    TLSold
  • OPAL MAVİ CAM KUTU-Pirinç menteşeli, buz mavisi renkli opal kare formunda cam kutu.
Kusursuz

Ölçü:9,5x9,5 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OPAL MAVİ CAM KUTU-Pirinç menteşeli, buz mavisi renkli opal kare formunda cam kutu. Kusursuz Ölçü:9,5x9,5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA TABAK-Damgalı - Electro Potosi marka, çevresi üzüm, asma figürlü tabak

Çap: 26 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    GÜMÜŞ KAPLAMA TABAK-Damgalı - Electro Potosi marka, çevresi üzüm, asma figürlü tabak Çap: 26 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ SUNUMLUK-Metal üzeri gümüş kaplama , kulp kısmı ayrılabilen çift kullanım haline gelen kapaklı İngiliz sahan.

Ölçü: 29x23 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    İNGİLİZ SUNUMLUK-Metal üzeri gümüş kaplama , kulp kısmı ayrılabilen çift kullanım haline gelen kapaklı İngiliz sahan. Ölçü: 29x23 cm.

    TLSold
  • Boulle Siyah Kutu-Boulle işlemeli kutu

Yükseklik: 11 cm.
Ölçüleri: 21,5x12,5 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Boulle Siyah Kutu-Boulle işlemeli kutu Yükseklik: 11 cm. Ölçüleri: 21,5x12,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ ÇİN PORSELEN -2 fincan ve 1 tabak - Dış yüzeyleri kahverengi sırlı, içleri mavi beyaz Çin porselen.
Porselenler çok ince imal edilmiş zarif işçilikli.

Fincan Yüksekliği: 3.5 cm.
Fincan Çapı:6 cm.
Tabak Çapı: 10.5 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ ÇİN PORSELEN -2 fincan ve 1 tabak - Dış yüzeyleri kahverengi sırlı, içleri mavi beyaz Çin porselen. Porselenler çok ince imal edilmiş zarif işçilikli. Fincan Yüksekliği: 3.5 cm. Fincan Çapı:6 cm. Tabak Çapı: 10.5 cm.

    TLSold
  • KAMÇI-Tutamak yeri at figürlü.
Yeni Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen uçak,T.C., altı ok, asker, Mustafa Kemal Atatürkün Kocatepe'ye çıkışı, binicilik gibi ahşap üzeri oyma kabartma figürlü Cumhuriyeti  sembolize eden kamçı.

Ölçü: 59 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    KAMÇI-Tutamak yeri at figürlü. Yeni Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen uçak,T.C., altı ok, asker, Mustafa Kemal Atatürkün Kocatepe'ye çıkışı, binicilik gibi ahşap üzeri oyma kabartma figürlü Cumhuriyeti sembolize eden kamçı. Ölçü: 59 cm.

    TLSold
  • GÜLABDAN-Yeşil cam üzeri mine  işçilik ile süslenmiş Gülabdan.

Yükseklik:24 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    GÜLABDAN-Yeşil cam üzeri mine işçilik ile süslenmiş Gülabdan. Yükseklik:24 cm

    TLSold
  • AFYON İŞİ KAŞIMA ÇUBUĞU-Afyon işi gümüş kakmalı kaşıma çubuğu.

Uzunluk: 49 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    AFYON İŞİ KAŞIMA ÇUBUĞU-Afyon işi gümüş kakmalı kaşıma çubuğu. Uzunluk: 49 cm.

    TLSold
  • ÇİN BASKI-İmzalı At figürlü Çin baskı.
Çince ''iki at ejder yılı'' yazılı 
Sanatçı imzalı


68x44 cm.
148x52 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    ÇİN BASKI-İmzalı At figürlü Çin baskı. Çince ''iki at ejder yılı'' yazılı Sanatçı imzalı 68x44 cm. 148x52 cm.

    TLSold
  • 12'li Çatal - Bıçak Seti-Balık motifli , 12 kişilik çatal bıçak balık seti
Orijinal kutusunda.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    12'li Çatal - Bıçak Seti-Balık motifli , 12 kişilik çatal bıçak balık seti Orijinal kutusunda.

    TLSold
  • PORSELEN MAKYAJ SETİ-Bir adet şamdanı, kapaklı üç adet pudralık, el formunda yüzük askısı.
Tepsisi ile birlikte.

''Noritake'' damgalı
Kusursuz

Tepsi 32x23 cm.  
Ölçü: 15x7 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    PORSELEN MAKYAJ SETİ-Bir adet şamdanı, kapaklı üç adet pudralık, el formunda yüzük askısı. Tepsisi ile birlikte. ''Noritake'' damgalı Kusursuz Tepsi 32x23 cm. Ölçü: 15x7 cm.

    TLSold
  • LALEDAN-Pirinç üzerine altın vermeyli, üst kısmı opalin laledanlık.
Kusursuz.
Laledanlığın orta kısmı Eros figürlü

Çap: 27 cm.
Yükseklik: 50 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    LALEDAN-Pirinç üzerine altın vermeyli, üst kısmı opalin laledanlık. Kusursuz. Laledanlığın orta kısmı Eros figürlü Çap: 27 cm. Yükseklik: 50 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Pazarına Üretilmiş  AŞURELİK-Porselen sarı renk üzerine el boyama çiçeklerle dekorlu ''Rusya Çarlık İmparatorluğu'' damgalı 19.y.y. sonu Osmanlı pazarına üretilmiş aşurelik.

Yükseklik: 88 cm. 
Çap: 17 cm.

Osmanlı Devleti’nde aşure dağıtımı saray ve çevresindeki zümre için de bir ritüele dönüşmüştür. Muharrem ayı hicri takvimde yılbaşıdır; aşure günü Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiğinden aşure dağıtımı üstünden Devlet erkanının bir nevi yılbaşı hediyesi olarak görülmektedir.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Osmanlı Pazarına Üretilmiş AŞURELİK-Porselen sarı renk üzerine el boyama çiçeklerle dekorlu ''Rusya Çarlık İmparatorluğu'' damgalı 19.y.y. sonu Osmanlı pazarına üretilmiş aşurelik. Yükseklik: 88 cm. Çap: 17 cm. Osmanlı Devleti’nde aşure dağıtımı saray ve çevresindeki zümre için de bir ritüele dönüşmüştür. Muharrem ayı hicri takvimde yılbaşıdır; aşure günü Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiğinden aşure dağıtımı üstünden Devlet erkanının bir nevi yılbaşı hediyesi olarak görülmektedir.

    TLSold
  • 19.Y.Y. OSMANLI TEF-Kayın ağacı yapımı, çeperine deri gerilmiş, on adet zilli tefin kasnağının üzeri kırma sedef desenlerle süslenmiş 19. yüzyıl Osmanlı Tef.

Çap: 32,5 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    19.Y.Y. OSMANLI TEF-Kayın ağacı yapımı, çeperine deri gerilmiş, on adet zilli tefin kasnağının üzeri kırma sedef desenlerle süslenmiş 19. yüzyıl Osmanlı Tef. Çap: 32,5 cm.

    TLSold
  • TEF-Kök boya kobalt mavi zemin üzerine gümüş yaldız dekorlu, kasnak üzeri beş adet zill ile yapılmış eski İstanbul işi Tef

Çap:30 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    TEF-Kök boya kobalt mavi zemin üzerine gümüş yaldız dekorlu, kasnak üzeri beş adet zill ile yapılmış eski İstanbul işi Tef Çap:30 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ SAHLEPLİK -Osmanlı 19.yüzyıl Sultan Abdülmecid dönemi ''Matat Ğazarosyan'' usta damgalı, sahleplik ve tabağın yüzeyi kalemişi rokoko stil bitkisel motiflerle dekorlu.
90 ayar gümüş.

258 gr.

Yükseklik: 13 cm.
Genişlik: 7,5 cm.
Bardak Çapı: 
Bardak Altlığı Çap: 13 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    OSMANLI GÜMÜŞ SAHLEPLİK -Osmanlı 19.yüzyıl Sultan Abdülmecid dönemi ''Matat Ğazarosyan'' usta damgalı, sahleplik ve tabağın yüzeyi kalemişi rokoko stil bitkisel motiflerle dekorlu. 90 ayar gümüş. 258 gr. Yükseklik: 13 cm. Genişlik: 7,5 cm. Bardak Çapı: Bardak Altlığı Çap: 13 cm.

    TLSold
  • CHRISTOFLE SAHAN-Kapak tutamak kısmı fasulye formlu çiçek ve yaprağı motifli
"CKP" inisiyalli sahan.

Yükseklik: 16 cm. 
Çap: 22,5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    CHRISTOFLE SAHAN-Kapak tutamak kısmı fasulye formlu çiçek ve yaprağı motifli "CKP" inisiyalli sahan. Yükseklik: 16 cm. Çap: 22,5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA ÇAYDANLIK-'Reed & Barton'' damgalı.
Çıkabilen iç porselen haznesi çatlak, çelik (Titanic) üzeri gümüş kaplama.
''NB'' İnisiyalli

Yükseklik: 56 cm. 
Çap: 18 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    GÜMÜŞ KAPLAMA ÇAYDANLIK-'Reed & Barton'' damgalı. Çıkabilen iç porselen haznesi çatlak, çelik (Titanic) üzeri gümüş kaplama. ''NB'' İnisiyalli Yükseklik: 56 cm. Çap: 18 cm.

    TLSold
  • TUĞRA FORMUNDA MEHMED CELALETTİN RUMİ YAZILI BROŞ-Kıl testere işi kesim ile gümüş üzeri altın kaplama
20.y.y.

Ölçü:5x6 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    TUĞRA FORMUNDA MEHMED CELALETTİN RUMİ YAZILI BROŞ-Kıl testere işi kesim ile gümüş üzeri altın kaplama 20.y.y. Ölçü:5x6 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ OSMANLI KAHVEDAN-Gümüş, kalem işçilikli, bitkisel motifli, küçük boy zenne kahvedan

171 gram

Yükseklik: 15,5 cm. 
Çap: 7,5 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    GÜMÜŞ OSMANLI KAHVEDAN-Gümüş, kalem işçilikli, bitkisel motifli, küçük boy zenne kahvedan 171 gram Yükseklik: 15,5 cm. Çap: 7,5 cm.

    TLSold
  • 19.Y.Y. GÜMÜŞ HOKKA-19.y.y. İngiliz kesme kristal hazneli , çıkabilen gümüş tabağı ile Hokka.
İyi bir işçilikle imal edilmiştir.

Yükseklik: 10 cm. 
Ölçüler: 16x6 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    19.Y.Y. GÜMÜŞ HOKKA-19.y.y. İngiliz kesme kristal hazneli , çıkabilen gümüş tabağı ile Hokka. İyi bir işçilikle imal edilmiştir. Yükseklik: 10 cm. Ölçüler: 16x6 cm.

    TLSold
  • CHRİSTOFLE SAHAN-Christofle damgalı küçük boy, kapak kısmı armalı sahan.
İyi durumda 

Yükseklik: 11 cm. 
Çap: 16,5 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    CHRİSTOFLE SAHAN-Christofle damgalı küçük boy, kapak kısmı armalı sahan. İyi durumda Yükseklik: 11 cm. Çap: 16,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISKATA-'Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı

Kendi kutusunda bir çift ıskata.

Yükseklik: 11 cm. 
Çap: 6,5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISKATA-'Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Kendi kutusunda bir çift ıskata. Yükseklik: 11 cm. Çap: 6,5 cm.

    TLSold
  • TOLEDO BASTON-Altın kakmalı Toledo işçilikli zenne bastonu

Ölçü: 92 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    TOLEDO BASTON-Altın kakmalı Toledo işçilikli zenne bastonu Ölçü: 92 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ, PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile dekorlu, altın yaldız bezemeli, kapaklı Beykoz imalatı parfüm şişesi. 

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 14,5x1x1,5 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    BEYKOZ, PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile dekorlu, altın yaldız bezemeli, kapaklı Beykoz imalatı parfüm şişesi. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 14,5x1x1,5 cm.

    TLSold
  • ART NOUVEAU GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-İyi kondisyonda 
Tepsinin kendi kullanım patinasında.

1905 yapımı

Provenans: B.Y. Koleksiyonu

Ölçü: 63x39 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    ART NOUVEAU GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-İyi kondisyonda Tepsinin kendi kullanım patinasında. 1905 yapımı Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 63x39 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE FENER-Altıgen formlu orijinal renkli camları mevcut olan, pirinç işçilikli , içinde gaz lambası konabilen veya mum yanabilen.
Süleymaniye işçilikli eserler arasında nadir görülen fenerlerden günümüze yansımış iyi bir örnek.

Yükseklik: 55 cm.
Çap: 30 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SÜLEYMANİYE FENER-Altıgen formlu orijinal renkli camları mevcut olan, pirinç işçilikli , içinde gaz lambası konabilen veya mum yanabilen. Süleymaniye işçilikli eserler arasında nadir görülen fenerlerden günümüze yansımış iyi bir örnek. Yükseklik: 55 cm. Çap: 30 cm.

    TLSold
  • LEĞEN İBRİK-Pirinç üzeri kalem işçilikli olup ibrik ve leğen kısmı ayetler ile işlenmiş , diğer yerleri islamik motifler ile bezeli.
Su kültüründe ayrı bir yeri olan Leğen İbrikler arasındaki en zarif ve iyi örneklerden biri olup, koleksiyonluk bir eserdir.
Eserin bir kusuru bulunmamaktadır kendi patinasında iyi kondisyondadır.


İbrik Yüksekliği : 40 cm.
Eni: 20 cm.
Leğen Çapı: 30 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    LEĞEN İBRİK-Pirinç üzeri kalem işçilikli olup ibrik ve leğen kısmı ayetler ile işlenmiş , diğer yerleri islamik motifler ile bezeli. Su kültüründe ayrı bir yeri olan Leğen İbrikler arasındaki en zarif ve iyi örneklerden biri olup, koleksiyonluk bir eserdir. Eserin bir kusuru bulunmamaktadır kendi patinasında iyi kondisyondadır. İbrik Yüksekliği : 40 cm. Eni: 20 cm. Leğen Çapı: 30 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE NARGİLE SER'İ -Pirinç Süleymaniye işi nargile seri.

Yükseklik: 9 cm. 
Çap: 7,5 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    SÜLEYMANİYE NARGİLE SER'İ -Pirinç Süleymaniye işi nargile seri. Yükseklik: 9 cm. Çap: 7,5 cm.

    TLSold
  • MERİÇ ADALI-İmzalı 
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 47x37 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    MERİÇ ADALI-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 47x37 cm.

    TLSold
  • SALİÇ-İmzalı 
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 80x100 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    SALİÇ-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x100 cm.

    TLSold
  • ARTEM MARTİS-İmzalı 
Tuval Üzeri Akrilik

Ölçü: 70x100 cm.

Artem Martıs

Türkiye, Antalya'da doğdu. MEF Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Atık camdan ileri dönüşüm ilkesiyle yaptığı heykelleriyle dikkat çeken sanatçı, tuval üzerine akrilik boya, dijital çizim, eskiz, fotoğraf ve kolaj gibi çok geniş bir yelpazede üretimler yapıyor. Üretim pratiğinde farklı disiplinlerin birbirinden beslenmesine önem verir. Çalışmalarında tek bir tarzı, akımı ya da formu reddederken aynı anda birçok farklı alanda çalışarak edindiği deneyimleri harmanlamayı tercih ediyor. Sanatçı üretimlerini İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir. Aynı zamanda İstanbul'un sosyal ve ekonomik açıdan riskli bölgelerindeki çocuklara yönelik sanat ve teknoloji atölyeleri ve eğitim setleri hazırlamaya devam etmektedir.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    ARTEM MARTİS-İmzalı Tuval Üzeri Akrilik Ölçü: 70x100 cm. Artem Martıs Türkiye, Antalya'da doğdu. MEF Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Atık camdan ileri dönüşüm ilkesiyle yaptığı heykelleriyle dikkat çeken sanatçı, tuval üzerine akrilik boya, dijital çizim, eskiz, fotoğraf ve kolaj gibi çok geniş bir yelpazede üretimler yapıyor. Üretim pratiğinde farklı disiplinlerin birbirinden beslenmesine önem verir. Çalışmalarında tek bir tarzı, akımı ya da formu reddederken aynı anda birçok farklı alanda çalışarak edindiği deneyimleri harmanlamayı tercih ediyor. Sanatçı üretimlerini İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir. Aynı zamanda İstanbul'un sosyal ve ekonomik açıdan riskli bölgelerindeki çocuklara yönelik sanat ve teknoloji atölyeleri ve eğitim setleri hazırlamaya devam etmektedir.

    TLSold
  • TEYMUR AĞAOĞLU-İmzalı 
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 80x60 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    TEYMUR AĞAOĞLU-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x60 cm.

    TLSold
  • BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911-1975)-İmzalı 
''Otoportre''
Baskı

Ölçü: 24,5x29 cm.

Bedri Rahmi Eyüboğlu 
(1911, Giresun - 21 Eylül 1975, İstanbul) Türk ressam, yazar ve şairdir.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayıp Paris'te sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisinde ders vermiştir. Özellikle El Baskı Yazmacılık, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911-1975)-İmzalı ''Otoportre'' Baskı Ölçü: 24,5x29 cm. Bedri Rahmi Eyüboğlu (1911, Giresun - 21 Eylül 1975, İstanbul) Türk ressam, yazar ve şairdir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayıp Paris'te sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisinde ders vermiştir. Özellikle El Baskı Yazmacılık, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı.

    TLSold
  • CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı 
"Küçük Kertenkele" 
Tuval Üzeri Karışık Teknik

Ölçü: 50x34 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Küçük Kertenkele" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x34 cm.

    TLSold
  • CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı  
"Kertenkele" 
Tuval Üzeri Karışık Teknik

Ölçü: 50x40 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Kertenkele" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x40 cm.

    TLSold
  • Anonim-1960 tarihli
Karton Üzeri Yağlı Boya

Tarih altında imza mevcut, okunamadı

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Anonim-1960 tarihli Karton Üzeri Yağlı Boya Tarih altında imza mevcut, okunamadı

    TLSold
  • Rus Ressam SOROKOVOY V.İ. -'Sorokovoy'' İmzalı, 1998 tarihli 
''Beyaz Leylak''
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü:70x60 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Rus Ressam SOROKOVOY V.İ. -'Sorokovoy'' İmzalı, 1998 tarihli ''Beyaz Leylak'' Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü:70x60 cm.

    TLSold
  • OKTAY BOZKURT-İmzalı 
Suluboya tablo

Ölçü:46x33 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OKTAY BOZKURT-İmzalı Suluboya tablo Ölçü:46x33 cm.

    TLSold
  • O.GASPARYAN -İmzalı 
Tuval üzeri suluboya 
23x30 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    O.GASPARYAN -İmzalı Tuval üzeri suluboya 23x30 cm.

    TLSold
  • ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ayasofya''

Kağıt Üzerine Suluboya

Ölçü: 40x26 cm.

ŞERİF RENKGÖRÜR

Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır.
Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır.
Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır.
Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir.
Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ayasofya'' Kağıt Üzerine Suluboya Ölçü: 40x26 cm. ŞERİF RENKGÖRÜR Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır. Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır. Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır. Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir. Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ortaköy''

Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçü:40x26 cm.

ŞERİF RENKGÖRÜR

Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır.
Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır.
Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır.
Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir.
Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ortaköy'' Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü:40x26 cm. ŞERİF RENKGÖRÜR Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır. Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır. Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır. Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir. Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • MELTEM AKKAYA-Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 80x120 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    MELTEM AKKAYA-Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x120 cm.

    TLSold
  • SERDAR OKAN-İmzalı 
Tuval Üzeri Akrilik.

Çap: 100 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SERDAR OKAN-İmzalı Tuval Üzeri Akrilik. Çap: 100 cm.

    TLSold
  • SERDAR OKAN-İmzalı 
"Kelebek" 
Tuval Üzeri Akrilik  
Karışık teknik.

Ölçü:110x110 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    SERDAR OKAN-İmzalı "Kelebek" Tuval Üzeri Akrilik Karışık teknik. Ölçü:110x110 cm.

    TLSold
  • CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı 
"Balık" 
Tuval Üzeri Karışık Teknik

Ölçü: 50x70 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Balık" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x70 cm.

    TLSold
  • HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya
36,5x22 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya 36,5x22 cm.

    TLSold
  • HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya
10,5x16 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya 10,5x16 cm.

    TLSold
  • EMİNE DURAK-İmzalı
"Gelincikler"


Ölçü:27x25 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    EMİNE DURAK-İmzalı "Gelincikler" Ölçü:27x25 cm.

    TLSold
  • CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı 
 "Yusufçuk"
Tuval Üzeri Karışık Teknik

Ölçü: 70x50 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Yusufçuk" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 70x50 cm.

    TLSold
  • FİLİZ KİRPİK-imzalı 
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 100x100 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    FİLİZ KİRPİK-imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 100x100 cm.

    TLSold
  • FUAT ADALI-İmzalı 
''Figürlü Kompozisyon''
Tuval Üzeri Yağlı Boya

2022 tarihli

Ölçü: 80x100 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    FUAT ADALI-İmzalı ''Figürlü Kompozisyon'' Tuval Üzeri Yağlı Boya 2022 tarihli Ölçü: 80x100 cm.

    TLSold
  • Tuval Üzeri Yağlı Boya Tablo-1913 tarihli, imzalı, 

Ölçü: 54x72 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Tuval Üzeri Yağlı Boya Tablo-1913 tarihli, imzalı, Ölçü: 54x72 cm.

    TLSold
  • ZİYAD SULTANOV-imzalı 
"Manolya" 
Tuval Üzeri Yağlı Boya 

Ölçü: 70x50 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    ZİYAD SULTANOV-imzalı "Manolya" Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 70x50 cm.

    TLSold
  • ELİF NACİ -imzalı 
Karton Üzeri Suluboya

Ölçü: 29x23 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    ELİF NACİ -imzalı Karton Üzeri Suluboya Ölçü: 29x23 cm.

    TLSold
  • SAMİ YETİK -4 adet İmzalı taş baskı

Ölçüler: 25x35 cm. her biri

    Lot No: 100

    Lot: 100

    SAMİ YETİK -4 adet İmzalı taş baskı Ölçüler: 25x35 cm. her biri

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Kalem işçilikli 6 adet tatlı kaşığı takımı

''Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı

158 gram

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SULTAN ABDÜLMECİD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Kalem işçilikli 6 adet tatlı kaşığı takımı ''Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 158 gram

    TLSold
  • SULTAN  II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Kalem işçilikli gövde kısmı menekşe çiçek motifli.

'' Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı

158 gram

Yükseklik: 8 cm.
Çap: 7 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Kalem işçilikli gövde kısmı menekşe çiçek motifli. '' Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 158 gram Yükseklik: 8 cm. Çap: 7 cm.

    TLSold
  • OTTOMAN SILVER MARKS 
OSMANLI GÜMÜŞ DAMGALARI-Baskısı bulunmayan nadir kitaplar arasında. Osmanlı gümüş damgaları konusunda geniş kapsamlı ve detaylı incelikli bir çalışma ile hazırlanmış Değerli araştırmacı Garo Kürkman'ın sanatseverlere sunduğu değerli bir kitabıdır.

 293 sayfa. 
Dili: İngilizce
Yayınevi: Mathusalem Publications, 1996.
Yayın Yeri: İstanbul
Ölçü: 24x32 cm

    Lot No: 103

    Lot: 103

    OTTOMAN SILVER MARKS OSMANLI GÜMÜŞ DAMGALARI-Baskısı bulunmayan nadir kitaplar arasında. Osmanlı gümüş damgaları konusunda geniş kapsamlı ve detaylı incelikli bir çalışma ile hazırlanmış Değerli araştırmacı Garo Kürkman'ın sanatseverlere sunduğu değerli bir kitabıdır. 293 sayfa. Dili: İngilizce Yayınevi: Mathusalem Publications, 1996. Yayın Yeri: İstanbul Ölçü: 24x32 cm

    TLSold
  • SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ ISKATA-Üzeri kalem işçilikli tuğralı tek Iskata.

''Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı

Yükseklik: 11 cm. 
Çap: 6,5 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ ISKATA-Üzeri kalem işçilikli tuğralı tek Iskata. ''Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Yükseklik: 11 cm. Çap: 6,5 cm.

    TLSold
  • SOM GÜMÜŞ KASE  (SOLID SILVER)-HİNDİSTAN - 1880ler Taban kısmı kalem işçilikli tavus kuşu motifli, gövde çevresi yüksek kabartma mimari tapınaklar, ağaç figürleri ve insan figürleri ile kompozisyonlu, çok iyi kondisyonda  kase.

759 gram

Yükseklik: 13 cm.  
Çap: 19 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    SOM GÜMÜŞ KASE (SOLID SILVER)-HİNDİSTAN - 1880ler Taban kısmı kalem işçilikli tavus kuşu motifli, gövde çevresi yüksek kabartma mimari tapınaklar, ağaç figürleri ve insan figürleri ile kompozisyonlu, çok iyi kondisyonda kase. 759 gram Yükseklik: 13 cm. Çap: 19 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Bitkisel motifli kalem işçilikli, İstanbul işi.
''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Tuğralı gümüş bardak.

98 gram. 

Yükseklik: 9 cm. 
Çap: 8,5 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    SULTAN ABDÜLAZİZ TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Bitkisel motifli kalem işçilikli, İstanbul işi. ''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Tuğralı gümüş bardak. 98 gram. Yükseklik: 9 cm. Çap: 8,5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ ZEMZEM BARDAĞI-Küçük ebatta ,gövde kısmı kesme işçilikli  altın yaldız maydanoz desenli, zemzem bardağı.

Beykoz cam sanatı eserleri arasında nadir bulunan eserlerdendir.
Bu küçüklükte zemzem bardağına koleksiyonlarda rastlanmamış örnektir.
Oldukça nadir olup koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 4,5 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    BEYKOZ ZEMZEM BARDAĞI-Küçük ebatta ,gövde kısmı kesme işçilikli altın yaldız maydanoz desenli, zemzem bardağı. Beykoz cam sanatı eserleri arasında nadir bulunan eserlerdendir. Bu küçüklükte zemzem bardağına koleksiyonlarda rastlanmamış örnektir. Oldukça nadir olup koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 4,5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ HOKKA-Beyaz opalin üzerine renkli çiçek motiflerle bezeli çift hazneli hokka 

Ölçü: 10x7x6 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    BEYKOZ HOKKA-Beyaz opalin üzerine renkli çiçek motiflerle bezeli çift hazneli hokka Ölçü: 10x7x6 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA VAZO-Alt bölümünde Osmanlıca ''Azim Kütahya''  yazılı, pul desenli, iyi kondisyonda Kütahya Vazo.

Yükseklik: 30 cm.
Çap: 16 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    KÜTAHYA VAZO-Alt bölümünde Osmanlıca ''Azim Kütahya'' yazılı, pul desenli, iyi kondisyonda Kütahya Vazo. Yükseklik: 30 cm. Çap: 16 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA VAZO-Osmanlı, beyaz sırlı zemin üstü turkuaz, mercan ve yeşil tonlarında bitkisel bezemeli, geniş tabanlı kaidesi üzerinde duran, şişkin gövdeli ve geniş ağızlı Kütahya vazo. İki parçadan oluşan vazonun üst ağız kenar kısımları restarasyonlu olup, gövde kısmında yer yer restorasyonlar mevcuttur.(haliyle)

Yükseklik: 55 cm. 
Çap: 21 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    KÜTAHYA VAZO-Osmanlı, beyaz sırlı zemin üstü turkuaz, mercan ve yeşil tonlarında bitkisel bezemeli, geniş tabanlı kaidesi üzerinde duran, şişkin gövdeli ve geniş ağızlı Kütahya vazo. İki parçadan oluşan vazonun üst ağız kenar kısımları restarasyonlu olup, gövde kısmında yer yer restorasyonlar mevcuttur.(haliyle) Yükseklik: 55 cm. Çap: 21 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ 19.Y.Y. BRONZ SAAT
-Fransız, yüksek bronz işçilikli, altın vermeyli, porselen kadranlı, Roma rakamlı, kendinden kaideli, çok iyi kondisyonda masa üstü saat.

Ölçü: 44x33x12 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    FRANSIZ 19.Y.Y. BRONZ SAAT -Fransız, yüksek bronz işçilikli, altın vermeyli, porselen kadranlı, Roma rakamlı, kendinden kaideli, çok iyi kondisyonda masa üstü saat. Ölçü: 44x33x12 cm.

    TLSold
  • KADJAR HANEDANLIĞI DÖNEMİ KÜP.-Beyaz ve mavi sırlı Küp - Saklama Kabı.

1327 [1911] tarih ve Usta imzalı

Yükseklik: 23 cm.
Çap: 18 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    KADJAR HANEDANLIĞI DÖNEMİ KÜP.-Beyaz ve mavi sırlı Küp - Saklama Kabı. 1327 [1911] tarih ve Usta imzalı Yükseklik: 23 cm. Çap: 18 cm.

    TLSold
  • KANGXI DÖNEMİ SAKLAMA KABI-İmparator Kangxi (Çince: 康熙帝; pinyin: Kāngxī dì) (1654- 1722), Çin'in Qing Hanedanı'nın dördüncü imparatorudur. 
Saltanatı 1661'den 1722 yılında ölümüne kadar sürmüştür.
İmparator Kangxi, 61 yıllık hükümdarlığı ile Çin tarihinin en büyük imparatorlarından biri olarak kabul edilir.

Yükseklik: 16 cm. 
Çap: 14,5 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    KANGXI DÖNEMİ SAKLAMA KABI-İmparator Kangxi (Çince: 康熙帝; pinyin: Kāngxī dì) (1654- 1722), Çin'in Qing Hanedanı'nın dördüncü imparatorudur. Saltanatı 1661'den 1722 yılında ölümüne kadar sürmüştür. İmparator Kangxi, 61 yıllık hükümdarlığı ile Çin tarihinin en büyük imparatorlarından biri olarak kabul edilir. Yükseklik: 16 cm. Çap: 14,5 cm.

    TLSold
  • ÇİFT KANTON LAMBADER-Bronz işçilikli altın vermeyli, lamba camları Athena portreli , orijinal camları ile birlikte bir çift Kanton vazolu lambader.
İyi kondisyonda

Yükseklik: 76 cm. 
Çap: 21 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    ÇİFT KANTON LAMBADER-Bronz işçilikli altın vermeyli, lamba camları Athena portreli , orijinal camları ile birlikte bir çift Kanton vazolu lambader. İyi kondisyonda Yükseklik: 76 cm. Çap: 21 cm.

    TLSold
  • KUTANİ PORSELEN-Bronzlar ile aplike edilmiş , bronzları altın vermeyli.
Fransız imalatı 19.y.y. Kutani porselen imzalı büyük boy meyvelik.

Yükseklik: 20 cm. 
Çap: 41-49 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    KUTANİ PORSELEN-Bronzlar ile aplike edilmiş , bronzları altın vermeyli. Fransız imalatı 19.y.y. Kutani porselen imzalı büyük boy meyvelik. Yükseklik: 20 cm. Çap: 41-49 cm.

    TLSold
  • ÇİFT İMARİ KAŞPO-Orta göbek kısmı dilimli.
Çok iyi kondisyonda kusursuz bir çift imari kaşpo

Yükseklik: 17 cm. 
Çap: 24 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    ÇİFT İMARİ KAŞPO-Orta göbek kısmı dilimli. Çok iyi kondisyonda kusursuz bir çift imari kaşpo Yükseklik: 17 cm. Çap: 24 cm.

    TLSold
  • AHMET FAZIL AKSOY -Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy 
''Bodrum''
''Aksoy'' imzalı
Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçü: 55x44 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    AHMET FAZIL AKSOY -Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy ''Bodrum'' ''Aksoy'' imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü: 55x44 cm.

    TLSold
  • Rus Ressam Maşkov.İ.İ. Ekolü Natürmort-  ''Natürmort''
Tuval Üzeri Yağlı Boya 
"Maşkov" imzalı

Ölçü: 62x53 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Rus Ressam Maşkov.İ.İ. Ekolü Natürmort- ''Natürmort'' Tuval Üzeri Yağlı Boya "Maşkov" imzalı Ölçü: 62x53 cm.

    TLSold
  • VICTORIA DÖNEMİ PAPIER-MACHE ÜZERİ YAĞLI BOYA TABLO-Victoria dönemi Papier-mâché  oval tabak üzerine resmedilmiş yağlı boya, soylu bir aileye mensup çocuk portresi.


1880 tarih etiketli…

Çap: 40 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    VICTORIA DÖNEMİ PAPIER-MACHE ÜZERİ YAĞLI BOYA TABLO-Victoria dönemi Papier-mâché oval tabak üzerine resmedilmiş yağlı boya, soylu bir aileye mensup çocuk portresi. 1880 tarih etiketli… Çap: 40 cm.

    TLSold
  • P.KÜHN-P.Kühn imzalı
Kağıt Üzeri Suluboya
1892 tarihli
''Çeşme''

    Lot No: 120

    Lot: 120

    P.KÜHN-P.Kühn imzalı Kağıt Üzeri Suluboya 1892 tarihli ''Çeşme''

    TLSold
  • AHMET FAZIL AKSOY -Kağıt Üzeri Suluboya
''Aksoy'' imzalı
''Haliç''
Ölçü: 98x72 cm.

Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy

    Lot No: 121

    Lot: 121

    AHMET FAZIL AKSOY -Kağıt Üzeri Suluboya ''Aksoy'' imzalı ''Haliç'' Ölçü: 98x72 cm. Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy

    TLSold
  • HALİM FİKRİ (1888-1937)-İmzalı 
"İki Kadın" 

Ölçü: 20x30 cm.

HALİM FİKRİ
Asker ressamlarımızdan olup, Harbiye'de Halil Paşa ve Hoca Ali Rıza'dan ders almıştır. Bu nedenle eserlerinde bu iki hocanın belirgin etkileri görülür. Askeri nedenlerle yaptığı yurt dışı gezilerinde sanatını zenginleştirme fırsatı bulmuştur.

Not: ÖzüArts Özyeğin Üniversitesi Koleksiyonunda Halim Fikri eserleri bulunmaktadır..

    Lot No: 122

    Lot: 122

    HALİM FİKRİ (1888-1937)-İmzalı "İki Kadın" Ölçü: 20x30 cm. HALİM FİKRİ Asker ressamlarımızdan olup, Harbiye'de Halil Paşa ve Hoca Ali Rıza'dan ders almıştır. Bu nedenle eserlerinde bu iki hocanın belirgin etkileri görülür. Askeri nedenlerle yaptığı yurt dışı gezilerinde sanatını zenginleştirme fırsatı bulmuştur. Not: ÖzüArts Özyeğin Üniversitesi Koleksiyonunda Halim Fikri eserleri bulunmaktadır..

    TLSold
  • TURGUT ATALAY (1918-2004)-'Turgut Atalay'' 2002 tarihli imzalı.
   Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 40x50 cm.

TURGUT ATALAY
   "1936-1945 arasında Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde sanat öğrenimi gördü. İki yıl R. Belling’in yanında heykel etütleri yaptı. 1940’da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1946’da Paris’te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi.
    Aralıklı olarak dört yıl resim öğretmenliği yaptıktan sonra, tiyatro ve opera dekoratörü olarak uzun yıllar çalıştı. Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurt içinde ve dışında düzenlediği sergilere katıldı. 1964’te Akademi Sanat Ödülünü kazandı. Resimlerinde klasik etüt birikimlerinin oluşturucu etkileri egemendir. Figür kaynaklı sanat anlayışının sürdürücüleri arasında yer alır."

Ödülleri:
1940 Halkevleri Türkiye Birincilik Ödülü
1941 Halkevleri Takdir Ödülü
1955 Etibank Ödülü
1964 Akademi Ödülü
1987 Kültür Bakanlığı Ödülü
1988 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ödülü
1991 Mimar Sinan Üniversitesi Şükran Ödülü

    Lot No: 123

    Lot: 123

    TURGUT ATALAY (1918-2004)-'Turgut Atalay'' 2002 tarihli imzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 40x50 cm. TURGUT ATALAY "1936-1945 arasında Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde sanat öğrenimi gördü. İki yıl R. Belling’in yanında heykel etütleri yaptı. 1940’da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1946’da Paris’te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi. Aralıklı olarak dört yıl resim öğretmenliği yaptıktan sonra, tiyatro ve opera dekoratörü olarak uzun yıllar çalıştı. Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurt içinde ve dışında düzenlediği sergilere katıldı. 1964’te Akademi Sanat Ödülünü kazandı. Resimlerinde klasik etüt birikimlerinin oluşturucu etkileri egemendir. Figür kaynaklı sanat anlayışının sürdürücüleri arasında yer alır." Ödülleri: 1940 Halkevleri Türkiye Birincilik Ödülü 1941 Halkevleri Takdir Ödülü 1955 Etibank Ödülü 1964 Akademi Ödülü 1987 Kültür Bakanlığı Ödülü 1988 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ödülü 1991 Mimar Sinan Üniversitesi Şükran Ödülü

    TLSold
  • SEVTAP YILMAZ-imzalı 
Tuval Üzeri Yağlı Boya.

Ölçü: 130x100 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    SEVTAP YILMAZ-imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya. Ölçü: 130x100 cm.

    TLSold
  • J. PAVLIKEVITCH-Constantinople - İmzalı 
Suluboya

Ölçü: 11x15 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    J. PAVLIKEVITCH-Constantinople - İmzalı Suluboya Ölçü: 11x15 cm.

    TLSold
  • EDİP HAKKI KÖSEOĞLU-İmzasız.

Münevver Köseoğlu koleksiyonundan
Resim Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenip onaylanmıştır.

Ölçü: 60x81 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    EDİP HAKKI KÖSEOĞLU-İmzasız. Münevver Köseoğlu koleksiyonundan Resim Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenip onaylanmıştır. Ölçü: 60x81 cm.

    TLSold
  • VEİSEL imzalı ''GÖKSÜ''-'Göksü''
Tuval Üzeri Yağlı Boya
VEİSEL imzalı

Resmin kasnak kısmında küçük yazı ile ''Harbiye şahannemden ressam T.R.'' yazılı.
Tuvalin arka kısmında bulunan etiketin üzerinde ''hicri 1319 tarihli ,Fani'' yazılı.

Osmanlı dönemi ve yakın dönem küçük iki adet restorasyon mevcut.


Ölçü: 72x90 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    VEİSEL imzalı ''GÖKSÜ''-'Göksü'' Tuval Üzeri Yağlı Boya VEİSEL imzalı Resmin kasnak kısmında küçük yazı ile ''Harbiye şahannemden ressam T.R.'' yazılı. Tuvalin arka kısmında bulunan etiketin üzerinde ''hicri 1319 tarihli ,Fani'' yazılı. Osmanlı dönemi ve yakın dönem küçük iki adet restorasyon mevcut. Ölçü: 72x90 cm.

    TLSold
  • NAMIK İSMAİL (1890-1935)-İmzalı
"Nü"
Mukavva Üzeri Yağlı Boya

Eserin orijinal imzası sol üst köşede olup Osmanlıca Namık İsmail yazmaktadır imza üzerinde son bir kaç harfinde dökülme oluşmuştur,daha sonradan sağ alt köşeye resmin Namık İsmail'e ait olduğuna dair Osmanlıca not yazılmıştır.

Eser Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

Ölçü:80x60 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    NAMIK İSMAİL (1890-1935)-İmzalı "Nü" Mukavva Üzeri Yağlı Boya Eserin orijinal imzası sol üst köşede olup Osmanlıca Namık İsmail yazmaktadır imza üzerinde son bir kaç harfinde dökülme oluşmuştur,daha sonradan sağ alt köşeye resmin Namık İsmail'e ait olduğuna dair Osmanlıca not yazılmıştır. Eser Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Ölçü:80x60 cm.

    TLSold
  • Carl Werner 1877 sonrası SEITZ, G. W., WANDSBECK TAŞBASKI GRAVÜR-Yunanistan Athena tapınağı,çubukla lüle içen fesli yunan askerleri.

Ölçü: 40x54 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Carl Werner 1877 sonrası SEITZ, G. W., WANDSBECK TAŞBASKI GRAVÜR-Yunanistan Athena tapınağı,çubukla lüle içen fesli yunan askerleri. Ölçü: 40x54 cm.

    TLSold
  • NASİP İYEM 1973 - SERAMİK ÇALIŞMASI-

Ölçü: 38x17 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    NASİP İYEM 1973 - SERAMİK ÇALIŞMASI- Ölçü: 38x17 cm.

    TLSold
  • ÇİFT FRANSIZ SANDALYE-Deri üzeri kabartma motifli, kabaralı 19. yüzyıl Fransız yüksek sırtlı sandalye. Haliyle

Sandalyenin birinin arkasında dönem kağıt etiketi mevcuttur.
Sandalyelerin kabaraları eksiksiz olup deri kısımların bazı yerlerinde deformasyon mevcuttur.Ahşap kısımları sağlamdır.

Yükseklik: 130 cm
Genişlik: 42 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    ÇİFT FRANSIZ SANDALYE-Deri üzeri kabartma motifli, kabaralı 19. yüzyıl Fransız yüksek sırtlı sandalye. Haliyle Sandalyenin birinin arkasında dönem kağıt etiketi mevcuttur. Sandalyelerin kabaraları eksiksiz olup deri kısımların bazı yerlerinde deformasyon mevcuttur.Ahşap kısımları sağlamdır. Yükseklik: 130 cm Genişlik: 42 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi üzeri mor ve kahve rengi boyalı , iç kısmı yıldız desenli.
Kütahya tabaklar arasındaki koleksiyonluk örneklerden biri.

20 y.y.  İlk yarısı 1920'ler.

Çap: 23 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi üzeri mor ve kahve rengi boyalı , iç kısmı yıldız desenli. Kütahya tabaklar arasındaki koleksiyonluk örneklerden biri. 20 y.y. İlk yarısı 1920'ler. Çap: 23 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi renkli , orta kısmı kobalt mavi yıldız desenli, iç kısmı mercan rengi düğme dekorlu.
Koleksiyonluk örneklerdendir.
1920 - 1950 arası  

Çap: 27 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi renkli , orta kısmı kobalt mavi yıldız desenli, iç kısmı mercan rengi düğme dekorlu. Koleksiyonluk örneklerdendir. 1920 - 1950 arası Çap: 27 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA ASKI -Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı , mor, kobalt mavi , turkuaz mavi, mercan rengi renkler ile renklendirilmiş.Alt ve üst kısmı bitkisel motiflerle süslü. Yumurta formlu Kütahya askı. İyi kondisyonda olup Kütahya askılar arasındaki iyi örneklerden biridir.
19.y.y. sonu


Referans: ''SUNA ve İNAN KIRAÇ VAKFI KÜTAHYA VE ÇİNİ SERAMİKLERİ KOLEKSİYON KATALOĞU, PERA MÜZESİ YAYINLARI''


Yükseklik: 22 cm. 
Çap: 17 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    KÜTAHYA ASKI -Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı , mor, kobalt mavi , turkuaz mavi, mercan rengi renkler ile renklendirilmiş.Alt ve üst kısmı bitkisel motiflerle süslü. Yumurta formlu Kütahya askı. İyi kondisyonda olup Kütahya askılar arasındaki iyi örneklerden biridir. 19.y.y. sonu Referans: ''SUNA ve İNAN KIRAÇ VAKFI KÜTAHYA VE ÇİNİ SERAMİKLERİ KOLEKSİYON KATALOĞU, PERA MÜZESİ YAYINLARI'' Yükseklik: 22 cm. Çap: 17 cm.

    TLSold
  • GÜVENÇ GÜVEN Çini-GÜVENÇ GÜVEN
Nakkaş - İznik Çinileri Sanatçısı
Uzman Restoratör

''Fallahu hayrun hafizan ve hüve erhamürrahimin''
Açıklama: ''En rahmetli olan sensin bizi muhafaza buyur''.
Hattat: Hamid Aytaç
Yazı Türü: Celi Sülüs

Eserleri günümüzün sanat eserleri  arasında oldukça önemli değer taşımaktadır.

Ölçüleri: 95x32 cm. 
Çerçeveli ebadı: 115x55 cm.

GÜVENÇ GÜVEN
T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Edirne Selimiye Camii (1983 – 1985) İstanbul Sultan Ahmet Camii (1986 – 1988) restorasyonlarında kalem işleri sorumlusu olarak görev yaptı.1988 yılından itibaren serbest olarak kendi ekibi ile restorasyon ve tezyinatlara devam etti.
Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim üyelerinden Hattat MAHMUT ÖNCÜ'den hat yazı TAHSİN AYKUTALP'ten desen dersleri aldı.
1998 yılında ABD Los Angeles'ta Suudi Arabistan Kralının yaptırdığı King Fahd Mosque'un iç süslemesini ve Türk desenleri ile çok özel vitray çalışmaları yapmıştır.Bu çalışmalar ABD'de ilk defa uygulanmış olup büyük ilgi görmüştür.
2000 yılında Bahreyn'de başkent Manama'da bir caminin kalem işlerini yapmıştır.
Yaklaşık 350 yıl gibi bir aradan sonra 16.yy İznik Çinilerinin tekniğini, yıllar süren araştırma ve uygulama sonucu bulan üstad Faik KIRIMLI'dan (1995) dersler almış ve kendi çini atölyesini kurmuştur.
Sanatçının eserleri yerli ve yabancı sanat koleksiyonerlerinde ve yabancı müzelerde bulunmaktadır.
Uluslararası etkinliklere Türkiye'yi temsilen katılan ve geleneksel sanatlarda konferanslar veren sanatçı çeşitli karma ve kişisel sergiler açmıştır.

Referans:''Mimar Sinan'ın İzinden temalı 16.y.y. tarzı orijinal teknik İznik Çinileri'' (30. Sanat Yılında Nursen& Güvenç Güven) sayfa 64.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    GÜVENÇ GÜVEN Çini-GÜVENÇ GÜVEN Nakkaş - İznik Çinileri Sanatçısı Uzman Restoratör ''Fallahu hayrun hafizan ve hüve erhamürrahimin'' Açıklama: ''En rahmetli olan sensin bizi muhafaza buyur''. Hattat: Hamid Aytaç Yazı Türü: Celi Sülüs Eserleri günümüzün sanat eserleri arasında oldukça önemli değer taşımaktadır. Ölçüleri: 95x32 cm. Çerçeveli ebadı: 115x55 cm. GÜVENÇ GÜVEN T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Edirne Selimiye Camii (1983 – 1985) İstanbul Sultan Ahmet Camii (1986 – 1988) restorasyonlarında kalem işleri sorumlusu olarak görev yaptı.1988 yılından itibaren serbest olarak kendi ekibi ile restorasyon ve tezyinatlara devam etti. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim üyelerinden Hattat MAHMUT ÖNCÜ'den hat yazı TAHSİN AYKUTALP'ten desen dersleri aldı. 1998 yılında ABD Los Angeles'ta Suudi Arabistan Kralının yaptırdığı King Fahd Mosque'un iç süslemesini ve Türk desenleri ile çok özel vitray çalışmaları yapmıştır.Bu çalışmalar ABD'de ilk defa uygulanmış olup büyük ilgi görmüştür. 2000 yılında Bahreyn'de başkent Manama'da bir caminin kalem işlerini yapmıştır. Yaklaşık 350 yıl gibi bir aradan sonra 16.yy İznik Çinilerinin tekniğini, yıllar süren araştırma ve uygulama sonucu bulan üstad Faik KIRIMLI'dan (1995) dersler almış ve kendi çini atölyesini kurmuştur. Sanatçının eserleri yerli ve yabancı sanat koleksiyonerlerinde ve yabancı müzelerde bulunmaktadır. Uluslararası etkinliklere Türkiye'yi temsilen katılan ve geleneksel sanatlarda konferanslar veren sanatçı çeşitli karma ve kişisel sergiler açmıştır. Referans:''Mimar Sinan'ın İzinden temalı 16.y.y. tarzı orijinal teknik İznik Çinileri'' (30. Sanat Yılında Nursen& Güvenç Güven) sayfa 64.

    TLSold
  • ÇİN SEHPA-Tek çekmecesi olan , orijinal anahtarlı, küçük boy yazı sehpası.
Kendi orijinal patinasında.

Yükseklik: 38 cm.
Ölçü: 55x36 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    ÇİN SEHPA-Tek çekmecesi olan , orijinal anahtarlı, küçük boy yazı sehpası. Kendi orijinal patinasında. Yükseklik: 38 cm. Ölçü: 55x36 cm.

    TLSold
  • ÇİFT DRESDEN DAMGALI APLİK-Kabartma bitkisel motifli , oldukça iyi kondisyonda bir çift duvar apliği.

Yükseklik: 20 cm.
Genişlik: 20 cm.
En: 14 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    ÇİFT DRESDEN DAMGALI APLİK-Kabartma bitkisel motifli , oldukça iyi kondisyonda bir çift duvar apliği. Yükseklik: 20 cm. Genişlik: 20 cm. En: 14 cm.

    TLSold
  • ÇİN, BRONZ KASE.
-Dragon derin kabartma figürlü, kendinden kaideli.
Nadir örneklerden, bronzu ağır, işçilikli bir eser.

Çap: 23 cm.
Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    ÇİN, BRONZ KASE. -Dragon derin kabartma figürlü, kendinden kaideli. Nadir örneklerden, bronzu ağır, işçilikli bir eser. Çap: 23 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • VERVELLE AINÉ (1838-1893)
BOULLE KUTU
-19.y.y. ''Vervelle Ainé'' imzalı, dolgun Fransız kırmızısı lekeli bağa ve pirinç boule kakma işçilikle bezeli kapak, kenar çerçeveleri ve kenaraları bronz üzeri altın yaldız süslemeli
İyi kondisyonda 

Yükseklik: 11 cm.
Ölçüleri: 28x12,5 cm.

NOT: Maison Vervelle 1804 yılında kurulmuş olup 1827 ve 1844 Sergilerinde ve ayrıca 1855 Paris Exposition Universelle'de sergilenmiştir. Boulle kakma mefruşat konusunda uzmanlaşmış firma.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    VERVELLE AINÉ (1838-1893) BOULLE KUTU -19.y.y. ''Vervelle Ainé'' imzalı, dolgun Fransız kırmızısı lekeli bağa ve pirinç boule kakma işçilikle bezeli kapak, kenar çerçeveleri ve kenaraları bronz üzeri altın yaldız süslemeli İyi kondisyonda Yükseklik: 11 cm. Ölçüleri: 28x12,5 cm. NOT: Maison Vervelle 1804 yılında kurulmuş olup 1827 ve 1844 Sergilerinde ve ayrıca 1855 Paris Exposition Universelle'de sergilenmiştir. Boulle kakma mefruşat konusunda uzmanlaşmış firma.

    TLSold
  • EDİRNE AHŞAP SEHPA - MİNG DÖNEMİ ÇİNİ APLİKELİ-Ahşap sehpası Edirne işçilikli, sehpanın üstüne, döneminde, mavi-beyaz Ming dönemi çini aplike edilmiş. Çini çok iyi kondisyonda olup, koleksiyonluk değerdedir.

Yükseklik: 56 cm.  
Çap: 44 cm.
Çini ebadı: 20x20 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    EDİRNE AHŞAP SEHPA - MİNG DÖNEMİ ÇİNİ APLİKELİ-Ahşap sehpası Edirne işçilikli, sehpanın üstüne, döneminde, mavi-beyaz Ming dönemi çini aplike edilmiş. Çini çok iyi kondisyonda olup, koleksiyonluk değerdedir. Yükseklik: 56 cm. Çap: 44 cm. Çini ebadı: 20x20 cm.

    TLSold
  • MEDRESE'ül HARBİYE Yazılı Çubuk-Çubuğun gümüş kısmının üst bölümü fildişi düğmeli, gül ağacından harita gösterge çubuğu.

Uzunluk: 64 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    MEDRESE'ül HARBİYE Yazılı Çubuk-Çubuğun gümüş kısmının üst bölümü fildişi düğmeli, gül ağacından harita gösterge çubuğu. Uzunluk: 64 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ BARUTLUK-Metal üzeri deri kaplı, orta göbek süslemesi altın kakmalı ve barut dökülen ağız kısmında altın kakma yazılı ve altın süsleme işçilikli.
İyi kondisyonda.
Döneminin en iyi ve güzel örneklerinden biri olup nadir eserler arasındadır, koleksiyon değeri oldukça önemli bir eserdir.
Eserin benzer örnekleri Viyana Müzelerinde görülmektedir.

Ölçü: 18x19 cm.

Arka kısmında ''sene 1011'' yazılıdır

    Lot No: 142

    Lot: 142

    OSMANLI DÖNEMİ BARUTLUK-Metal üzeri deri kaplı, orta göbek süslemesi altın kakmalı ve barut dökülen ağız kısmında altın kakma yazılı ve altın süsleme işçilikli. İyi kondisyonda. Döneminin en iyi ve güzel örneklerinden biri olup nadir eserler arasındadır, koleksiyon değeri oldukça önemli bir eserdir. Eserin benzer örnekleri Viyana Müzelerinde görülmektedir. Ölçü: 18x19 cm. Arka kısmında ''sene 1011'' yazılıdır

    TLSold
  • MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK -Büyük ebat fotoğraf
Çerçeve arkası dönemin çerçevecisi Max Fruchtermann damgalı

Ölçü: 27x37 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK -Büyük ebat fotoğraf Çerçeve arkası dönemin çerçevecisi Max Fruchtermann damgalı Ölçü: 27x37 cm.

    TLSold
  • PLEVNE GEMİSİ-Bernd Langensiepen
Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi.
94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik.
1892 W.B. Thompson & Co. yapımı gemi 23 Ağustos 1915'de Çanakkale Savaşı sırasında E11 Denizaltısı tarafından Şarköy'de batırılmıştır.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    PLEVNE GEMİSİ-Bernd Langensiepen Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi. 94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik. 1892 W.B. Thompson & Co. yapımı gemi 23 Ağustos 1915'de Çanakkale Savaşı sırasında E11 Denizaltısı tarafından Şarköy'de batırılmıştır.

    TLSold
  • PELENG-İ DERYA GAMBOTU-Bernd Langensiepen
Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi.
94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik.
Peleng-i Derya, Osmanlı donanmasına mensup 1894 Alman yapımı gambot. Çanakkale Savaşı sırasında, 23 Mayıs 1915'te Bakırköy, İstanbul açıklarında barut fabrikasını korurken, Marmara Denizi'ne girmeyi başaran İngiliz E11 denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldı. Tekrar yüzdürüldü, sonra 1920'de söküldü.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    PELENG-İ DERYA GAMBOTU-Bernd Langensiepen Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi. 94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik. Peleng-i Derya, Osmanlı donanmasına mensup 1894 Alman yapımı gambot. Çanakkale Savaşı sırasında, 23 Mayıs 1915'te Bakırköy, İstanbul açıklarında barut fabrikasını korurken, Marmara Denizi'ne girmeyi başaran İngiliz E11 denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldı. Tekrar yüzdürüldü, sonra 1920'de söküldü.

    TLSold
  • REJİ MUHAFAZA MEMURU KEMER TOKASI-Duyun-u Umumiye İdaresi muhafaza memurunun Osmanlıca pirinç kemer tokası.

Hicri 1300 Miladi 1884

Ölçü: 7x5 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    REJİ MUHAFAZA MEMURU KEMER TOKASI-Duyun-u Umumiye İdaresi muhafaza memurunun Osmanlıca pirinç kemer tokası. Hicri 1300 Miladi 1884 Ölçü: 7x5 cm.

    TLSold
  • 18 Y.Y. PORSELEN DRAGON ÇİN TABAK-Chenun Krallığı dönemi, sarı zemin üzerine dragon ve kuş figürlü büyük boy tabak.
Kenar kısmında kırık mevcut,iki küçük parça halinde yapıştırılmış.(Haliyle)

Çap: 37cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    18 Y.Y. PORSELEN DRAGON ÇİN TABAK-Chenun Krallığı dönemi, sarı zemin üzerine dragon ve kuş figürlü büyük boy tabak. Kenar kısmında kırık mevcut,iki küçük parça halinde yapıştırılmış.(Haliyle) Çap: 37cm.

    TLSold
  • OSMANLI İPEK BOHÇA-İpek üzerine iğne işi Osmanlı pazarı için Mısır'da üretilmiş, ortası tuğra, köşelerde ayyıldız motifli, kenar bordürleri ayetlerle bezeli, şal desenli bohça. Kat yerlerinde erimeler mevcut. Haliyle

Ölçü: 100x90 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    OSMANLI İPEK BOHÇA-İpek üzerine iğne işi Osmanlı pazarı için Mısır'da üretilmiş, ortası tuğra, köşelerde ayyıldız motifli, kenar bordürleri ayetlerle bezeli, şal desenli bohça. Kat yerlerinde erimeler mevcut. Haliyle Ölçü: 100x90 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ATLAS BOHÇA-Atlas ipek üzeri buğday, karanfil motifleri altın sırma işçilikli, çevresi oya iğne işi bohça.

Ölçü: 85x90 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI ATLAS BOHÇA-Atlas ipek üzeri buğday, karanfil motifleri altın sırma işçilikli, çevresi oya iğne işi bohça. Ölçü: 85x90 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUD TUĞRALI DERİ SÜMEN-Deri üzerine gümüş simli işlenmiş  II. MAHMUD Tuğralı sümen.
İyi kondisyonda nadir bulunan koleksiyonluk bir eser.

Ölçü:26x18 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    SULTAN II. MAHMUD TUĞRALI DERİ SÜMEN-Deri üzerine gümüş simli işlenmiş II. MAHMUD Tuğralı sümen. İyi kondisyonda nadir bulunan koleksiyonluk bir eser. Ölçü:26x18 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SECCADE-Osmanlı altın sırma işçilikli, bitkisel ve orta kısmı kandil motifli, bordo ipek kadife günümüze ulaşabilmiş, iyi kondisyonda örneklerden.

Ölçü: 60x92 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI SECCADE-Osmanlı altın sırma işçilikli, bitkisel ve orta kısmı kandil motifli, bordo ipek kadife günümüze ulaşabilmiş, iyi kondisyonda örneklerden. Ölçü: 60x92 cm.

    TLSold
  • ARMUDİ MOTİFLİ ÖRTÜ-Çeşitli motifler ile birlikte armudi motifler içinde dua yazılı  örtü

Ölçü: 290x60 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    ARMUDİ MOTİFLİ ÖRTÜ-Çeşitli motifler ile birlikte armudi motifler içinde dua yazılı örtü Ölçü: 290x60 cm.

    TLSold
  • MARKÜTERİLİ İŞÇİLİKLİ TAVLA-Cumhuriyet dönemi başları, kapak kenar kısımları bağa ve kemik marküteri işçilikli.
İç bölüm orta göbekler Rumi desenli bağa ve kemik marküteri süslemeli.
İyi kondisyondaki işçilikli tavla örneklerindendir.

Ölçü: 26x53 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    MARKÜTERİLİ İŞÇİLİKLİ TAVLA-Cumhuriyet dönemi başları, kapak kenar kısımları bağa ve kemik marküteri işçilikli. İç bölüm orta göbekler Rumi desenli bağa ve kemik marküteri süslemeli. İyi kondisyondaki işçilikli tavla örneklerindendir. Ölçü: 26x53 cm.

    TLSold
  • HİNT NALIN-Ahşap aşı rengi kök boya Hint Nalın.
Döneminde Osmanlı pazarına gönderilmiştir.

Provenans: B.Y. Koleksiyonu

Ölçü: 23x8 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    HİNT NALIN-Ahşap aşı rengi kök boya Hint Nalın. Döneminde Osmanlı pazarına gönderilmiştir. Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 23x8 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SEDEF İŞÇİLİKLİ ZENNE NALIN-Osmanlı dönemi ahşap üzeri Uzakdoğu sedefli, bitkisel motifli meşe ağacından yapılmış Hamam Nalını.

Döneminde Hazırlanmış kullanılmamış  olan Nalının ayak numarasının ve tercihe göre üst bant kısmı sonradan yapılmaktadır. 

Ölçüler: 24x7x7 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI DÖNEMİ SEDEF İŞÇİLİKLİ ZENNE NALIN-Osmanlı dönemi ahşap üzeri Uzakdoğu sedefli, bitkisel motifli meşe ağacından yapılmış Hamam Nalını. Döneminde Hazırlanmış kullanılmamış olan Nalının ayak numarasının ve tercihe göre üst bant kısmı sonradan yapılmaktadır. Ölçüler: 24x7x7 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMALI SABUN-Osmanlı Devlet Arması motifli
Arka kısmında Osmanlıca ''Hediye'' yazılı

Osmanlı Saray için üretilmiş Sabun

Ölçü: 7,5x5 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI DEVLET ARMALI SABUN-Osmanlı Devlet Arması motifli Arka kısmında Osmanlıca ''Hediye'' yazılı Osmanlı Saray için üretilmiş Sabun Ölçü: 7,5x5 cm.

    TLSold
  • 'SABUNCU MUSTAFAZADELER'' YAZAN HAT LEVHA-Hacı Nuri ketebeli
Celi sülüs 

Ölçü: 75x23 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    'SABUNCU MUSTAFAZADELER'' YAZAN HAT LEVHA-Hacı Nuri ketebeli Celi sülüs Ölçü: 75x23 cm.

    TLSold
  • HAT LEVHA-"Bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbi le gafururrahim"Teneke üzeri zerendud yazı ile. Arkasında sersahaf "İbrahim Manav" notlu, kendisinden alınmış. Çevresi ahşap.
Kapı üzeri levhası,evden çıkarken veya bir yere gidilirken okunan dua.

 Ölçü: 66x34 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    HAT LEVHA-"Bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbi le gafururrahim"Teneke üzeri zerendud yazı ile. Arkasında sersahaf "İbrahim Manav" notlu, kendisinden alınmış. Çevresi ahşap. Kapı üzeri levhası,evden çıkarken veya bir yere gidilirken okunan dua. Ölçü: 66x34 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUD (1808-1839) Dönemi
Tuğralı Gümüş Divit-Tuğralı Gümüş Divit 
Sade işçilikli , arka ve alt hazne kısmında tuğra mevcut, haznenin kapak kısmı istridye formlu, ebat olarak nadir formlardan.
Koleksiyonluk bir Eser.

''Mahmud Han bin Abdülhamid el-Muzaffer daima 90'' damgalı.
1816 tarihli

187 gr.

Uzunluk: 21,5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    SULTAN II. MAHMUD (1808-1839) Dönemi Tuğralı Gümüş Divit-Tuğralı Gümüş Divit Sade işçilikli , arka ve alt hazne kısmında tuğra mevcut, haznenin kapak kısmı istridye formlu, ebat olarak nadir formlardan. Koleksiyonluk bir Eser. ''Mahmud Han bin Abdülhamid el-Muzaffer daima 90'' damgalı. 1816 tarihli 187 gr. Uzunluk: 21,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD TASVİR-İ HÜMAYUNU-Orijinal çerçevesinde, el ile renklendirilmiş  

Çerçeveli ebat: 10x11 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    SULTAN ABDÜLMECİD TASVİR-İ HÜMAYUNU-Orijinal çerçevesinde, el ile renklendirilmiş Çerçeveli ebat: 10x11 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUD FERMAN-Kıbrıs Adası Darphane-i Amire
Hicri 1225 tarihli
El Yazma
Hazinedar ve eşlerinin Kıbrıs Adasındaki gayrimenkuller ile ilgili ferman.

Ölçü: 72x50 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    SULTAN II. MAHMUD FERMAN-Kıbrıs Adası Darphane-i Amire Hicri 1225 tarihli El Yazma Hazinedar ve eşlerinin Kıbrıs Adasındaki gayrimenkuller ile ilgili ferman. Ölçü: 72x50 cm.

    TLSold
  • SULTAN V. MEHMET REŞAT  BERATI
-Metinler el yazma, tuğra altın yaldız baskı
Ankara ilinin Çubuk kariyesinde bulunan Camii Şerifte hatip olarak vazife yapan Osman Efendi'nin vefatı dolayısı ile yerine Mustafa Efendi'nin hatip olarak atandığına dair berattır. 

Hicri: 1330 – Miladi: 1914 tarihli

Ölçü:80x55 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    SULTAN V. MEHMET REŞAT BERATI -Metinler el yazma, tuğra altın yaldız baskı Ankara ilinin Çubuk kariyesinde bulunan Camii Şerifte hatip olarak vazife yapan Osman Efendi'nin vefatı dolayısı ile yerine Mustafa Efendi'nin hatip olarak atandığına dair berattır. Hicri: 1330 – Miladi: 1914 tarihli Ölçü:80x55 cm.

    TLSold
  • SULTAN III. SELİM DÖNEMİ SEDARET PENÇELİ EMİRNAME 
-Bursa’nın Harmancık Kazası Naibi ve Voyvodasına:
Rum fesadı bentaraf olmadığı için Bahr-i Siyah ve Karaburun muhafazası için Hüdavendigar Sancağı’ndan 100 nefer asker gönderin.

 "21" tarihli

Ölçü:35x49 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    SULTAN III. SELİM DÖNEMİ SEDARET PENÇELİ EMİRNAME -Bursa’nın Harmancık Kazası Naibi ve Voyvodasına: Rum fesadı bentaraf olmadığı için Bahr-i Siyah ve Karaburun muhafazası için Hüdavendigar Sancağı’ndan 100 nefer asker gönderin. "21" tarihli Ölçü:35x49 cm.

    TLSold
  • HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ
Hicri 1264-'Meclis-i Adliye Üyelerinden Hüseyin Hüsni'' ketebeli, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve muhakkak - nesih hatla kaleme alınmış eserde Besmele ve hadis-i şerifler yazılıdır.Cetvelleri altın ile çekilmiş,yazı çevresi Rokoko çiçek buketleri tezyinatlı, dış pervazı saz yaprakları ve bahar çiçekleri ile tezyin edilmiştir.
Hicri 1264 (M. 1848)

Ölçü: 30x32 cm.

HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ
Yazının Hattatı Kapıkulu kapıcıbaşılarından İbrahim Besim Ağa İbni Ali Ağa'nın kızı Zekiye Hanım ve kadı Sadık Efendi'nin oğlu olan Hüseyin Hüsnü Efendi'dir.
Öğrenimini bitirdikten sonra maliye nezareti kalemine girmiştir ve müsteşar olmuştur.Bolu defterdarlığı yapmıştır.

Referans: ''İbnülemin Mahmud Kemal İnal, Son Hattatlar,sayfa: 139''.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ Hicri 1264-'Meclis-i Adliye Üyelerinden Hüseyin Hüsni'' ketebeli, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve muhakkak - nesih hatla kaleme alınmış eserde Besmele ve hadis-i şerifler yazılıdır.Cetvelleri altın ile çekilmiş,yazı çevresi Rokoko çiçek buketleri tezyinatlı, dış pervazı saz yaprakları ve bahar çiçekleri ile tezyin edilmiştir. Hicri 1264 (M. 1848) Ölçü: 30x32 cm. HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ Yazının Hattatı Kapıkulu kapıcıbaşılarından İbrahim Besim Ağa İbni Ali Ağa'nın kızı Zekiye Hanım ve kadı Sadık Efendi'nin oğlu olan Hüseyin Hüsnü Efendi'dir. Öğrenimini bitirdikten sonra maliye nezareti kalemine girmiştir ve müsteşar olmuştur.Bolu defterdarlığı yapmıştır. Referans: ''İbnülemin Mahmud Kemal İnal, Son Hattatlar,sayfa: 139''.

    TLSold
  • EL YAZMA DUA KİTABI-Hafız Mustafa ketebeli
Hicri 1153 tarihli  (Miladi 1740/41)

Döneminin şemseli tümüyle deri orijinal cildinde yazma eser.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    EL YAZMA DUA KİTABI-Hafız Mustafa ketebeli Hicri 1153 tarihli (Miladi 1740/41) Döneminin şemseli tümüyle deri orijinal cildinde yazma eser.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye küçük boy sade, pirinç işçilikli divit.

Ölçü: 19 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye küçük boy sade, pirinç işçilikli divit. Ölçü: 19 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye orta boy, istridye kapaklı , hazne , ön ve arka kapaklarında kalem işi süslemeler mevcut.Osmanlı dönemi Süleymaniye işi pirinç divit.

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye orta boy, istridye kapaklı , hazne , ön ve arka kapaklarında kalem işi süslemeler mevcut.Osmanlı dönemi Süleymaniye işi pirinç divit. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • HAT MAKASI-Pirinç saplı, demir üzerine gümüş kakmalı hat makası.

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    HAT MAKASI-Pirinç saplı, demir üzerine gümüş kakmalı hat makası. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli
Talik yazı
Meşk karalama 

Ölçü: 14x16 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli Talik yazı Meşk karalama Ölçü: 14x16 cm.

    TLSold
  • ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli
Talik yazı
Meşk karalama 

Ölçü: 22x15 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli Talik yazı Meşk karalama Ölçü: 22x15 cm.

    TLSold
  • İKRA SURESİ - NİLÜFER ESER-Hattat Mustafa Parıldar'dan icazetli Nilüfer Eser tarafından yazılmıştır. Tezhipli.

Ölçü: 53x32 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    İKRA SURESİ - NİLÜFER ESER-Hattat Mustafa Parıldar'dan icazetli Nilüfer Eser tarafından yazılmıştır. Tezhipli. Ölçü: 53x32 cm.

    TLSold
  • HÜSEYİN GÜNDÜZ -Hüseyin Gündüz imzalı hat. 
Tezhip GÖKÇE ÇİÇEK ERDEMİR
Lale formunda hat

Ölçü: 56x36 cm.

HÜSEYİN GÜNDÜZ

1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında araştırma görevlisi oldu. 
"Şeyh Hamdullah ve Karahisari Ekollerinin Karşılaştırılması" konulu tez çalışmasıyla 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı. 
“Hat Sanatının Estetik Ögeleri” konulu tez çalışmasıyla 1994 yılında Sanatta Yeterlik (Doktora) yaptı. 
1996 yılında MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalı Başkanı oldu. 
MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. 
Hamid Aytaç ve Kemal Batanay'dan 1976 - 1982 yılları arasında nesih, sülüs, talik dersleri aldı. 
1982 - 1984 yılları arasında MSGSÜ bünyesindeki hat derslerine katıldı. 1980 - 1987 yılları arasında Prof. Emin Barın’la hat sanatının incelikleri, yazı tetkiki, kufi, divanî yazı ve yazı restorasyonu konularında çalışmalar yaptı. Sadberkhanım Müzesi ile yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunan Hüseyin Gündüz, Sadberkhanım Müzesi, Sevgi Gönül, Sakıp Sabancı, Erdoğan Demirören ve diğer bazı özel koleksiyonlarda bulunan el yazmalarının restorasyonlarını yaptı.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    HÜSEYİN GÜNDÜZ -Hüseyin Gündüz imzalı hat. Tezhip GÖKÇE ÇİÇEK ERDEMİR Lale formunda hat Ölçü: 56x36 cm. HÜSEYİN GÜNDÜZ 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında araştırma görevlisi oldu. "Şeyh Hamdullah ve Karahisari Ekollerinin Karşılaştırılması" konulu tez çalışmasıyla 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı. “Hat Sanatının Estetik Ögeleri” konulu tez çalışmasıyla 1994 yılında Sanatta Yeterlik (Doktora) yaptı. 1996 yılında MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalı Başkanı oldu. MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Hamid Aytaç ve Kemal Batanay'dan 1976 - 1982 yılları arasında nesih, sülüs, talik dersleri aldı. 1982 - 1984 yılları arasında MSGSÜ bünyesindeki hat derslerine katıldı. 1980 - 1987 yılları arasında Prof. Emin Barın’la hat sanatının incelikleri, yazı tetkiki, kufi, divanî yazı ve yazı restorasyonu konularında çalışmalar yaptı. Sadberkhanım Müzesi ile yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunan Hüseyin Gündüz, Sadberkhanım Müzesi, Sevgi Gönül, Sakıp Sabancı, Erdoğan Demirören ve diğer bazı özel koleksiyonlarda bulunan el yazmalarının restorasyonlarını yaptı.

    TLSold
  • EL YAZMA KURAN-I KERİM -Ali Kemali ketebeli Hocası Alim Muhammed El Müderris
Hicri 1208 Miladi (1830/31)
Altın cetvelli

    Lot No: 173

    Lot: 173

    EL YAZMA KURAN-I KERİM -Ali Kemali ketebeli Hocası Alim Muhammed El Müderris Hicri 1208 Miladi (1830/31) Altın cetvelli

    TLSold
  • MEVLEVİ TAC-I ŞERİF-Atlas ipek üzerine iğne işi olarak işlenmiş , çiçek motifler ile süslü , 
Mevlevî Tâc-ı Şerifi üzerinde ''Ya Hazreti Mevlana'' yazmaktadır.
İyi kondisyonda olan koleksiyonluk örneklerden biridir.

Ölçü:61x47 cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    MEVLEVİ TAC-I ŞERİF-Atlas ipek üzerine iğne işi olarak işlenmiş , çiçek motifler ile süslü , Mevlevî Tâc-ı Şerifi üzerinde ''Ya Hazreti Mevlana'' yazmaktadır. İyi kondisyonda olan koleksiyonluk örneklerden biridir. Ölçü:61x47 cm

    TLSold
  • "YA HAZRETİ MAHMUD CELALEDDİN RUMİ"
-Osman [Yılmazer] ketebeli

Ölçü: 32x27 cm.
Çerçeveli ebat: 57x52 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    "YA HAZRETİ MAHMUD CELALEDDİN RUMİ" -Osman [Yılmazer] ketebeli Ölçü: 32x27 cm. Çerçeveli ebat: 57x52 cm.

    TLSold
  • SIRRI 1281 [1864] Ketebeli “ASLAN” formunda HAT LEVHA-20. yüzyılda yapılmış HAT
eski ahşap çerçevesinde

    Lot No: 176

    Lot: 176

    SIRRI 1281 [1864] Ketebeli “ASLAN” formunda HAT LEVHA-20. yüzyılda yapılmış HAT eski ahşap çerçevesinde

    TLSold
  • SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-6 adet üzerinde üzüm yaprakları kalem işçilkli tuğralı gümüş tatlı kaşığı takımı.

''Mehmet Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı

214 gram.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-6 adet üzerinde üzüm yaprakları kalem işçilkli tuğralı gümüş tatlı kaşığı takımı. ''Mehmet Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 214 gram.

    TLSold
  • SÜRRE ALAYI SANDIĞI-Sürre Alayı ile Mekke-i Mükerreme'ye hediye götürülen deri sandık.
Hac Sandığı - Tamamıyla deriden, içi kumaş kaplı, kemerleri mevcut.
Bu sandıkların bazı benzerlerinde gönderen zaat'ın tarafından Mekke-i Mükerreme'ye hediye gönderilmiştir yazmaktadır.Bazı gönderi sahipleri tevazu edip isim yazdırmamıştır.Bu sandıkta gönderi ismi etiketlenmiştir zaman içinde etiket yırtılmış olup iç kapak kısmında etiketin yırtık hali bulunmaktadır.
Sandığın deri üst kısmında su lekeleri mevcuttur,kilit yerleri pirinçten yapılmıştır. Sandığın genel durumu iyi durumdadır.

Provenans: B.Y. Koleksiyonu

Ölçü: 45x60x82 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    SÜRRE ALAYI SANDIĞI-Sürre Alayı ile Mekke-i Mükerreme'ye hediye götürülen deri sandık. Hac Sandığı - Tamamıyla deriden, içi kumaş kaplı, kemerleri mevcut. Bu sandıkların bazı benzerlerinde gönderen zaat'ın tarafından Mekke-i Mükerreme'ye hediye gönderilmiştir yazmaktadır.Bazı gönderi sahipleri tevazu edip isim yazdırmamıştır.Bu sandıkta gönderi ismi etiketlenmiştir zaman içinde etiket yırtılmış olup iç kapak kısmında etiketin yırtık hali bulunmaktadır. Sandığın deri üst kısmında su lekeleri mevcuttur,kilit yerleri pirinçten yapılmıştır. Sandığın genel durumu iyi durumdadır. Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 45x60x82 cm.

    TLSold
  • SETTARE-İ ŞERİFE -Osmanlı siyah atlas kumaş üzerine gümüş sim ve altın sırma ile işlenmiş 
Sultan II. MAHMUD Tuğralı, Hz Muhhammedin seceresi,La İlahe İl Allah Muhammede Resulallah, aynalı ''Ya Fettah'' ve ayetler ile yazılı Settare-i Şerife.

Ölçü: 242x142 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SETTARE-İ ŞERİFE -Osmanlı siyah atlas kumaş üzerine gümüş sim ve altın sırma ile işlenmiş Sultan II. MAHMUD Tuğralı, Hz Muhhammedin seceresi,La İlahe İl Allah Muhammede Resulallah, aynalı ''Ya Fettah'' ve ayetler ile yazılı Settare-i Şerife. Ölçü: 242x142 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOPHANE LÜLE ve ÇUBUĞU-Kırmızı hamurdan imal edilmiş Tophane Lüle, Osmanlıca "Hasan - İstanbul" ve hicri 1298 [1882] tarih damgalı. 

Bektaşi Tekke işi; ön yüzünde aslan figürü, yan taraflarında ay yıldız motifleri bulunmaktadır.Ahşap çubuk üzerinde gümüş bilezikler mevcut olup ağızlık kısmı iri kehribardır.

Ölçü:40 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    OSMANLI TOPHANE LÜLE ve ÇUBUĞU-Kırmızı hamurdan imal edilmiş Tophane Lüle, Osmanlıca "Hasan - İstanbul" ve hicri 1298 [1882] tarih damgalı. Bektaşi Tekke işi; ön yüzünde aslan figürü, yan taraflarında ay yıldız motifleri bulunmaktadır.Ahşap çubuk üzerinde gümüş bilezikler mevcut olup ağızlık kısmı iri kehribardır. Ölçü:40 cm.

    TLSold
  • ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831) 

VUE DE LA PARTIE ORİENTALE DE BUYUK-DÉRÉ SUR LA RIVE EUROPÉENNE DU BOSPHORE-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831) VUE DE LA PARTIE ORİENTALE DE BUYUK-DÉRÉ SUR LA RIVE EUROPÉENNE DU BOSPHORE-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm.

    TLSold
  • ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831)

"KEFELİ KÖYÜ-BÜYÜKDERE"-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden 1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm. Görseli etkilemeyen su izi mevcut.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831) "KEFELİ KÖYÜ-BÜYÜKDERE"-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden 1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm. Görseli etkilemeyen su izi mevcut.

    TLSold
  • OLDUKÇA NADİR, TEK BAŞINA BASILMIŞ, ÇOK BÜYÜK EBATTA GRAVÜR

KADIN KÖLE PAZARI - "TALİHSİZ  MACERA", 1889
-Bir kitaptan çıkma değil, tek başına basılmış, katsız gravür.

Charles Delort'un (1841 - 1895) orijinal tablosundan sonra Armand-Emile Mathey-Doret (1853-1931) tarafından oyulmuş uygulama gravürünün boyutu ve kalitesi açısından olağanüstü
Goupil & Cie'nin halefleri Boussod.Valadon & Cie tarafından basılmış ve yayınlanmıştır, 1 Nisan 1889. Paris – Londres - La Haye. New York, M.Knoedler & Cie tarafından yayınlandı.
Fransız ressam ve Şarkiyatçı Charles Edouard Delort, Gleyre ve Gérôme'un öğrencisiydi. Oryantalist temalar üzerine çalışmalar yapmıştır. (Kaynak: Benezit).


Görsel ebadı: 55 x 65 cm. 
Çerçeveli ebadı: 80 x 109 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    OLDUKÇA NADİR, TEK BAŞINA BASILMIŞ, ÇOK BÜYÜK EBATTA GRAVÜR KADIN KÖLE PAZARI - "TALİHSİZ MACERA", 1889 -Bir kitaptan çıkma değil, tek başına basılmış, katsız gravür. Charles Delort'un (1841 - 1895) orijinal tablosundan sonra Armand-Emile Mathey-Doret (1853-1931) tarafından oyulmuş uygulama gravürünün boyutu ve kalitesi açısından olağanüstü Goupil & Cie'nin halefleri Boussod.Valadon & Cie tarafından basılmış ve yayınlanmıştır, 1 Nisan 1889. Paris – Londres - La Haye. New York, M.Knoedler & Cie tarafından yayınlandı. Fransız ressam ve Şarkiyatçı Charles Edouard Delort, Gleyre ve Gérôme'un öğrencisiydi. Oryantalist temalar üzerine çalışmalar yapmıştır. (Kaynak: Benezit). Görsel ebadı: 55 x 65 cm. Çerçeveli ebadı: 80 x 109 cm.

    TLSold
  • Çanakkale Vazo-Bitkisel dekorlu Çanakkale vazo

Yükseklik: 22 cm.
Çap: 16 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Çanakkale Vazo-Bitkisel dekorlu Çanakkale vazo Yükseklik: 22 cm. Çap: 16 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE ŞEKERLİK-Sarı parlak sırlı , yeşil ve kahve rengi akıtmalı. Kenarlarında üç adet at figürü bulunan Çanakkale şekerlik. 
Çok iyi kondisyonda.

Provenans:  N.G. Koleksiyonu.

Yükseklik: 13 cm. 
Çap: 16 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    ÇANAKKALE ŞEKERLİK-Sarı parlak sırlı , yeşil ve kahve rengi akıtmalı. Kenarlarında üç adet at figürü bulunan Çanakkale şekerlik. Çok iyi kondisyonda. Provenans: N.G. Koleksiyonu. Yükseklik: 13 cm. Çap: 16 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE TABAK-Angop üzeri yeşil sırlı kırmızı hamurlu, kapağı mevcut olmayan  Çanakkale Tabak.


Yükseklik: 7 cm. 
Çap: 22 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    ÇANAKKALE TABAK-Angop üzeri yeşil sırlı kırmızı hamurlu, kapağı mevcut olmayan Çanakkale Tabak. Yükseklik: 7 cm. Çap: 22 cm.

    TLSold
  • KINIK KASE-Kırmızı toprak renkli , yeşil koyu kahve rengi akıtma desenli Kınık Kase.
Kusursuz.

Yükseklik: 9 cm. 
Çap: 18,5 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    KINIK KASE-Kırmızı toprak renkli , yeşil koyu kahve rengi akıtma desenli Kınık Kase. Kusursuz. Yükseklik: 9 cm. Çap: 18,5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu,  kesme işçilikli, Beykoz şişe.
Beykoz şişeler arasında farklı koleksiyonluk örneklerden biri 

Yükseklik: 22 cm. 
Çap: 8 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    BEYKOZ ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, kesme işçilikli, Beykoz şişe. Beykoz şişeler arasında farklı koleksiyonluk örneklerden biri Yükseklik: 22 cm. Çap: 8 cm.

    TLSold
  • MAVİ-BEYAZ, 19. YÜZYIL UZAKDOĞU TABAK-Mavi beyaz, bitkisel motifli iyi kondisyonda tabak.

Ebat: 30x25 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    MAVİ-BEYAZ, 19. YÜZYIL UZAKDOĞU TABAK-Mavi beyaz, bitkisel motifli iyi kondisyonda tabak. Ebat: 30x25 cm.

    TLSold
  • CASSAS, Louis François (1756-1827). VOYAGE PITTORESQUE DE LA SYRIE, DE LA PHOENICIE, DE LA PALESTINE, ET DE LA BASSE EGYPTE. 

[Paris: 1799]. 180 levha, kenarları kesilmemiş, ciltli.  -Louis François Cassas (1756-1827) seçkin bir Fransız peyzaj ressamı, heykeltıraş, mimar, arkeolog ve antikacıydı. Bu eser, Orta Doğu'daki seyahatlerinin resimli anıtsal bir anlatımıdır.
1784'ten 1786'ya kadar Cassas, İstanbul’da Fransız Büyükelçiliğinde çalışmalarına devam etti. Fransa'nın Osmanlı İmparatorluğu Büyükelçisi Kont Choiseul-Gouffier tarafından  görevlendirilerek 1784'ten 1787'ye kadar seyahatler yaparak ve Büyükelçi'nin 1809'da yayınlanan ikinci cildi “Voyage Pittoresque de la Grèce” adlı eseri için de resimler, çizimler hazırladı.  Kısa bir süre sonra Suriye’de Palmyra'nın çeşitli çizimlerini yaptı, Kutsal Toprakları ziyaret etti ve Lübnan'daki Baalbek harabelerini resimledi. Ayrıca Filistin, Kıbrıs ve Küçük Asya'yı resmederek, çoğu hiç kaydedilmemiş eski Orta Doğu bölgelerini çizdi. 
Fransız Devrimi'nin başlangıcında, sanatçı Roma üzerinden Fransa'ya döndü ve 1792'de Paris'e geldi. Çalışmalarını daha sonra 1799’da Voyage Pittoresque de la Syrie, de la Phoénicie, de la Palestine, et de la Basse Egypte adlı eseri için yayımına başladı.  
Bu çalışmanın, beraberindeki metinle birlikte 330 levhadan olması amaçlandı, ancak başlık sayfasız ve yalnızca ilk yedi bölüm için metin basılarak yalnızca 30 bölüm / fasikül yayınlandı.  Hiçbir zaman 330 levhaya ulaşılamadı. Levha numaraları da ardaşık değildir.
Görünen nüshalar ise levha sayısına göre değişir. Şefik Atabey 180 civarında standart olarak kabul eder.
Bibliyografik referanslar: Blackmer II - 455 - Quérard II - 67-68 - Gay 46 - Weber II 832. Atabey 201 (179 levha); Blackmer 295 (178 levha; yanlış bir şekilde 180 olarak tanımlanmıştır); RIBA 580 (183 levha); Brunet I, 1616; Cohen-de Ricci 204-5 (173 levha ve ayrıca 192 ile belirtilmemiş bir kopyadan bahsediyor); Monglond IV, 993-1005 (180 tabak); Tobler 134; Brunet 1, 1616; Eşcinsel 46; İbrahim Hilmi 121; Rohricht 1498.

Levhaların bir kısmı çift sayfa, bir kısmı katlanır üç sayfadan (55x100 cm.) oluşmaktadır. Gravürler gayet iyi durumda. Katlı olan bir adedi haliyle. 56x35 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    CASSAS, Louis François (1756-1827). VOYAGE PITTORESQUE DE LA SYRIE, DE LA PHOENICIE, DE LA PALESTINE, ET DE LA BASSE EGYPTE. [Paris: 1799]. 180 levha, kenarları kesilmemiş, ciltli. -Louis François Cassas (1756-1827) seçkin bir Fransız peyzaj ressamı, heykeltıraş, mimar, arkeolog ve antikacıydı. Bu eser, Orta Doğu'daki seyahatlerinin resimli anıtsal bir anlatımıdır. 1784'ten 1786'ya kadar Cassas, İstanbul’da Fransız Büyükelçiliğinde çalışmalarına devam etti. Fransa'nın Osmanlı İmparatorluğu Büyükelçisi Kont Choiseul-Gouffier tarafından görevlendirilerek 1784'ten 1787'ye kadar seyahatler yaparak ve Büyükelçi'nin 1809'da yayınlanan ikinci cildi “Voyage Pittoresque de la Grèce” adlı eseri için de resimler, çizimler hazırladı. Kısa bir süre sonra Suriye’de Palmyra'nın çeşitli çizimlerini yaptı, Kutsal Toprakları ziyaret etti ve Lübnan'daki Baalbek harabelerini resimledi. Ayrıca Filistin, Kıbrıs ve Küçük Asya'yı resmederek, çoğu hiç kaydedilmemiş eski Orta Doğu bölgelerini çizdi. Fransız Devrimi'nin başlangıcında, sanatçı Roma üzerinden Fransa'ya döndü ve 1792'de Paris'e geldi. Çalışmalarını daha sonra 1799’da Voyage Pittoresque de la Syrie, de la Phoénicie, de la Palestine, et de la Basse Egypte adlı eseri için yayımına başladı. Bu çalışmanın, beraberindeki metinle birlikte 330 levhadan olması amaçlandı, ancak başlık sayfasız ve yalnızca ilk yedi bölüm için metin basılarak yalnızca 30 bölüm / fasikül yayınlandı. Hiçbir zaman 330 levhaya ulaşılamadı. Levha numaraları da ardaşık değildir. Görünen nüshalar ise levha sayısına göre değişir. Şefik Atabey 180 civarında standart olarak kabul eder. Bibliyografik referanslar: Blackmer II - 455 - Quérard II - 67-68 - Gay 46 - Weber II 832. Atabey 201 (179 levha); Blackmer 295 (178 levha; yanlış bir şekilde 180 olarak tanımlanmıştır); RIBA 580 (183 levha); Brunet I, 1616; Cohen-de Ricci 204-5 (173 levha ve ayrıca 192 ile belirtilmemiş bir kopyadan bahsediyor); Monglond IV, 993-1005 (180 tabak); Tobler 134; Brunet 1, 1616; Eşcinsel 46; İbrahim Hilmi 121; Rohricht 1498. Levhaların bir kısmı çift sayfa, bir kısmı katlanır üç sayfadan (55x100 cm.) oluşmaktadır. Gravürler gayet iyi durumda. Katlı olan bir adedi haliyle. 56x35 cm.

    TLSold
  • İCAZETNAME - İLMİYE
HAFIZ ŞEVKET EFENDİ İBN-İ MUSTAFA İSLAMBOLİ, 1279/1862
-Sayfada 12 satır, dönemi üslubunda işlek harekesiz nesih yazı ile 18 yaprakta toplam 35 sayfa, tahrirli zer-cedvel ve altın müzeyyen durakları ile. Tümüyle deri cihar kuşe cildinde, 24x17 cm.
Tarik-i Nakşibendiyye’üş-Şehir bi-Akçalizade Ali Rıza el-Alai
Mustafa Efendi ibn’ül-Hac Abdullah İla Dımişi
Abdullah el-Vahidi el-Konevi bi Müsevvedzade
El-Hac Süleyman el-Kırkağaci
Es-Seyyid’ül-Hac Mustafa Öztemri
Seyyid Ahmed Efendi el-Müfti-i bi-hadim
Seyyid Mehmed Arif bi Müftizade el-Antaki
İsmail Konevi
Ali el-Mucri
Ahmed el- Rukubi
Mevlana Ebû Saîd Mehmed el-Hâdimî (K.S.) – “Osmanlı âlimi, fakih ve mutasavvıf (ö. 1176/1762)”
Şeyh Mustafa merhum
Allame Mehmed Tarsûsî – “Osmanlı âlimi (ö. 1145/1732)”
Mehmed bin Ali Kamil
Hayreddin Deylemi
Mehmed bin Ahmed bin Abdullah
Zekeriya Nesari
İbn Hacer el-Askalânî – “Ünlü hadis âlimi ve hâfızı” (ö. 852/1449)
Burhanüddin
Allame bin Şahine
Siraceddin Debiri
Ebi’l-Hasen Abdurrahman Devavi
Abdullah Sürehsi
Mehmed bin Yusuf el-Garbri
Mehmed bin İsmail el-Buhari
Muhammed Tarsusi
Ahmed el-Şervin
İbn-i Haydar el-Kürdi (1717)
Ahmed el-Müncel
Mirza Mahdum
Mehmed Şirazi
Allame Celâleddin ed-Devvânî
Mehmed Keşkeşani
Ahmed Kazabadi
Mehmed Tefsiri
Ali el-Kürdi
Abdullah el-Cezeri
Siracüddin ebi Hanife
Ahmed Rüşdü el-Konevi
Mustafa Efendi Dimışi
Hafız Hasan Efendi bin Yusuf Yenicevi
Şevket Efendi ibn-i Salih el-Rıfki İslamboli
Kazasker Muhiddin Dağıstani Hocazade
Fazıl Yusuf Efendi el-Tikveşi
Hafız Hasan Efendi İbrahim Efendi el-Dimışi el-Şehir Munyatzade
Şeyh İsmail el-Kaşi ed-Dimışi
Şeyh Mustafa el-Yizani
Ebi Said el-Hadımi
Ahmed Esad bin Halil bin Ahmed Konevi ve’l-Müftiyan-ı bi-Medinet-ü Mağnisa
Ali bin İbrahim bin Abdullah el-Mağnisavi ba Evliyazade
İbrrahim bin Abdullah el-Manisavi, Evliyazade
Halil bin Ahmed el-Konevi el-Müfti-i Manisa
Mahşi el-Beyzavi
İsmail Konevi
Mehmed Hafid-i Nişaburi
Mehmed Darendevi
Mehmed bin Ebibekir Mar‘aşî  Saçaklızade – “(ö. 1145/1732), Osmanlı âlimi”
Hamza Darendevi
Ali el-Gürani
Zeynelabidin Teftazani
Seyyid Mustafa el-Osmancıği el-Kebri
Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi
Ali bin İbrahim bin Abdullah Manisavi
İmam-ı Rabbani
Mehmed bin Ömer el-Kuzani
Mehmed Atıf İslamboli
Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi
Ebu Said Mehmed el-Hadımi
Yahya bin Ahmed el-Azaki
Halil Konevi
Halil bin İbrahim Türbevi
Mehmed Çeşmecizade
Mehmed Naim bin Ahmed el-Hadımi
Mehmed Emin bin Osman Mustafa ez-Zağferani
Halil Akhisari
Şeyhül Reis İbn-i Ali Hüseyin ibn-i Abdullah ibn-i Sina
Şeyh İsmail bin el-Şeyh Mustafa bin Mahmud el-Gelenbevi
Mehmed bin Şeyh Yusuf el-Antaki
Şeyh’ül Kamil Mustafa el-Hadımi
Mehmed bin Ahmed Tarsusi
Ahmed Tarsusi
Ahmed bin Haydar-ı Kürdi
Mehmed Şerivin
Ahmed el-Münceli
Zeynelabidin Gürani
Mirza Mahdum
Mirza İcan eş-Şirazi
Eu Said ed-Davani
Mazharüddin Karzevani
Seyyid Şerif Cürcani
Mübarek Şah el-Müntaki
Kutbeddin Razi
Allame Şirazi
Ömer el-Katib el-Kazvini
İmam Fahrüddin Razi
İmam Hüccet’ül-İslam el-Gazali
Abdülmelik Yusuf el-Cuveyni
Mehmed bin Süleyman el-Sağlevi
İbrahim Mervazi
Ebi Abbas Ahmed
Ebi’l-Kasım Osman Ebi İbrahim İsmail
Ebi Abdulah Mehmed bin İdris’ül-Şafii
Mehmed Hüseyin Şeybani
İbrahim el-Hagi
Ebi Abdurrahman bin Esved bin Zeyd
Ebi Abdurrahman
Abdullah bin Mesud (r.a.)
Ali bin Ebi Talib (r.a.)
Şeyh Mustafa Efendi el-Dımışi
Mustafa Şevket Efendi bin es-Salih el-Rıfki el-İslamboli
Abdurrahman bin Hüseyin el-Karinabadi
Seyyid Mustafa bin Ömer el-Vidini
İbrahim bin Mehmed İspiri Erzurumi
Abdürrahim bin Yusuf el Veli
Mehmed bin Yusu el-Alevi Palabıyık Efendi
Mehmed bin Ahmed el-Güzelhisari
Hacı Emirzade Muhammed Hafid-i Ali el-Nisaburi
Kör Palabıyık Efendi
El-Hac Yusuf Efendi bin İbrahim
Emirzade
İsmail Gelenbevi

    Lot No: 191

    Lot: 191

    İCAZETNAME - İLMİYE HAFIZ ŞEVKET EFENDİ İBN-İ MUSTAFA İSLAMBOLİ, 1279/1862 -Sayfada 12 satır, dönemi üslubunda işlek harekesiz nesih yazı ile 18 yaprakta toplam 35 sayfa, tahrirli zer-cedvel ve altın müzeyyen durakları ile. Tümüyle deri cihar kuşe cildinde, 24x17 cm. Tarik-i Nakşibendiyye’üş-Şehir bi-Akçalizade Ali Rıza el-Alai Mustafa Efendi ibn’ül-Hac Abdullah İla Dımişi Abdullah el-Vahidi el-Konevi bi Müsevvedzade El-Hac Süleyman el-Kırkağaci Es-Seyyid’ül-Hac Mustafa Öztemri Seyyid Ahmed Efendi el-Müfti-i bi-hadim Seyyid Mehmed Arif bi Müftizade el-Antaki İsmail Konevi Ali el-Mucri Ahmed el- Rukubi Mevlana Ebû Saîd Mehmed el-Hâdimî (K.S.) – “Osmanlı âlimi, fakih ve mutasavvıf (ö. 1176/1762)” Şeyh Mustafa merhum Allame Mehmed Tarsûsî – “Osmanlı âlimi (ö. 1145/1732)” Mehmed bin Ali Kamil Hayreddin Deylemi Mehmed bin Ahmed bin Abdullah Zekeriya Nesari İbn Hacer el-Askalânî – “Ünlü hadis âlimi ve hâfızı” (ö. 852/1449) Burhanüddin Allame bin Şahine Siraceddin Debiri Ebi’l-Hasen Abdurrahman Devavi Abdullah Sürehsi Mehmed bin Yusuf el-Garbri Mehmed bin İsmail el-Buhari Muhammed Tarsusi Ahmed el-Şervin İbn-i Haydar el-Kürdi (1717) Ahmed el-Müncel Mirza Mahdum Mehmed Şirazi Allame Celâleddin ed-Devvânî Mehmed Keşkeşani Ahmed Kazabadi Mehmed Tefsiri Ali el-Kürdi Abdullah el-Cezeri Siracüddin ebi Hanife Ahmed Rüşdü el-Konevi Mustafa Efendi Dimışi Hafız Hasan Efendi bin Yusuf Yenicevi Şevket Efendi ibn-i Salih el-Rıfki İslamboli Kazasker Muhiddin Dağıstani Hocazade Fazıl Yusuf Efendi el-Tikveşi Hafız Hasan Efendi İbrahim Efendi el-Dimışi el-Şehir Munyatzade Şeyh İsmail el-Kaşi ed-Dimışi Şeyh Mustafa el-Yizani Ebi Said el-Hadımi Ahmed Esad bin Halil bin Ahmed Konevi ve’l-Müftiyan-ı bi-Medinet-ü Mağnisa Ali bin İbrahim bin Abdullah el-Mağnisavi ba Evliyazade İbrrahim bin Abdullah el-Manisavi, Evliyazade Halil bin Ahmed el-Konevi el-Müfti-i Manisa Mahşi el-Beyzavi İsmail Konevi Mehmed Hafid-i Nişaburi Mehmed Darendevi Mehmed bin Ebibekir Mar‘aşî Saçaklızade – “(ö. 1145/1732), Osmanlı âlimi” Hamza Darendevi Ali el-Gürani Zeynelabidin Teftazani Seyyid Mustafa el-Osmancıği el-Kebri Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi Ali bin İbrahim bin Abdullah Manisavi İmam-ı Rabbani Mehmed bin Ömer el-Kuzani Mehmed Atıf İslamboli Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi Ebu Said Mehmed el-Hadımi Yahya bin Ahmed el-Azaki Halil Konevi Halil bin İbrahim Türbevi Mehmed Çeşmecizade Mehmed Naim bin Ahmed el-Hadımi Mehmed Emin bin Osman Mustafa ez-Zağferani Halil Akhisari Şeyhül Reis İbn-i Ali Hüseyin ibn-i Abdullah ibn-i Sina Şeyh İsmail bin el-Şeyh Mustafa bin Mahmud el-Gelenbevi Mehmed bin Şeyh Yusuf el-Antaki Şeyh’ül Kamil Mustafa el-Hadımi Mehmed bin Ahmed Tarsusi Ahmed Tarsusi Ahmed bin Haydar-ı Kürdi Mehmed Şerivin Ahmed el-Münceli Zeynelabidin Gürani Mirza Mahdum Mirza İcan eş-Şirazi Eu Said ed-Davani Mazharüddin Karzevani Seyyid Şerif Cürcani Mübarek Şah el-Müntaki Kutbeddin Razi Allame Şirazi Ömer el-Katib el-Kazvini İmam Fahrüddin Razi İmam Hüccet’ül-İslam el-Gazali Abdülmelik Yusuf el-Cuveyni Mehmed bin Süleyman el-Sağlevi İbrahim Mervazi Ebi Abbas Ahmed Ebi’l-Kasım Osman Ebi İbrahim İsmail Ebi Abdulah Mehmed bin İdris’ül-Şafii Mehmed Hüseyin Şeybani İbrahim el-Hagi Ebi Abdurrahman bin Esved bin Zeyd Ebi Abdurrahman Abdullah bin Mesud (r.a.) Ali bin Ebi Talib (r.a.) Şeyh Mustafa Efendi el-Dımışi Mustafa Şevket Efendi bin es-Salih el-Rıfki el-İslamboli Abdurrahman bin Hüseyin el-Karinabadi Seyyid Mustafa bin Ömer el-Vidini İbrahim bin Mehmed İspiri Erzurumi Abdürrahim bin Yusuf el Veli Mehmed bin Yusu el-Alevi Palabıyık Efendi Mehmed bin Ahmed el-Güzelhisari Hacı Emirzade Muhammed Hafid-i Ali el-Nisaburi Kör Palabıyık Efendi El-Hac Yusuf Efendi bin İbrahim Emirzade İsmail Gelenbevi

    TLSold
  •              1706 TARİHLİ  “KAVSNAME” “ OKÇULUK TARİHİ ve REKOR KAYITLARI” -Hz. Peygamber’in, “Ok atıcılığını ve biniciliği öğreniniz” (Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23); “Kuvvet ok atmaktır” (Müslim, “İmâre”, 167; Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23) gibi hadisleri İslâm coğrafyasında ok atıcılığının önemini arttırmış, bu konuda kitap ve risâleler yazılmasına yol açmıştır.
Son kaydın 1117 [1706] tarihli olduğu bu eserin ilk kısmında ok atmanın önemi ve sevabı, ok atmakla ilgili âyet ve hadisler, meşhur ok atıcıları, ok atmanın ve yay tutmanın âdâbı ve usulleri, ok atmanın şekilleri ve çeşitleri, ok atıcılarının kullandığı aletler ve ok menzillerinden bahsetmektedir. İkinci bölümde okçuluk müsabakalarına katılan kişilerin isimleri, atış mesafeleri, menziller, menzil taşları ve sahipleri, atıcıların hünerleri, ok atış yerleri (İstanbul, Edirne, Bursa, Gelibolu ve Üsküp gibi), hangi havada atıldığı hakkında bilgiler ihtiva eder.
91 sayfa, Osmanlıca iyi durumda, dönem içinde yenilenmiş ebrulu karton kapağında 

Ölçü: 19,5x15 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    1706 TARİHLİ “KAVSNAME” “ OKÇULUK TARİHİ ve REKOR KAYITLARI” -Hz. Peygamber’in, “Ok atıcılığını ve biniciliği öğreniniz” (Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23); “Kuvvet ok atmaktır” (Müslim, “İmâre”, 167; Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23) gibi hadisleri İslâm coğrafyasında ok atıcılığının önemini arttırmış, bu konuda kitap ve risâleler yazılmasına yol açmıştır. Son kaydın 1117 [1706] tarihli olduğu bu eserin ilk kısmında ok atmanın önemi ve sevabı, ok atmakla ilgili âyet ve hadisler, meşhur ok atıcıları, ok atmanın ve yay tutmanın âdâbı ve usulleri, ok atmanın şekilleri ve çeşitleri, ok atıcılarının kullandığı aletler ve ok menzillerinden bahsetmektedir. İkinci bölümde okçuluk müsabakalarına katılan kişilerin isimleri, atış mesafeleri, menziller, menzil taşları ve sahipleri, atıcıların hünerleri, ok atış yerleri (İstanbul, Edirne, Bursa, Gelibolu ve Üsküp gibi), hangi havada atıldığı hakkında bilgiler ihtiva eder. 91 sayfa, Osmanlıca iyi durumda, dönem içinde yenilenmiş ebrulu karton kapağında Ölçü: 19,5x15 cm.

    TLSold
  • "YENİ MÜCESSEM KÜRE", Globe-Columbus Verlag Paul Oestergaard Berlin und Stuttgart Türkiye Mümessili  RIFAT AKAR. 

Yükseklik: 50 cm. 
Çap: 33 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    "YENİ MÜCESSEM KÜRE", Globe-Columbus Verlag Paul Oestergaard Berlin und Stuttgart Türkiye Mümessili RIFAT AKAR. Yükseklik: 50 cm. Çap: 33 cm.

    TLSold
  • 1230 [1814] TARİHLİ YAZMA ASTRONOMİ - HEYET KİTABI.-158 sayfa, aherli yaprakların çoğu kök ile renklendirilmiş. Arapça ve Farsça eserin içinde gökküre ve güneş sistemi ile ilgili çizimler mevcut. Orijinal meşin kabı içinde. 21,5x16 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    1230 [1814] TARİHLİ YAZMA ASTRONOMİ - HEYET KİTABI.-158 sayfa, aherli yaprakların çoğu kök ile renklendirilmiş. Arapça ve Farsça eserin içinde gökküre ve güneş sistemi ile ilgili çizimler mevcut. Orijinal meşin kabı içinde. 21,5x16 cm.

    TLSold
  • TEVFİK RÜŞTÜ ARAS'a ait Belge ve Fotoğraflar-1.) 9 Kasım 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi Fotoğrafları. 15 adet 23x17 cm. ebadında, albüme monte fotoğraf. 
Türkiye adına sözleşmeyi Dr. Tevfik Rüştü Aras, Suat Davaz, Numan Menemencioğlu, Asım Gündüz ve Necmettin Sadak imzaladılar. 
2.) 84 sayfa Türkiye - Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İtalya, Romanya ve Sovyetler Birliği, Yugoslavya, İran ile yapıla antlaşmaların nüshaları. İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras, Benito Mussolini, Th. Pavloff, N. Mouchanoff, M.A. Foroughi, J: Souritz vb.

Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede... Ciltte
3.) 194 sayfa Anadolu Ajansı Siyasi Bülten vinyetli kağıtlarda çeşitli konular. Ciltte
4.) Yemen ile ilgili 8 farklı döküman. Türkiye Cumhuriyeti Hariciye Vekaleti antetli, "Gazi Mustafa Kemal' imza açılmış, İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras imzalı olan Yemen'e elçi tayini, Yemen Valisine yazılar, Maliye Vekaleti antetli 1926-27 belgeler.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    TEVFİK RÜŞTÜ ARAS'a ait Belge ve Fotoğraflar-1.) 9 Kasım 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi Fotoğrafları. 15 adet 23x17 cm. ebadında, albüme monte fotoğraf. Türkiye adına sözleşmeyi Dr. Tevfik Rüştü Aras, Suat Davaz, Numan Menemencioğlu, Asım Gündüz ve Necmettin Sadak imzaladılar. 2.) 84 sayfa Türkiye - Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İtalya, Romanya ve Sovyetler Birliği, Yugoslavya, İran ile yapıla antlaşmaların nüshaları. İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras, Benito Mussolini, Th. Pavloff, N. Mouchanoff, M.A. Foroughi, J: Souritz vb. Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede... Ciltte 3.) 194 sayfa Anadolu Ajansı Siyasi Bülten vinyetli kağıtlarda çeşitli konular. Ciltte 4.) Yemen ile ilgili 8 farklı döküman. Türkiye Cumhuriyeti Hariciye Vekaleti antetli, "Gazi Mustafa Kemal' imza açılmış, İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras imzalı olan Yemen'e elçi tayini, Yemen Valisine yazılar, Maliye Vekaleti antetli 1926-27 belgeler.

    TLSold
  • Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Adnan Menderes'in Sümerbank Defterdar Fabrikası'nı ziyareti hatırası 9 Ocak 1951-Foto Sender tarafından resmi olarak hazırlanmış, 27 adet 17x11 cm ebatlı fotoğraflarla albüm

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Adnan Menderes'in Sümerbank Defterdar Fabrikası'nı ziyareti hatırası 9 Ocak 1951-Foto Sender tarafından resmi olarak hazırlanmış, 27 adet 17x11 cm ebatlı fotoğraflarla albüm

    TLSold
  • L'art Roman en Italie: L'architecture et la Décoration, Camille Enlart, Albert Morancé, Paris, 1924, 
18 sayfa., 80 tam sayfa levha.
-48x37 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    L'art Roman en Italie: L'architecture et la Décoration, Camille Enlart, Albert Morancé, Paris, 1924, 18 sayfa., 80 tam sayfa levha. -48x37 cm.

    TLSold
  • Çanakkale Savaşları da dahil  cephelerden fotoğraf ve çizimlerle 1. Dünya Savaşı tarihi.
L'ALBUM DE LA GUERRE ( 1914 - 1919 ) 
-Histoire Photographique et Documentaire Reconstituee Chronologiquement a L'aide De Cliches et Des Dessins Publies Par "L'Illustration"de 1914 a 1921, édition augmentée de Documents Inédits et comprenant de Nombreuses Reproductions en Couleurs, ainsi qu'un Texte Sommaire constituant un véritable "Précis d'Histoire"
Georges Lecomte (Author of introduction…), L'illustration (périodique). (Editor), L'Illustration, Paris, 1922-1923
2 cilt., [iv]-1311 s. illustrasyonlar, haritalar, kalın kağıda monte renkli portreler, resimler ; tümüyle deri ciltlerinde. 41x30 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Çanakkale Savaşları da dahil cephelerden fotoğraf ve çizimlerle 1. Dünya Savaşı tarihi. L'ALBUM DE LA GUERRE ( 1914 - 1919 ) -Histoire Photographique et Documentaire Reconstituee Chronologiquement a L'aide De Cliches et Des Dessins Publies Par "L'Illustration"de 1914 a 1921, édition augmentée de Documents Inédits et comprenant de Nombreuses Reproductions en Couleurs, ainsi qu'un Texte Sommaire constituant un véritable "Précis d'Histoire" Georges Lecomte (Author of introduction…), L'illustration (périodique). (Editor), L'Illustration, Paris, 1922-1923 2 cilt., [iv]-1311 s. illustrasyonlar, haritalar, kalın kağıda monte renkli portreler, resimler ; tümüyle deri ciltlerinde. 41x30 cm.

    TLSold
  • The Parish-Watson Collection of Mohammadan Potteries
-"İslam sanatının doğuşu, psikolojik olarak sanat tarihinin en ilginç bölümlerinden biridir." Bu kitapta sunulan seramik eserler 12-14. Yüzyıllar arasıdır.
R. Meyer Riefstahl, Parish-Watson & Co.,E. Weyhe, New York, 1922, 316 sayfa; 93 bazıları renkli levha, açıklayıcı bilgilerin olduğu levha üstlerinde bulunan pelürler mevcut olan eser 500 adet olarak numerite basılmıştır.
38x29 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    The Parish-Watson Collection of Mohammadan Potteries -"İslam sanatının doğuşu, psikolojik olarak sanat tarihinin en ilginç bölümlerinden biridir." Bu kitapta sunulan seramik eserler 12-14. Yüzyıllar arasıdır. R. Meyer Riefstahl, Parish-Watson & Co.,E. Weyhe, New York, 1922, 316 sayfa; 93 bazıları renkli levha, açıklayıcı bilgilerin olduğu levha üstlerinde bulunan pelürler mevcut olan eser 500 adet olarak numerite basılmıştır. 38x29 cm.

    TLSold
  • Constantinopola, Edmundo de Amicis, C. Biseo (Illustrator), Manuel Pinheiro Chagas (Çevirmen), Companhia Nacional, Lisboa, 1889, 481 s., 200 ‘den fazla metin içinde ve tam sayfa gravür. 30x22 cm.
Bir çok dilde bir çok kez yayınlanmış olan bu İstanbul eserinin Portekizce edisyonu.
-İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli çocuk kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (sur çi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı)gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Constantinopola, Edmundo de Amicis, C. Biseo (Illustrator), Manuel Pinheiro Chagas (Çevirmen), Companhia Nacional, Lisboa, 1889, 481 s., 200 ‘den fazla metin içinde ve tam sayfa gravür. 30x22 cm. Bir çok dilde bir çok kez yayınlanmış olan bu İstanbul eserinin Portekizce edisyonu. -İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli çocuk kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (sur çi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı)gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.

    TLSold
  • İlk Osmanlı Kartpostalcısı Max Fruchtermann Ve Kartpostalları. Mert Sandalcı, 3 cilt. İstanbul: Koçbank, 2000. 3 cilt takım (1182 s.), renkli resimli. 30x24 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde. -
1852'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun doğusundaki sınır kasabalarından biri olan Kalucz'da doan Max Fruchtermann, 1867'de İstanbul'a gelmiş, iki yıl sonra Yüksekkaldırım'da bir çerçeveci dükkanı açmıştır. 1895 yılında ilk Osmanlı Kartpostal Serisini Breslau'da bastırmaya karar verdikten sonra sayıları milyonlara ulaşan kartpostallarla 'Türkiye' adının ve bu adla bağdaştırılan çeşitli imgelerin Yeni Zelanda'dan Kanada'ya kadar bütün dünyaya yayılmasını sağlamıştır. 1966'da Max Fruchtermann'ın gelini Anna, müesseseyi kapatmadan önce elinde kalan ve 600.000 civarında olduğu sonradan anlaşılan kartpostal stokunu bir eskiciye 2.500 liraya sattığında kayınpederine ait kartpostalların ileride bu denli önem kazancaklarını her halde hayal bile edemezdi...

    Lot No: 201

    Lot: 201

    İlk Osmanlı Kartpostalcısı Max Fruchtermann Ve Kartpostalları. Mert Sandalcı, 3 cilt. İstanbul: Koçbank, 2000. 3 cilt takım (1182 s.), renkli resimli. 30x24 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde. - 1852'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun doğusundaki sınır kasabalarından biri olan Kalucz'da doan Max Fruchtermann, 1867'de İstanbul'a gelmiş, iki yıl sonra Yüksekkaldırım'da bir çerçeveci dükkanı açmıştır. 1895 yılında ilk Osmanlı Kartpostal Serisini Breslau'da bastırmaya karar verdikten sonra sayıları milyonlara ulaşan kartpostallarla 'Türkiye' adının ve bu adla bağdaştırılan çeşitli imgelerin Yeni Zelanda'dan Kanada'ya kadar bütün dünyaya yayılmasını sağlamıştır. 1966'da Max Fruchtermann'ın gelini Anna, müesseseyi kapatmadan önce elinde kalan ve 600.000 civarında olduğu sonradan anlaşılan kartpostal stokunu bir eskiciye 2.500 liraya sattığında kayınpederine ait kartpostalların ileride bu denli önem kazancaklarını her halde hayal bile edemezdi...

    TLSold
  • Mythologe Asiatique Illustrée. (Paul-Louis Couchoud). -Paris: Librairie de France, 1928, 2 sayfa, x, 431, [2]. 15 renkli levha, 24 s/b levha, renkli faksimil ve çok sayıda metin içinde çizim. 33cm., sırtı ve köşebentleri deri cildinde.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Mythologe Asiatique Illustrée. (Paul-Louis Couchoud). -Paris: Librairie de France, 1928, 2 sayfa, x, 431, [2]. 15 renkli levha, 24 s/b levha, renkli faksimil ve çok sayıda metin içinde çizim. 33cm., sırtı ve köşebentleri deri cildinde.

    TLSold
  • Les Turcs et les Russes - Histoire de la Guerre d’Orient, illustrée par Janet-Lange ornée de Cartes Géographiques par A.-H. Dufour, Gustave Barba, Paris, tarihsiz [c 1855]. 5 bölüm, 68, 84, 80, 32, 80 s., metin içinde birçok gravür, 6 renkli katlanır harita; metin içinde birçok gravür, Kırım Savaşı ile ilgili hem metin hem de görsellik açısından öne çıkan bol gravürlerle, gösterişli ve önemli bir eserdir. Sırtı deri cildinde. 31 x 21 cm.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Les Turcs et les Russes - Histoire de la Guerre d’Orient, illustrée par Janet-Lange ornée de Cartes Géographiques par A.-H. Dufour, Gustave Barba, Paris, tarihsiz [c 1855]. 5 bölüm, 68, 84, 80, 32, 80 s., metin içinde birçok gravür, 6 renkli katlanır harita; metin içinde birçok gravür, Kırım Savaşı ile ilgili hem metin hem de görsellik açısından öne çıkan bol gravürlerle, gösterişli ve önemli bir eserdir. Sırtı deri cildinde. 31 x 21 cm.

    TLSold
  • Milenyumun başında, metin ve resimlerle bir Dünya Tarihi
Im Wandel der Jahrtausende. Eine Weltgeschichte in Wort und Bild. -Mit 461 Abb. im Text u. 49 Kunstbeilagen. Albrecht Wirth, Union, Stuttgart, [1909], 472 s., 35x28 cm.
Mitolojik ilham perilerinden Samanyolunu kateden kalemi ve taş tableti ile “Tarih”in ilham perisi Kleio (Clio) nu resmedildiği Art Nouveau, dekoratif kapağında.
19. yüzyılın bol resimli tarihi, büyük olaylar, yüksek şahsiyetler, büyük Avrupalı aileler, savaşlar hakkında fotoğraflar veya resimlerin reprodüksiyonları.
35x28 cm.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Milenyumun başında, metin ve resimlerle bir Dünya Tarihi Im Wandel der Jahrtausende. Eine Weltgeschichte in Wort und Bild. -Mit 461 Abb. im Text u. 49 Kunstbeilagen. Albrecht Wirth, Union, Stuttgart, [1909], 472 s., 35x28 cm. Mitolojik ilham perilerinden Samanyolunu kateden kalemi ve taş tableti ile “Tarih”in ilham perisi Kleio (Clio) nu resmedildiği Art Nouveau, dekoratif kapağında. 19. yüzyılın bol resimli tarihi, büyük olaylar, yüksek şahsiyetler, büyük Avrupalı aileler, savaşlar hakkında fotoğraflar veya resimlerin reprodüksiyonları. 35x28 cm.

    TLSold
  • Bir Zamanlar Türkiye , Turkey As It Was. Bir İsveç Elçisinin 1820'lerdeki Türkiye Albümü.
CARL GUSTAF LOWENHIELM-Yapı Kredi Yayınları, 2003, 240 sayfa. 47x33 cm
1824-1827 yılları arasında İstanbulda Bab-ı Ali nezninde İsveç elçisi olarak görev yapan Carl Gustaf Löwenhielm, ülkede bulunduğu süre boyunca değişik konuları kapsayan 250 resim yaptı. Bir Zamanlar Türkiye albümünde, İsveç elçisinin çizdiği resimlerin yaklaşık yarısı belgesel ve sanatsal değerini vurgulayan açıklayıcı yorumlarla birlikte sunuluyor. Geçmişe tanık olmak isteyenler için sınırlı sayıda basılan bu çok değerli kitap, okuyucusuyla buluşmayı bekliyor.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Bir Zamanlar Türkiye , Turkey As It Was. Bir İsveç Elçisinin 1820'lerdeki Türkiye Albümü. CARL GUSTAF LOWENHIELM-Yapı Kredi Yayınları, 2003, 240 sayfa. 47x33 cm 1824-1827 yılları arasında İstanbulda Bab-ı Ali nezninde İsveç elçisi olarak görev yapan Carl Gustaf Löwenhielm, ülkede bulunduğu süre boyunca değişik konuları kapsayan 250 resim yaptı. Bir Zamanlar Türkiye albümünde, İsveç elçisinin çizdiği resimlerin yaklaşık yarısı belgesel ve sanatsal değerini vurgulayan açıklayıcı yorumlarla birlikte sunuluyor. Geçmişe tanık olmak isteyenler için sınırlı sayıda basılan bu çok değerli kitap, okuyucusuyla buluşmayı bekliyor.

    TLSold
  • POSTA TERAZİSİ-Orijinal mobilyasında, terazisi ve çeşitli dirhemleri mevcut olan posta terazisi.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    POSTA TERAZİSİ-Orijinal mobilyasında, terazisi ve çeşitli dirhemleri mevcut olan posta terazisi.

    TLSold
  • DENİZ YOLLARI İŞLETMESİ GİŞE KAPAĞI-Deniz Yolları işletmesi pirinç.
Gişe kapağı

Ölçü:26x22 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    DENİZ YOLLARI İŞLETMESİ GİŞE KAPAĞI-Deniz Yolları işletmesi pirinç. Gişe kapağı Ölçü:26x22 cm.

    TLSold
  • PROTRACTOR: U.S. Navy Bureau of Ships - 3-Arm. Metal. Right Handed. No: 586, 1941
İngilizce Station Pointer veya Protractor denilen bu aparat harita üzerinde koordinatları işaretlemek, mevki tayini, rota çizimi için kullanılan üç kollu bir alettir. 

-Station Pointer dereceli bir daire ve biri sabit, diğer ikisi daire etrafında hareket edebilen ve sabitleme vidalarına sahip üç koldan oluşur. İki veya daha fazla nesne veya coğrafi özellik arasında alınan yatay sekstant açıları ile geminizin mevkisini tespit için kullanılır.
Ahşap şık kutusunda, 59x20 cm. tüm değişken aparatları mevcut

    Lot No: 208

    Lot: 208

    PROTRACTOR: U.S. Navy Bureau of Ships - 3-Arm. Metal. Right Handed. No: 586, 1941 İngilizce Station Pointer veya Protractor denilen bu aparat harita üzerinde koordinatları işaretlemek, mevki tayini, rota çizimi için kullanılan üç kollu bir alettir. -Station Pointer dereceli bir daire ve biri sabit, diğer ikisi daire etrafında hareket edebilen ve sabitleme vidalarına sahip üç koldan oluşur. İki veya daha fazla nesne veya coğrafi özellik arasında alınan yatay sekstant açıları ile geminizin mevkisini tespit için kullanılır. Ahşap şık kutusunda, 59x20 cm. tüm değişken aparatları mevcut

    TLSold
  • CIVALI CEP BAROMETRESİ-Pirinç, 4,5 cm. çapında

    Lot No: 209

    Lot: 209

    CIVALI CEP BAROMETRESİ-Pirinç, 4,5 cm. çapında

    TLSold
  • Ahşap Kutusunda pirinç SULU PUSULA-SESTREL marka

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Ahşap Kutusunda pirinç SULU PUSULA-SESTREL marka

    TLSold
  • Sac üzeri yağlı boya tablo, GROTES-69x46 cm.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Sac üzeri yağlı boya tablo, GROTES-69x46 cm.

    TLSold
  • Ahşap kaidesinde, jiroskopik pirinç SULU PUSULA-Yükseklik: 18 cm.
Çap: 30 cm.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Ahşap kaidesinde, jiroskopik pirinç SULU PUSULA-Yükseklik: 18 cm. Çap: 30 cm.

    TLSold
  • 1900ler Rus Kuru Pusula ve Güneş Saati. [Sundial and Compass]
Pusula kadranı üzerinde Kuzey-Güney, Doğu-Batı su terazileri mevcut. Pirinç çevresi üzerinde Rusya Şehirlerinin isimleri ve enlemleri yazılı; güneş saati arkasında ise Constantinople, London gibi başkent isimleri, küresel semtlerine göre yerleştirilmiş. Vida ayarlı üç ayağı ve teraziler ile hassasiyet artırılmakta. Ahşap şık kutusunda. Çap: 18,5 cm., Kutu ebadı: 26x26 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    1900ler Rus Kuru Pusula ve Güneş Saati. [Sundial and Compass] Pusula kadranı üzerinde Kuzey-Güney, Doğu-Batı su terazileri mevcut. Pirinç çevresi üzerinde Rusya Şehirlerinin isimleri ve enlemleri yazılı; güneş saati arkasında ise Constantinople, London gibi başkent isimleri, küresel semtlerine göre yerleştirilmiş. Vida ayarlı üç ayağı ve teraziler ile hassasiyet artırılmakta. Ahşap şık kutusunda. Çap: 18,5 cm., Kutu ebadı: 26x26 cm.

    TLSold
  • 12 CİVATALI RUS DALGIÇ BAŞLIĞI, 1930. 
Oldukça nadir dönem; 70li yıllara ait olan Rus başlıkları nispeten bulunabilse de 1930 yılına ait bu kadar iyi kondisyonda Rus dalgıç başlığı ancak bir koleksiyonda bulunabiliyor.
-Pirinç bağlantı elemanları ve dövülmüş bakırdan yapılmıştır.  Ön tarafta MRFZ 110 / W-18, 1432 seri numaralı ve 1930 tarihli Kiril alfabesi ile imalatçı plakası mevcut. Üç yüz penceresi, hava giriş, çıkışları 12 civatalı korse ile bağlanmış başlık. 46 cm. yüksekliğinde, 18 kg. ağırlığında, ahşap kaidesi üzerinde.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    12 CİVATALI RUS DALGIÇ BAŞLIĞI, 1930. Oldukça nadir dönem; 70li yıllara ait olan Rus başlıkları nispeten bulunabilse de 1930 yılına ait bu kadar iyi kondisyonda Rus dalgıç başlığı ancak bir koleksiyonda bulunabiliyor. -Pirinç bağlantı elemanları ve dövülmüş bakırdan yapılmıştır. Ön tarafta MRFZ 110 / W-18, 1432 seri numaralı ve 1930 tarihli Kiril alfabesi ile imalatçı plakası mevcut. Üç yüz penceresi, hava giriş, çıkışları 12 civatalı korse ile bağlanmış başlık. 46 cm. yüksekliğinde, 18 kg. ağırlığında, ahşap kaidesi üzerinde.

    TLSold
  • Trill Indicator Co. Firmasının ürettiği "BUHAR MAKİNASI GÖSTERGESİ"
-(Steam Engine Indicator) Seri KLC44 numaralı. 
Bu gösterge motor strok döngüsü boyunca basınca karşı piston yer değiştirmesini grafiksel olarak kaydetmeye yarayan bir araçtır.
Ahşap kutusunda, çalışma kağıtları, kitapçığı vb. mevcut. 26x21x15 cm. https://americanhistory.si.edu/collections/search/object/nmah_847450

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Trill Indicator Co. Firmasının ürettiği "BUHAR MAKİNASI GÖSTERGESİ" -(Steam Engine Indicator) Seri KLC44 numaralı. Bu gösterge motor strok döngüsü boyunca basınca karşı piston yer değiştirmesini grafiksel olarak kaydetmeye yarayan bir araçtır. Ahşap kutusunda, çalışma kağıtları, kitapçığı vb. mevcut. 26x21x15 cm. https://americanhistory.si.edu/collections/search/object/nmah_847450

    TLSold
  • İkili, pirinç aksamlı Buhar Makinası Göstergeleri-Ahşap kaide üstüne monteli. İstanbul vapurlarından birine ait. [Kalender !]

    Lot No: 216

    Lot: 216

    İkili, pirinç aksamlı Buhar Makinası Göstergeleri-Ahşap kaide üstüne monteli. İstanbul vapurlarından birine ait. [Kalender !]

    TLSold
  • Gövdesi ahşap, kilit ve askısı demir, makarası pirinç, bakır puntolu eski dönem yelkenli tekne makarası-17x8 cm.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Gövdesi ahşap, kilit ve askısı demir, makarası pirinç, bakır puntolu eski dönem yelkenli tekne makarası-17x8 cm.

    TLSold
  • Makine Dairesi Zil

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Makine Dairesi Zil

    TLSold
  • Brown marka bronz ve pirinç Magnetik Pusula Hedefesi. (Azimut). Çift güneş vb. yansıma önleyici renkli camları, prizma camı, büyüteci, kerteriz çubuğu eksiksiz, su terazisi çalışır durumda 26,3 cm. çapında-HEDEFE: Pusula üzerinde, çember şeklinde olan ve kendi dairesinde döndürülerek, karada (Fener vb.), denizde (Gemi) veya gökyüzünde bulunan (Yıldız) cismin teknenize göre nispi veya gerçek Kuzeyden açısını ölçen aparata verilen isimdir. Bu işleme “kerteriz almak” denmektedir.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Brown marka bronz ve pirinç Magnetik Pusula Hedefesi. (Azimut). Çift güneş vb. yansıma önleyici renkli camları, prizma camı, büyüteci, kerteriz çubuğu eksiksiz, su terazisi çalışır durumda 26,3 cm. çapında-HEDEFE: Pusula üzerinde, çember şeklinde olan ve kendi dairesinde döndürülerek, karada (Fener vb.), denizde (Gemi) veya gökyüzünde bulunan (Yıldız) cismin teknenize göre nispi veya gerçek Kuzeyden açısını ölçen aparata verilen isimdir. Bu işleme “kerteriz almak” denmektedir.

    TLSold
  • 1950 tarihli, aynalı HEDEFE. (Azimut) Renkli camları, prizmatik büyüteç ve aynası, kerteriz çubuğu eksiksiz. Ahşap kaidesi üzerinde, dekoratif amaçlı pusula kartı yerleştirilmiş. Çap: 21 cm.-Bir pusula üzerinde yönleri gösteren 32 işaretten her birine kerte denir. Kuzeydoğu (45 derece), Kuzeykuzeydoğu, (22,5 derece) Kuzeykuzeykuzeydoğu=1 kerte=11 derece 15 dakika… Kerteriz almak deyimi buradan gelmektedir. Açısını ölçmek istediğiniz fener, kayalık, gemi vb. ile hedefe üzerinde bulunan kerteriz çubuğunu aynı hizaya getirerek baktığınızda prizma sayesinde pusula üzerindeki açıyı görmüş, kerteriz almış olacaksınız.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    1950 tarihli, aynalı HEDEFE. (Azimut) Renkli camları, prizmatik büyüteç ve aynası, kerteriz çubuğu eksiksiz. Ahşap kaidesi üzerinde, dekoratif amaçlı pusula kartı yerleştirilmiş. Çap: 21 cm.-Bir pusula üzerinde yönleri gösteren 32 işaretten her birine kerte denir. Kuzeydoğu (45 derece), Kuzeykuzeydoğu, (22,5 derece) Kuzeykuzeykuzeydoğu=1 kerte=11 derece 15 dakika… Kerteriz almak deyimi buradan gelmektedir. Açısını ölçmek istediğiniz fener, kayalık, gemi vb. ile hedefe üzerinde bulunan kerteriz çubuğunu aynı hizaya getirerek baktığınızda prizma sayesinde pusula üzerindeki açıyı görmüş, kerteriz almış olacaksınız.

    TLSold
  • Dünyanın en büyük ve lüks yolcu gemilerinden "Queen Elizabeth 2" ye ait Kül Tablası ve Jeton

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Dünyanın en büyük ve lüks yolcu gemilerinden "Queen Elizabeth 2" ye ait Kül Tablası ve Jeton

    TLSold
  • TEODOLİT-TEODOLİT: Hassas mesafe ve kot ölçüm cihazı. Genel olarak “iki nokta arasındaki açıyı ölçmeye yarayan alet” olarak bilinir. Başka bir ifadeyle, doğrultular arasındaki açıları ölçmeyi sağlayan bir çeşit topografya aletidir.
Tamamıyla pirinç Teodolitin  ayar vidaları bulunan üç ayrı ayağı mevcut. Teodolitin ayaklar üzerine oturan gövde kısmında yatay ve düşey açıları gösteren kadranlar, alidat denilen dürbün ve hareketleri sağlayan verniyerleri, kadranları okumaya yarayan optik aletleri taşıyan parçalar mevcut. Teodolit üzerinde yatay ve dikey düzlemdeki konumunu ayarlamakta yardımcı olan yatay ve dikey tesviye göstergeleri, su terazileri de mevcut. Ayar vidaları ve bu tesviye aletleri yardımıyla alet yatay ve dikey düzlemde hassas bir şekilde konup ayarlanabilir.
Teodolit hassas ayara eriştikten sonra, yeryüzünde koordinatları ve ölçü değerleri hesaplanması gereken yatay ve düşey mesafeler ile bulunan konumun deniz seviyesinden yüksekliği (kot farkı) hesaplanabilir.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    TEODOLİT-TEODOLİT: Hassas mesafe ve kot ölçüm cihazı. Genel olarak “iki nokta arasındaki açıyı ölçmeye yarayan alet” olarak bilinir. Başka bir ifadeyle, doğrultular arasındaki açıları ölçmeyi sağlayan bir çeşit topografya aletidir. Tamamıyla pirinç Teodolitin ayar vidaları bulunan üç ayrı ayağı mevcut. Teodolitin ayaklar üzerine oturan gövde kısmında yatay ve düşey açıları gösteren kadranlar, alidat denilen dürbün ve hareketleri sağlayan verniyerleri, kadranları okumaya yarayan optik aletleri taşıyan parçalar mevcut. Teodolit üzerinde yatay ve dikey düzlemdeki konumunu ayarlamakta yardımcı olan yatay ve dikey tesviye göstergeleri, su terazileri de mevcut. Ayar vidaları ve bu tesviye aletleri yardımıyla alet yatay ve dikey düzlemde hassas bir şekilde konup ayarlanabilir. Teodolit hassas ayara eriştikten sonra, yeryüzünde koordinatları ve ölçü değerleri hesaplanması gereken yatay ve düşey mesafeler ile bulunan konumun deniz seviyesinden yüksekliği (kot farkı) hesaplanabilir. Yükseklik: 32 cm.

    TLSold
  • Dürbünlü pusula, kerteriz ölçer. Ahşap kaidesinde 25x25 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Dürbünlü pusula, kerteriz ölçer. Ahşap kaidesinde 25x25 cm.

    TLSold
  • 1940lar CHELSEA Clock Co. Vardiya Saati. Amerikan Askeri gemilerinde kullanılan bakalit kaverli kurmalı vardiya saati. Ahşap kaide üzerinde. 17,5 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    1940lar CHELSEA Clock Co. Vardiya Saati. Amerikan Askeri gemilerinde kullanılan bakalit kaverli kurmalı vardiya saati. Ahşap kaide üzerinde. 17,5 cm.

    TLSold
  • Emaye kadranlı, kalın bizote canlı pirinç, kurmalı Fransız vardiya saati.Yükseklik 11 cm., çapı 15 cm. ahşap kaidesi üzerinde

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Emaye kadranlı, kalın bizote canlı pirinç, kurmalı Fransız vardiya saati.Yükseklik 11 cm., çapı 15 cm. ahşap kaidesi üzerinde

    TLSold
  • PUSULA: W. Hartmann - Hamburg, No: 5456. Ahşap tabanı üstünde jiroskopik kaidesinde. Çap: 13 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    PUSULA: W. Hartmann - Hamburg, No: 5456. Ahşap tabanı üstünde jiroskopik kaidesinde. Çap: 13 cm.

    TLSold
  • Neuhofer & Sohn Wien 1858-1940. Ahşap kaidesinde Cep Pusulası 10x10 cm.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Neuhofer & Sohn Wien 1858-1940. Ahşap kaidesinde Cep Pusulası 10x10 cm.

    TLSold
  • H. Hughes & Son (1828 - 1947). Board Quadrant. Usturlap-Gök cisimlerinin ark cinsinden ufuktan yüksekliğini ölçmeye yarayan ve bu sayede mevki tayini, astronomik seyir yapılabilen hassas ölçüm aleti. 23 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    H. Hughes & Son (1828 - 1947). Board Quadrant. Usturlap-Gök cisimlerinin ark cinsinden ufuktan yüksekliğini ölçmeye yarayan ve bu sayede mevki tayini, astronomik seyir yapılabilen hassas ölçüm aleti. 23 cm.

    TLSold
  • Tombul camlı, 360 derece Demir Feneri. Cam çapı 25 cm. Yükseklik 50 cm. (Demir-Çıpa atıldığında çekilen fener)-Teknelerin güvertesinde en tepede yer alan, 360˚ den görülebilir, sabit ve beyaz renkli fenerdir. Demir feneri tekneler demirlediği zaman yandığı için seyir fenerleri söndürülür.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Tombul camlı, 360 derece Demir Feneri. Cam çapı 25 cm. Yükseklik 50 cm. (Demir-Çıpa atıldığında çekilen fener)-Teknelerin güvertesinde en tepede yer alan, 360˚ den görülebilir, sabit ve beyaz renkli fenerdir. Demir feneri tekneler demirlediği zaman yandığı için seyir fenerleri söndürülür.

    TLSold
  • Ahşap ondalıklı cetvel.  12 inch

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Ahşap ondalıklı cetvel. 12 inch

    TLSold
  • Siyah galvaniz Silyon Feneri
AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: 5919)-İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb., optik camı orijinal.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Siyah galvaniz Silyon Feneri AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: 5919)-İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb., optik camı orijinal.

    TLSold
  • Bakır Silyon Feneri
AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: T8155)
-İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb. tüm aparatları orijinal. Kızıl fenerin tutamaç vb aksamı pirinç olup, 2 milden görünür optik camında kırık mevcuttur. 50 cm. yüksekliğinde. Fener ihtimalle köprüüstü yedek feneri olarak saklanılmış, hiç kullanılmamış.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Bakır Silyon Feneri AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: T8155) -İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb. tüm aparatları orijinal. Kızıl fenerin tutamaç vb aksamı pirinç olup, 2 milden görünür optik camında kırık mevcuttur. 50 cm. yüksekliğinde. Fener ihtimalle köprüüstü yedek feneri olarak saklanılmış, hiç kullanılmamış.

    TLSold
  • Gemi top tareti atış ayar quadrantı. 13x12 cm.-Bu topçu quadrantı, bir silah namlusunun yüksekliğini belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Dönen kola bir su terazisi dahil edilmiştir.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Gemi top tareti atış ayar quadrantı. 13x12 cm.-Bu topçu quadrantı, bir silah namlusunun yüksekliğini belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Dönen kola bir su terazisi dahil edilmiştir.

    TLSold
  • RUSTON 1957 Pirinç Gemi Plaketi-Ahşap kaidesinde  

Ölçü: 43x20 cm.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    RUSTON 1957 Pirinç Gemi Plaketi-Ahşap kaidesinde Ölçü: 43x20 cm.

    TLSold
  • ANEMOMETRE - Frederick Robson & Co. England.  Air meter to 100.000 feet. 
Deri kutusunda. Rüzgâr Ölçer, Hava Hızı Ölçüm Cihazı

    Lot No: 235

    Lot: 235

    ANEMOMETRE - Frederick Robson & Co. England. Air meter to 100.000 feet. Deri kutusunda. Rüzgâr Ölçer, Hava Hızı Ölçüm Cihazı

    TLSold
  • Siyah galvaniz 135 derece Pupa Feneri - J.H. PETERS & BEY HAMBURG 11, No: 79509-Gaz firar kapağı ve tutamaçı bakır ve pirinçten olup, elektrik aksamı aplike edilmiş, dekoratif lamba olarak kullanılabilinmekte. Yükseklik: 45 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Siyah galvaniz 135 derece Pupa Feneri - J.H. PETERS & BEY HAMBURG 11, No: 79509-Gaz firar kapağı ve tutamaçı bakır ve pirinçten olup, elektrik aksamı aplike edilmiş, dekoratif lamba olarak kullanılabilinmekte. Yükseklik: 45 cm.

    TLSold
  • 360 derece dövme bakır, pirinç aksamlı Demir Feneri-Y: 28 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    360 derece dövme bakır, pirinç aksamlı Demir Feneri-Y: 28 cm.

    TLSold
  • Kazan temizleme feneri - Madenci Lambası - WOLF SAFETY LAMP Co Ltd Wm. MAURICE Type FS SHEFFIELD-22 cm.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Kazan temizleme feneri - Madenci Lambası - WOLF SAFETY LAMP Co Ltd Wm. MAURICE Type FS SHEFFIELD-22 cm.

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşı Amerikan Donanması Dürbün.
W. OTTWAY & Co. Ltd. EALING, LONDON, 1943, No: 5786
-Tam uzatıldığında 51 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    2. Dünya Savaşı Amerikan Donanması Dürbün. W. OTTWAY & Co. Ltd. EALING, LONDON, 1943, No: 5786 -Tam uzatıldığında 51 cm.

    TLSold
  • Ahşap Oktand-Gövdesi dekoratif oyma ahşaptan, sarkaç oynar kısmı üzeri işçlikli pirinçten yapılmış 18. yüzyıl oktand. Pirinç derece ölçeği eksik.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Ahşap Oktand-Gövdesi dekoratif oyma ahşaptan, sarkaç oynar kısmı üzeri işçlikli pirinçten yapılmış 18. yüzyıl oktand. Pirinç derece ölçeği eksik.

    TLSold
  • Sıradışı dizaynda pirinç büyük kilit ve büyük ebat tamamıyla pirinç kilitli kanca-Kilit ebadı: 16x7 cm., Kanca: 25x16 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Sıradışı dizaynda pirinç büyük kilit ve büyük ebat tamamıyla pirinç kilitli kanca-Kilit ebadı: 16x7 cm., Kanca: 25x16 cm.

    TLSold
  • Kutusunda Yedek Pusula Kartı - W. Ludolph Bremerhaven - Hamburg ve pirinç hedefe

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Kutusunda Yedek Pusula Kartı - W. Ludolph Bremerhaven - Hamburg ve pirinç hedefe

    TLSold
  • 1900ler SİS VE YANGIN KÖRÜĞÜ.

-Stenhouse Equipment Safety Equipment

Ahşap ve deriden yapılmış olan körük üzerinde tehlike kodlarının olduğu plaka mevcut. Gemilerde kullanılan bu körük sis düdüğü olarak kullanıldığı gibi yangına müdahale eden elemana hava sağlamak için de kullanılır.

30x53x27 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    1900ler SİS VE YANGIN KÖRÜĞÜ. -Stenhouse Equipment Safety Equipment Ahşap ve deriden yapılmış olan körük üzerinde tehlike kodlarının olduğu plaka mevcut. Gemilerde kullanılan bu körük sis düdüğü olarak kullanıldığı gibi yangına müdahale eden elemana hava sağlamak için de kullanılır. 30x53x27 cm.

    TLSold
  • GİRİT AYAKLANMASI - Hüdavendigarın Amiral Gemisinden HOBART PAŞA imzalı emir.

Augustus Charles Hobart-Hampden ya da Hobart Paşa (1822 –1886) 
Osmanlı donanmasında komutanlık yapmış İngiliz asıllı deniz subayı.
-1822 yılında Leicestershire'da doğdu. Buckinghamshire dükünün oğlu olan Hobart Paşa, İngiliz deniz kuvvetlerine katılıp, ABD İç Savaşı'nda Güneylilerle silah taşıdı. Osmanlıların hizmetine girip (1867), bahriye livası rütbesiyle donanma komutanlığına atandı. Girit ayaklanmasını (1867-1869) bastırmakla görevlendirilip, Paşa unvanı verildi. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda, Rus limanlarına ve Tuna ağzına abluka uygulayarak Rus donanmasını etkisiz kıldı. Suhum'un boşaltılmasında binlerce müslümanın Batum, Sinop ve Trabzon'a taşınmalarını sağlayıp, müşirliğe yükseltildi (1881).
İstanbul'a gelirken 1886 yılında Milano'da öldüyse de, cenazesi İstanbul'a getirilerek Selimiye'deki İngiliz mezarlığına gömüldü.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    GİRİT AYAKLANMASI - Hüdavendigarın Amiral Gemisinden HOBART PAŞA imzalı emir. Augustus Charles Hobart-Hampden ya da Hobart Paşa (1822 –1886) Osmanlı donanmasında komutanlık yapmış İngiliz asıllı deniz subayı. -1822 yılında Leicestershire'da doğdu. Buckinghamshire dükünün oğlu olan Hobart Paşa, İngiliz deniz kuvvetlerine katılıp, ABD İç Savaşı'nda Güneylilerle silah taşıdı. Osmanlıların hizmetine girip (1867), bahriye livası rütbesiyle donanma komutanlığına atandı. Girit ayaklanmasını (1867-1869) bastırmakla görevlendirilip, Paşa unvanı verildi. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda, Rus limanlarına ve Tuna ağzına abluka uygulayarak Rus donanmasını etkisiz kıldı. Suhum'un boşaltılmasında binlerce müslümanın Batum, Sinop ve Trabzon'a taşınmalarını sağlayıp, müşirliğe yükseltildi (1881). İstanbul'a gelirken 1886 yılında Milano'da öldüyse de, cenazesi İstanbul'a getirilerek Selimiye'deki İngiliz mezarlığına gömüldü.

    TLSold
  • FRANSA'DA BİR TÜRKE'E VERİLMİŞ TERZİ DİPLOMASI-ALİ UYAR - Fotoğraflı, damgalı. "Diploma de Coupeur", Ecole Professionnelle de Coupe & De Couture.  21 Mars 1960, 46x63 cm.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    FRANSA'DA BİR TÜRKE'E VERİLMİŞ TERZİ DİPLOMASI-ALİ UYAR - Fotoğraflı, damgalı. "Diploma de Coupeur", Ecole Professionnelle de Coupe & De Couture. 21 Mars 1960, 46x63 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Kalemlik arkası ayet yazılı olup, 1289 [1873] tarihlidir. Sırt bölümü ve kapak kısımları, kalem işçilikli bitkisel motiflidir.Hazne altında Osmanlıca Usta damgası mevcuttur.
Orijinal patinasındadır. 
Süleymaniye divitler arasında nadir örneklerden, koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçü: 27x4,5 cm.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Kalemlik arkası ayet yazılı olup, 1289 [1873] tarihlidir. Sırt bölümü ve kapak kısımları, kalem işçilikli bitkisel motiflidir.Hazne altında Osmanlıca Usta damgası mevcuttur. Orijinal patinasındadır. Süleymaniye divitler arasında nadir örneklerden, koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 27x4,5 cm.

    TLSold
  • Mustafa V.Koç KARŞILAŞMALAR - WILD ENCOUNTERS.-[Fotoğraf albümü]. Metinler: Caroline N. Koç, Süha Derbent.
Vehbi Koç Vakfı / Tüpraş, 2010, 410 sayfa. 

Ölçü: 33x28 cm.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Mustafa V.Koç KARŞILAŞMALAR - WILD ENCOUNTERS.-[Fotoğraf albümü]. Metinler: Caroline N. Koç, Süha Derbent. Vehbi Koç Vakfı / Tüpraş, 2010, 410 sayfa. Ölçü: 33x28 cm.

    TLSold
  • Pharus am Meere des Lebens. Anthologie für Geist und Herz aus den Werken der Klassiker aller Zeiten. Nach den Materien alphabetisch geordnet und herausgegeben von Carl Coutelle. Durchgesehen, berichtigt und ergänzt von Friedrich Bodenstedt.
Hrsg. Carl Coutelle.
Jul. Bädeker, Leipzig, 1891-764 s., dekoratif cildinde, 16x12,5 cm.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Pharus am Meere des Lebens. Anthologie für Geist und Herz aus den Werken der Klassiker aller Zeiten. Nach den Materien alphabetisch geordnet und herausgegeben von Carl Coutelle. Durchgesehen, berichtigt und ergänzt von Friedrich Bodenstedt. Hrsg. Carl Coutelle. Jul. Bädeker, Leipzig, 1891-764 s., dekoratif cildinde, 16x12,5 cm.

    TLSold
  • An Unhurried View Of Erotica, Ralph Ginzburg Thoeodor Reik, Limited Edition-New York, Helmsman, 1958, ciltli, slipcase kutu, 27 cm. (Kurşun kalenm ile bazı satır altları çizili

    Lot No: 249

    Lot: 249

    An Unhurried View Of Erotica, Ralph Ginzburg Thoeodor Reik, Limited Edition-New York, Helmsman, 1958, ciltli, slipcase kutu, 27 cm. (Kurşun kalenm ile bazı satır altları çizili

    TLSold
  • BEŞİKTAŞ'TAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Scene From Above The Palace of Beshik-Tash

    Lot No: 250

    Lot: 250

    BEŞİKTAŞ'TAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Scene From Above The Palace of Beshik-Tash

    TLSold
  • BEYAZIT KULESİ'NDEN SÜLEYMANİYE CAMİİ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Mosque and Tomb of Sulieman from the Seraskier's Tower. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    Lot No: 251

    Lot: 251

    BEYAZIT KULESİ'NDEN SÜLEYMANİYE CAMİİ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Mosque and Tomb of Sulieman from the Seraskier's Tower. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    TLSold
  • ÜSKÜDAR'DAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Constantinople from Scutari. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    Lot No: 252

    Lot: 252

    ÜSKÜDAR'DAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Constantinople from Scutari. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    TLSold
  • AT MEYDANI VEYA HİPODROM - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Atmeidan ot Hippodrome. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    Lot No: 253

    Lot: 253

    AT MEYDANI VEYA HİPODROM - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Atmeidan ot Hippodrome. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    TLSold
  • GALATA KÖPRÜSÜ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Floating Bridge. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    Lot No: 254

    Lot: 254

    GALATA KÖPRÜSÜ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Floating Bridge. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu

    TLSold
  • SESTREL Marka MİYAR PUSULA-Ahşap gövdesi, pusulası, içindeki Flander çubukları vb. tüm aparatları orijinal, bakımlı PUSULA DOLABI

    Lot No: 255

    Lot: 255

    SESTREL Marka MİYAR PUSULA-Ahşap gövdesi, pusulası, içindeki Flander çubukları vb. tüm aparatları orijinal, bakımlı PUSULA DOLABI

    TLSold
  • Şirket-i Hayriye Vapurlarından Kalender veya Güzelhisar (No: 67 – No: 68) Vapurlarına ait  Sintine pompası.-Kuruluşu 1917’ye dayanan lokomotif ve deniz motoru yapımı ve gemi yapımı alanında faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en büyük tersaneleri arasında yer alan Hawthorn, Leslie&Co’nun tezgahlarında Newcastle’de 67 numaralı Kalender ile 68 numaralı Güzelhisar isimli vapurlar, 1911 yılında, teknesi çelik sac çift uskurlu yolcu vapuru olarak yapıldı. Kalender 1981, Güzelhisar ise 1986 yılında hizmet dışı kaldı.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Şirket-i Hayriye Vapurlarından Kalender veya Güzelhisar (No: 67 – No: 68) Vapurlarına ait  Sintine pompası.-Kuruluşu 1917’ye dayanan lokomotif ve deniz motoru yapımı ve gemi yapımı alanında faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en büyük tersaneleri arasında yer alan Hawthorn, Leslie&Co’nun tezgahlarında Newcastle’de 67 numaralı Kalender ile 68 numaralı Güzelhisar isimli vapurlar, 1911 yılında, teknesi çelik sac çift uskurlu yolcu vapuru olarak yapıldı. Kalender 1981, Güzelhisar ise 1986 yılında hizmet dışı kaldı.

    TLSold
  • Gemi görselli SANDIK KAPAĞI-82x49 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Gemi görselli SANDIK KAPAĞI-82x49 cm.

    TLSold
  • DRAGONLU ÇİN AYNA-Aynanın arka yüzeyinde dragon figürlü bir adet akik taşlı.
Bakır üzerine gümüş kaplama.

Ölçü: 19x 10,5 cm.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    DRAGONLU ÇİN AYNA-Aynanın arka yüzeyinde dragon figürlü bir adet akik taşlı. Bakır üzerine gümüş kaplama. Ölçü: 19x 10,5 cm.

    TLSold
  • KANTON TABAK-

Çap: 21 cm.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    KANTON TABAK- Çap: 21 cm.

    TLSold